- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Ronam
addikt
válasz szabonagyur #41051 üzenetére
Egyértelmű , de azt még mindig nem tudom, hogy mi az a Dell utility-t, de törlöm azt is...
-
mghltm
addikt
válasz GrooveHero #41045 üzenetére
vasarlas / fizetes elott probald ki a gepben, mit szol hozza. ha nem tetszik neki, akkor maradj a 2 x 4g-nel ( dell forum a temaban )
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
GrooveHero
addikt
válasz mghltm #41053 üzenetére
Köszi az infót. Ahogy olvasom csak a 2x4 giga fog belemenni, ha egyáltalán működni fog. Na persze előbb meg kellene vennem a szóban forgó lapost. Kár, hogy német nyelvű a bill, meg nincs rajta USB-3. De cserébe viszont FHD kijelzős.
A pontos konfig:
Azonosító Dell Precision M6500
Kijelző méret, felbontás, típus 17" Display Antiglare with White LED 1920x1200 Resolution
Processzor Intel Core i5-540M Processor 3MB Cache, 2.53GHz
Memoria 4GB DDR3
HDD 640 GB
Optikai meghajtó DVD RW
Videókártya NVIDIA Quadro FX 2800M Graphics Controller
Hálózat 0/100/1000 (Known as Gigabit Network Card)
Wifi Van
Webcamera Van
Bluetooth Bluetooth 2.1 and Ultra-Wideband
Audió Intel HD Audio
Kártyaolvasó 8-in-1 card reader
Perifériák Smart Card Reader
ExpressCard Express Card 54/34
FireWire 1394 Powered 6-pin
Esata Van
VGA Port Van
HDMI előkészítés
Display Port Van
USB 2.0 4x USB2
Billentyűzet Német nyelvű
Dokkolhatóság van is hozzá dokkolónk
Szín Barna
Akkumlátor 9 cellás, nagy kapacitású elsődleges akkumulátor
Méretek Szélesség: 393 mm Mélység: 280,5 mm Magasság: 34,5 mm (elöl), 38,5 mm (hátul)
Tömeg súly 3,81 kg,
Tartozékok Hálozati töltő
Extrák Alumínium LCD hátlap és talapzat Dell Precision™ ipari dizájnWords like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
félisten
válasz GrooveHero #41054 üzenetére
Azért nem kell ennyire szmájli bármennyire is jó a gép
-
GrooveHero
addikt
válasz szabonagyur #41055 üzenetére
Csak kifejeztem érzéseimet a negatív és pozitív dolgokat illetően
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
mghltm
addikt
válasz GrooveHero #41054 üzenetére
ez egy nagyon jo gep, a problemas dolgokat nem nehez megoldani: ramot bovitheted, ec34/54 usb3 adaptert tudsz venni, a bill-t cserelheted / matricazhatod vagy kothetsz ra usb-s magyar kiosztasut akar a dokkolora is
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
GrooveHero
addikt
válasz mghltm #41057 üzenetére
wow, nem gondoltam volna, hogy ilyet is lehet. Köszi az infót
A gép tényleg elég klassz, főleg az ára, 105k, sztem az nem tétel érte.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
mghltm
addikt
válasz GrooveHero #41059 üzenetére
igen, van belole 1 vagy 2 portos, rejtett ( alig latszik ki a nyilasbol ), a lenyeg az ec34 vagy ec54 csatlakozas
-
soldi3r
veterán
Jol latom a kepekrol, hogy az E6430 ATG-ben a kijelzo kicsit jobban van vedve, mint a simaban?
(#41059) GrooveHero, En inkabb egy nem kilogosat vennek. Van par megbizhato elado az apron. Igaz, ok is ebayeset arulnak, viszont kiprobalt, mukodo tipust.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
SzaboZE
addikt
válasz GrooveHero #41045 üzenetére
Szerintem a 2x8-at is eszi, a kistesója, az M4500 nekem 16G-vel vígan ment.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
Lehet inkább mégis előtelepített gépet kellett volna venned. Ha ilyen problémába beletörik a bicskád, akkor lehetek még gondjaid majd a driverekkel. Az összes partíciót törölni kell előbb.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
-
Jonesy84
tag
Sziasztok
Van egy E6430-am amivel az a gond, hogy akkumulátorról csak akkor hajlandó beindulni hogy ha először belépek a BIOS-ba, ha nem teszem meg akkor csak a Dell logo jön be és ott megáll. A BIOS-ban semmit sem kell csinálni csak belépni aztán már lehet is kilépni, ezután már gond nélkül beindul a gép. Már felraktam a legújabb BIOS-t is de sajnos ez nem segített. Van valakinek erre valami ötlete vagy hívhatom a szervizt?
-
Atom Maki
tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene.
Adva van egy vadiúj Inspiron 15 (3537) gép, frissen telepített win 8.1 rendszerrel. Az összes driver (dell) és oprendszer-frissítés feltelepítve. Minden periféria hibátlanul működik.
DE. Ha lekapcsolja a win a képernyőt (energiagazdálkodásnál beállítva), akkor utána nem lehet feléleszteni sehogy sem. A gép működik (megy a wifi, merevlemez), de a képernyő nem kapcsol vissza semmilyen noszogatásra sem. Mi lehet a gond?Mit hallott a Terminátor utoljára? Dik'má szinesfém!
-
rizso
addikt
Helló Srácok!
7537-re próbáltam felrakni a legfrissebb A10-es BIOS-t, de csak kurzorvillogásig jutok, majd automatikusan bezárja az ablakot. Gondoltam megpróbálom korábbi verzióval, de azokkal is ugyanez a helyzet. Mi lehet a gond? Korábban gond nélkül ment...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz mghltm #41069 üzenetére
3x igen.
[ P ]laci: igen, rendszergazdaként, és tuti jól letöltődött. Próbáltam korábbi verzió telepítését is, de azokkal is ugyanez a helyzet (pedig ugye azokat korábban már felraktam). Ehh, van ám nickneved, sz*pat rendesen
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
Na végül ilyen-olyan-amolyan indítási beállítások mellett sikerült frissítenem a BIOS-t, viszont azóta gebasz van a Bitdefenderemmel, folyton "letiltódik". Hiába indítom újra a gépet, rövid ideig frankó piros Bitdefender ikon fogad, aztán átvált szürkére
-
GrooveHero
addikt
válasz soldi3r #41061 üzenetére
Nem kilógósat? Az milyen? Gondolom olyan lehet, amin nincs az a nagy bunkó vastag rész a végén, hanem csak egy sima kártya?
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
kiskaktusz
addikt
válasz GrooveHero #41074 üzenetére
Egy síkban van a notebook oldalával, magyarul nem lóg ki.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
somasz
Topikgazda
válasz GrooveHero #41074 üzenetére
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
enzahobi
aktív tag
válasz kuszkusz5 #40945 üzenetére
No én is megpróbáltam a "csavaros trükköt", de nem sok változás történt, nem lehet jobban lehalkítani , úgy hogy nem is hagytam lazán nehogy kiessen. Jobb lenne magát a problémát megszüntetni, de sajna nem vagyok laptopszerelő ( pedig minden szükséges eszköz rendelkezésre áll hozzá). Elvileg csak egy csepp ragasztó kellene a sziszegő FAT-re (ha az a ludas).
Szerk: annyi észrevételem, hogy a lemez tényleg erősíti a zajt, mert kicsit megnyomtam a már meghúzott csavar mellet, és olyan hangos lett mint az a gép amelyiket szervizbe vittem anno, na azon biztos segített volna, és nincs az a 3 hét huza-vona
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]^2 . . . . RN10Pro: Miui14.03 & Mi9TPro: 10.3.4
-
Sziasztok, Dell e6410 gyári wifijét hogy kell beállítani, hogy tudja a 150 Mb/s-ot? Most max. 72-t mutat. USB-s adapterrel megy, szóval nem router hiba
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Amarton
tag
Dell Inspiron 15 3537-es laptopot szeretnék vásárolni.
Windows7 64-es rendszerrel használnám.
Kérdéseim a következők:
Van valakinek jó vagy rossz tapasztalata ezzel az összeállítással?
A sima DDR3-as 4Gb-os RAM modult gond nélkül bele tudom rakni bővítésnek?
PCI-e SSD-t tudok-e bele rakni?http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
félisten
-
Peddy789
őstag
sziasztok, az összes dell laptopra világgarancia van?
-
somasz
Topikgazda
válasz szabonagyur #41081 üzenetére
akarod mondani low voltage?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
félisten
-
-
herrLeon
tag
Sziasztok. [Ennek] melyik model lehet azonos tulajdonságú? Esetleg kedvezöbb áron.
DELL Inspiron 17 Windows 7
-
félisten
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. A korábban linkelt Dell Precision M6500-ben milyen alaplap lehet? Erősebb procit vajon lehet bele tenni? Most ugye i5 van benne, de anno ezeket a gépeket i7-es procival is árusították.
-
Dell XPS
veterán
válasz GrooveHero #41090 üzenetére
Olvasd ki az alaplapszámot (CPU_Z), az alapján lehet látni a processzor tápáramkörét.
Üdv, Dell XPS
-
GrooveHero
addikt
válasz Dell XPS #41091 üzenetére
Lehetetlent kérsz Még nem vettem meg a laptopot, csak előre gondolkodom, hogy miket lehetne fejleszteni rajta. Nagyobb HDD, esetleg SSD menne a DVD író helyére egy caddy-be, mert gondolom másik hely nincs. Aztán több ram, USB3 az express card segítségével, stb...most már csak a VGA-n és a procin gondolkodom, hogy vajon abból lehet e bele erősebbet tenni. Ja igen, német bill-zet van benne, azt is tervezem majd magyar világítósra cserélni, ha lehet.
somasz: köszi a választ. Nem játékra kell, arra nem precisiont vennék. Pláne, hogy Quadro van benne, amit nem játékra terveztek. De ha abból bele tudna menni egy erősebb (FX2800M van benne most azt hiszem), akár egy FirePro (bár nem szívelem annyira az Ati-t) akkor az nagyon faja lenne. Amúgy ezek a procik hogyé mennek? Mármint árban. És még valami. Ha erősebb procit teszek bele, akkor nem lesz gond a hűtéssel? Mármint tervezek alá hűtőpadot, a zaj nem gond, csak hogy nem fog e megfőni az egész az erősebb proci maitt.
soldi3r mivel a gép már elég régi (gondolom én) nincs benen mSATA hely, tehát max a DVD írót tudom kukázni. Jelenleg egy 640-es vinyó van benne, ezt tervezem cserélni egy 1 terásra leglalább. De ha meg csak 1 hely van benne, akkor 1 min. 128-as SSD. Amúgy csak Solidworks menne a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
A kistesója és a későbbi verziói is szabadon fejleszthetők, egy fajta alaplappal szerelték őket legjobb tudásom szerint.
Ha kell a sok szál, akkor a 820qm jó választás lehet, ha eég kevesebb is, akkor i5-580m, i7 620-640m, utóbbiak magasabb órajelen működnek, játékra jobbak.
-
soldi3r
veterán
M4500-bol kiindulva valoszinuleg igen, de mar az i5 is 35W-ot fut el, az i7 pedig meg 10-zel tobbet.
(#41092) GrooveHero, SSD inkabb a HDD vagy az mSATA helyre.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
mghltm
addikt
az i5-ben 2 ram hely van, az i7-es quad-okban 4 ( forras )
nem tartom kizartnak, hogy anyagi megfontolasbol egyeb kulonbsegek is akadnak az alaplapok kozott es nem vagy csak nehezen fejlesztheto az i5-os lap i7-es procival
kieg:
The Precision M6500 shipped with the dual processor will support only two memory connectors. Following are the dual core processors shipped with the system:
i7-620M, 2.66GHz, Dual Core
i5-540M, 2.53GHz, Dual Core
i5-520M, 2.4GHz, Dual Core[ Szerkesztve ]
-
GrooveHero
addikt
válasz mghltm #41095 üzenetére
Igen, erről a RAM-os dologról volt már szó, valaki felvetette azt is, hogy talán a 2x8 giga is bele megy a gépbe. Ami viszont nem túl jó hír, hogy az i7-es is csak két magos, ok, magasabb órajelen ketyeg, mint az i5-ös. Egy 4 magos i7-nek jobban örültem volna.
szerk: Hja igen, közben most jut eszembe, hogy hüleséget beszéltem Naná, hogy lehet bele tenni SSD-t és HDD-t is, hisz jelenleg is van benne egy 640-es HDD, ahogy írtam. Ezt cserélném 1 terásra, a DVD író helyére meg menne a min. 128-as SSD.
[ Szerkesztve ]
-
lord.lakli
őstag
válasz GrooveHero #41096 üzenetére
spec-sheet. 2 HDD/SDD fér be az optikai tároló mellé.
[ Szerkesztve ]
-
akyyy
senior tag
Help. van egy Inspiron 5520 laptop. Feltettem rá egy játékot (Cities XL 2012), és ha beállítom, hogy az AMd kártyát haszjálja a játék, akkor eszeveszetten vibrál a kép, már a videóknál is. Ha az integráltra állítom, akkor nem vibrál, csak néha a játék beszaggat (pl közelítés-távolodásnál). AMD-nél ezt nem csinálja, csak nagyon dúrván vibrál a kép
Anno a Walkint Dead játéknál is ezt csinálta, ott ablakba futtatva oldottam meg, mert úgy nem vibrált.
Feltettem a legújabb, beta drivert, de itt is csinálja.
Mit tudnék csinálni, hogy ne legyen ez? Elvileg még garanciás, ha olyan baja lenne, azt valahogy meg tudom nézni valamivel, hogy valóban gondok vannak a kártyával, vagy csak szoftveres gond van valahol?
-
mghltm
addikt
válasz GrooveHero #41096 üzenetére
a nem quad i7-tel ~10% szamitasi teljesitmenyt nyersz, van ahol ez is sokat szamit
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen monitort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest