- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
válasz MPowerPH #74745 üzenetére
Úgy tűnik, megúsztad. Én nem voltam ilyen szerencsés, ráadásul annál is nagyobb volt a baj, mint amit elsőre tippeltem, mert nem csak a bokám sérült meg, hanem a térdem is, csak ezt addig nem ismertem fel, amíg gyógyult bokával újra nem kezdtem a kocogást.
De szerencsére javulgat, kisebb távokat kisebb tempóval már jól tolerálja. Annak pedig örülök, hogy ez a sérülés legalább kezdőként ért, mert közel 0-ra visszaesni alacsony szintről nem olyan idegesítő, mintha mondjuk már egy maratoni szintől estem volna ugyanide. Nem vesztettem annyit, mintha ez egy profival történt volna.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #74751 üzenetére
Én már évek óta kínlódok a jobb lábammal. Már lassan kezdtem feladni a futást, aztán most van egy kis reménysugár, hogy tényleg ez a porc szakadás a gond, és hogy talán össze tud forrni. Tényleg frusztráló, hogy bárhogyan edzek 3 hónapnál tovább nem megy anélkül, hogy ne fájdulna meg a térdem, onnantól meg kukázhatom az egészet, mert minimum 6 hónap szünet mire elmúlik. Tulképp amit még nem próbáltam, hogy 2 hónap edzés, 1 hónap szünet mielőtt elkezdene igazán fájni, aztán megint edzés, megint szünet. Azt hiszem ez lesz a következő.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Fred23
nagyúr
válasz inf3rno #74754 üzenetére
Remélem, meggyógyul mindkettőnk térde. Ugyanakkor ha mégsem, azt is fel lehet dolgozni, át lehet nyergelni valami olyan sportra, amihez nem kell annyira a 100%-os térd. Persze más annak, aki már sokat fektetett bele, és elért egy komolyabb, értékelhető szintet...De reméljük a legjobbakat, amíg nem egyértelmű, hogy tényleg itt a vége, ezt teszem én is. Holnap 3 km lesz lassú tempóban.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz Fred23 #74755 üzenetére
Én is csatlakozom, mint térdes. Annyit hozzáteszek, hogy 06:00 tempó felett nem is tudtam róla, hogy van. Gyorsabb tempó viszont terheli rendesen.
Ma nagyon nem adta napom volt pedig reggel ment egy pogácsa és fél kakaós csiga.
A babakocsi ma megfogott rendesen a szinteken és a pulzus állandóan esett le, győztem tudatosan húzni felfelé. Persze mindez semmit nem jelent, csak egy kis mellékzönge10 perc laza ( 75% ) + 85 perc 165 hrm ( 89% ) babakocsival városban 120 szint ( Hoka Arahi 6 power ), benne néhány fokozó 100m
15.00 km 1:35:08 6:20 /km Elevation 121 m Calories 1,834 Elapsed Time 1:36:33
A lihegő dombocska:
Virágzik a tulipánfa
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz LanyUs #74756 üzenetére
Nekem a tegnapi 10k-s tempós terep rally után ma laza 5km van tervezve. 'Cargo Run' lesz , tehát beebédelve indulok útnak amit utálok. Feltöltöttem az órámra a RPE alkalmazást...kíváncsi vagyok milyen watt adatokat mutat majd
én plank-ozni szoktam a core izmok miatt. Átmozgatós bringázás még várat magára....talán 20+°c-ban majd
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #74757 üzenetére
Guggolást mindenképp érdemes csinálni. Nekem a jobb combom látványosan kisebb már, mint a bal, annyira nem terheltem a síbalesetem óta. Előtte is már féloldalas voltam, most meg még jobban. Próbálom helyrehozni, de nem egyszerű, remeg, mint a kocsonya, ha terhelem. Lassan kell csinálni és kitartóan. A sebességen nem látszik meg annyira, szerintem eddig is főleg balból toltam. Az biztos, hogy nálam együtt jár a kettő, mármint a térd sérülés és a comb elhalás, de fogalmam sincs, hogy melyik okozza melyiket, inkább ilyen önfenntartó ciklusra tippelnék. Azt találtam ki, hogy a combot edzem, a térdre meg figyelek, hogy ne csavarodjon, hátha így ki lehet jönni belőle néhány hónap vagy év alatt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
LanyUs
senior tag
válasz bandus #74757 üzenetére
Minden másnap futok. Köztes napokon szoba bringa 70-80 perc, közben ha van kedvem guggolasok. Futás előtt is van 10 perc bringa. Ami nagyon bevalt nekem, a futás utáni tekerés, de arra nem mindig marad időm.
Plank nincs, nem fér bele a kedv zónábanTömeg - izom - zsír arány? Fogalmam sincs. Van zsír bőven, de nélküle fázós vagyok Maradnia kell
-
Fred23
nagyúr
válasz LanyUs #74756 üzenetére
Örülnék neki nagyon, ha ilyen táv ilyen tempóval menne nekem babakocsi nélkül. A helyedben egyszerűen hanyagolnám a térdem kizsigerelését, nem csinálnék semmit nagyon gyorsan, és ráfeküdnék inkább egy maratonra való felkészülésre. Emlékszem, próbáltad már -tán 2x is-, de valahol 35 km-nél falba ütköztél. Annyira nem értek hozzá, de sok lassabb futással talán összehozhatnád azt a maratont, és a térded is megmaradna. Arra gondolok, nagyszerű dolog egy maraton lefutása 06:15-ös átlagtempón is (számomra legalábbis biztosan).
Szép a tulipánfa, és jó ez a tavasz, nagyon hiányzott már a virágillat + napsütés kombó nekem is.inf3rno: Nekem most nagyon tetszik a kondiparkozás is, ráadásul felénk pont a legszebb rekortán futópálya mellet van a legjobb kondipark, így ha oké a térdem, mehet mindkét edzés, ha meg szúr vagy zsibbad őkelme, akkor várnak a vasak, a futást meg elteszem legközelebbre. Húzódzkodáshoz, tolódzkodáshoz nem kell térd, formát viszont adnak.
Meglepően sok 40+-os ember kondiparkozik egyébként, mentem már úgy, hogy 35 alatt nem is volt ott éppen senki, de szoktam látni még 65 körüli embereket is, számomra nagyon motiválók.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Fred23 #74751 üzenetére
Sokan szivtok a terd problemaval, es hallom masoktol is, halado szinten is. Igazabol uszni kell(-ene), meg persze jo megnezetni. De ott is az uszast fogjak javasolni. Nekem valltoresem volt a bringazas vegett, szinten usznom kellene, de meg nem vettem ra magam, pedig itt az uszoda...
Ami a futasomat erinti, ma mar csak azert mentem, mert imadom az erdot, de setalni kevesbe szeretek. Lassu, ha mar nem bringan ulok, futok. Brutal jo volt ma, szemerkelo eso, szelcsend, madarak, vadallatok, friss levego, kod, es csak par futo rajtam kivul. 22km lett, kenyelmesen, mert nem szerettem volna tultolni, es egyebkent is csuszott az osveny, nem lehetett ugralni. A Garmin mar irja, hogy kell a piheno, magas a load. Minimalis labizom fajdalmam van csak.
Nagy gond ilyenkor, ha megismetlem ugyan ezt holnap reggel is? 98km -nel jarok a heten, de az utcso 3 nap futottam hosszuakat, es 6 napja nem volt szunet. Most kellene egy kis anaerob mozgas, mert az pont 1 hete volt, bringaval, de most nincs kedvem palyara menni, es gyorsito edzest csinalni. Hetfon piheno van, Kedden az van tervben. De erdot jarni, reggel, frissen, csak most, hetvegen van lehetosegem.Don't Tread On Me
-
bandus
veterán
holnap futóverseny, ezer éve nem voltam már versenyen az ub-n kívül. 34 km 1400 m szinttel. sosem futottam még ennyit, kíváncsi vagyok hogy fog menni. az edzőm szerint rendben lesz a dolog, ha nem futom el az elejét, legyen igaza alg is jön a rövidebb távra, pedig neki a hosszabb sem okozna problémát
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
törölt tag
Közben Pepe is haladt. Gondoltam, hogy fejbe fog vágni a front, meg is történt, volt hűvös szembe szél is. Azért a végére keményen odatettem magam és a végére jutott egy jó kis sprint is. Mire belejöttem, addigra már haza is értem. 15.7km lett + a reggeli 1600m. 17.3km-el zárva a nap. Meg lehet a 100km a hétre, mert már csak 13km hiányzik. Ezt viszont nem hiszem, hogy minden héten tudnám szállítani. Szerintem egy 80-90km-es ember vagyok jelenleg. Sok az a 100/hét.
-
Fred23
nagyúr
válasz MPowerPH #74766 üzenetére
Igen, az úszás is nagyon jó, csak azt kicsivel nehezebben tudnám beiktatni a napirendembe, illetve több időt vinne el, mint a futás/kondipark.
Futás terén nem vagyok kompetens, még kezdőnek számítok, de a többiek majd megmondják. Én tuti pihennék, mert már heti 98 km is brutálisnak tűnik, de haladó/profi szinten talán mások a normák.
-Pepe-: Én csak annyit tudok, hogy mikor elértem anno a 12 km-es futkorászást, tudtam, hogy ezt nem bírnám minden nap megcsinálni, minimum 3 ilyen nap után kell egy pihenőnap. Kezdő szint persze.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #74762 üzenetére
Mármint milyen szakemberhez? Voltam MR-en, szakadt a porc, műtétet tudták felajánlani, vagy éljek együtt vele, kb. ennyi, amit a szakember tud. Gyógytornászhoz akkor megyek, ha leadtam ezt a projektet, most annyira el vagyok úszva vele, hogy minden nap számít.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #74765 üzenetére
A húzódzkodás szimpi, de valami olyasmi kell, amit órákig tudok csinálni ahhoz, hogy ne hízzak el hosszú távon. Abból meg kevés sport van: túra/mászás, futás, bringa, úszás, evezés, köredzés/crossfit, tenisz/tollas, síelés. A térd mindegyikhez kell. Egyelőre a túrázás, mászás, ami biztosan megy anélkül, hogy kinyírnám a térdem. Minden, aminél hirtelen mozdulat van kockázatos. Kocogást 400-as pályán tudom a kanyarokban lassítva. Nagyjából ennyi a repertoár plusz amit mondasz, hogy húzódzkodás, tolódzkodás. Megoldható, van kondipark. A fekvőtámasz még érdekes, hogy vajon meg tudom e csinálni gond nélkül. A hasprés az biztosan megy. Végülis ebből már összeállítható egy edzésterv.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
LanyUs
senior tag
válasz Fred23 #74765 üzenetére
Ez az átlag 06:20 tempó becsapós ám. Van ebben 8x100 fokozó tempó. 04::20 körüli lejtős ereszkedés babakocsi tamasszal ( ezzel leveszem a terhet a terdekrol ). Benne van a két séta emelkedő végén, amikor elfogott az erő. A 120 szint pedig 50 kg mal tolva a végére felzabal. Nem szoktam, de olyan éhes lettem, hogy majdnem beugrottam 12 db lekváros taskaert ( amúgy nem csak húzom az agyakat ).
Maraton?
Első alkalom átlag 05:30 36 km-nél hátsó comb feszül hívtam a barátomat.
Második alkalom 38 km, lábon hazáértem de egy lépés sem ment tovabb átlag 06:20.
Harmadszorra szintén jobb hátsó feszül 23 km nem is láttam értelmét tovább átlag 05:10. -
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #74774 üzenetére
Ez van, nekem a vádli görcs nyírta ki. 5:45-6:15 min/km között lett volna átlag még ezzel a rozoga térddel is. Kell a magnézium rá, és nem csak akkor, amikor fáj, hanem megelőzés címszóval be kell szedni már az első óra után, aztán utána még egyet legalább 1-1.5 órával később. Plusz kell a folyadék és a só tabletta is. Én legközelebb jobban felkészülök, nem adtam még fel az ilyen álmaimat.
Buliban hasznos! =]
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #74775 üzenetére
Én úgy vagyok vele, ha lassú tempó dnf( volt nálam ISO, mg, só) , akkor jobb minél gyorsabban lenyomni. Ha valaha is lefutom, akkor azt megprobálom gyorsan. Amúgy nekem nincs a bakancs listán. Csak futok, hogy legyen erőnlét és alakuljon a test. A többi dolog ( PB vagy táv növelés ) csak hozadéka.
Szívesen meccselnék Papi barátom ellen is, de 36 os futó meg 1:18 as mint Agony tehát marad a közös edzés[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz inf3rno #74773 üzenetére
Elhízás ellen legjobb a diéta sajna; amire a kondipark való, az inkább a testforma javítása. A futás viszont majdnem olyan jó lehet, mint a diéta, ezért is nagy hátrány, ha nem űzhető valamiért. Csak heti 50 km kocogás, és a fogyás megállíthatatlan, ha megy mellette valami diéta/nem toljuk túl nagyon a kcal-bevitelt.
LanyUs: Ha úgy mennél a negyedikre, hogy edzésen már eljutottál a 40 km-ig, tuti menne a maradék 2. Vagyis bármilyen lassú tempón, de a helyedben én tuti lenyomnám párszor a 40 km-t, aztán ha 4 óra 15 perc alatt már menne a 40 km, beneveznék maratonra. Ez 4:30 alatti maratont jelentene.
-
Fred23
nagyúr
Az se rossz, de túl közel van a teljes távhoz.
A lefutás élménye azért úgy nagyobb, ha addig még sosem csináltunk 42-t se. A 40 is erősen biztonsági játék, de ha valaha is eljutok erre a szintre, szerintem valami ilyesmit fogok megjátszani az első maratonom előtt: 39 vagy 40 km legyen előtte párszor letolva edzésen.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz #64052736 #74771 üzenetére
Igazabol csak 'koca' futo vagyok. MTB -zek, de azt inkabb szezonban lehet aktivan. Igy a teli idoszak az, ami a futas, alapozas gyanant. Ez most annyit valtozott, hogy Januartol az eddigi heti 2 futasomat megemeltem. Szepen fokozatosan jutottam el a felmaraton tavig. Most mar nem jelent nagy megterhelest.
Meg ertekelheto idoeredmenyem sincs, leven mindig terepen futom, nagyobb szintekkel. most pedig mar a pulzus zonara is ugyelek, az is lassit. Majd egyszer talan sor kerul sikon, aszfalton is egy probalkozasra.
Ez az elso hetem, hogy a kenyelmes heti eddigi max 50km -et duplazom.Az, hogy kellene regeneralni, nem erzem. Bicajozas utan szoktam erezni, de ott 150 folott van az atlag pulzusom, tobb anaerob szazalekkal, futasnal pedig amiota figyelek, hogy 140-145 korul maradjak, azota nem veszem eszre, hogy masnap problemam lenne. A HRV -m is okes, mig azert egy 5 oras MTB ride utan mindig megborul.
Jo lenne, ha kepes lennek megfutni egy maratont, de erzesre az mar tul hosszu nekem futva. Ezt megceloztam, de szerintem semmi nem lesz belole. Szoval eleg lesz, ha eppen elmegyek tekerni, akkor nem fordulok le a bicajrol par emelkedo utan.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
xy.zsolt
őstag
Minden Respect azoknak akik bírnak ebéd után is (2órával) futni Én olyan nehéznek éreztem magam mint egy 100kocsis tehervonat....úgy is gyorsultam A watt mérő app szerint 198W volt avg5:30as tempós laza....72kg-ra állítottam és 5k-n csak 30m szint volt....tudja a hóhér, hogy így reális-e a kalkulált adat
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Fred23 #74779 üzenetére
A 40km edzesnek felesleges..inkabb fusson rendszeresen 25-30km-t,es ahogy atalakul a teste max 32-36km-ig menjen fel edzesen,booooven eleg az
2x20km par ora szunettel kozte viszont jarhato ut,van akinek ilyen darabolasok a kulcs az epitkezeshez
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz MPowerPH #74780 üzenetére
Heti 100km-ekkel nem lesz kérdés a maraton, inkább az lesz az, nem edzed-e túl magad.
A heti egy hosszúdat igyekezd fokozatosan növelni, pl. kéthetente 1-2 km-mel.
Studi építette fel magát nagyon-nagyon szépen az utóbbi időben, vagy épp Tibcsi, aki csak ritkán jár ide (pedig volna mivel büszkélkednie!), és Ő most megragadt 30km-nél. Értsd: Az elmúlt bő két hétben ma futott harmadjára 30km-t Ő kb. egy éve kezdte úgy, hogy rágyúrt az 5km, majd 10km teljesítésére.
Neked bőven megvan az alapod a bringázásnak hála, bírod a mennyiséget és még fiatal is vagy A visszapótlásra, frissítésre kell majd figyelned, és akkor nem igazán lehetnek kérdések.
Nem tudom, ismered-e, ha nem, érdekességképp nézz rá a Runalyze-re. Ingyenes, regisztráció után látsz majd egy Marathon shape pontot, próbáld ki, jópofa cucc, hasznos lehet!
-
jimpo
senior tag
válasz #64052736 #74771 üzenetére
Amennyiben nem 6 - 7 óra alvással operál az ember, akkor kicsit egyszerűbb a helyzet. Igaz sokszor még annyi sincs....
Nekem max 80 kilométer lesz a hét, de szerintem még annyi sem.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
törölt tag
válasz Peterhappy #74785 üzenetére
Nálam a cipő lezabál teljesen 19km felett. Szétrázza a vádlimat és öli a lábfejemet. Az szokott kimerülni, a combok épek. Ezért sem forszírozom a nagyon hosszúkat. Sebaj, ebből is kijövök majd és lesznek jó cipőim rotálva. Sőt néztem lábszárra kompressziós szárakat. Az még finom dolog a vibráció elnyelésére. Jobbnak találom, mint a zoknit, mert, ha a kompressziós zokni szakad, akkor kuka az egész. A szár meg független a zoknitól. Van aki karra is tesz, még kenyai futók is!
-
törölt tag
Én sem alszom sokat. Zenét hallgatok egy jó másfél, időnként kettő órát, az pihentet igen rendesen. Jó a 80, nekem is annyi szokott lenni kb. Persze törekszik az ember, de van munka és egyéb elfoglaltság is. Nem lehet elvárni mindig a maximumot. Aztán lehet sérülés is. Mondjuk a 40 és 60km-es hétnél már nekem is lebiggyedt a szám széle.
-
törölt tag
válasz inf3rno #74789 üzenetére
Érdekes, hogy milyen sokan azt hajszolják. Ultrában meg alig gondolkodik valaki.
Meg azt a távot nem is lehet folyamatosan hozni. Te mondjuk felcserélnéd időnként egy maratonra a mondjuk heti több 15-20km-es futásaidat? Mit tartanál fontosabbnak, több közép hosszút, vagy időnként egy maratont, utána viszont több nap kiesne a pihenők miatt?
Jó sokan kidőlnek egy maraton után. Megér annyit? -
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #74789 üzenetére
Ugyanez nálam is kerek 3 óra felé Tehát nincs más hátra, mint előre cél a 3 óra 15-20 perc körüli és akkor talán teljesül az idő limit.
Arahi 6 betonon ma jól teljesített. Első 15 km benne, de a csillapítasa remek, sehol semmi fájdalom. Térdem minimálisan érzem azért, de ez nálam megszokott. Mondjuk úgy átlagosnál jobb a cipő miatt. Kicsit szorosabb fűző kell, mert nem tartott eléggé oldalt. Jobban csillapít a Stinson 6 atr nel, viszont terepre túl puha, vizet sem szereti.
Holnap megint bringa a terdek miatt. Úgy érzem bírnám a napi terhelést csak futassal is, de ez így most működik. Havi 200 km körül vagyok, 20-25 óra hajnali tekeressel.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #64052736 #74791 üzenetére
Szerintem évi 1-2x belefér a maraton, de gyakrabban nem csinálnám. A kidőlés azért olyan, hogy másnap már lehet kocogni óvatosan 5k-t bármennyire is kemény volt. Inkább 5-10k, amiket szeretek, azok hamar megvannak, 15k, amikor már kezd hosszú és unalmas lenni az edzés, kivéve, ha erdőben futok, annál többet ritkán szoktam edzésen. Néha elmegyek 30-ig, ha olyanom van, de az ritka. Inkább versenyen szoktam félmaratont, aztán az úgy pont elég is szokott lenni, attól még inkább feltöltődök, mint nagyon elfáradnék. A múltkori maratonra is csak azért mentem el, mert már nem lehetett visszamondani a nevezést, és nem akartam, hogy elússzon a pénz. Gondoltam félmaratoni távnál kiszállok, ha nem megy. Megszívtam, mert azután pár km-el görcsölt be mindkét vádlim, hogy úgy döntöttem lefutom a teljes távot, aztán elég makacs tudok lenni. Mondjuk nem futottam, inkább sétáltam a második felében rengeteget pont emiatt. Szerintem egyszer mindenképp megéri lefutni a távot, csak hogy tudja az ember a határait, de nekem inkább a félmaraton a szimpi táv. Ultrára meg végképp nem mennék. Talán ha a térdem bírná a sok km-t, akkor bármi jöhetne, egyelőre nem tartunk ott.
Buliban hasznos! =]
-
MPowerPH
félisten
válasz Peterhappy #74785 üzenetére
26km -ig mentem el, tovabb mar nem akartam huzni. Az lett volna a tervezett 30 -as, csak mivel 16 -nal magam ala fordult a bokam, megfordultam.
Ha tudok rendesen aludni, legalabb 7 orat, akkor az sokat segit a regeneracioban. Amino detto, ilyenkor tobb BCAA -t eszek. De ezt a heti 100, vagy ha a holnapi osszejon, akkor 120km -et nem tudom megcsinalni minden heten. Ezt most direktben egy proba, hogy birom e. Azert en messze vagyok a futo alkattol es a VO2 Max -om is gyenge.En eddig 10 -eket futottam, majdnem mindig. De a gyorsito edzes kimaradt, pedig az sem butasag, csak ugy, mint a javasolt zona 2 -es tartomanyban valo futas . Garminban mindig bennem volt, hogy szerkesztek egy iranyitott edzest, aztan soha nem tettem meg.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
inf3rno
nagyúr
válasz MPowerPH #74794 üzenetére
Érdemes az ilyen próbákat úgy futni, hogy ne távolodj el túlzottan otthonról, inkább csinálj több kört, aztán akkor csak kicsit kell gyalogolni / fél lábon ugrálni / kúszni, ha baj van. Én szívtam már meg ezzel, hogy 15km-re otthonról robbantam le, aztán elég hosszú volt a visszaút...
Buliban hasznos! =]
-
Roklif
csendes tag
Sziasztok!
bestsecret.com meghívója esetleg van valakinek? Többször lett említve a fórumon és pont cipővásálás előtt állok.
-
inf3rno
nagyúr
-
tomcica
Topikgazda
válasz Chuck Norris #74797 üzenetére
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz Chuck Norris #74797 üzenetére
Gratulálok .
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest