- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz radio100jozs #4850 üzenetére
"a te értelmezésedben az országos hálózat az csak is területében 99%"
Senki nem állított ilyet.
"szerintem egy legalább területében 85% feletti lefedettség is országosnak tekinthető már"
Kültéri vagy beltéri? Illetve ha már városok: csak a házak felső 2-3 emeletén lesz szolgáltatás, vagy a földszinten is? Utóbbi még a meglévő szolgáltatóknak is gondot okoz itt-ott... Egyébként is a lefedettséget általában lakosságra vetítve adják meg, ott pedig mindhárom szolgáltató régen elérte a 99%-ot.
"A Voda sem tudta a Telekomót utolérni közel 20 év alatt."
Lefedettségben? Dehogynem. De hogy jön ez a DIGI-hez?
"Nem is beszélve, hogy ha a lefedettségbe számoljuk az irodaházakat, metrót, aluljárókat, mélygarázsokat."
Megint kibukik a témával kapcsolatos tudatlanságod. A metrókat (M1, M2 és M3) pont a Vodafone fedte le rendesen először (sugárzó kábellel), a Telekom és a Telenor is ezen a kábelen szolgáltat bérleményben. Ez alól a 4-es metró kivétel, mert ott eleve építettek ki sugárzó kábelt, mindenki azon szolgáltat (gondolom a Trafficom-tól bérlik horror pénzért, mint a többi metró vonalon az optikát).
"A Telekom meg réges rég nem homogén Ericsson, amióta a 4G-vel elindultak."
A Telekom RAN homogén Ericsson, az hogy mikróra meg WDM-re mit használnak, annak mi köze a lefedettséghez? RAN-t ilyen kis országokban senki nem kever egyébként, több vele a macera mint a nyereség.
Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy mi számít "soknak", nyilván azért mert egyszerűbb mellébeszélni, mint beismerni, hogy nincsenek konkrét adatok a birtokodban. Amivel persze nincs semmi baj, csak nem kell nyomni itt a csodavárást, meg "tényként" eladni olyan infókat, amikkel nem rendelkezel. Az érvelés technikában pedig rettentő irritáló, hogy állítasz valamit amit nem tudsz alátámasztani, majd oda nem illő egyéb dolgokkal próbálod elterelni a figyelmet (amik jó része megint csak tévedés).
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
radio100jozs
őstag
Elég friss innen a közelemből Monorról:
Szavazás: a Képviselő-testület 8 igen, 1 nem szavazattal és 2 tartózkodással az alábbi
határozatot hozta:
19/2018. (I. 18.) KT határozat
Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nem köt bérleti
szerződést a DIGI Kft.-vel a Monor, Péteri út 6066/20 hrsz.-ú ingatlanon
bázisállomás létesítésére.
Határidő: 2018. február 28.
Felelős: dr. Urbán Hajnalka jegyző
Kerepeszki Ildikó irodavezető
Bokros Károlyné ügyintézőSzavazás: a Képviselő-testület 8 igen, 2 nem szavazattal és 1 tartózkodással az alábbi
határozatot hozta:
20/2018. (I. 18.) KT határozat
Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a
DIGI Kft. a Csokonai utca – Strázsahegyi út kereszteződésében lévő
közterületen tornyos bázisállomást létesítsen fatornyos kivitelben.
Felhatalmazza a polgármestert a bérleti szerződés aláírására.
Határidő: 2018. február 28.
Felelős: dr. Urbán Hajnalka jegyző
Kerepeszki Ildikó irodavezető
Bokros Károlyné ügyintézőAmúgy Monor ebből a szempontból nem egy könnyű hely, mert eléggé korlátozza a testület a bázisállomások építését. A belvárosban mai napig nem tökéletes a Telekom lefedettsége, mivel nincs bázisállomása, csak a 4-es út mentén, meg a város másik végén a Strázsahegynél a Gombai út mellett. Ezzel szemben a Voda be tudott jutni a központba az UPC irodaházához, valszeg nem egy magas torony, és eleve távközlési cucc, így nem kellett helyi engedély rá. A Telenor meg a Virág utcai tűzoltóság URH tornyára pakolt anno fel, gondolom ezsem volt önkormányzati engedélyköteles. Sok magaslat nincs, bár van a belvárosban pár 4 emeletes panel, így nehezen érthető, hogy miért nem ezzel próbálkozott a Digi. Bár az is igaz, hogy az új M4-es szempontjából, amit jövő őszre adnak át, pont ideális ez a helyszín a Diginek.
Amúgy érdemes a google keresőben rákeresni, sok-sok új önkormányzati, társaházi, egyházi engedélykérési határozatok, dokumentumok, antenna tervek vannak fent, és már 2018-ra.
-
radio100jozs
őstag
"A Voda sem tudta a Telekomót utolérni közel 20 év alatt."
Lefedettségben? Dehogynem. De hogy jön ez a DIGI-hez?
Ezt te mire alapozod, mert akkor én kérdezek vissza, mert ez viszont számokkal alátámasztható tény, hogy a Vodának nincs akkora lefedettsége sem területben sem lakosságban nézve, mint a Telekomnak van.
Kültéri vagy beltéri?
Ez miért kérdés, logikus, hogy kültérben, azt használják az országos lefedettség mérésére a szolgáltatók. Az csak mellék szál, hogy a beltéri lefedettséget is elkezdték a 4G miatt prezentálni manapság.
Amúgy meg nem értem miért vársz el tőlem darabszámot, hogy hány bázisállomással indul a Digi. Mert azért te is érzed, hogy a sok, az nem egyenlő X darabbal, de a sok az több mint a kevés. Így semmi olyat nem állítok, amiben nem lenne igazság, az meg elég egy kis számítást végezni, hogy nem 200 bázisállomásról van régen szó, mint anno a Digivel összefüggésbe hoztak.
-
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #4853 üzenetére
De itt egy újabb bizonyíték: http://www.mikebuda.hu/text/doc/text21023411131071/11.22.Meghivo.pdf
Mikebuda egy abszolúlt nem frekventált hely, olyannyira, hogy 15 évig nem volt térerő a mobiloknak a Westel és a Pannon indulása után (van tapsztalatom a településsel, és az útvonallal), ezzel szemben a Digi egy nulla forgalmú útvonalon, ahol a település sem nagy, már antennát építene.
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #4855 üzenetére
Még egy dolog, méghozzá Monorierdő, ahol a Telekom csak most épített saját bázisállomst, eddig beltéri lefedettség gyatra volt. A Telenornak mai napig nincs bázisállomása, a Voda meg csak azért nyerő, mert anno az indulásakor 1999 után nem sokkal a település szélén a MOL kútnál épített egy saját tornyot.
Ezzel szemben a Digi már most épít saját bázisállomást, aminek az NMHH oldalán is fent volt az engedélykérelme.
-
PBA
aktív tag
Tudtam, hogy ismét elindul a csodavárás a topikban. Én pl. részemről senkit nem akarok meggyőzni, majd nyáron (ha végre tényleg elindulnak), nézzünk rá a beltéri fedettségre, az alsóbb épületszinteken is, na meg a kis faluk közötti utakon is. Lesz csodálkozás.
Az 1800Mhz az nem 800, nem 900, nem úgy terjed. Szuper lesz, ha lesznek kis faluk is, ahol a házak előtt álldogálva is lesz térerő, de télen a -10 fokban én inkább beltérben, földszinten is szeretnék telefonálni, nem az ablakon kilógva, nem az ablakra tapadva, stb.
Majd ha vesznek még frekit (pl. 700Mhz), akkor lesz több kapacitás a netszolgáltatáshoz, és a beltéri fedettséghez is, vidéken is. Addig játszós hálózatról beszélünk, aki akar, szenvedjen majd vele, én biztosan nem fogok. Sok sikert hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz radio100jozs #4853 üzenetére
A nyilvánosan elérhető lefedettségi térképekre alapozom, mely a cégek által minden évben végzett drive test mérések adatával korrigált predikciókból számolnak. És az NMHH saját méréseivel ellenőrzi is őket (és bírságol, ha eltérés van). Sokan hiszik, hogy ezek a térképek pontatlanok vagy hogy marketingesek rajzolják őket, hát nem.
De lássuk akkor a te adataidat. Csak össze ne keverd őket a szubjektív megérzéseiddel.
"Ez miért kérdés, logikus, hogy kültérben"
Mivel a mobil forgalom 70-75%-a beltérben zajlik, így csak szerinted logikus a kültéri lefedettség, az ügyfelet ellenben érdekli, hogy tud-e majd a lakásában telefonálni vagy sem. Ez a meglévő inkumbens cégeket is komoly kihívás elé állítja egyébként, még úgy is, hogy nekik van alacsony frekijük is.
"Amúgy meg nem értem miért vársz el tőlem darabszámot, hogy hány bázisállomással indul a Digi."
Megérkeztünk a probléma gyökeréhez. Azért várom el, mert azt állítod hogy a DIGI "rengeteg" meg "sok" bázisállomást épít, meg engedélyeztet, és te ez alapján "tényként" állítod az országos lefedettséget. Vagy találd ki hogy mennyi ez a sok, és mihez képest, vagy ne tegyél ilyen semmivel alá nem támasztható kijelentéseket.
"Mert azért te is érzed, hogy a sok, az nem egyenlő X darabbal, de a sok az több mint a kevés."
Na itt felröhögtem. A sok az több mint a kevés, vitathatatlan
"az meg elég egy kis számítást végezni, hogy nem 200 bázisállomásról van régen szó"
Na, ha csak egy kis számítás kell hozzá, akkor mennyi?
Dchard
-
kisselandras
senior tag
Most nem azért ,de én speciál nem adom fel a hűségemet egy román cégnek .Nem nem ne kombinálj nincs bajom velük csak néztem a mobil díjait hát borzasztó 😂5240 ft fizettek s korlátlanul beszélek mobil internet 2gb bőven elég otthoni nettem nagyon jó semmi hiba s falu! Régebben dunawebes nettem volt hát mit ne mondjak katasztrófa volt alig vártam hogy be húzza a kábelt a telekom anno most hogy a telekom van nagyon jó nekem !4G is faxxa
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
lupus_l
aktív tag
Az biztos, hogy nem lesz mindenhol térerő. Viszont máshol ezt kiegészítő szolgáltatásokkal szokták megoldani, mint pl. a Wifi hívás funkcióval. Gondolom ez is licensz díjhoz kötött, hiszen itthon is már mindegyik szolgáltató támogatná, viszont a briteknél pl. az EE meglépte - igaz, a szigeteken elég gyenge a mobilhálózat (bemész az épületbe, már nem vagy elérhető). Ezt gyakorlatilag minden újabb telefon támogatja.
Előnye, hogy wifi mellett is elérhető vagy, hívhatsz és hívhatnak. Hátárnya, ha gyenge, lassú vagy szakadozó a wifis net, akkor sikertelenek a hívások. -
kcsa
veterán
válasz kisselandras #4861 üzenetére
A lényeg hogy "faxxa a netted". De hol nézted a mobil díjait? El sem indult a szolgáltatás, a díjak sem ismertek...
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
kisselandras
senior tag
Egyenlőre a [Házit] néztem!
Másrészről ha mindenki jobban bele gondol adott pls a digi hálózaton belül lesz korlátlan a beszélgetés hálón kívül számolni fogja a perceket mint minden adott szolgáltató ha nem vagy abba a bizonyos nagyon csomagban !Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
radio100jozs
őstag
Nagyon kevertek itt látom, de soha senki nem mondta, hogy akár közelében lesz lefedettségben mondjuk a Vodához a Digi, sőt csak ennek ellenkezőjét mondtam többször én is, hogy az ügyfelek megszokták a jót, hogy a garázsban a -3-on is van térerő, itt meg nem lesz. De az az állítás is hamis, hogy vidéken nem lesz térerő, mert alkalmatlan erre ez a frekvenciakészlet. Erre próbálok rávilágítani, hogy ez az újságírói tézis nem igaz.
Amúgy a 700 MHz-re kár várni, kb nulla esélye van a Diginek, mivel ott ismét 3*2*10 MHz-es blokk kerül pályáztatásra, mint volt a 800 MHz-en, azaz garantálható, hogy a 3 nagy elviszi ezt a blokkot. A Diginek egyedüli esélye, a 2100 MHz-es blokk parlagon lévő 2*15MHz-es készletében van jövőre nyerni. Reálisan ezt tartom int újabb bővítési, és kapacitási lehetőséget.
-
radio100jozs
őstag
Mivel az NMHH csak X időig tartja fent az oldalán az engedélykérési határozatokat, így már nehéz megszámolni, hogy mennyi az annyi. De a 200 bázisállomás a Diginek az arra vonatkozott, hogy ennyit építenek mint új tornyot, a többi az mind épületekre, kéményekre, víztornyokra, társzolgáltatók tornyaira fog menni.
-
Stanlee
őstag
válasz lupus_l #4862 üzenetére
Nemeteknel van mindharomnak Wifi-calling lehetosege, de csak iPhone-on vagy a sajat FW brandinggel kiadott telefonjaikon.
Popec dolog, mivel erzesre az irodaban vagy otthon uloknek addig, amig wlan-on vannak, szuper lefedettseget biztosit kozel 0 euros beruhazassal. Ami visszas a dologban, hogy az elofizeto infrastrukturajat hasznalja es general maganak bevetelt/nyereseget, amibol nem ad vissza az elofizetonek.
Egyik sem engedi a femto/pikocellakat maganelofizetoknek, de a cegeseket is nagyban letojjak. Nalunk a cegnel most mar hetek ota az egyik irodaepuletben gatya a Telekom elerese, mindenki haborog, de a Telekomnak edes mindegy. Mindez Berlin belvarosi reszen...
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
dchard
veterán
válasz radio100jozs #4865 üzenetére
"De az az állítás is hamis, hogy vidéken nem lesz térerő, mert alkalmatlan erre ez a frekvenciakészlet.'
Vidék alatt nyilvánvalóan nem csak a kistelepüléseket értjük pontszerűen. Hanem mondjuk a fontosabb vasúti fővonalakat, autópályákat is. Na ezeken a helyeken két település között inkább nem lesz lefedettség, mint igen.
"Amúgy a 700 MHz-re kár várni, kb nulla esélye van a Diginek"
Na itt meg túlzottan pesszimista vagy. Ez elsősorban a szabályozó szerven múlik. Dönthetnek úgy, hogy a fajlagosan legtöbb frekivel és legkevesebb előfizetővel rendelkező céget (Telenor) kizárják a 700megából (különösen hogy 800-on kollaborálnak), mindenki más meg csak 1-1 10megás duplex blokkra pályázhat. A 2100megában igazad van, de az csak kapacitás bővítésre jó, lefedettség növelésre nem. Szerintem mindkettőből venniük kéne az életképes szolgáltatáshoz.
A nekem címzett részre: oké, tehát maradhatunk annyiban, hogy nem tudjuk számszerűsíteni, hogy mennyi a "sok". A 200 (de akár a 3 vagy 500 állomás) sem számít soknak, különösen nem ilyen magas és kevés frekivel. Az sem jó érv, hogy egy csomó helyen betelepül a DIGI más szolgáltatókhoz, ugyanis a tornyok jelentős része statikailag elérte a terhelhetősége határát, ezekre nem lehet akármennyi cuccot felpakolni. Különösen vidéken, ahol sok a kolokáció. Már a Voda is szívott ezzel harmadikként, nem beszélve arról, hogy ha be is tud települni, csak 8-10 méterrel lejjebb kap helyet ami lefedési szempontból lényegesen rosszabb pozíció.
Dchard
-
radio100jozs
őstag
Víztornyok kérdésesek, hogy oda mit tud felpakolni a Digi, Üllőn a vasútállomáson a Telenor van felpakolva, oda a Digi is fel akar cuccolni, de egyenlőre nem tudom mi a helyzet, az általad említett hely és statikai problémák lehetségesek. Nyáregyházán meg a Telenor a víztoronyra pakolt, a Voda meg épített saját tornyot.
Most a Diginél ekkora frekvenciakészletnél kérdéses, de a Voda, az 800 Mhz-el szépen maximumra nyomta fel a végfokot a rádiós egységeken, pl. Kecskemértől az 52-esen 20 km-re is simán lehetett autóban telefonálni. Emlékszek erre az időszakra, pont a Vitamax City bevezetése okán, amikor azt csak a saját hálózatra engedték csak rá, és bőven volt gond a térerővel, de meglepő volt néha, hogy milyen messzire szórt el.
-
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #4869 üzenetére
Izsákon már nagyon régóta ott van a Vodafone...
-
dchard
veterán
válasz radio100jozs #4869 üzenetére
"de a Voda, az 800 Mhz-el szépen maximumra nyomta fel a végfokot a rádiós egységeken"
Néhány speciális esettől eltekintve (fesztivál, irodaházban DAS) mindenki full powerrel nyomja. A diginek "annyi "előnye" lesz, hogy náluk a 20-40watt nem 20megán, hanem csak 5megán fog koncentrálódni, ha ehhez hozzá vesszük a 30fokos nyílásszögű antennákat, a kettő együtt nemiképp jobb lefedettséget fog adni azonos frekin(!) mint a konkurencia 60-70fokos nyílásszögű antennái nagyobb sávszélességen. Bár az is igaz, hogy ha lefedettség növelés a cél, a konkurencia is tud játszani a pilot powerrel... A lényeg, hogy nem ilyen egyszerű ez a téma, hogy "maxra csavarták a végfokot". Arról nem beszélve, hogy ha kevés az állomás, akkor kisebb az interferi is, ami szintén befolyásolja a lefedettséget cella határon.
Dchard
-
radio100jozs
őstag
Most végre már van a Népligetnél az irodaházban is Digi 4G hálózat, akkor felkapcsolták a szomszéd épületben az Ericssonosok a Digi antennát a tetőn.
-
DonMaster
addikt
cáfolom
Hanem mondjuk a fontosabb vasúti fővonalakatezt
budapest-pécs vonalon ic-vel
T-mobile van ahol 2g van ahol edge van ahol gprs és van ahol 0térerö,
Pedig a Digihez képest neki van MHZ-ja amire sokan itt verik hgoy a Digi-nek ekvés országoshoz mikor a T-mobile-nak is van hely fö vasuti vonalon ahol 0 téreröje van.
és nem egy budapest-ismeretlen de Magyarországon létezö település-t néztem hanem egy nagy városnak mondható-t igy az fövasutvonal.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
dchard
veterán
válasz DonMaster #4876 üzenetére
Kiválaszthattad volna Tatabánya környékét is, ami ráadásul nemzetközi fővonal, mégis szar a szolgáltatás mert a vasút szűk völgyekben, a lakott területtől távol halad. A pécsi vonal egy része az egyik, Tatabánya környéke a másik ilyen neuralgikus pont. De nem ez a jellemző. Telefonáltam már végig Békéscsaba-Szolnok és Szolnok-Nyíregyháza viszonylatot egyetlen dobás nélkül. Autópályán az M3 hibátlan, az M7-en volt az új szakaszon bevágásokban gond, de azt megoldották. M6 nem tudom milyen, ott is el tudom képzelni hogy lehetnek gondok az újabb szakaszokon bevágásokban, völgyben. M1-en szintén Tatabánya után a völgyekben volt szar, ezt is megoldották.
Dchard
-
DonMaster
addikt
igen tudom, de ebben 100%-ig biztos vagyok mivel jrátam vele nem 1x. IC-n ez a helyzet, a vicces csak az hogy a t-mobile szolgáltatja az IC-kre a Wifi-t de téreerö hiján viccesen nem megy, az sem.
de a lényeg az volt ebben hogy még fö vasuti uton sem képes a jelenlegi 3böl az egyik aki elvileg a legtöbb MHZ-vel rendelkezik lefedetséget telefonálásra biztositani igy az hogy a digi nem fog tudni ezt le irni vicces.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Stanlee
őstag
válasz DonMaster #4879 üzenetére
Az ervelesed azert hibas, mert abbol indulsz ki, hogy ha a Telekomnak ket kulonbozo savtartomanyban is nagyobb kapacitasa van, mint a Diginek es igy is vannak foldrajzi adottsagokbol fakadoan lefedettsegi gondjai, akkor nem szabad azon meglepodni, hogy a Digi-nek is lesznek lefedettsegben problemai.
Amit viszont a nagy varakozok nem akarnak megerteni, az az, hogy a digi altal vasarolt sav egyszeruen sokkal surubb torony halozatot igenyel => dragabb/nehezebb a kialakitas es az uzemeltetes, ill. hogy negyed akkora le/fel sebesseget fog tudni a tobbihez kepest szolgaltatni.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
tzabo
tag
Budapest 11. kerület déli részén, Albertfalván ma bekötöttek olyan antennákat, amik már kb 1-1,5 éve a helyükön voltak. Errefelé a tízemeletesek tetején vannak, ahogy láttam. Viszonylag sűrűn látni ezeket a hatosával lerakott kisebb eszközöket.
-
dchard
veterán
Pontosan így van, ahogy mondod. Ugyanezt a logikát tovább víve hasonló a probléma a fémgőzölt üveggel szerelt irodaházak esete is, amiből egyre több van. De jellemzőek a két réteg üveg között az automata alumínium vagy acél rolók is, amikben az a legrosszabb hogy napszaktól függően vagy nyitva vannak, vagy különböző mértékben zárt állásban. Van amelyik a teljesen nyitott és teljesen zárt állás között 25dB-t csillapít, ami rengeteg.
Dchard
-
DonMaster
addikt
válasz Stanlee #4880 üzenetére
tehát azért hibás elgondolás az hogy akinek van több 100mhz-es sávja és nem tud egyes helyeken szolgáltatni csak 0téereröt, akkro egy kissebb szolgáltato akinek 2x5mhz-e van az sem fog szerinted miért?
ha több 100-al nem tudnak jo hgoy 2x5-el sem fognak, én nem várok tölle 100%-os elfedetséged, de legalább olvasnád el a kiindulási pontot is nem epdig közben irnál bele mert itt nem teljesen ez a lényeg amire te gondolsz.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Stanlee
őstag
válasz DonMaster #4883 üzenetére
Kulon kell valasztani az elofizetoknek adhato sebesseget es a lefedettseghez szukseges toronyhalozatot. A 2x5MHz az egyszer jelenti a maximalis sebesseget, amit a cellaban szolgaltani tud, ami majd lesz par tiz Mbit. A 800-as savban vette ezt, amin csak par km-en belul kepes ezt a sebesseget majd biztositani. Ha mondjuk 1800-ban vette volna a 2x5MHz-et, akkor legalabb kevesebb toronnyal tudna ugyanazt a teruletet lefedni a kis savszelessegevel. Haramdik tenyezonek meg hozzajon, hogy lesznek olyan reszei az orszagnak boven, ahol foldrajzi okokbol kifolyolag nem lehet tererot biztositani.
Amugy ez nem a kopkodese a digi-nek, csak teljesen racionalisan es objektiven tobb problemas teruletet jelent a digi-nek, amit meg kell oldania. Es most nem olyan piaci helyzet uralkodik, mint amikor a voda bejott es a lakossag egy resze elfogadta, hogy nagyon sok helyen nem volt terero, de ezert cserebe jobb percidjakat kapott, mint amit az addig piacon levok adtak. Az elofizetok sokkal erzekenyebbek, a penzukert sokkal tobb mindent elvarnak (lefedettseg, terero, sebesseg, hangatvitel minosege es a havidijban foglalt adat mennyisege es beszed percek). En orulok neki, hogy lesz negyedik sajat halozattal rendelkezo ceg a magyar mobil piacon, de nagy valtozasokat nem fog okozni. Olyan nagy valtozasokat, mint amit a vezetekes net vagy a muholdas TV elofizetesekben okozott, biztosan nem.
-
DonMaster
addikt
valamit beakarotk magyarázni amit nem is irtam.
elöször is.
az lett irva hogy a fö utvonalak fö vasuti utvonalakon lesz legalább,,
ere irtam hgoy budapest -pécs között a t-mobile avval hogy sokkal több MHZ-ja van mégis képes egyes helyeken 0téreröre, erre irta hogy a Digi a kevesebbel ugyan ugy nem fog minden föbb utvonalon.ezután ti jösztök nekem valami kitalált bemesélös dolgokkal, nah ne már. nem ritam hogy a digi 2x5mhz-el 100%-os elfedetséget csinál mikor az amelyiknek elvileg a legtöbb mhz-je van nem képes rá
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
PBA
aktív tag
válasz DonMaster #4887 üzenetére
Annak az értelmezéséhez, hogy mit írsz, gyakran kódfejtőgép kell, a fájdalmas helyesírási hibákról már nem is beszélve. Nem értem, hogy emberek hogy tudnak ennyire igénytelenek lenni, hogy nem olvassák el a hozzászólásukat, mielőtt megnyomják a gombot. Persze ilyen igénytelen, nemtörődöm világot élünk, értem én.
Nem tudom milyen területen dolgozol, de nem irigylem a munkáltatódat.
-
Zeki
nagyúr
válasz Stanlee #4885 üzenetére
Osztom. Sokkal nehezebb helyzetben van a Digi, mint anno a Voda volt.
Anno a percdíj volt a lényeg. Anno tőkeerősebb cég indult. Anno volt belső roaming is. Anno még nem volt a többinek sem ilyen jó lefedettsége.
Ma már a lányom nem fogyasztja a perceket, nem fogyasztja az sms-eket mint anno mi tettük, hanem neten üzenget. De abból van vagy 4 is neki a telóján. Meg a musical.ly mert az alap mint a Messenger.
Én magam is jobbára neten keresztül telefonálok, meg az asszony is.
Az Auchan kivételével mindenhol tudok is, ahol járok.Pár Ft-ért nem fognak átcsábulni az emberek. Esetleg ha a mostani más szolgáltatók flottás árait adja mindenkinek elérhetőnek. De akkor is nagy szájhúzogatás lesz, ha gond lesz a térerővel.
De meglátjuk mi lesz mikor indul. Az nagyon jó, hogy jön a 4. szolgáltató.
Sajnos ezek a viszonteladós tesco mobile/bluemobile/mol mobile/postafon nem sokat értek. Gondolom maguk is drágán kapták amit árulhattak.
-
radio100jozs
őstag
Üllőn ezek szerint még sem kapott engedélyt a vasútállomási víztoronyra a Digi, hogy a Telenor mellé felpakolja az antennáit, mert új 30 m magas antennatartó tornyot épít a 4-es út mentén, ma kapta meg az engedélyt erről.
-
togvau
senior tag
várom a digit, ha gond lesz a lefedettséggel, akkor se gond. Elfér a meglévő mellé a második slotba a digis sim kártya
De ismerve a vezetékesen nyújtott szolgáltatásukat, mobilon is verni fogják a konkurenciát nem csak árban, 10 mhz ide vagy oda. Vezetékesen a repülőrajtból induló aranyárú matáv... vagy is trét verik sávszélességben, tv-ben, és főleg árban, technológiában.[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
legenda
Persze, mert a DIGI a matematikát és a fizikát is képes meghazudtolni.
Ja, hogy azokat biztos nem...
Vezetékes fronton pont azért olcsók, mert megtehetik és meg is teszik, hogy többnyire csak oda mennek szolgáltatni, ahol adott feltételek és árképzés mellett megéri nekik, de ha a többi, illetve minden más szolgáltató hasonló módon állna hozzá, akkor az ország kis részén lenne olcsó(bb) szolgáltatás, a nagyobb hányadában meg semmilyen.
Akkor inkább köszi, de nem, mert kell olyan szolgáltató is, aki bár drágább - mivel ott is ad szolgáltatást, ahová nem annyira éri meg kivinni és emiatt ahol lehetne olcsó(bb), ott kompenzál, már amennyire tud -, de nem hagyja szolgáltatás nélkül az ország jelentős részét.
Arról nem is beszélve, hogy a DIGI is szolgáltat bizonyos helyeken - ahol muszáj volt belemásznia - 4/1 Mbps netet közel annyiért, amennyiért máshol 1000/200 Mbps sebességet nyújt, az említett modemes előfizetők mit gondolnak vajon a szolgáltató árképzéséről és szolgáltatási technológiájáról?
Ja, a Telekomot sebességben nem verik, mert a DIGI nem szolgáltat 2000/500 Mbps netet, de pont úgy lehetne elmélkedni a technológián és a szolgáltatásokon is. (Nálam az is kiverte a biztosítékot, hogy a DIGI honlapján a fiókba belépve és a telefonos ügyfélszolgálatán nem lehet szolgáltatásokat megrendelni és lemondani, minden ügyintézéskor rohangáljak a személyes ügyfélszolgálatra és ott dekkoljak néha nem keveset, más szolgáltatónál ilyen nincs.)
Mobilos fronton más a helyzet, vélhetően ezért is kínlódnak már jó ideje az indulással, mert ha minimálisan érdemi szolgáltatást akarnak, akkor nem tehetik meg a fentieket, az ideális feltételek viszont nem adottak számukra, 3G-jük nincs, a 4G frekvenciájuk sovány, szóval olyan lesz az a szolgáltatás, amilyen...
Nagyon olcsónak kell lenniük, ha ilyen szerény feltételekkel kezdeni akarnak valamit és kellő számú ügyfelet szándékoznak szerezni, de még akkor sem biztos, hogy nagy sikerrel járnak majd, mert van az a minimális szolgáltatási szint, ami alá sok előfizető nem megy akkor sem, ha olcsóbban kapná.
Nem vagyok a DIGI ellen, mert még ha nem is lennék az előfizetőjük, egy újabb szolgáltató generálta egészséges árversenynek örülnék, de helyén kezelem a dolgokat, a lehetőségeiket és a hozzáállásukat.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Kronos3000
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest