Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • orientcx

    őstag

    Néhány dologra azért már rájöttem felszíni kapirgálás témakörben, esetleg vannak olyanok, akiknek ez segítség. Talán a legfontosabb, hogy a kereső radar jeléből már messziről nagy biztonsággal tudható, hogy milyen típusú leletre számíthatunk.
    Az első képen a tapasztalataim szerint legáltalánosabb meteorit radarjele látható, a bronzité. Általában csak a tömegesen előforduló ásványokat tartalmazza, de néha azért van benne egy-egy jobb cucc is, pl zinc
    -

    -
    -
    Ez a vékony csíkos radarjel a mesosiderite jele(mondjuk aki ezt a nevet adta neki, az kedveskedett volna inkább orálisan a vízilónak. Vajon hogy hívhatják ennek a gyökérnek a szegény gyerekeit? A nagyobbik már 16 éves, de még mindig az óvodai felvételnél tart, mert a szerencsétlen adminisztrátor a gyerek adatlapja fölé görnyedve azóta is a nevét betűzi)
    Na mindegy, ebből a mesosisasi...izéből néha csak tucat holmi mászik elő, de itt azért befigyel egy-két kurrensebb portéka is, mindenképp érdemes beletúrni
    -

    -
    -
    Ez a két különálló vonal a radaron a szerintem legígéretesebb leletet jelzi, a metallic meteoritot. Nem érdemes előre lelkendezni, amikor meglátjuk, mert néha semmi extrát nem ad elő, de a legjobban vágyott ásványok általában itt lapulnak(pl tungsten, antinomy, techetium, stb)
    -

    -
    -
    Na ha ilyet látunk(határozott jel fölül), az valami nagyobb tömegű fémhalmazt mutat, legtöbbször valami roncsot. Sokszor 1-4 db döglégy őrzi. Ha wantedek akkor indulhat a rovarirtás(Sylc szaktársnak akkor is, ha clean-ek ;) ) Itt a legtöbbször 7t aranyat pakolhatunk be a hajóba, legálisan(ezért érdemes raktérrel érkezni a helyszínre)
    De ilyen jelet generál a saját hajónk is, ezért a félreértéseket elkerülendő kurkászásnál érdemes felküldeni a magasba(azért amikor először néztem az eltűnő hajóm után, és maradtam egyedül abban a velorexben(lásd a fiatalabbak kedvéért), akkor elég elhagyatottnak éreztem magam :U
    -

    -
    -
    Mindenesetre egyenlőre attól nem kell tartani, hogy tömegével fognak feltűnni a +50%-al rágyúrt plazma mészárosok, mert a harmadik fokozathoz már sok ritka ásvány kell, és ha a hajón több db van ugyanabból a fegyverből, akkor is csak az egyiket tölti fel és azt is csak részlegesen. A második fokozat még csak-csak, de leginkább az alaplőszer utánpótlása az elérhető. Az erre valót(egyes fokozat) nem kunszt összegyűjteni, akár komolyabb mennyiségben is, ami főleg a railgun, vagy frag cannon tulajokat villanyozhatja fel, de a plazmával, cannonnal, vagy MC-vel sem kell ezentúl spórolni.
    És a végén egy videó azt mutatja, hogy ezekbe a roncsokat őrző döglegyekbe kb pont annyi szolidaritás szorult, mint taktikai érzék. Simán, egyenként, egyiket a másik után, minden válaszreakció nélkül lehetett felmenteni a szolgálat alól. :)
    -
    Bocs azoktól akik ezekre a dolgokra kb a negyedik percben jöttek rá, kérem vegyék figyelembe, hogy én a cseppnyi Fed agyamra vagyok szorulva :U

    u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

Új hozzászólás Aktív témák