- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
mghltm
addikt
válasz SzaboZE #23698 üzenetére
eloszor en is erre gondoltam, de elmeletileg 133mbyte/s-et tud, tehat usb3.0-hoz jo lenne. a fene sem erti ezeket a gyartokat
(#23700) csmat erre van lehetoseged ilyen atalakitoval ( mukodeserol nincs infom, meg nem probaltam )
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
pacuha10
csendes tag
válasz PcNetKalmar #14041 üzenetére
Épp most vettem a vaterán potom pénzért egy Dell Inspiron 510m gépet. Hibásként vettem, de végül elindult és nagyritkán egy-egy lefagyáson kívül nincs vele gondom. Azóta is használom.
Az első ami feltűnt, hogy van a gép alján egy matrica csík a service tag számmal, de a a dell honlapján driver keresésekor ismeretlen számként kezelte a rendszer. Puff neki Pedig ez a szám volt írva a bios-ba is. Be tudtam lépni a biosba, de semmilyen paramétert nem engedett megváltoztatni(pl rendszeridő). Végig tudtam lépni a a menü oldalain slussz. Kivert a víz. Elkezdtem keresgélni a fórumokban és találtam egy progit amit futtatva kitöröltem a service tag számot a biosból és utána mindent állíthattam. Végül a gép működik, de nincs benne service tag. Biost is a buheráló progival frissítettem. Szóval cuminak indult a dolog, de némileg javult a helyzet. Most már csak egy szerelőt kell találnom aki megnézi az usb csatiját mert nem működik. Egy pcmcia usb port van bedugva és azzal működik. Sajnos az alaplapi nem jó. -
pacuha10
csendes tag
válasz PcNetKalmar #14041 üzenetére
Fentebbi hozzászólást nem ide szántam, hanem egy témába vágó hozzászólás alá írtam, mégis ide került. Nem tudom miért.
Eredetileg ide írtam: http://prohardver.hu/tema/dell_notebookok/hsz_14041-14041.html
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
A T60-nál van mind2. Alul express, alatta picimaci. Ha kompatibilis a lábkiosztása a picimacinak és EC-nek akkor elképzelhető hogy 1 slotban mind2-t lehet használni.
szerk: csúnya lenne mondjuk ha egy E6400-ben nincs EC
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mghltm
addikt
nehogy megprobald pcmcia helyre bedugni az ec kartyat, mert fizikai serules lesz a vege!
igy nez ki a pcmcia csatlakozo
a ketto nem kompatibilis egymassal!
(#23708) Chaser pedig igy van: itt van nalam 2 darab e6400, az egyikben pcmcia, a masikban ec54 csatlakozo van
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
-
mghltm
addikt
válasz SzaboZE #23710 üzenetére
igazad van, de ez a 600 koruli ertek az uj sata3-as ssd-k terulete. egy pendrive vagy kulso hdd meg a 133-ba sem karcol bele, ellenben azert gyorsabb lenne, mint usb2.0-ra kotve
-
premete
veterán
válasz Chaser #23713 üzenetére
A Dell szerintem nem tehet arról, hogy az user pcmcia-val kéri a cuccot, expresscard helyett, vagy nem kér bele wwan előkészítést, hogy spóroljon kétezer forintot, és utána rinyál.
Azokra is igaz ez, akik apróhirdetésből veszik: meg kellett volna nézni a gépet, mielőtt megvesszük.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
SzaboZE
addikt
válasz mghltm #23712 üzenetére
Ha egyszer a 3.0 szabvány előírja az 5Gb/s-t, akkor nem lehet olyat készíteni, hogy USB 3.0, de csak 1Gb/s Amúgy egy külső SSD-vel simán 300MB/s kihozható. De mindegy, a lényeg a szabvány.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz Chaser #23713 üzenetére
Mind a kettőnek nincs hely a gépben (a kategóriában nem is jellemző). Szerintem meg dícséretes, hogy a dell gondolt azokra, akik esetleg a régi hangkártyájukat vagy bármijüket is szeretné használni az új gépében. Ha meg nagyon kell mindkettő (szinte lehetetlen kategória), akkor ott a 65xx széria.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
-
csmat
senior tag
válasz Chaser #23708 üzenetére
nekem is az IBM t43-ban van mind a kettő, ezt a dell-t meg használtan, nagyon baráti áron tudtam megvenni szerencsére és tudok élni usb3 nélkül is..
Akkor összefoglalva:
Mivel a csatlakozó végig megy benne, így akkor tutira pcmica van benne, amiből nincsen usb3-as ha jól értem.
két megoldás:1) egy 34-es expresscard pcmica adapterrel ( mennyire lenne gyors?)
2 esetleg egy esata usb3 adapter, de ilyet nem találtam.. esetleg valaki tudna linkelni?service tag alapján le lehet ellenőrizni, hogy pcmica vagy express?
-
Chaser
legenda
válasz premete #23714 üzenetére
De arról tehet, hogy 1általán gyártja olyannal a gépet
SzaboZE: 65xx az nem 14". Régi hangkártya? Hát business gépnél nem valószínű hogy az kell, ha meg igen akkor van usb-s alternatíva. Mind1, nekem érdekes hogy van ilyen verziója is a gépnek, de most már legalább tudjuk. EC-t 1ébként akár külső vga-ra is be lehet fogni, szóval sokrétűbb mint a picimaci, nem csak usb3 miatt érdekes.
csmat: Sejtem honnan van, majdnem nálam landolt De kurtára nem hozzák azt az élményt géphasználat közben mint a thinkpadok persze lesz még dellem nekem is.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ghostrider20
tag
Hello megszeretném kérdezni ,hogy elszeretném adni a laptopom mennyit érhet
garis még
Dell xps l501x
intel core i7 q740
8gb ddr3 1333mhz
500gb seagate
jbl hangszóró 2.1
gyári töltő
video Geforce 435m 2gbmennyit kaphatnék ezért nagyon szép állapotban nem hurcolászva csak nagyon ritkán
van hozzá egy asus hátizsák amit asus g53hoz adnak
1,5éves -
kiskaktusz
addikt
válasz ghostrider20 #23721 üzenetére
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
USA-ból jött gépre a service tag-e alapján még több mint 500 nap nbd gar. van. Az itthon gond nélkül érvényesíthető gond esetetén, vagy kell még valamit tenni vele?
Egyébként egy latitude 6510-ről van szó. -
csmat
senior tag
-
SzaboZE
addikt
És mivel használnád azt az USB3-at? Mert aki mondjuk naponta többszáz GB-ot másolgat SATA3 diszkre, annak lehet rá szüksége, más esetben nincs sok haszna. Sima külső HDD-nél pedig nem is lehet olyan komoly sebességkülönbséget elérni, ott már a diszk a szűk keresztmetszet, amúgy meg arra is ott az esata port.
[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
udv, segitsegeteket kernem, tudtok nekem boltot mondani ahol esetleg van bontott v olcsobban dell n5010- hez burkolat? mivel sajnos serult igy az eladason hiaba gondolkodok rosszabbul jovok ki viszont a 2 ev garanciat se szeretnem bukni azert, mert a burkolat erosebben megrongalodott.
-
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valakinek Dell E6520-a?
-
premete
veterán
-
mghltm
addikt
-
sphe
senior tag
Időszámításunk előtti Dell e1505/6400 laptophoz hol lehet színprofilt találni?
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
felvono
tag
Volna egy kerdesem. A d420as gepbe hiaba rakok 2gb plusz ramot a meglevo 512es melle nem latja a rendszer a teljes mennyiseget csak bios alatt erzekeli. Annyi infot talaltam hogy a 945gms chipset csak max 2gigat kezel alapbol. Nincs arra mod hogy lassa a teljes 2.5gb memoriat?
Elore is koszi a segitseget![ Szerkesztve ]
-
ThomasTechno
csendes tag
Sziasztok!
A Múlt hét folyamán vásároltam egy ilyen típusú laptopot:http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/Dell_Inspiron_n5110_Intel_Core_i5_2430M_8GB_500GB_NVIDIA_Op._rendszer_nincs_Piros_DXHU271962245RD_3440.htm
win7 x64 oprendszerrel használom, de sajna a Driverek nem bizonyultak maradéktalanul jónak amiket találtam a dell.com oldalon. A Bluetooth telepítés végén közli hogy 3 komponens telepítése sikertelen és így az eszköz nem használható. A VGA driverek ugyan fel mennek de pl játék indításakor hiába választom hogy az nvidia(optimus technologiás) magas teljesítményű kártyával induljon a játék menüjébe tisztán látszik hogy az energiatakarékos intel videokártyával indul. Valószínűleg vagy nem töltöttem le valamit ami kellet vagy rosszat szedtem le ezért légyszi ha tudtok segítsetek ki, Már nagyon sok félét leszedtem és felraktam de nem értem el a kívánt hatást :/
dell inspiron n5110
-
zippi74
csendes tag
válasz ThomasTechno #23748 üzenetére
Sziasztok!
Hasonló gondjaim voltak a most vásárolt Dell N7110 notebookkal Win7 64-en, nekem a DriverScanner2012 rendbe tette, egy kivétellel.
Az nVidia GT525M-mel semmit nem tudok kezdeni, mintha bent se lenne a gépben.
Még a felbontást sem tudom 1024 fölé tenni, mert kizárólag csak a szabványos VGA jelölhető ki.Soha egyik notebookommal sem akadtak ilyen jellegű driver gondjaim mint ezzel.
Tudnátok abban segíteni mit tegyek, hogy használni tudjam rendesen az nVidia-t?
Előre is köszönöm!
Sziasztok![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Trollok komolyan
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- Lenovo Thinkpad X13 G1 i5-10210U/16GB/256 SSD/13.3"FHD laptop garanciás
- LENOVO THINKPAD L490 i5-8265U/8GB/256GB SSD/14"FULLHD laptop garanciás
- Lenovo Thinkpad L13 Gen 3 i7-1265U, 16GB DDR4, 512GB NVMe, FHD+ IPS Touch, HUN Vil.Bill
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest