- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsotke
aktív tag
válasz mintapinty #21842 üzenetére
Most akkor szar az a lámpa, vagy csak ironikusan érted? Egy ismerősömnek kéne már egy ideje fejlámpa, de nem találok semmi biztatót. Ezen a téren nem könnyű jó anyagokból készült, olcsó lámpát találni, mint a zseblámpáknál.
-
csucsotke
aktív tag
válasz salytmasztor #21849 üzenetére
Én is ebben a témában nézelődök, és egy UltraFire C3-at találtam, ezt fogom megrendelni, ha felocsúdnak a kínaiak az ünnepből. A 2 elemes verziót választottam(hoszabbító csővel). És 5 módos, mert van 1 módos is az olcsóbb, de szerintem ha fullon megy , akkor eléggé zabálja majd az AA akkukat, kb. 1 órát saccolok. De még nem volt ilyenem, tehát hogy milyen a fénye, meg hogy világít, fogalmam nincsen.
-
mintapinty
csendes tag
válasz csucsotke #21851 üzenetére
Helo! Irónia volt. Egy régi alázásomat megbosszultam.
Teljesen jó a fejlámpa. Szinte bosszantó h ennyibe került.
Tudom mindenki 1000 lm+-os lámpában tud gondolkodni. Én nem. Ugyanis nem 1 led-lámpám van. Vagy fényes lámpa és rövid életű az üzemidő, vagy a fénymennyiség "közepes" de tovább bírják az aksik. a fejlámpa kiválasztásánál ez volt a szempont az olcsó ára mellett. A fénye hideg fehér. 3 modos: maxi-közepes-strob. Szándékosan írtam az alacsony fokozat helyett közepest, mert ez így túl fényes alacsony fokozatnak. Ez az egyetlen hibája a cuccnak. A stroboszkóp helyett egy ténylegesen alacsony fokozatot kellene ezekbe a lámpákba tenni. A legtöbbje ezzel a strob móddal van megátkozva.
A GB-n elég sok hasonlót is találsz 10-15 dodó közt. Szerintem elég jók. De egy különös dolog miatt választottam ezt amit választottam, mert ennek a lámpának oldalt van a kapcsológombja, tehát könnyen elérhető helyen, nem úgy mintha a reflektor hátoldalára lenne elhelyezve. Továbbá a reflektor nem egy lebillenő gyenge csuklón fordul, hanem a reflektort körülölelő módon masszív kiképzésű villa tartja. Tehát nem esik le egy koccolástól. És ne legyen zoomos, de az inkább egyéni szempont. Van zoomos is has árkategóriában sztem ha az kell neked.
[ Szerkesztve ]
Valaki szóljon Crey-nek...
-
mintapinty
csendes tag
Van Ez a töltőm. Nem régen vettem, de csalódás. Vki itt linkelte h akciós. Ráharaptam.Ha vki ráfanyalodik adom olcsón ha eljön érte. 16340 "értelmes" akksikért cserélve is oké. Működik meg minden. De nekem lassú.
-
mintapinty
csendes tag
válasz csucsotke #21852 üzenetére
Hogy ebbe is bele...
Ezt pár hónapja rendeltem. Elmegy nimnh 1.2 v-os aksival. Én is így használom, mert li-aksival, 14500-al túl fényes. Ja és melegszik is persze. De az 1 db 1.2 v aksit is kajálja, amivel meglepő módon alig setétebb ellenben lényegesen kitartóbban világít. Kb 200 lm kijön belőle. A csavaros kapcsolását lehet nem szeretni meg a strob módot. Ára röhejes.
-
PHM
addikt
válasz mintapinty #21857 üzenetére
Hol vagy elérhető?
Engem érdekelne, de tömegközlekedek, s ez behatárolja a lehetőségeim.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
LógaGéza
veterán
válasz Flashback #21841 üzenetére
Nekem van egy Warsun CT9T-m, én nagyon meg vagyok vele elégedve, tipikus thrower, minden előnyével és hátrányával - ami leírtál, annak a feltételnek tökéletesen megfelel. Belső töltőjét kétszer használtam, egy kapcsolható univerzális táppal, mind a kétszer feltöltötte az akksit, és nem pukkant el
Én ajánlom"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
PreDox
tag
Sziasztok
Magyarországról honnan érdemes rendelni 18650-es akksit és milyet ?
Rendeltem a gearbest-ről Convoy S2+ és C8 lámpákat.
Ilyen akkutöltőt rendeltem, de az egyik aksi szerintem hibásan érkezett mert nem világít vele egyik lámpa sem hiába töltöttem.
Most itt vagyok 3 lámpával lassan és csak 1 akkum van.
Az hogy védett akku legyen mennyire lényeges szempont?
Elvileg a védett akkuk hosszabbak valamennyivel-belemennek attól a lámpákba ugyanúgy ?
Milyen akkukat érdemes venni ezekhez a lámpákhoz?
Lehetőleg itthonról, mert nincs kedvem megint 2-3 hetet várni amíg megjön.
Köszi a segítséget -
st6969
őstag
Sziasztok,
elsősorban fűnyíráshoz keresnék fejlámpát: túl messzire nem kellene, hogy elvilágítson, de olyan 10-15m-en belül széles területen lássak. 4-5eFt-nál nem nagyon szánnék rá többet, és jobb lenne, ha akkus lenne és nem elemeket kellene cserélgetni benne.
Létezik-e ilyen, vagy ennél többet kell rászánni?
Köszi előre is. -
CheGhost
aktív tag
válasz st6969 #21862 üzenetére
Füvet nappal kell nyírni, nem akkor, amikor mások alszanak!
Ne vedd támadásnak, de nem túl kellemes, amikor szombat, vagy vasárnap hajnalban arra kellek, hogy a szomszéd éppen úgy gondolja, hogy éppen füvet akar vágni...
...az éjszaka pedig még rosszabb.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
st6969
őstag
válasz CheGhost #21863 üzenetére
Nem veszem támadásnak, inkább egy meggondolatlan, felesleges hozzászólásnak
Honnan tudod, hogy vannak szomszédok (tanya?!) és honnan tudod, hogy robbanómotoros a gépem? Környezetvédő vagyok
Késő ősszel nálatok nem sötétedik 18 óra körül?
Szerintem akkortájt nem bűn füvet nyírni
Peace -
mintapinty
csendes tag
válasz CheGhost #21863 üzenetére
Az én szomszédom este 9 kor láncfűrészezik vasárnap. Amikor szóltam neki, úgy nézett rám mint a boci. Elég természetes egyeseknek h a szomszédok azok amolyan izék amik ott se lennének. Egy másik rendszeresen tivornyázik éjszaka mert vkinek mindig van egy rohadt szülinapja. Elfelejti megkérdezni, h baj lenne ha este 10 után énekelgetnének az ablakaim alatt. Ja! Egyszer figyelmes volt. Megkérdezte másnap buli után h nem voltunk-e túl hangosak? Teljesen levett a lábamról.
https://www.youtube.com/watch?v=Ag-3oY3bSN0
Remélem ti röhögtök, mert akkor könnyebb elviselni.
-
mintapinty
csendes tag
válasz PreDox #21861 üzenetére
Először is próbálj régi laptopaksit szerezni. Eszembe nem jutna rendelni kínából 18650-est. A laptop egy idő után nem tölti rendesen az aksit. Az még az elemlámpában még sokáig bírja. 6db 18650 akkupakkonként a jellemző. Nekem van vmi made in japan, meg LG bontásból. Amire kell arra jók. Save money!
-
-
5-ös kezelő
senior tag
Úgy néz ki, holnap átvehetem a H3 Warboy-t. Este írok róla. Köszönöm, Gearbest!
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
csucsotke
aktív tag
válasz mintapinty #21842 üzenetére
Köszi, jónak néz ki a fejlámpa. A ceruzaelemessel összezavartál Gondoltam erre is, de lekorlátoztam magam 3 lámpánál, de asszem ezt berendelem negyediknek Jön a szezon úgyis fog kelleni az ismerősöknek.
[ Szerkesztve ]
-
mintapinty
csendes tag
válasz csucsotke #21870 üzenetére
Nekem is van már kb@sztt sok elemlámpám de egy mindig a postán van ami a legutolsó. Ez a fejlámpa sem kellett de a kupojaimmal vmi 9 dolcsira jött ki. Könyörgött a vételért. Igaz csak ilyen műanyag fejlámpáim voltak, amikkel el is voltam, de ennyiért nálam álljon ne egy raktárban.
-
Magnat
veterán
válasz mintapinty #21866 üzenetére
Nem mindenki tud laptopakksit szerezni, főleg nem ingyen ... ha meg elkérnek érte 1-2 ezer forintot, azért már lehet venni pár 18650-et, amik legalább garantáltan jók és tényleg hozzák a gyári kapacitásukat. Plusz ha javaslod a laptop akksi bontást, nem árt figyelmeztetni is, h bontás közben ildomos vigyázni, nehogy zárlatot csináljon, mert abból lehet némi tűz, meg kisebb csimm-bumm. Ugyanúgy akkor is, ha mélykisült akksit próbál meg tölteni (nem törvényszerűen, de előfordulhat) ... szóval hidd el, megvan a bontott mellett az új létjogosultsága is
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
mintapinty
csendes tag
Ja-ja. Meg se próbálni szólni a haverjaimnak? Nekem két bontásból mind a 12 oké. Még poroltó sem kellett.
Annyi a bontott aksi "gondja" h össze vannak hegesztve az áramkörnek megfelelően vékony acéllemezzel a cellák. No hát azt kell óvatosan letépni, de maradhatnak éles kis szilánkok. Én kopott lamella tárcsájú flexszel simítottam el.
Jó a töltő?
-
Sleek
senior tag
válasz mintapinty #21865 üzenetére
Helló ha nagyon zavar akkor menj be a polgármesteri hivatalba és kérd el azt a rendeletet milyen decibelben határozták meg a zaj értéket felétek. Maga mint csendháborítás nem este 10től van hanem úgy van már meghatározva egész nap lehet csendháborítás ha egy bizonyos zajszínt felett van az érték. Ez abban rossz ,hogy általában sok helyen nagyon alacsony az érték és pl hasító fejszével hasogatáskor nagyobb zajt keltesz mint ami megvan adva. Ha nagyon zavar a szomszéd akkor szólsz a hivatalba ők kimennek szólnak nekik. Ha még mindig zaj van átadják a rendőrnek az kijön figyelmeztet. Ha akkor sem akkor jönnek zajt mérni. Ebben csak az a rossz ,hogy amikor jönnek mérni ált csend van. Tehát a kakiknak egy pofon.
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
mintapinty
csendes tag
Felvetettem neki h mi lenne ha lépnék. Azt válaszolta h a rendőrségre kell menni és tudja is személyesen kit kell keresni! Magyar valóság. Ezzel a lépéssel csinálnék halálos ellenséget magamnak a szomszédban. Most jobbnak láttam még megállni azon a szinten, h csak gyűlölnek. Érted: ha vki gyökér neki álljon hozzá feljebb és ettől igaza lesz! 3 éve költözött mellém. Tehát én laktam itt előbb. A szokásokhoz neki kellene alkalmazkodni. De könyörgöm a csend ami a nyugodt életvitelem mellékterméke ki az istent zavar? Ez számára teljes mértékben maga a semmi. Akkor értené meg az ilyen h hol tart ha hasonszőrű értelmes egyedre akadna, nem olyan békeszeretőre mint én. Basszussal hallgatja reggeltől estig a metálzenét a vén rokker, a két decibeltermelő nagyhangú dögjére életébe nem szólt rá. Ecetera, teljesség igénye nélkűl. És micsoda kibsztt érzékenyek ha szól az ember! Figyelem: amúgy tanult emberek! Bocs az offért mindenkitő!
-
Sleek
senior tag
válasz mintapinty #21878 üzenetére
Ismerős a dolog . Felénk a szomszédok mindennel zörögnek stb ... Ha 2 napot én vágom az évi tüzelőmet már fújjolnak stb.
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Vertigo18
addikt
Nincs se decibel, se időkorlát, csakis annyi van, hogy "ha valakit zavar". Ami elég faramuci, de utána nyugodtan lehet pereskedni.
Első körben fel kell hívni a hangoskodó figyelmét a hangoskodására.
Második körben (ez kihagyható, inkább a békéltetés miatt) Önkormányzatra menni.
Harmadik körben betelefonálni a Rendőrségre, onnan kijönnek és figyelmeztetik, bírságolják, feljelentik az illetőt. Nem mérlegelnek. Általában a feljelentést választják, mivel NEKED a sértettnek kell majd mennie bizonyítani a Bíróságra az igazát.Ez így működik.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
mintapinty
csendes tag
Van egy ILYEN aldis lámpám fekete. Csak kipróbált. Teljesen újszerű. 3xAAA elemmel megy. 200 lm max kb. 2000 ért adom ha kell vkinek. Nem nagy szám de jó minőség.
-
5-ös kezelő
senior tag
Átvehettem végre a nyeremény fejlámpát. Postáról kifelé azon izgultam, üres dobozt kapok-e, olyan könnyű volt a bubis boríték. Otthon kivágtam a burokból a dobozt, és benne volt az Xtar H3 Warboy. Első benyomásra nagyon kicsinek tűnt, mintha csak játék lenne. Garanciakártya, rövid ismertető és használati utasítás volt a dobozban, meg egy O-gyűrű, s egy rápattintható klipsz, ha ingzsebben hordanám v derékszíjon stb. Akkut raktam bele, és gyors teszt a lakás sötétebb részeiben. Legnagyobb fénnyel kezd, hosszabban nyomva vált lejjebb. 4 jól elosztott fokozatot találtam, aztán elolvasva az útmutatót a holdfény is meglett - kétszer gyorsan lenyomni a kapcsolót. Amilyen pici a lámpa, annyira nagy fénnyel rendelkezik - bőven elegendő sztem mindenre. Kidolgozás jó, menet zsírozva, nem találtam benne hibát. Fejpántra két gumigyűrűvel csatlakozik. Előnye, h nem billen le könnyen a beállított helyzetből. Hátránya lehet később, h elöregszik ez a gumielem, és házi praktikákkal kell majd pótolni, v átminősíteni kézi lámpává. Egészében véve igen jó véleményem van róla, ha az ár nem akadály, ajánlom jó szívvel mindenkinek.
Köszönöm, GearBest!
[link][ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 5-ös kezelő #21882 üzenetére
Grat hozzá!
Enyém sajnos még csak a Postázóba van kint, ebbe a fránya ünnepbe pont beleestem. De várom már nagyon hogy megkapjam. Megtennéd még hogy leírod hogy milyen akksit raktál bele? Ipari akksi (flat top) jó hozzá, vagy olyan kell aminek a + végén van egy kis csöcs?
Ha védett akksit raksz bele, akkor is ugyanolyan könnyen rá lehet tekerni a végét, nem feszül meg nagyon a rugó?iPhone 13 Pro Max
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz jozsi252 #21883 üzenetére
Kipróbáltam utca felé is Brutális fény ilyen kis tükörből. Flat és button top is jó bele, a védettnél erősen/teljesen/ összenyomódik a rugó, de még belefér. Drivernél nincs rugó, de az érintkező közepe mintha kicsit kiállna - én azért inkább button top védetlen akksival fogom használni.
-
jilian
addikt
Helò, "
Tudtok olyan làmpát ajánlani ami azokkal a képességekkel rendelkezik mint egy laser?
Tehát nagyon pici sávaban, csíkban, de nagyon erősen tud világítani?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 5-ös kezelő #21884 üzenetére
Na végreee
09.10.2015 11:29
Célországba elküldve (Export)
Malmo Utr/mmah,sverige SEMMAHAkkor védettel nem fogom használni. Van itt egy kép, itt is jól látszik hogy a kis biszbasz kiáll egy kicsit. Ez meg szerintem pont elég arra hogy a flat top is érintkezzen. KATT
iPhone 13 Pro Max
-
Vertigo18
addikt
Nos, megjött a Banggoodról 2015. augusztus 18-án rendelt Convoy C8-as, illetve kék Convoy S2-es. A C8-as inkább messze visz, az S2-es pedig jobban "terít", így nekem tökéletes mindkettő, az S2-es sötét helyekre, a másik meg szabadtéren.
Írtam volna róluk többet is, de a fiam elkommunizálta, 3 órája nem teszi le a C8-ast, szerintem azzal is fog aludni. Ugyanolyan lámpab@zi lett már 5 évesen, mint az apja...
A rá szerelt köcöllék ugyanonnan lettek rendelve, ugyanakkor, de már elseje óta itt figyeltek.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
veterán
válasz 5-ös kezelő #21887 üzenetére
Rövidzárlat nem hiszem hogy lehetséges lenne, inkább csak annyi hogy ki be kapcsolgat a lámpa, mivel nem érintkezik jól.
iPhone 13 Pro Max
-
G@ben
addikt
A fasttech mennyire valóságosan írja a lumeneket? Ugye az olcsó, kínai, T6-os leddel szerelt lámpákat általában 1000 lumennel hirdetik, néhol 1800-2000-rel is, míg a fasttech 800-860-nal, amiket néztem. Ezek megfelelhetnek a valóságnak? Általában 2800mA-es áramot írnak melléjük.
Illetve ezt a max fényt mennyi ideig tudják? Gondolom ezekben nincs sok hővédelem, nem veszik lejjebb.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Magnat
veterán
A 800-860 lm sztem egy T6-os ledtől teljesen reális 2.8A-n. Sok mindentől függ, h meddig bírja tartani, nem csak a hő lehet gátló tényező, hanem az akksi meg a driver is. Én egyszer a köztudottan nem túl jó hűtéssel bíró 501b-t próbáltam az alufóliás hűtés tuning után 10 percig folyamatosan full fényerőn, azt bírta (2.8 körül tud az is), de a driver abban nem tudott olyat, h leszabályoz melegedés esetén - szóval lehet, h egy jobb driver már lekapcsolt volna - viszont a lámpa azóta is műxik, bár hozzáteszem, h én ritkán használom nyél gázon fél percnél tovább. (Azt persze nem állítom, h a 10 perc után még mindig kijött belőle annyi lumen mint az elején, de szemmel nem volt érezhetően gyengébb). A közepes fokozat általában mindenre elég, azt meg a lámpa is jobban szereti, plusz az akksi is sokkal tovább bírja, mivel a hatásfoka a lednek kisebb áramon sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Hát ez jó kérdés, majd a nálam okosabbak megmondják ... általában %-ban van megadva h az alacsonyabb fokozatok mennyin mennek, de sajnos fogalmam sincs, h a % lumenben vagy A-ban értendő ... (én egyébként az utóbbira tippelek).
Az adatok megbízhatóságáról meg azt tudom csak mondani, h nyilván a Fasttech sem méri le az összes lámpát, h tényleg tudja-e a gyári értéket, de sztem ők legalább szándékosan nem kamuznak, mint pl az ebayes eladók, ahol szemrebbenés nélkül ráírnak egy T6-ra 2000 lm-et[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz Magnat #21893 üzenetére
Convoy S2+-ra találtam azt, hogy 40%. Az egy 800 lumenesre számolva kb 320 lehet, ami még mindig háromszor akkor, mint a jelenlegi maximuma. Szerintem elég lesz.
Fasttech-en talán nem, de gearbest-en és bangood-on is röpködnek T6-os lámpákra az 1800-2000 lumenek.
Köszi a segítséget!Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki hogy a GearBest-en a lámpák részlegénél a Dora@gearbest.com címre lehet írni azzal kapcsolatban hogy mikor indítják már el a szállítást? Mert 29.-én rendeltem, 1 hétre rá jött egy fotó a csomagról hogy szépen ott virít az asztalon, meg kaptam egy tracking számot is, ami a mai napig Not found. Hallottam nagyon sokan panaszkodnak rájuk és páran már refundot is kértek emiatt. Viszont ha lehet én inkább rákérdeznék közvetlenül náluk hogy mi a helyzet. Azért is másoltam be ezt a mail címet, mert még azt hiszem itt vagy talán más topikban, de azt olvastam hogy ha erre írok akkor elvileg azzal a személlyel fogok beszélni aki a lámpákkal foglalkozik. Rosszul tudom?-Norbi-
-
őstag
Sziasztok,
Túrázáshoz, esetleg bringázáshoz keresnék fejlámpát, működnie kellene akkor is ha -10 fok van éppen, vagy esetleg esik az eső.
Abszolult nem vagyok tájékozott a témában, így egyenlőre a lehetőségeket szeretném felmérni, valamint szeretném még ebben a hónapban beszerezni.Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
erik365
senior tag
Annyiért én nem tudok javasolni jó szívvel, de ha tényleg a minőségi lámpát akarsz és hosszú távra tervezel akkor tessék:Nitecore HC50,XTAR H3,Fenix HL55,Skilhunt H02.
Ezeket én bátran merem ajánlani.[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest