- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
bekmate
csendes tag
válasz premete #22701 üzenetére
Csak ezt milyen notit vegyek topicban is elkezdtem, szóval ezért itt nem ilyeneket akartam kérdezni. Hanem amit fentebb írtam, és mondjuk az NBD garit még nem fejtette ki senki, hogy azt külön kérni kell, vagy alanyi jogon az jár?
De amúgy hangfeldolgozás/zene szerkesztés ami majd kihozza belőle a maximumot, és ezek a programok nem ismernek határokat, ezért ezt a pénztárcám szabja meg. Szóval inkább a proci legyen minél jobb, a memória minél több, és hát az összerakás minősége fontos. De kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy ha ilyen gép az álmom (Inspiron N5110-nél csupán az anyaghasználat ami nem igazán tetszik, az alu borítás lenne a tuti ), akkor ez ennyi pénzből max integrált gpu-val érhető el, vagy hozzá kell csapnom még 30.000-et.
[ Szerkesztve ]
-
kicsitrash
aktív tag
válasz bekmate #22702 üzenetére
az asszonynak pl. vodafone-tól "vásárolt" dell minije van. a service tag alapján nincs nbd gari rá...
Base warranty DELL 5/5/2010 8/6/2012 223
Parts Only Warranty DELL 5/5/2010 5/6/2011 0Ebből arra következtetek, hogy nem jár automatikusan, külön kell megvásárolni (vagy benne van az árban...).
-
bekmate
csendes tag
válasz kicsitrash #22703 üzenetére
Hát akkor mindenképp rákérdezek vásárlás előtt, bár gondolom a nagyobb notebookokhoz jár.
-
bekmate
csendes tag
válasz kicsitrash #22705 üzenetére
De ahogy nézegettem, Dell-ekre HP-kra alap 3-at adnak. És 4. évre lehet 30-ért kiterjeszteni.
-
bekmate
csendes tag
válasz kicsitrash #22709 üzenetére
Amiket én nézegettem Inspiron notebookok, ott mindhez 3 volt írva. Persze ettől lehet 2.
-
premete
veterán
válasz bekmate #22708 üzenetére
Jellemzően nem NBD garancia van az Inspironokra, de akár lehet is. Hogy szemléletes példával éljek, van laptopokban is kőbányai homályos éa Carlsberg.
Mindkettő fogyasztható, de azért vannak különbségek.
Mivel nem akarod elárulni, hogyan használnád, így nehéz tanácsot adni (mennyi a hordozás, a fix hely, kocsival, vagy bkv-máv, stb)Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
bekmate
csendes tag
válasz premete #22711 üzenetére
Hát szívesen elárulom, korábban leírtam, mire kellene, de akkor bővítem a leírást. Inkább fix állapotában használom, úgy 1-2 hetente lenne megutaztatva, de utazás közben nem használom. Viszont van, hogy huzamosabb ideig vagyok egyik, illetve másik helyen, szóval az nem megoldás, hogy veszek egy asztalit és mellé egy netbookot (de ilyen eszembe se jutna ). Szóval az összeszerelés minősége nem azért lenne fontos, mert annyit strapálnám, inkább esztétikai szempontból lenne előnyösebb az alu burkolat, na meg a tudat, hogy végre vmi komolyabb van a kezem alatt. De eddig is megbarátkoztam a műanyag géppel, és ha nincs lehetőségem (úgy értem pénzem), akkor ez után is megfelelne, ezért is néztem az Inspiront, de arra másik topicba írták, hogy nagyon melegszik, és egyáltalán nem is ajánlják. Viszont néztem helyette HP ProBookokat, azokban meg nincs USB 3.0...
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
az 5010-eseknél nem láttam sehol NBD-t, de az 5110es gépeknél 180 és afölötti árkategóriában nem láttam NBD nélkül gépet mostanság sem a neten, sem pedig reklámplakátokon, pedig mostanában sok inspiron n5110-es plakát van
de a legjobb, ha a kiszemelt üzletben konkrétan rákérdezel
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Vettem kb. másfél hónapja egy Vostro 3550-et és megnéztem a garit a Dell honlapján, ahol kb. már a nyár közepétől számolja a garanciát. Na most, mikor én megvettem a boltban az arc azt mondta, hogy a vásárlás napjától él a gari. Most akkor, hogy is van ez? Meddig él és milyen gari?
Köszi szépen a segítséget!
Üdv,
Lacc
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
neverDell
tag
A dellnél azt a dátumot látod, amikor a nagyker(?? nekem ezt mondta a telefonos support) megvette. A garancia meg annyi, amennyivel vetted, max. ha több, mint három hónappal később vetted a nagykernél, akkor számlával, mittoménmivel kell igazolnod a vásárlás időpontját. (szintén supporttól származó infó)
-
MODERÁTOR
Lenne egy lehetőségem a Dell N5010 ( Intel Core i3 350M (2.26 GHz , MHz FSB) ,2048 MB DDR III 1333 MHz, 320 GB HDD, ATI Mobility Radeon HD 5470 512MB) beszámítással elcserélnem:
egy Dell Latitude E6410 ( Intel Core i5 520M /2400MHz-TurboFreq 2933MHz, 3MB cache/ Memória: 2 x 2 GB Nanya DDR3 1333MHz ,VGA: nVidia NVS 3100M /512MB DDR3/ HDD: 160GbAz N5010 100 K-ért beszámítatnám.
Megvegyem a Latitude-ot?
Jobb mint az Inspiron?20 éve a Prohardveren
-
badd
tag
Sziasztok!
Anyukám vett egy Latitude E5520-as gépet, és olyan gond van vele, hogy a mikrofon egyszerűen nem működik, és azt írja az eszközkezelőben hogy nincs csatlakoztatva. Néztem Dell honlapján driver-eket de nem tudom melyik lehetne jó, ha egyáltalán driver gond.
Szerintetek?Előre is köszönöm!
-
neverDell
tag
Ha op.rendszerrel vettétek, akkor supportot hívni, mert jó eséllyel valóban hardveres probléma (amilyen hanyagul vannak összegányolva azok a gépek, amiket eddig közelről megnéztem, nem lennék meglepve)
Ha nélküle, akkor végső esetre javasolnék egy újratelepítést a driverek közt található leírás (valami E series reimaging guide v. ehhez hasonló című PDF) alapján.Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
Ez nem konkrétan Dell specifikus kérdés lesz, de kíváncsi lennék az itteni tulajdonosok véleményére is.
Tehát: Akkumulátor. Kivegyem, ne vegyem? Hogyan érdemes tárolni, ha azt akarom, hogy a lehető legtovább megőrizze a kapacitását? Van, akitől azt hallottam, hogy ha nem használom, akkor vegyem ki és 2-3 hetente tegyem be, merítsem le, töltsem fel. Máshonnan az az infó jött, hogy hagyjam csak benne, ha merül, akkor majd visszatöltődik automatikusan. Én szívem szerint nem venném ki, hisz, ha áramszünet vagy ingadozás van, akkor nem vesztem el a munkám, de azt sem szeretném, hogy a benne hagyott állapotban esetleg szép lassan veszítsen a kapacitásából (persze tudom, hogy ez elkerülhetetlen, de azért keresem az optimális helyzetet). A legutóbbi HP notimnál nagyon gyorsan meghalt az aksi, és akkor sosem volt kivéve a gépből.
Szerintetek?
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
kiskaktusz
addikt
válasz The DJ #22733 üzenetére
a mai telefonokban-notikban (a többit nem tudom, de valószínűleg ott is), ha 100%ra tölt az akksi, lekapcsol a töltés. notik esetében, ha 100%-on van az akksi, akkor a tápkábelről megy a noti, de nem tölt
egyébként biosban állítható de nem kell fosni emiatt
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
neverDell
tag
válasz kiskaktusz #22734 üzenetére
Elég régóta használok notebookot, de sohasem hallottam olyanról, hogy 100% után még tölteni akart volna.
Inkább az a gond, hogy az akkunak van egy önkisülése és ha folyamatosan tápról használod, akkor lemegy mondjuk (az én gépem esetében) 98%-ig és ott újra tölteni kezd. Ami állítólag csökkentii az akkumulátor kapacitását.
Erre létezett korábban egy olyan megoldás, hogy be lehetett állítani, hány % alatt kezdjen tölteni a gép. No ezt pl. az E6520-asból kivették. Sem BIOS-ban, sem a windows-os programokban (mindegy, hogy DFEP-t vagy ControlPointot használsz) nem lehet állítani. Ha áramot kap és 99% alá esik a töltöttség, akkor újratölti 100-ra.Nálam. Hogy másnál, más géppel mi a helyzet, azt természetesen nem tudom.
-
-
The DJ
addikt
válasz neverDell #22735 üzenetére
"Inkább az a gond, hogy az akkunak van egy önkisülése és ha folyamatosan tápról használod, akkor lemegy mondjuk (az én gépem esetében) 98%-ig és ott újra tölteni kezd. Ami állítólag csökkentii az akkumulátor kapacitását."
Na igen, erre gondoltam én is. Bár az tény, hogy elkerülhetetlen a kapacitás vesztés a használat során, de jó lenne azért megtalálni az ideális megoldást. Én eddig akárhány helyen olvastam és kérdeztem, mindig mindenki mást tanácsolt és írt erre a kérdésre. Érdekes. Mindenesetre azt hiszem benne fogom hagyni most is.
Gondolom az akkumulátorra is egy év garancia van. Remélem nem jár úgy, mint a HP-m akkumulátora, ami 1 év és 1 hónap után adta be az unalmast.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
totnes
csendes tag
Sziasztok,
latitude E5420 új tulajdonosként szeretnék segítséget kérni.A gyári 64 bites win 7 alatt nem megy az ujjlenyomatolvasó. Honnan kellene működésre bírni?
Az eszközkezelő hibátlanul látja a Biometrikus eszközök alatt az Authen AES2810 eszközt, a driver eleve a legfrisebb volt, de azért lecseréltem a support dell alól leszedett változattal, hátha: de semmi. Most a 8.5.0.251 illesztőprogram van fent, frissebbet nem talál a windows.A Vezérlőpult alatt azonban nincs biometrikus eszköz, és ráadásul a külön asztali inditóikonnal kirakott Biometrikus eszközök parancs futtatására is az a felelet, a win nem talált ilyet.
Nézegettem a Biosban is, de nem találtam kapcsolóját.
Másrészt lefutattam rajta a bios állítása mellett lévő diagnostic programot, ami a kábeleknél hibát jelzett, az LCD-vel. A kijelző hibátlanul működik, minden szín rendben, semmi rendellenességet nem látok.
Vigyem el egy szervízbe, hogy megnézzék, be van-e kötve az LCD kábel, illetve működik-e az ujjlenyomat-olvasó egyáltalán?
köszi -
neverDell
tag
válasz totnes #22739 üzenetére
Még valami: amit a Security szekcióból telepítettél, azt szedd le a DDP install előtt! (fórumokon tanácsolták, nem tudom, valóban szükséges-e - nekem pl. attól javult meg az ujjlenyomatolvasóm, hogy ebből a security csomagból tettem fel a freedos-os utility segítségével egy firmware-t)
-
arpeen2
senior tag
Sziasztok !
A Debrecen topikban mondták hogy van itt a topik látogatók között DELL szervizes fórumtárs is. Egy Studio 1735 javításával kapcsolatban lenne kérdésem hozzá. Kérem írjon rám privátban, vagy egy nicket írjon már vki, kiről lehet szó.
Köszi !
-
törölt tag
Van egy vadonatúj 6320as Dell Latitude notebookom elég fullos felszereltséggel (i5 2540, 5550 WWAN module, világító bill, dokkoló, táska, 3 év next business day gari, 2 db töltő, win7 prof) ha valakit érdekel privátba írjon!
-
kiskaktusz
addikt
nem bővítettem még notit rammal soha, úgyhogy most nem tudom mi lehet a probléma...
vettem 1 2GB-os kingston ramot, ddr3, 1333MHz, mint ami a gépben van gyárilag, csak az nem kingston, hanem hynix.
a probléma az, hogy ugyan látja az aida mind2 memóriát, de sak 2 GB-ot kezel a rendszer.
ez a 32 bites win7 átka? ha 64 bites win7-et teszek fel az tudja majd kezelni?"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
arpeen2
senior tag
válasz kiskaktusz #22749 üzenetére
Igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest