- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz Livius #80337 üzenetére
Hogy a papírba pontosan mi került azt nem tudom, de nálunk kijött egy muki a Digi-től, hárman körbejártuk a három lépcsőházat, én elmagyaráztam a palinak hogy mi a használható nyomvonal, nekik ez megfelelt (nyilván én ellenőriztem, hogy ezek a nyomvonalat átjárhatóak-e korrekt módon azzal a kábellel, amit használnak), és ennek megfelelően készült el a kivitelezés. Tekintve, hogy a papírban benne van, hogy a nyomvonalat egyeztetik a közös képviselővel, lehet hogy semmi sem került külön a társasházi nyilatkozatba, de az biztos, hogy egyeztetés volt (mivel részt vettem benne), és a szerint készült el a kivitelezés is. Nálunk nem volt gányolás, de az is igaz, hogy a Digi-nek óriási szerencséje volt azzal, hogy a társasház oldalán volt valaki, aki nem csak az épületek felszállóit ismeri, de tervezett már optikai hálózatot is. A másik amit fontos tudni, hogy a Digi nem ás: tehát FTTH területen (oszlopon vannak) csak úgy hajlandóak betelepülni, ha ezt légkábelezéssel meg lehet oldani. Nálunk ez úgy néz ki, hogy az utcai villanyoszlopórl felmentek a társasház első lépcsőházának a tetejére, és onnan a régi lépcsőházi közös antennarendszer felszállóin dugták le a saját kábeleiket, a lépcsőházak között szintén légkábel van.
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
77krisztian
újonc
Kedves fórumozók!
A következő probléma miatt kérnék információt. Jelenleg külföldön vagyok, de Magyarországon Édesanyámhoz mennének holnap a szerelők FTTH-ra átszerelni a jelenleg is aktív internetjét.
Digis hölgy hívta, hogy ingyen van és a lépcsőházban már mindenkinél cserélték...stb. Egy befotózott szórólapból kalkuláltam ki a helyzetet.
Aminek hirtelen tudtam, annak utánanéztem. Mi is ez, miről is lehet szó. Elolvastam a téma összefoglalót, visszalapoztam párat, sok minden kitisztult, hogy mi is történik majd otthon most ezzel kapcsolatban.
Az alaphelyzet, hogy régen hármas DIGI csomagunk volt, Telefon-TV-Net. Már egy jó két éve csak Telefon-Net maradt, egy ezer éves lassú routerrel, ami Anyum igényeinek még megfelel.Az ügyintéző csak egy dolgot mondott, hogy legyen konnektor a közelben, ahová teszik a "dobozt". Én most lettem megkérdezve, hogy szerintem hova kerüljön és hogy most mi is van.
Az elmúlt órákban próbáltam utánakeresni, hogy most új kábelt is húznak-e be, mit kell lecserélni, mihez akarhatnak majd hozzáférni és a legtöbb információt ebben a fórumban találtam (hála és köszönet), a Digi oldala szinte semmi infót nem ad.
Anno szépen elrejtettem a kábeleket, de a Tv és a Telefon van az egyik szobában, a router a másikban és a laptop a harmadikban (sajnos nem egy vonalon, a bejárati ajtónál ez egyik jobbra, a másik balra és ott a környéken nincs konnektor). Az új "Doboz" a TV és a Telefon mellé kerülne (ott van konnektor is) és most valószínűleg újra kérni fogjuk a kábel TV-t is, amennyiben lehetséges.-Jól gondolom, hogy most új kábelt is húznak be? (optika)
-Jól gondolom, hogy az új "dobozba" lesz bekötve a TV, a telefon és a Router is?
-Ha kihúzza a régi routert a régi helyéről és a szerelők kezébe nyomja, hogy már lakhat az az új "doboz" mellett is, akkor ugyan még nem tudja kihasználni az új sebességet, de működni fog a régi jelszóval vagy kell rajta állítani?
-Vajon kérhet-e most új routert a szerelőktől, ha kifizetné vagy egyénileg kell beszereznie? Esetleg én rendeljem meg innen és kiviszi a futár, a beállítást meg megoldom később?
-Vajon kérheti-e a kábelTV aktiválását? Régebben be volt kötve, minden a koax a helyén van.A problémám, hogy nem tudok ott lenni, kevesebb mint 24 órám van kitalálni, van 7 óra időeltolódás és egy nyugdíjas korú (technikailag messze nem virtuóz) még a képletben. Mindezek mellett a koronavírus is borzolja a kedélyeket és, ha nem lesz net, akkor még távoli asztali eléréssel (TeamViewer) sem tudok segíteni. Ami eszembe jutott, hogy messengeren megpróbálok majd a szerelőkkel beszélni, ha konkrétan ott vannak már, csak lehet, hogy akkor késő.
Bocsánat a hosszú írásért...remélem 1-2 sor válasz után 100%-ig biztos lehetek mindenben, amit elképzeltem ezzel kapcsolatban. Sajnos csak 3 hónap múlva tudok személyesen hozzányúlni a dolgokhoz.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 77krisztian #80353 üzenetére
ha minden igaz, akkor most bejön a lakásba egy koaxkábel meg egy utp, ezután ezek helyett fog egy üvegszál, aminek a végén van egy ftth receiver, amiből kijön a koax a tévéne, majd egy ont, amiből meg az utp (és újdonságként a wifi). ha ezt a két új eszközt lerakják oda, ahol bejönnek a kábelek a lakásba, akkor a meglevő koaxot+utp-t is tudjátok használni.
a régi router lakhat az eredeti helyén is, akkor a meglevő utp-n kap netet, egymás mellé is kerülhetnek, de azt nem tudom, hogy a pppoe adatok maradnak-e. viszont az új eszköz is wifis, ami lehet, hogy jobb a réginél, de ezt meg ki kell próbálni
tévére teljesen jó a meglevő koax, csak a receivert valahova a meglevő nyomvonalára kellene tenni (vagy ha az ont-vel van összeépítve, akkor azt).bocs ha kaotikus volt, nagyon reggel van még...
hanyas vagy, te disznó?
-
StarKiller89
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan Digi szolgáltatást szeretnék igénybevenni panelházban. Telefonon infomálódva azt a tájékoztatást kaptam, hogy optikai szálon jön a bejárati ajtóig a szolgáltatás, utána lakáson belül eloszlik ugye a 3 kábelre. A jelátalakítónak azt mondták kell egy áramforrás... ezt hogy kell értelmezni? Őszintén szólva nem akarok egy konnektort fúrni az előszobába indokoltalan helyre... vagy hogy szokták ezt megoldani ilyen esetben? Köszi a választ előre is!
[ Szerkesztve ]
| Samsung Galaxy S23 |
-
Nerd
aktív tag
válasz StarKiller89 #80355 üzenetére
Hat sajnos sok embernek igy van megoldva:
Talan az szokott a legegyszerubb elfogadhato megoldas lenni hogy raksz egy kis polcot az ajto fole:
https://itcafe.hu/dl/upc/2018-05/25/456426_aoeobyqdts183jk8_img_20180525_164218.thumb.jpg
Nekem be van huzva kabelcsatornaba a lakason belul, szoval szepen megy a falban a nappalihoz az eredetileg kialakitott TV/Internet csatlakozohoz...
Szerintem ha a kabelnek ki van alakitva a kabelcsatorna, akkor meg lehet beszelni a szerelovel
-
Hegyirabló
veterán
Érdekes egyébként, hogy nagyon sok lakásnak nincs konnektor az előszobájában. Nekem sincs.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Laccoss
addikt
válasz Hegyirabló #80357 üzenetére
Akkor ne oda tedd, hanem a következő szobába, máskülönben az elosztószekrényből is lehet húzni egy konnektort.
Ha valaki beépítette az utp és koax kábelt még az FTTB időből, akkor esetleg a szerelők nem az ajtónál vágnák el (biztos meg lehet beszélni velük), hanem hagynak pár métert a lépcsőházban, és azt visszahúzva rá tudják kötni az ONT-re és receiverre, így nem kell megbontani a beépített kábelezést.
Bármilyen esetben is, érdemes a koax és az utp kábelt toldani, az kevésbé sérülékeny.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Laccoss #80358 üzenetére
ha egyszer esetleg átállnánk ftth-ra (nem most lesz, egyelőre semmi jele), akkor a mostani utp-vel kell majd behúzni az üveget a lépcsőházból a konyhaszekrénybe, ahol a router lakik, ellenkező esetben kénytelen leszek leölni a szerelőt, és megfürödni a vérében, ha csak rágondol a fúrógépre.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Laccoss #80360 üzenetére
egyrészt az ajtó fölött nincs áram, kivéve ha a biztosítéktáblát csapolom meg, és hálózati eszközöket se szeretnék ott nézegetni. másrészt egy lyuk már van, ami a kinti csatornából a bentibe vezet, és egy olyan kábel van benne, amire az átállás után pont nem lesz szükség, tehát miért kellene másik?
hanyas vagy, te disznó?
-
törölt tag
még 06.30 odébb van, de azért már megkezdtem a készülődést.
Holnaptól a CB ismét kábelmodem módban fog működni, ahogyan tette azt a C5-ös időkben.Mondjuk szeretném kipróbálni
Eddig a Tosot páramentesítő helyén volt a CB, most, hogy kábelmodem módban lesz áthelyeztem, középre tervezem az ASUS RT-AC65P WIRELESS-AC1750 DUAL BAND GIGABIT ROUTER-t, vagy ha úgy nem az igazi, akkor a CB régi helyére. Az új Router a DIGI 1000/300-at hívatott kiszolgálni a tervek szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Laccoss #80358 üzenetére
Annak idején nálam azt mondták a házabekábelező emberek, hogy a majd a lakásbekábelező ember a villanyóraszekrényen keresztül fog bejönni a lakásba. Ennek tökre örültem. Aztán még is az ajtó felett fúrta meg.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
TeeJay
félisten
panelban én is úgy csináltam a 18-as lakáselosztó dobozt hogy lett mellette egy dupla konnektor kialakítva pont amellett ahol majd bejön az optikai szál a mostani koax+UTP helyett. Így csak be kell tegyék az eszközt és mehet is rá a régi hálózat konnektor meg van 2 eszköznek is ha olyat hoznak
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Ijk
nagyúr
Ha most költözött be a digi társasházba (4 emeletes 4 lépcsőházas), és kínálnak 1000-es csomagot azt jelenleg mivel kötik be a lakásba (tv-net-telefon). UTP+koax, optika+koax, vagy optika IPTV-vel?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz qnadam #80366 üzenetére
Gondolom akkor érdemes minél közelebb a tv-hez telepíteni a boxukat, mivel optikai-n nincs jelveszteség. Főleg hogy a lakásomban nincs koax behúzva a szobába csak utp.
Az mennyire működhet ha behúzok hálóba előre optikát, kivezetem az elosztóig és úgy kötnek rá? A lehető legkevesebb kókányolást szeretném./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Stanley-B.
őstag
arra lett tervezve hogy hosszú éveken át menjen 0-24-ben, tehát nem kell kikapcsolgatni sosem. Nincs baj azzal hogy melegszik a teteje.
-
-
DonMaster
addikt
válasz #92579840 #80370 üzenetére
ha a tűz veszély számít, akkor főbiztosíték off mikor elmész, akkor se a hűtő se random kigyulado mikro/sütő tv sem tud kigyulladni ....
ki-be nem tesz jot neki, de nem halottam még ont kigyuladásbol okozott tűzröl, samsung note-rol igen, de az más.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Preaccher
friss újonc
Sziasztok!
Az utóbbi egy hétben másnál is belassult az internet (Kecskemét környékén)?
Az 1 gigás diginet addig folyamatosan hozta a 800-900-as sebességet, de egy hete még a 400-at sem éri el... -
balco
aktív tag
fiberhome an5506-02-fg eszközzel, az 5. eszköz wifin kapcsolódásakor kiírja, hogy az AP telített.
Lehetséges hogy tényleg limitálva a kliensek száma?
Ha egyet lecsatlakoztatok, akkor sikeresen kapcsolódik.
Próbáltam resetelni az eszközt. -
Sobod87
tag
Sziasztok!
DIGI1000-es netem van. A tegnapi nap folyamán cserélte a DIGI a coax kábelt üvegszálasra, megkaptam a ZTE ZXHN F618-as routert, de a szerelő srácok látták, hogy az én WiFi routerem (tp-link Archer C1200) "erősebb" így kértek egy Bridge módot, köszöntek és elmentek...
Tisztában vagyok vele, hogy az 1000-es net csak a nevében 1000-es, 300Mbit/s a garantált az is kábellel, WiFi-vel ez nyilván még kevesebb...de azért ennél többnek kellene lennie:
Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a bibi? Próbáltam kiiktatni az én eredeti routeremet, de a ZTE valamiért nem kapcsolja be a WiFit...(hiába nyomom az oldalán a gombot), UTP kábellel a laptop nem ismeri fel, nem is értem miért...de ez most tényleg másodlagos...
Köszönöm! -
Laccoss
addikt
válasz Sobod87 #80384 üzenetére
Bridge módban nem lesz wifi az ONT-n, hiszen a PPPOE csatlakozást, route-olást a TP-link végzi most már (Bridge miatt).
Speedtest-et néztél, digis szerveren? Wifi-n meg nem mérünk sebességet...
Kapcsold ki a wifi-t a laptopon, hátha úgy elérhető utp-ről a net.
[ Szerkesztve ]
-
Sobod87
tag
válasz Laccoss #80385 üzenetére
Köszi a választ sejtettem, hogy a bridge miatt, de nem voltam 100% biztos.
Ezt a "Speedtest-et néztél, digis szerveren?" úgy kell érteni, hogy a DIGI oldalán mértem-e sebességet? Ha igen, akkor igen és ugyanezek az eredmények 26-48 Mbit/s között van mindig... Ha nem, akkor pedig nem. (Ez életem egyik legértelmesebb post-ja )
Szerk: repülő módban voltam, de semmi.[ Szerkesztve ]
-
-
Sobod87
tag
Közben sikerült UTP kábellel.
Itt az eredmény: -
Hegyirabló
veterán
válasz Sobod87 #80392 üzenetére
Vannak cégek komoly szerverparkkal, amelyek a valóshoz közeli eredményt mutatnak egy mérés esetén (pl. Vodafone), és vannak cégek nem annyira komoly szerverparkkal, ahol szar eredményt kapsz, pl. Himi-humi Telekommunikációs Kft.
-
Laccoss
addikt
válasz Sobod87 #80392 üzenetére
Ha Digi hálózatából nem a Digi szervere felé mérsz, akkor nem biztos, hogy a Digi sebességét méred, hanem a szerver (O&T Kft) vagy a köztük lévő hálózat sebességét. Valamint lehet a Digi és az O&T Kft hálózata közti hálózat is terhelt, így az megint lassítja a sebességet. A Digi a saját hálózatában garantálja a kínált sebességet.
A Digi oldalán feldobott szerver nem valószínű, hogy a Digi hálózatában található, ha csak nem DIGI-s szerver, de azt írná is.
-
Sobod87
tag
Köszönöm mindkettőtöknek. A debreceni DIGI Kft-t is ki lehet választani...akkor mérem azon. De nem nagyon hiszem, hogy fognak ezzel foglalkozni vagyis nem tudom, hogy ez hogyan fogja előrevinni azt, hogy ne 30-50 Mbit/s legyen a WiFi-m...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Apple iPhone 13 Mini 128GB Black újszerű szép független, 3 hó gar
- HP Pavilon 14-ce3012nh I5-1035G1, 8GB RAM 120GB SSD MX 130
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- ASRock B365M Phantom Gaming 4 + i5 8500 + be quiet! hütő + 32 Gb G.skill 2.400 Mhz Beszámitok!
- Gigabyte NVIDIA RTX 2070 Super Gaming OC 3X 8GB GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest