Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rakamaz

    tag

    válasz Phobion #4716 üzenetére

    Nagyon nem megyek bele a bányászásba, csak röviden:
    (Hopsz! Ez egész jó "guide" angolul: LINK)

    Két dolog kell: egy Mining laser és egy Refinery modul (márhogy a hajón és raktéren kívül).
    A refinery modulok rekeszeinek számát vásárláskor láthatod (refinery bins). Minél több, annál több féle ásványt, vagy fémet bányászhatsz egyszerre. (Amikor az első kavics bekerül a modulba, akkor a jobb oldali panelon a CARGO fülön eldöntheted, hogy mi legyen sorsa. Kidobod, vagy finomítod. Ha finomítod, akkor egy rekeszben tárolódik a kavicsból nyert anyag (%-ot mutat), és amint további ugyanazon anyagot tartalmazó kavicsot gyűjtesz össze, és megtelik a refinery rekesze akkor a lefinomított árucikk automatikusan átkerül a raktérbe.
    Szerencsére a gyűjtés során nem kell minden szipkázás után a jobb oldali panelon matatni, csak amikor megtelik valamelyik rekesz.)

    Az aszteroidákból rendszerint 6-12 kavics fejthető ki. Egy-egy kifordított kavics rendszerint két féle anyagot tartalmaz, különféle százalékokban. Minél gazdagabb a mező, annál nagyobb százalékokra van esélyed. Pontosan ezért a határvidéki Pristine aszteroidákat érdemes leginkább bányászni.

    Amikor egy lézerrel megfúrsz egy aszteroidát, kisebb kavicsok repülnek ki belőle, ezeket összegyűjtöd a "scoop"-od segítségével (HOME gomb), vagyis a közelébe lavírozol és beszívatod a Refinery modulodba. Ezután a kavicsokból a refinery modulod segítségével előállítható az ásvány vagy érc (jobb oldali panelon a CARGO füll-ön látható). Ahogy elég kavicsot gyűjtöttél össze és megtelik a Refinery adott rekesze, átkerül a raktérbe és kezdheted előlről.

    Először csak egyenként, lassan érdemes kifordítani a kavicsokat, aztán begyűjteni, mivel egy idő után eltűnnek. Aztán később, ha már elég jól megy a lavírozás és begyűjtés, akkor lehet gyorsítani: lefúrni az egészet egyszerre, majd összekapkodni.

Új hozzászólás Aktív témák