- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foose
addikt
válasz Dragon3000 #87748 üzenetére
Nem tudom nekem a parancssoros miért lett olyan gyenge. De jah,most jó a net.
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
zoli62
addikt
válasz Dragon3000 #87742 üzenetére
Én is pont ugyanezt vettem észre.
-
palijr
újonc
Másnál is szokott néha vacakolni a Digi? Tehát pl reggel minden oké a nettel este meg akadozik a szolgáltatás vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés"? Igen a routert újra indítottam már nem 1*...
Amit ma megtehetsz,halaszd holnapra,hiszen a holnapi nap is nap ;)
-
zsolt_64
senior tag
-
Danken88
csendes tag
Sziasztok,
Hosszú lesz, előre is bocsi és köszönöm ha ötleteddel segítesz eligazodni
Bekötötték nálunk is az ezres digit. Eddig utp-n jött a 100mbit, ami közvetlen ment a tplink wdr3600-as routerbe, innen 2,4ghz-en és 5ghz-en ment tovább a net a mobilok/laptopok felé, PC és NAS felé pedig cat 5e kábelen, nem is volt semmi gond.
Ezres digi lévén most optikán jön a nafta, melyhez kaptam is egy ZTE F618-as eszközt.
Proléma1:
közvetlen a ZTE-vel összekötve a PC-m (alaplapi gigabites lankártya) több cat5e kábellel is próbálva max 100-120 mbit között mérek több különböző oldalon. Úgy olvastam ezen ZTE eszköz mindkét LAN portja gigabites, így mindegy melyikbe dugom. Valami ötlet mi lehet a szűk keresztmetszet a hálózatban?Probléma2:
Ha már ezres digi, akkor ki is használnám, viszont elég szerencsétlen helyre (a téglalap alapú lakás egyik végébe) sikerült az eszközt telepíteni. Emiatt és a gyengébb wifije miatt kikapcsoltam rajta a wifit és eme leírás alapján mögé kötöttem a routert. Így is elég hektikusnak érzem a hálózatot.
Jobb lenne ha kérném a digit, hogy a fenti beállításom helyett állítsa bridge módba a ZTE eszközt?
Olvastam hogy a ZTE eszköz 2 giga portja külön LAN, így nem igazán van átjárás a kettő között. A jelenlegi kábelezés és a hálózat fejlesztése érdekében arra gondoltam veszek egy 5 portos giga switchet, viszont azt csak a ZTE és a tplink 3600 közé tudnám berakni (nem szeretném újrakábelezni az egész lakást, bontani stb.). A switchből menne a tplinkbe 1, illetve a többi kábeles egységbe (1 PC, 1NAS, max még 1TV / AD-hoc valami). A tplinkből pedig menne továbbra is a dualband wifi. Ennek mennyire lenne értelme? Vagy lenne jobb megoldás, ami nem kerül sokba és lehetőség szerint nem jár bontással?Segítséget. ötletet előre is köszönök!
Dani -
Foose
addikt
válasz zsolt_64 #87759 üzenetére
Hát,itt is vacak számokat mérek. Nyíregyháza FTTH. A "budapest digi" szerveren kívül minden szerver siralmas eredményeket mér. Nyíregyháza-Fibernet,Nyíregyháza-Giganet,Budapest-Znet,Budapest-Digi(ezt mind speedtesten),Szélessáv...... ezeket néztem eddig,mind vacak semmirekellő letöltési sebességet mért.
-
Foose
addikt
válasz zsolt_64 #87762 üzenetére
De érdekes.... Mert online rádiót szoktam hallgatni,és amikor a múlthéten rossz volt a net,szakadozott az adás. Most viszont szépen lehet online rádiót hallgatni. (radio mix minimal,lengyel rádió) Szóval valami nem kerek. Lapokat is betölti szépen. Csak a mérések érdekesek. Letöltés is szépen megy.
-
félisten
Olyan szar az internet a huszonkettőben, hogy legszívesebben kitépném a falból azt a rohadt utp kábelt és azzal kötném fel magam a csillárra.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
WaterWave
veterán
válasz Plazmacucci #87768 üzenetére
Jó azért ne öld meg magad, addig olvass el egy könyvet, vagy még kismillió dolgot lehet csinálni
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
félisten
-
h377
tag
válasz Plazmacucci #87770 üzenetére
Már én is ezen gondolkozom, hogy nem fizetem be...
-
félisten
-
h377
tag
válasz Plazmacucci #87772 üzenetére
Jaja
Nekem most valamit állítottak, és újra csatlakozott a router... meglátjuk....
-
Múlt hétvégi katasztrófa után a héten már használható volt. Nem tökéletes, de legalább használható.
12.14. Turkeve
12.15. Turkeve
12.16. Turkeve
12.17. Kunhegyes
12.18. Kunhegyes
12.19. TurkeveDigi sajátja le
15. 415 Mbps
16. 343 Mbps
17. 237 Mbps
18. 105 Mbps
Mai megegyezik a Turkeve mérésével.[ Szerkesztve ]
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
mpo
veterán
válasz Plazmacucci #87768 üzenetére
Nincs pokol, nincs mennyország, nincs túlvilág.
Ha felkötöd magad, semmi sem lesz, még internet se.Inkább jelentsd a hibát a 1272-n.
Ha érted, akkor már elavult.
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz Klaus Duran #87776 üzenetére
Milyen a csomagod és milyen a technológia ?
-
félisten
-
4Grider
nagyúr
válasz Plazmacucci #87780 üzenetére
Én is a 22-ben használom (ftth), nekem nincs problémám az általam használt (adatparki) irányokban vele (mind 900/300 felett van). De látom, hogy pl. a Telenor, meg egy csomó olyan szerver felől, amit nem közvetlenül érnek el, valami gixer van, mert max. 70 Mbps a felém jövő irány (felfelé jó). Ettől mondjuk én még nem esek kétségbe, gondolom majd kitalálják rájuk a jobb routingot, esetleg kicserélik/javítják a gyengélkedő vast.
-
front3r
őstag
válasz Plazmacucci #87780 üzenetére
Teljesen érthető. Megoldhatnák végre a problémát. Szánalmas, hogy a PSN-en 120 Mbit-et mérek... holott már tudná hozni a 900 Mbit-et is PS5-ön, ha jó lenne a DIGI hálózata(jó pár hete 700 Mbit-et is mértem PSN-en).
Remélem nem az lesz, hogy kivárják a pandémia végét, hogy akkor majd úgy is csökken a terhelés, és ezzel letudják a problémát!PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
mpo
veterán
Lehet, hogy pár hónapig még nem lesz gondom, mert az FTTB 500/300 normálisan működik, ha mértem, ez mindig megvolt.
Majd kitalálok valamit az FTTH bekötésnél, hogy ne kelljen telefonálgatnom utólag, mert a 15 lakást sem egy nap alatt kötik be, itt lesznek pár napig és visszacsalom őket tesztelésre.Ha érted, akkor már elavult.
-
gyikhuszar
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy megoldódott a probléma: csináltam a routeren egy factory resetet, majd újrakonfigoltam (régebbi konfig file betöltése elvileg nem ajánlott), és most működik.
Ennyi kellett volna a korábbi, dobozból kibontott routereknél is? Valamint ez továbbra sem magyarázat arra, hogy hónapokig miért volt tökéletes... -
kungzi
veterán
Debrecen FTTH, Chrome böngésző - Opticon szerver
[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
És az sem mindegy, hogy melyik szerverre mér az ember. 1 perc különbséggel, Speedtest alkalmazásból mérve:
Opticon:
Antenna Hungária:
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Nekem most fixen 100 Mbps van a BIX-ben, gigabit porton ülő szerverem felől (amit most egyedül én használok), tehát itt valami limitáció lesz BIX-ből feltöltés irányba (mert az oda való töltés meg jó). Ez azért érdekes, mert egy-két hete upgradelte a Digi ott magát 40-ről 100 Gbps-ra.
-
dchard
veterán
válasz 4Grider #87792 üzenetére
Érdemes figyelembe venni, hogy a port upgrade nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs valahol routing limitáció. Simán előfordulhat, hogy a port upgrade után a megnövekedett forgalmat a router már nem tudja kiszolgálni, és ezzel küzdenek. De lehet más limitáció is átviteltechnikán, amit a port bővítés hozott elő.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
BullKoxa
őstag
válasz Dragon3000 #87794 üzenetére
Hát szerintem és haver szeront is sza@r a net. Warzone-t nyomjuk jelenleg, de érezni hogy az ellenfél elöbb lát meg minket. Na meg a killkcam ott látni is az egészet, jóval előbb meglát minket az enemy.
-
Dragon3000
veterán
-
tobi''
tag
Opticon nálam csak 23Mbps lefele (5 perc múlva 29Mbps), Hollandián át 750Mbps.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest