Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ferdzsoo

    addikt

    Khömm Uraim!
    Először is örlök hogy van kölün BMW-s topik.
    Másodszor egykis infóra lenne szükségem.
    Nézegetem már régóta az otthoni használt bömbiket, de sajnos nagyon rossz véleményem van a magyar használtautó piacról, pláne a bmw-kről, egyszerűen félek hogy átb@sznak (nemcsak engem a hozzáértőket ugyanúgy), KM-állással, mindennel, hiába lehet itthon már elég jó áron bmw-ket kapni.
    Viszont elkezdtem neten nézni a német piacot is (autoscout24.de), és megdöbbenve tapasztalom hogy micsoda jó árban vannak a bmw-k. Mivel jelenleg ausztriában tartózkodok, ezért picit közelebb vagyok már a német piachoz, ergo nem lenne akkora probléma németben autókat nézni/venni.
    Kérdéseim:
    Mennyivel jobban lehet megbízni a német használtautókban mint a magyarokban (km tekergetések, szervíz, todatosan rejtett hibák stb.) van e valakinek tapasztalata ilyesmivel? A hivatalos infók szerint németben letöltendő jár a km tekergetésekért, talán ez bíztatóbb jel mint itthon. Mennyire lehet elhinni az ilyen 2009-es gépek 100.000km alatti km-óra állását?
    Sok helyen 12 hónap garanciát vállalnak az ilyen 2009-es bmw-kre, számomra ez is bíztató.
    Nemtudom jól számolok e, elvileg ha németben vesz az ember autót, az otthoni forgalomba helyezéskor csak a regisztrációs adót kell pluszban (a többi alap dolog mellett, eredetvizsga, stb.stb.) megfizetni. Áfa és ilyesmi az hogyan működik?
    Milyen olyan költségek vannak amiről pl fingom nincs jelenleg? :D
    Egy magánszemélynek mekkora hercehurca egyáltalán ez az egész?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

Új hozzászólás Aktív témák