- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jegenye77
addikt
Igazából akkor túl nagy baj nincs vele ha rendbe van az autó.
Igen van kiszemelt. Délután nézzük meg.
Köszönöm!Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
kelly416
veterán
Van egy srác, Fordokkal foglalkozik legtöbbet, Ford mániás, és felajánlotta nekem, hogy az eredeti Sony rádióm helyett ad egy sima 1din-es rádiót, ami tudja a bluetooth/usb/sd-kártya funkciókat, plusz kicseréli, adja a kábeleket, a beépítő keretet, mindent ami csak kell, nekem csak oda kell vinnem az autót és elhozni. De ott kellene hagyjam az én rádiómat, merthogy gyüjti azokat. Tudom, a másik rádióról semmit nem írtam, mert nem is tudok most még semmit, csak azt, hogy tudja a fent leírtakat, de tuti nem egy kínai vacak, hanem valami jobb fajta középkategóriás lehet. De nem is az a lényeg, hogy szerintetek megérné-e, hanem inkább az, hogy mennyit érhet a tökéletesen működő rádióm, és mennyit számíthat az autó eladásakor ez az apróság, hogy nem eredeti rádió van benne?
-
patomi
őstag
válasz kelly416 #14702 üzenetére
Én nem adnám oda az tuti. 1 DIN-es, meg olyan barkács bovli kinézetű szerintem. De a 2 DIN-es is elég furán tud kinézni a beépítő keret miatt. (ez csak az én véleményem)
[ Módosította: philoxenia ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
senior tag
-
molnarpeter
nagyúr
válasz kelly416 #14702 üzenetére
Nézd meg jófogáson a bontottat, és mondjuk árukeresőn az aftermarket fejegységet. Ha már csere, akkor valami komolyabb droidosat néznék, navi stb, az utángyártott megoldások általában nagyon nem illenek a képbe szerintem is. Esetleg nézd meg a Seicane oldalát, gyárinak tűnő fejegységeket árulnak
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz molnarpeter #14706 üzenetére
Nekem nem kell St rács. vagy mire gondolsz?
Your car, your life ;)
-
kelly416
veterán
válasz patomi #14703 üzenetére
és molnarpeter:
Igen, van konkrétan az én autómba való 2DIN droidos fejegység minden földi jóval megtoldva... 200.000-ért. De semmi szükségem a tolatókamerára - esetleg futóval lenne hasznos, de ott meg pont semmitérő, mert nem a futó mögé lát - nem kell a navi sem, mert ott a telefon a hűtőrácson, nem kell semmi egyéb, csak a telefon kihangosítása, de akkor marad a szellőző mellé befűzött jack, és kissé hangosabb beszéd, ha autóban telefonálnék, mert ott a teló mikrofonját használja kihangosításkor is. Más módszeren is gondolkoztam, de vagy kékfogon tolom át a zenét is a telóról, és minden mást is, vagy mindig hangerőt kell állítani a rádión, ha navigálok, telefonálok. Meggyőztetek, marad a gyári fejegység. R
-
kelly416
veterán
válasz molnarpeter #14720 üzenetére
Azt tudom, de bent van a kesztyűtartóban a jack, tehát mindenképpen ki kell vezessem valahová, mert a kesztyűtartóba még gázabb bekiabálni telefonáláskor , és akkor már marad a jack, mert tisztábban mennek át a zenék is, nem szól bele semmi más, és még a telefont sem meríti annyira, bár a bluetooth úgyis be van mindig kapcsolva MiBand miatt. Még egy darabig zene megy CD-ről meg rádióból is, hosszabb utakon használom úgyis csak a telefont, amikor kell a navi is. Telefonálni meg ráérek megállás után most még kicsit, aztán majd meglátom, mennyire szereti a Xiaomi A2 lite a jack-es kihangosítást ha végre megérkezik, és majd utána agyalok tovább. De amúgy én is gondolkoztam sokat ezen a jack-es bluetooth-os megoldáson, már csak azt kell kitaláljam, melyik mennyire lehet jó, mert az első fmTransmitterem sem igazán volt jó, a második meg csak zenére használható, bár arra kiváló. Roidmi 3s. Egyébként sem hiszem, hogy egy váltó elé belökött transmitter megváltást hozhatna.
Viszont ha már itt tartunk, van Neked vagy bárki másnak ötlete arra, hogy miért talál két bluetooth eszközt is az ideiglenesen használt Samsung A3 2017 az autóban, amit a Redmi Note 4 nem talált? Egyikhez sem tudok csatlakozni a 0000,1234 és egyéb kombinációkkal, úgyhogy fogalmam sincs, de Ford Audio néven van feltüntetve az egyik, ami elég fura, hiszen a gyári fejegységen egyetlen "phone" gomb van, ami tudtommal csak némítja a rádiót, másra nem jó. És érdekes módon, a Xiaomi nem is látta ezeket még véletlenül sem.
-
kelly416
veterán
válasz molnarpeter #14722 üzenetére
140 dodo? Komolyan? Na most eléggé elbizonytalanítottál. És ezt úgy nézem, még akár én magam is beköthetem, eléggé bolondbiztos. Már csak egy kamerát kell keressek hozzá, de az meg van csomagtartó kilincsbe integrált meg mittudoménmilyen, úgyhogy lehet, kötözgetni fogok nemsokára.
-
cOxeR
Ármester
válasz molnarpeter #14725 üzenetére
Engem még nem piszkáltak miatta... két kocsiba is led-es van, egyikkel se csesztettek.
-
kelly416
veterán
válasz molnarpeter #14725 üzenetére
Hagyományos fényszóró izzó helyett ledes, az büntetendő, de rendszámtáblavilagításba hagyományos helyett ledes... szerintem azért egy szót sem szólnak.
Majd linkelem, de aliexpress, nem tudom, hogy kell linkelni úgy, hogy ne reflink legyen.
-
senior tag
Sziasztok!
Kis tapasztalatot írnék az új Mondeoval kapcsolatban, hátha érdekel valakit, bár még csak 150 km van benne, de leírom ez eddigi véleményem.
Az autó nagyon csendes, váltója nagyon jól kapcsolható. Még nem tapostam oda neki, de azért érezhető, hogy határozottabb házadásnál rendesen megindul. 3000 km-ig szépen finoman szeretném ejáratni. Többen mondták bent a munkahelyen meg a baráti körben is, hogy 1.5 ecoboost 165 lóval nagyon kevés akkora autóhoz, de erre csak azt tudom mondani, hogy üljenek bele, próbálják ki, szerintem jól megy. Olvastam neten, hogy ezek az ecoboost motorok 200-250 ezer km-re van kitalálva, utána meghalnak. Évi 8-10 ezer km-t megyek, szóval ez annyira nem érint. Elvileg ezt a motort nem kell járatni indítás után és leállítás előtt, de én azért hagyon járni fél-1 percet biztos ami biztos alapon. Tényleg brutál nagy kocsi, nagyon jó vezetni és a tolatókamerával nagyon jól lehet parkolni. Igaz még nem voltam mélygarázsban és szűk helyeken, de már fordultam meg nagyon szűk utcában gond nélkül. Az érintőkijelző nagyon gyors, az új SYNC 3 már nem akar, nem szaggat, szépen teszi a dolgát. Hangszórók szépen szólnak. Az autó sokkal minőségibb anyagokból van, mint a Focus, a műanyagok nem zörögnek, nem ropognak. Ülések számomra kényelmesek. Nem vagy súlyos és magas ember sem, szóval én kb. elveszek a kocsiban. Az ülés teljesen fel van emelve. A kocsi stabil, kanyarokat jól veszi nagyobb sebességgel is, felfüggesztés is szuper.
Lehet sokaknak elég csöpögősnek tűnik amit írtam, de én semmi kivetnivalót nem talátam a kocsiban, ahogyan az előző Focusban sem 2 év használat után (leszámítva a gyári hibát).
Your car, your life ;)
-
kelly416
veterán
válasz kelly416 #14721 üzenetére
Na itt nagyon jól látszik az, amit az előbb leírni próbáltam.
Látja, kapcsolódik, már meg van a kódja is, minden ok-nak tűnik, csak épp a rádió kezelőfelülete hagy némi kétséget afelől, hogy tényleg bluetooth-os, és amikor én hívtam a feleségem, nem hallott semmit belőlem és én sem abból, amit Ő mondott. Szóval érdekes ez így. Bárkinek bármi ötlete? Mindjárt elolvasgatom a könyvét, amit németül megértek belőle, de semmi ilyen nincs benne ehhez a fajta rádióhoz emlékeim szerint. -
senior tag
válasz Gergőke88 #14732 üzenetére
Azt az autóápolásoi topikban írtam le, de ide is leírom. 100%-osan kilett a sérülés javítva, alaposan átnéztem, tökéletes. Kaptam a sérülésről és a javításről jegyzőkönyvet, valamint bejegyzett ingyenes első éves szervizt, melyről szintén kaptam papírt. Továbbá rendeltek még egy javítóstiftet lakkal együtt, ami gyári és a színnel 100%-ig megegyező. Nem kértem, de megleptek egy ilyennel is, hátha kell a későbbiekben ha lesz kavicsfelverődés vagy valami. Összességében elmondhatom, hogy a miskolci Ford Vagép teljesebn korrekt az egriekkel szemben.
Your car, your life ;)
-
törölt tag
válasz SG3rg0 #14717 üzenetére
(#14717) zerge861
"Nyíregyházán Veress autókárpit."
Jó cég lehet, de ezt a béna honlapot...
(#14730) Pardise
Köszi, engem minden érdekel vele kapcsolatban.
"Többen mondták bent a munkahelyen meg a baráti körben is, hogy 1.5 ecoboost 165 lóval nagyon kevés akkora autóhoz"
Ez csak fotelből okoskodás. Kellően nyomatékos és tisztességesen is megy.
"Olvastam neten, hogy ezek az ecoboost motorok 200-250 ezer km-re van kitalálva, utána meghalnak."
Dehogy halnak. 240 ezer kilométert kell a Ford motoroknak minden körülmények között kibírniuk. Például akkor is, ha a sarkkörön laksz és csak rövid távokat mész a kocsival. Más gyártóknál is hasonló kilométerszámra vannak felkészítve a kocsik. de ennek átlagos használat mellett a többszörösére lehet számítani. A kiterjesztett garancia eleve 250 ezer kilométerre szól.
Járatni pedig szerintem az elején mindenképpen érdemes egy fél percet, hogy mindenhova eljusson az olaj. Leállításkor ezek szerint nem kell? Valószínűleg tovább keringeti a rendszer az olajat.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
2002-es Focusban 2 DIN-es rádió hely van vagy valami spéci méret? Gondolkozom, hogy az 1 DIN-es fejegységet valami tuti 2 DIN-esre cserélném.
⭐ Stella
-
senior tag
válasz #31733248 #14734 üzenetére
Találtam facebookon 2 üléshuzatost, elég profiknak tűnnek, az egyiknek van 25 db 5 csillagos értékelése és képek alapján is meggyőző. Írtam mind a kettőnek, majd meglátom mi lesz.
A Wifit is élesítettem, ahogy láttam azon keresztül lehet frissíteni a SYNC szoftvert. Mobilos appok meg a licencek (vagy valami ilyesmit mondott az értékesítő) miatt még nincsenek.
Your car, your life ;)
-
törölt tag
válasz Pardise #14736 üzenetére
Köszi, jöhetnének az üléshuzatos linkek, másnak is jó lehet. Az Android autó apk-t kell leszedni valahonnan, a magyar Google Play áruház még nem tartalmazza sajnos (állítólag a magyar hangvezérlés elkészültéig nem akarják kiadni). Milyen a navigáció? A Skodánál összelőttem a telefonnal, szépen megjelentek a kijelzőn a forgalmi információk is. A Waze megy?
-
senior tag
-
szuszinho
őstag
válasz molnarpeter #14722 üzenetére
Ez miért ilyen olcsó?😁 Jó múltkor nézegettem Alin 2-3 félét, de mind drágább volt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #14737 üzenetére
Na de most akkor Focusé nem 2 DIN-es, hogy 2 DIN-hez új előlap van?
⭐ Stella
-
nagyúr
válasz radi8tor #14742 üzenetére
Nem. Másfeles csak. Vagy veszel 1,5 gyárit, és akkor lesz 1 din meg alatta egy vékony telefon tok például, vagy veszel 2 dines közép részt és abba rakod be a fejet.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
kelly416
veterán
válasz kelly416 #14731 üzenetére
Na, a kézikönyve alapján kellene legyen még egy bajuszkapcsoló a kormány mellett, amiről a hívásokat kezelem, de nekem olyan nincs. Pedig ha már felvenni meg elutasítani tudnék, na és leginkább kihangosítva beszélni, minden rendben lenne. Senkinek semmi egyéb ötlete?
-
ReFleXx
addikt
válasz Pardise #14730 üzenetére
akkor sokaig lesz bejaratos. 3000km neked hany ev? (bocs )
mi lett a fényezéses buli vége? milyen lett? képek?edit: latom kozben irtad
(#14746) kelly416 alvazszam alapjan megkene nezni erdetileg mi volt a kocsiban, lehet cserelt mar a fejegyseg vagy a kapcsolo?
[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
kelly416
veterán
válasz molnarpeter #14748 üzenetére
Kombim van, mégsem akarom lenyitni a tetőt attól, hogy benne van a krézikönyvben a hamutartó modell is.
De komolyra fordítva, nem a könyv szerint van benne bluetooth, hanem kapcsolódok hozzá (videó), csak működésre nem tudom bírni. -
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- Parfüm topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest