- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drughi
addikt
válasz amonraa71 #19651 üzenetére
Tehetsz a gépedbe bármennyi ram-ot, meg procit, ha a hdd lassú. Az 5110-ekbe sajnos kifejezetten lassú merevlemezt pakoltak, mivel amire szánták őket, ahhoz nem kell pörgős cucc.
Talán ez most a legolcsóbb új ssd: [link]
Egy kignston / intel cuccal jobban jársz, de az 2x ennyibe kerül, így ár/érték arányba ez most best buy.Ha esetleg gond a kevés tárhely, akkor szerintem szerezz be egy ilyet: [link]
Volt 2 ilyenem és megérte a pénzét. nagy tárhely és gyors, mint a villám. -
rootkiller
őstag
Szevasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! A szomszéd áthozta a 100 éves Dell Latitude C840 laptopját, hogy rendberakjam neki. Előtte ment nála, most meg villog a következőképpen: rádugásnál hosszú sárga, majd 4 rövid zöld, majd fordul, és hosszú zöld után 4 rövid sárga következik. Az elején kivettem a floppy meghajtót, meg az akkut (szerszám nélküliek természetesen), esetleg fontos lehet, de nem hiszem hogy összefüggésbe lenne vele, az én hasonló korú Compaqomból menet közben simán ki lehet venni az akkut, ez ráadásul nem is ment. Van rajta valami tester, ha megnyomom semmi nem világít. A táp nem eredeti, mert tönkrement, de régóta ezt használja.
A bekapcsológombra se akkuval se akku nélkül nem reagál. A tápot megmértem, megvan a kellő feszültség. Továbbá, ha az akkut kiveszem nem villog semmi. Elvileg akku nélkül is kéne indulnia...
Tudtok valamit tippelni mi a franc baja lehet?
Nagyon köszi!!
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
K Norbi
addikt
válasz amonraa71 #19651 üzenetére
ne vegyél bele HDD-t, én is inkább SSD re gyüjtök ha már veszek akkor SSD-t fogok majd.. jövöre xd, sokkal gyorsabb mint 1 7200rpm vinyó, kevesebb megibásodási lehetöség, no meg hüvösebb.. én nem merném szétszedni, ahogy olvastam a hozzászólásokba nem egy egszerü müvlelet N5110 be a vinyó csere. de ha te szétudod/fogod akkor videót csinálhatnál róla, vagy képeket mert ha látom szájba rágósan hogy is kell, akkor simán fog menni.
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Épp egy Inspiron N5110-es laptopot telepítek. Dell oldaláról letöltöttem a szükséges drivereket. Minden szépen fel is ment a VGA kártya driverét leszámítva. Amikor elindítom az nvidia telepítőt, kiírja hogy előbb egy Intel drivert kell telepíteni. Mire gondolhat? Feltettem a chipset drivert természetesen, és NV kártya van a gépben. Esetleg tudna valaki segíteni?
Intel & ATI
-
chuckleet
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Dell N5010-höz a synaptics touchpad driveren kívül lehet-e valami mást leszedni? Nem olyan rég még Asusom volt, csak gyári hibásan adták el, így vehettem helyette ezt, és azt kell mondjam, hogy az Asus (sajnos) szoftveresen sokkal jobban ki volt találva, mint a Dell. (Nemcsak a touchpad driverre gondolok.)
Visszatérve a touchpadre: Két dolgot hiányolok belőle nagyon: Az egyik, hogy az Asuson, ha két ujjal kattintottam egy linkre, vagy egy ikonra a könyvjelző eszköztáron, akkor automatikusan új tab-on nyitotta meg, ez szerintem nagyon kényelmes funkció, tekintve, hogy nem kellett állandóan a controlhoz nyúlkálnom. A másik: Annál, a 3 ujjas kattintásra be lehetett állítani a jobb egérgombot, míg ezen ugyan szintén van 3 gombos kattintás, de csak program indítást lehet beállítani hozzá. (Az Asusnak talán Elantech szoftvere volt, de nem vagyok benne teljesen biztos.)
Már sokat böngésztem a netet ezzel kapcsolatban, de megoldást nem találtam. Hálás lennék ha valaki tudna segíteni, hogy lehetne ezeket a funkciókat Dellre elővarázsolni!
Előre is köszi,
Chuck -
K Norbi
addikt
Dell N5110 bal oldalán van a kártya olvasó, Micro SD-t fogad ez a gép? pl mint amik a telókba is vannak, én nem tudom beletenni sehogy..
-
m.tomi4
tag
válasz K Norbi #19667 üzenetére
nem micro sd nem tudod csak úgy bele rakni, kell hozzá egy átalakító.
ez úgy néz ki mint egy sima sd kártya csak az alján van egy kis nyílás na abba a nyílásba belerakod a micro sd kártyádat és így kapsz egy sd kártyát, na ezt már csak beletolod a nyílásba a gép oldalán és kész!
ott a kép kis segítséghttp://www.rentit.hu/dinamikus_kepek/Termekkepek/1068/Kingston_micro_SD_memkartya.jpg
-
SzaboZE
addikt
válasz phuncikiraly #19644 üzenetére
windows7 alatt lehet rendesen allitgatni az asztal elemeinek meretet, sajnos mas megoldas nincsen, de ez barmely lcd eseteben igy van.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz rootkiller #19655 üzenetére
A gep bekapcsolni nem akar, a hibajelzes az akku hibajat jelzi. Barmi baja lehet, akar trivialis esetbeb a kapcsolo gomb is lehet rossz. Esetleg port replikatorral kell kiprobalni, ha van ra lehetoseg.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
-
hg4fc
csendes tag
Sziasztok,
Dell Insperion N5110 note.
Win7 Ultimate 64 bites felmegy, de utána nem bootol.
WinXP simán jó (csak nincsenek driverek meg erre azt nem kéne)
Win 2008 szerver simán felmegy és bootol.Próbáltam Win7 64 bites Profot, homot de mindig ugyanaz.
Felmegy hiba nélkül, de utána nem bootol.
DVD boot windows-al megvizsgáltam a diszken ott van minden ami kell.
Ötlet?
Üdv.
Tóni
-
K Norbi
addikt
ez nem ide tartozik, de hátha találkozott valamelykőtök ezzel a hibával.
megnyitok báemilyen oldalt és a IE9 ezt irja, nem nyultam semmihez nem állitottam el semmit, csak elöjött ez a hiba.
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: iexplore.exe
Alkalmazásverzió: 9.0.8112.16421
Alkalmazás időbélyegzője: 4d76255d
Hiba – modul neve: ntdll.dll
Hiba – modul verziója: 6.1.7601.17514
Hiba – modul időbélyegzője: 4ce7ba58
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 00032756
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
További információk 1: 8b6d
További információk 2: 8b6d235a555f35a3ed0bd60e5521c68c
További információk 3: 2929
További információk 4: 292975e0e14ceab245bbf63fa1362893
kikészit állandóan összeomlik!! válaszotokat elöre is köszönöm! -
SzaboZE
addikt
válasz K Norbi #19676 üzenetére
Van bent nálunk egy gép hasonló hibával, szerintem valami microsoftos update probléma lesz. Fel kéne venned a kapcsolatot a microsofttal. Fognak kérni gondolom dumpot is. Azon vista van és más a gép tipusa is. Újratelepítés után is előjött.
[ Szerkesztve ]
-
amonraa71
csendes tag
A közeljövőbe szeretnék venni a gépembe (n5110) ssd-t.Viszont ott elakadtam,hogy az egyik sata II a másik sata III.Mind a kettő jó?Mármint a csatlakozás miatt kérdezem.Vagy tök ugyan olyan,mert csak annyit találtam könyvébe ,hogy sata csatlakozása van.Kicsit láma vagyok ebben a dologban.
[ Szerkesztve ]
-
amonraa71
csendes tag
Nekem mind a két gépemen mozilla 4 volt,de ahogy felraktam az egyikre az 5-t határozott belassulás mutatkozott.És azt határozottan tartotta is.Az Opera szerintem jó gyors,és nem akad.Vagy a régi mozilla ami még 4-el kezdődik a verziószáma.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Operával 1,5 - 1,6 Gb ramot használ..proci 1-2% de nekem nagyon szokatlan ez az Opera.
-
K Norbi
addikt
a Dellnek kegyetlen ez a szériája.
[link] -
kk831228
addikt
válasz K Norbi #19656 üzenetére
Üdv ! Az ssd téma engem is érdekelne de én a dvd helyére rakok szerintem ha találok keretet hozzá! Az a baj hogy csak ezt találtam 5110-hez [link] csak egy kicsit sok! Az ebay-es univerzális keretek nem tudom hogy jók-e szerintem azokban is vannak jók és olcsóbb is lenne!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
K Norbi
addikt
A barátom laptopot akar venni, rábaszéltem egy Dell N5110 esre csak mindenképpen internetröl akarná megrendelni, tudnátok ajánlani valami oldalt, ahol jó áron van, és megbizható is.
-
breal11
tag
Sziasztok!
Olvasgatom már a fórumot egy pár napja, és nagyon sok hasznos tippet olvastam már itt, így ezt láthatlanba is köszi! A héten vásárolatam ezt az [N5110-et, corei7,8gb,640gb stb...]. Nagyon meg vagyok vele elégedve eddig, bár megjegyzem ez a driver mizéri példátlanul fos így 2011-ben...kvázi nevetséges. A gép maga nagyon tetszik.
Két kérdés maradt meg bennem, amire konkrét választ nem találtam visszaolvasás után:
A billentyűk háttérvilágítottá tétele. Itt írta valamelyik kolléga, hogy van rá mód bizonyos billentyűk beszerzése után, erről tudna vki vmit mondani bővebben? milyen bill, honnan merre mennyi? - köszi.
Másik kérdésem a wlan/wifi kérdést feszegeti: pontosan milyen N-es szabványt támogat ezeknek a wlan kártyája? 150/300/450Mb/s? Az enyémre feltelepítettem a megfelelő drivert (Dell wireless 1702), azonban a kapcsolat sebessége csak 64Mb... Hol tudnám ezt a hibát kijavítani? Nyilván nem 64megás a wifi modul benne , de mégis mennyit tud, és hogyan? Nektek ment egyből max sebességen?Köszi a válaszokat előre is!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest