- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
expander
senior tag
válasz kabalababa #79650 üzenetére
FTTB vagyok, sajat gigabites routerrel, a halozat sebessege is 1,0 Gbps, ezert gyanus a dolog
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #79655 üzenetére
Akkor az FTTH-val lehet gond?
Az baj, hogy még nem jelentkezett senki a környékről, aki mérne nekem egyet. -
nagyúr
válasz Dragon3000 #79657 üzenetére
Akkor itt van alulméretezve
-
Sindare
csendes tag
Sziasztok,
Vásároltam egy lakást ahol jelenleg DIGI 1000 optikai & telefon & TV szolgáltatás van.
A jelenlegi helyzetre való tekintettel szerintetek, hogyan tudnék a leghamarabb internethez jutni az új lakásban?A) Névátírási kérelem?
B) Kérjem meg a tulajt, hogy ne bontsa fel a szerződést és majd én fizetem helyette?Az A) verzióhoz egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy van lehetőség arra, hogy átveszem a szolgáltatásukat DE telefont és a TV-t lemondom? Működik ez így? Ha nem, akkor a későbbiekben hogyan lesz erre lehetőségem? Feleslegesen nem szeretném fizetni a telefont meg a TV-t mert nincs rá szükségem.
Köszönöm szépen!
-
Dragon3000
veterán
válasz Sindare #79660 üzenetére
A) van rá lehetőség, ha jól emlékszem nincs 500Ft.
B) nem ajánlom, ha bármit szeretnél módosítani, akkor nem tudsz intézkedni.
Ha nincs hűségidő, akkor persze minden gond nélkül le lehet mondani a tv-t és a telefont, ha van, akkor az addig felhasznált kedvezményt ki kell fizetni és utána csak a netre szerződést kötni, ha kevés idő van vissza a hűségből, akkor a lejárat előtt jelezd a szolgáltatónak, hogy neked utána csak a net kell és a hűség lejártától csak a net fog menni. -
Hegyirabló
veterán
válasz wwenigma #78687 üzenetére
Óhh, el is felejtettem írni! Kaptam jóváírást az internet hibák miatt. Kicsit vicces. Úgy néz ki megérte erőlködni...
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
joey04
titán
nálam napközben szintén 4-500 de éjszaka minden rendben, 8-900. Szerintem is valami korlátozás lehet, mert minden esetben hasonló sebességre esik vissza. De én úgy tapasztalom éjjelre ezt "kikapcsolják". ha jól rémlik viszont, akkor ez nálam már picivel a korona előtt is így volt.
-
nagyúr
válasz joey04 #79664 üzenetére
Köszi az infót
Nálam eddig ilyen nem volt.
Értem én, hogy ennyi is elég, meg megvan a garantált, meg olcsó, meg, ha nem tetszik átmehetek másik szolgáltatóhoz, de szerintem, ha valóban így van (mármint, hogy korlátoznak), akkor ez nem túl korrekt eljárás.Egyébként ezt meg lehet reklamálni, vagy mivel a garantált megvan úgysem fognak foglalkozni a dologgal?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Megvan a probléma forrása. Nem a DIGI a ludas, hiába próbáltam rájuk kenni
Volt itthon egy tartalék routerem és azzal is megpróbáltam a sebességet (sajnos közvetlenül a modemre csatlakozva nem tudtam pppoe kapcsolatot létrehozni, mert folyamatosan 651-es hibát dobott).
Szóval a másik routerrel megvan szépen a teljes sebesség.
Kb. 1,5 hete frissítettem firmware-t a routeren, valószínűleg az okozza a problémát.
Ez egy ASUS AC68U és legutolsó 3.0.0.4_385_20253 számú fw-vel van gond szerintem. -
MODERÁTOR
-
CirrMee
addikt
válasz iMaverick #79673 üzenetére
Nálam digis szerverre nagyjából "jót" mér (7-8-900), de znet kb 250 -es értékkel fut. Digis szerverre mérésnél viszont látszik, hogy ingadozik, gondolom kapja az ívet mostanság.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Intruder2k5 #79671 üzenetére
Itt a lényeg, hogy nem ugyanaz az eszköz csatlakozik. Ha kihúzod a routert, és ugyanazt visszadugod, akkor nem lesz 651-es hiba, csak másik eszközzel.
The Truth is out there...
-
mexel
veterán
Ismét hívtam a digi üsz-t a folyamatos szakadozás miatt. Látják hogy naponta többször leszakad, de náluk nincs hiba szerintük. Viszont NAT-olva vagyok, ezt kérésre megszüntetik. Ez okozhat ilyen gondot?
Egyébként pontosan miben váltoik ha NAT-olnak és miben lesz más ha nem? Szerintem ennek nem sok köze lesz a szakadozáshoz. -
adika4444
addikt
-
mexel
veterán
válasz adika4444 #79679 üzenetére
Köszi! mindenesetre akkor nem árt ha kivesznek a nat alól. A szakadás sajnos ne mtudom hogyan oldódik meg, ők ragaszkodnak ahhoz hogy itt a hiba, de ahog a fórumot olvasgatom sokaknál fennáll. Azt sem értik meg hogy random, és nem olyan amit meg tudnak nézni bármikor. Van amikor egész nap nem tapasztalom, van amikor meg pár óránként.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ha az ip-m 100-as kezdetűről 80-ra változott akkor kivettek már a NAT alól? ( ha jól tudom a 100-as a NAT-olt ip)
-
MODERÁTOR
-
mexel
veterán
válasz Intruder2k5 #79683 üzenetére
Köszönöm! Gyorsan megtették.
-
expander
senior tag
válasz expander #79646 üzenetére
Valaszolt a Digi, miszerint tavolrol nem latnak semmi hibat.
Direktben a PC-n nem tudom tesztelni, mert 651-es hibat dob, hiaba bontottam a kapcsolatot "a kabel kihuzasa a routerbol" lepes elott, nem tud felkapcsolodni a halozatra.A halozati beallitasoknal 1,0 Gbps-ot latok, a 'Speed&Duplex'-et is atallitottam Auto-rol 1.0 Gbps Full Duplex-re, es egyszeruen nem megy 94/94 fele.
Valakinel valami tipp esetleg ?
-
Tondi
tag
Sziasztok!
Tudtok valamilyen problémáról ami miatt nem működhetnek a portforward-k, régen már működő beállított portok a routeren nem jönnek át, természetesen a saját hálózatomon nem változott semmi .
-
MODERÁTOR
-
Tondi
tag
válasz Intruder2k5 #79687 üzenetére
Szia!
Igen 100-val kezdődik van erre valami áthidaló megoldás, kezdem elveszíteni a türelmemet a digivel kapcsolatban arról már nem is beszélve, hogy esténként gyalázatos sebességeket mérek.
-
MODERÁTOR
-
zsoleer
senior tag
Lehet hogy off a téma, de szerintem a Digi érzi már az a bizonyos szorítást. Hamarosan kap egy jó ajánlatot, és mennek. Nyakunkon egy komolyabb válság, kétlem hogy a részvényesek sokáig, nézik még hogy csak befektetnek de nincs profit. Márpedig amíg nem nyernek újabb frekvenciát, itt profit nem lesz. A másik érdekesség, egyik barátomnál kikapcsolták a netet, egy 30 napos számlatartozás miatt. Sajnos otthonról dolgozik fele annyi pénzért, a jelenlegi helyzetben. Meg panaszolta, de mondta hogy mindenképp az NNMH- hoz fordul. Ha engem kérdeztek, a mostani helyzetben internetet kikapcsolni, etikátlan. Sőt ebben a helyzetben, törvény ellenes mivel 60 nap után lehet csak korlátozni. Ebből is látszik a Diginek nincsenek rendben a pénzügyi dolgai.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsoleer
senior tag
Nem tudok, linket küldeni de törvényi szabályozás a 60 nap, ez 100%. Egyébként az összes közmű szolgáltató. E.ON , ELMŰ , NKM kikapcsolási moratóriumot hirdet. Azért ez a helyzet, nagyon ritkán fordul elő. Szerintem a szolgáltatók is felelőséggel tartoznak. Oké korlátozza, de ne teljes kikapcsolással. Én politológiát hallgatok, és igen ilyen helyzet a II. VH óta nem volt Európában! Ezek komoly dolgok. Ilyenkor a rendszernek máshogy kell működnie. Ez a globalista világ hagyatéka.
-
4Grider
nagyúr
válasz zsoleer #79695 üzenetére
Keress rá a 2003. évi C. törvényre. Ez többször lett módosítva azóta, de változatlan benne a 30 nap (137. paragrafus).
Ami 60 nap-ra gondolhatsz az a felmondási idő. 30 nap után viszont a szolgáltató korlátozhatja a szolgáltatást (0-ra is amíg az előfizető nem rendezi a tartozását). -
Dragon3000
veterán
válasz zsoleer #79691 üzenetére
Biztos. hogy csak 30 nap telt el, mert jártam már úgy kétszer, hogy elmaradt a digi számla, mert úgy emlékeztem, hogy befizettem, erre csak küldtek egy felszólítást a csekkel együtt, a második alkalom pont a februári számla volt és a levélben meg is kértek, hogy 30 napon belül rendezzem és a felszólítás miatt majd számláznak még 200Ft-t, amit meg is értek a plusz költségeik miatt. Ezek alapján ott nem csak 30 nap telt el, vagy az már a felszólítás utáni 30 nap akart lenni, mert akkor meg is értem a digi hozzáállását.
[ Szerkesztve ]
-
zsoleer
senior tag
válasz Dragon3000 #79698 üzenetére
Anno ez a 90 nap volt. Most 60 nap! Úgy gondolom hogy ez úgy precedens értékű lehet!
-
mpo
veterán
válasz Dragon3000 #79698 üzenetére
Ismerek olyat, akinél az EON 90 nap és 3 felszólítás után kikapcsolta az áramot.
Akkor gyorsan befizették a tartozást és a visszakapcsolás díját (akkor kb. 12000 Ft volt).
Ha pár nappal előtte befizeti, maradt volna 12000 Ft-ja.Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Rog Strix X99 + Xeon E5 2696v3 18mag + Corsair vengance 3600 32GB quad
- Apple Watch Series 5 GPS + CELLULAR 44 MM - 98% AKKU
- EVGA GeForce GTX 1080 SC GAMING
- Gamer PC Intel i5-13400F / RTX 3070 8Gb / 1 TB M.2 SSD / 16Gb DDR4 / 750W
- ASUS GeForce GTX 1060 Dual OC 6GB GDDR5 192bit (DUAL-GTX1060-O6G)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest