- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G-Guts
aktív tag
válasz Pufferzsola6 #69188 üzenetére
Most látom csak, hogy össze-vissza írtak neked mindenfélét segítség gyanánt.
Válasz a kérdésedre:
"Droidnál mindenképp szükséges hogy a telefon a gyártó szerint is alkalmas legyen a manuális fókuszolásra, vagy megfelelő kamera alkalmazással ezt el tudom érni azoknál is amikre alapból nem írják rá?"
NEM. Nem szükséges. Megfelelő kamera alkalmazással el tudod érni azoknál is (nem biztos, hogy mindegyiknél) amikre alapból nem írták rá. Az sem szükséges, hogy camera2 API támogatással rendelkezzen a telefon. Nyugodtan vegyél tehát Androidos telefont. Példa: Xiaomi Redmi 3 gyárilag nem tud manuális fókuszt és nincs benne camera2 API támogatás sem. Snap Camera HDR applikációval viszont a programba belépve megjelenik egy fókuszcsúszka, mellyel a kívánt mértékben be lehet állítani a fókusz távolságát.
-
Helltak
őstag
Köszi!
Én is kerestem az állam, mikor monitoron néztem.
Úgy vettem észre, hogy javult kicsit a színhelyesség. Még mindig kissé eye friendly, de már nem annyira túl szaturált, mint régebben.
Kellett volna RAW-ban is fotózni, de túl sok turista volt körülöttem[ Szerkesztve ]
Oneplus 12
-
Aryon87
félisten
válasz Helltak #69208 üzenetére
En is ugy latom hogy a tulszaturalast fokozatosan veszik vissza. Jobbak mint eddig. Ha meg azbelesseget rendbeteszik, akkor biglike..
Lacno igen, az S6 pont azt tudja meg, amit az utodoknal picit eltoltak. Nem tagadom, tetszenek az S6 kepei.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
DonTuros
tag
iPhone 6s
( ha rámentek a linkre, és rákattintatok a képre, akkor valamiért állítva mutatja... így meg fekve WTF )
[ Szerkesztve ]
https://www.akosturos.com
-
Aryon87
félisten
Melobamenet gyors kattintás turista módra:
Honor 9 (még nincs beállítva semmi)
HTC U11:
Majd délután foglalkozom a kamerateszttel komolyabban
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz gixxergabi #69212 üzenetére
És tényleg egyszerűbb
Szerk:
Persze hogy jobb az U11, f2.2 vs f1.7[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz Pufferzsola6 #69198 üzenetére
Látom még mindig kérdéses a fókusz téma. Mint korábban írtam más appal tudsz manual fókuszálni. Pl Bacon Camera.apk
Csatolok kepet is:[ Szerkesztve ]
-
jana1225
tag
válasz Gabbbb #69215 üzenetére
Szerintem csak úgy lehet tesztelni egyszerre két telefont ha pontosan abban az időben,pontosan arra fókuszálva lövöd a képeket.Pár milliméter eltérés már más képet eredményez akár ugyanazzal a telefonnal is.Az én p9-em sokkal részletesebb képet készít mint a j5 2016-om.P9-2.2 vs j5 1.9 lencse.
-
zseko
veterán
-
Aryon87
félisten
válasz jana1225 #69216 üzenetére
A két kép pont egy időben készült. Mivel nincs 4 kezem, így a miniméter pontosság értelemszerűen kizárt. melóba meg nem fogom hozni az ikertartós állványomat (bár gondoltam rá)
-
Gabbbb
senior tag
válasz jana1225 #69216 üzenetére
Ezt nekem nem kell magyarázni, csak arra kommentre reagáltam, hogy kisebb F számú lencse jobb, sokan mobilfotós körökben ezt tekintik egy lencse egyetlen lényeges paraméterének, pedig nagyobb F számmal jobb rajzolatú lencsét lehet tervezni és gyártani.
Szerintem is jobb az U11, szebbek a tónusok, de ennek nem sok köze van a lencséhez.
[ Szerkesztve ]
-
jana1225
tag
Bocsánat!Azt kihagytam hogy huawei p9-el készültek.
-
ShadowLac
addikt
válasz Aryon87 #69218 üzenetére
melóba meg nem fogom hozni az ikertartós állványomat.Ezt nem hiszem el.!! Azt gondoltam mindenhova viszed.
Vettél H9 et?Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Aryon87
félisten
válasz ShadowLac #69225 üzenetére
A kis állvány az rendre nálam van, a másik az böhöm nagy (összecsukva kb 40cm, állítva 106cm). Meg időigényes is a felállítása.
És igencsak 10 percem volt még beérni melóba. Szerinted?Igen, tegnap este hoztam ki MM-ből.
No more: köszi, kicsit bosszant, de szerencsére nem vészes, így nem rondít a minőségen. Max zavaró nagyításnál. Bár család ha nézi, nem fog nagyítani a képbe
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Ezt most találtam, O+2, raw+Snapseed
Klikk a nagyobb méretért [link] - Direkt
A szerkesztett képek helye nem ebben a topikban van.
Ha legközelebb képet hozol direrkt linket használj![ Módosította: Ricardo ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Balinov #69232 üzenetére
moderaciora:
elnezest, legkozelebb jobban figyelek, nameg a topiknyitot is illene atolvasni.
Ha jol ertem, ez inkabb tech szintu mobilfotos topik, mint fotos szemleletu mobilfotostopik?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Pufferzsola6
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, neki is látok turkálni a lehetőségekből Ha megvan majd jelentkezem
-
ShadowLac
addikt
S6 vs I7
I7 1
S6 1
I7 2
S6 2
I7 3
S6 3
I7 4
S6 4
I7 5
S6 5
I7 6
S6 6
I7 7
S6 7
I7 8
S6 8
I7 9
S6 9
I7 10
S6 10
I7 11
S6 11
I7 12
S6 12
I7 13
S6 13
I7 14
S6 14
I7 15
S6 15A 13. félig sötét vakus.
A 14. félig sötét vaku nem volt.
A 15. sötét, egy kinti lámpa világított vaku nélkül.[ Módosította: Ricardo ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
-
Aryon87
félisten
válasz ShadowLac #69246 üzenetére
Kellemeset csalodtam. Minden reszletebennerzodik hogy elorebb lepett a 8-tol. 2 dolgot kell szoknom vele: ugye nincs OIS, es pillekonnyu az U11 mellett
-
Gábor-KJ
őstag
válasz ShadowLac #69242 üzenetére
Utolso kepet miert S5-el csinaltad?
Amugy szerintem mindket kamera jo kepeket csinal, csak az S6 konkretan fele annyiba kerul, mint az a viccparade i7!
Most egy XZ Premiumot hasznalok ami nagyon klassz, viszont S6-t tuti nem adom el, mert egy nagyon jol sikerult eszkoz mindenhogyan es a kameraja kifejezetten csucs.
[ Szerkesztve ]
Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue, Samsung Galaxy S23, Galaxy Watch 6 44mm, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch 7, Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, iPad 9. 2021, MacBook Pro 16'
-
Lacy6
senior tag
Hátha neked a H9 képe jobban tetszik, akkor még nagyon laikus szinten vagy fényképezés terén.
Ami nem probléma, mert ehhez idő kell amíg megtanulja az ember, csak nem tudtam és meglepődtem
Ha nagyobb rádiuszú élesítést teszel a U11 képére akkor ugyanezt a hatást éred el.
De sok esetben tönkreteszi a képet és természetellenes lesz.
Amikor elkezdtem szerkeszteni a képeimet, akkor volt amikor én is beleestem ebbe a hibába ezért ezt már tapasztalatból mondom.
Még amit nem értek, hogy az egyel korábbi képeknél fekete szemcséket kifogásoltál.
Erre azért emlékszek mert pont megjegyeztem magamba, hogy milyen jó szemed van hogy belenagyítva észrevetted. Én alig találtam meg, akkor hogy mire gondolsz.(#69251) Aryon87: Látványos
Kár, hogy az emberek belemozogtak[ Szerkesztve ]
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok