- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
ignorant
senior tag
Nincs semmi kulonos ebben.
1 chipben 4 die van, az egyiket activaltak ezuttal 132GH/s-en ami 528-at jelentene 4-re szamitva, de ez csak egy (kezdeti) lepese a folyamatnak.
Meglepodnek ha nem sikerulne elerniuk az igert teljesitmenyt a vegere (minden die tesztelese majd orajel emeles). Mas asic gyarto is igy csinalta/csinalja egyebkent.
-
ninjacat
tag
Tud valaki európai webshopot hovatovább magyar céget ahol pc hardvert árulnak és bitcoint is elfogadnak?
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
-
Penge_4
veterán
És ez a becslés még csak nem is veszi figyelembe, hogy 1-1 emberhez tartozhat több tárca is.
Pedig arra tippeltem, hogy olyan már 3-4 százmillió ember Bitcoinozik, mert azért a népes harmadik világ is eléggé rákapott. Közben meg csak ~24 millió wallet van összesen.
-
balloonfreak
csendes tag
Sziasztok! Lelkes újonc vagyok a témában, és gondolkozom kisebb beruházáson egy miner gépbe. Miután az alapokat átolvastam, vad spekulációba kezdtem, s arra jutottam hogy ha az áramfogyasztás tényezőjét mellékesnek tekintjük, hozhatna ez még profitot, ámbár 1 dolog rendkívül aggasztó számomra: a difficulty factor növekedésének tendenciája. (erre a forrásra alapozva)
Ilyen tendencia mellett ha jól számolok egy 40-50Gh/s miner még ingyen áramfogyasztás mellett is alig hozná vissza az árát ~3hónap alatt.
Ha ez továbbra is ~10naponta 30-40%al nő, akkor az áramfogyasztás miatt nagyon sok bányász abba fogja hagyni, eladja a gépét olcsón, így egyrészt olcsóbban lehet majd jutni miner géphez, másrészt ha sok bányász abbahagyja, akkor a difficulty factor stabilizálódik, talán még csökken is?
Kérdezném az ittlévő nagy koponyákat, helytálló-e a gondolatmenetem.[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz balloonfreak #6957 üzenetére
"másrészt ha sok bányász abbahagyja, akkor a difficulty factor stabilizálódik, talán még csökken is?"
Csökkenni akkor fog, ha nem tudnak kisebb csíkszélességre lemenni és megállnak a fejlesztések. De hosszútávon akkor is lassú növekedés lesz, ahogy egyre több csúcseszközt használnak majd párhuzamosan a hardcore bányászok.
Inkább az az aggasztó része, hogy nehogy kevesek kezébe kerüljön emiatt a bányászkapacitás.
-
balloonfreak
csendes tag
válasz Penge_4 #6958 üzenetére
Tehát szerinted ez a tendencia nem fog lényegesen változni pár hónapos időtávlatban? Ez a drasztikus növekedés akkor a "hardcore" bányászokat is további befektetésekbe kényszerítené, s így végtelen körbe esve rontanák folyamatosan tovább a helyzetet, maradna fixen a ~10naponta 30-40%diff emelkedés?
remélem nem írok túl nagy baromságokat[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz balloonfreak #6959 üzenetére
Ezt senki nem tudja, tippelgetni és kalkulálgatni lehet, illetve saját terveket és elméleteket felállítani. Aztán vagy bejön, vagy nem
Érdemes egyébként B tervként azt is átgondolni, hogy az ASIC-ra szánt tőkét inkább direktben BTC vásárlásba fekteted. Ha megnézted az elmúlt évek tendenciáit, szinte mindig ez érte meg a legjobban. Persze lehet, hogy éppen most nem fog így történni, ezt sajnos nem lehet tudni előre.
-
Penge_4
veterán
"Ha megnézted az elmúlt évek tendenciáit, szinte mindig ez érte meg a legjobban. Persze lehet, hogy éppen most nem fog így történni, ezt sajnos nem lehet tudni előre."
Annyit viszont ugyancsak lehet jósolni, hogyha a lenti diagram szerinti eloszlás nem változik majd meg, akkor a idő kérdése, hogy mikor döglik meg a BTC akár annak következtében, hogy valaki nagyon befolyásos (pl. Google) előáll egy saját altcoinnal, amit mindenhol reklámoz és terjeszt és ő maga fejleszti hozzá kereskedelmi alapon a keretrendszereket, így nagyon gyorsan elterjed és a market cap megeszi a Bitcoinét.
Vagy azért, mert mindenki inkább vásárol majd bányászat helyett és így összpontosul a bányászkapacitás. 14 milliárd USD nem olyan sok még, hogy ellenérdekelt emberek el ne söpörhessék. A kriptopénzeket nyilván nem fogják tudni, de a Bitcoint igen, amiről ők lemaradtak és ezért bedurciztak.
Nem gyártok összeesküvés-elméleteket, de a történelem igazolja, hogy ha valami ellen nem tudnak erőszakkal (ami lehet jogi és gazdasági "erőszak" is, mint betiltás, illetve ignorálás/médiazárlat/negatív információk) harcolni, akkor jön a második fázis, az asszimiláció. Megpróbálják akár nagyon lassan és módszeresen, de olyanná faragni, ami beleillik a meglévő rendszerbe. Ez pedig a Bitcoin lényegét pusztítaná el.
A matematikai elv hiába marad forradalmi, ha a jövő kriptopénze is majd bankárok és politikusok kezében lesz és az ő szájízük szerint lesz kialakítva, kódolt inflációval meg hasonlókkal.
-
LLam
senior tag
válasz Penge_4 #6961 üzenetére
Penge! Döbbenetesen negatív a gondolkodásod. El sem tudom képzelni, hogy lehet így élni.
Amúgy semmi sincs hiába, ezért a Bitcoinnak is hatalmas a jövője. (Erről sok szó esett már itt is és máshol is, nem ismétlem.)
Értelek, hogy hihetetlen az a tudat, miszerint a 24-25 millió wallet egyike a tied és ezzel a Föld népességének az első 3 ezrelékébe tartozol, de ideje lenne megbarátkozni ezzel. Ha ez sikerült, akkor meg elkezdhetnél örülni is ennek. Végre valamihez te is elég korán odaértél.
Stay hungry!
-
ignorant
senior tag
Annyit viszont ugyancsak lehet jósolni, hogyha a lenti diagram szerinti eloszlás nem változik majd meg
5 éves kezdemenyezes, barmi hatszel nelkul...tokeletesen peldazza mennyire korai stadiumban van az egesz.
Egyekbkent ebbol nem lehet kiszurni hogy a top cimek kozul mennyi tartozik valtokhoz vagy nagyobb cegekhez..szoval ez a probalkozas teljesen ertelmetlen.
Abban meg biztos lehetsz hogy kozeleben sincs tobbszaz millionak a userbase...szerintem kb 3-10millio user lehet most.
ajanlom ezt: http://www2.ucsc.edu/whorulesamerica/power/wealth.html
-
ninjacat
tag
"Annyit viszont ugyancsak lehet jósolni, hogyha a lenti diagram szerinti eloszlás nem változik majd meg, akkor a idő kérdése, hogy mikor"
Ez szerintem az árfolyamkockázatra van kihatással.
Az árfolyam a rendszeresen forgalomban lévő coinok függvénye.
Minél kevesebb ember kezében van a coinok minél nagyobb hányada, annál valószínűbb, hogy ezeken csak ülnek.
Mivel az árfolyam a forgalomban lévő coinok függvénye, ezért ha tudnánk, hogy mennyi % coinon ülnek, akkor tudnánk, hogy a jelenlegi árfoylam mennyire túlértékelt.
Pl. ha a jelenlegi 950-es árfolyam mondjuk az összes coin 50%-ának a következménye, akkor az összes coinra számolva kb. 475 lenne a reális árfolyam.
Ráadásul minél kevesebb a rendszeresen forgalomban résztvevő coinok mennyisége és minél magasabb ezek ára, annál nagyobb inflációs nyomás éri a naponta bányászatból forgalomba került 3600 db új bitcoin részéről.
(Szerintem.) -
ngabor2
nagyúr
Meglátásom szerint az összes virtuális valuta léte attól fog függeni, hogy az elfogadóhelyek száma hogy fog növekedni. Pontosabban nem az abszolút szám a lényeg, hanem hogy a nagyok be tudnak/akarnak/mernek-e szállni. Ha egy szép nap a Paypal pl. azt mondja, hogy oké, mától lehet btc-bel/ltc-vel/kiskutyafülével fizetni meghatározott árfolyamon, az hirtelen megmozgatná az egész piacot. Onnantól kezdene el igazán élni a teljes virtuális pénz piaca. Amíg viszont csak egy szűk réteg tud rajta, sokszor áttételesen vásárolni terméket vagy szolgáltatást, addig bezárva marad a kis homokozójában az egész.
Ha a nagyok előállnak saját coinnal, azt előbb-utóbb át fogja valaki váltani btc-re, vagy fordítva. Onnantól meg nagyon mindegy, hogy az épp vezető virtuális pénzt bitcoinnak, vagy googlecoinnak nevezik, ha hasonló játékszabályok érvényesek rá.
-
Penge_4
veterán
Ez nem negatív gondolkodás, hanem józan paraszti ész. Ahhoz, hogy 1 BTC ára elérje a jósolt 1 millió dolláros értéket (de akár csak a 100 000-et is), el kell tűnnie a jelenlegi szűk elit nagy többségének.
Mert ha 1 BTC-vel valaki dollármilliomos lesz, akkor mi lesz azzal, akinek 198 000 BTC-je van jelenleg? Gazdagabb lesz, mint a Forbes 400-ak együttvéve, megveheti az egész galaxist kilóra.
(#6965) ngabor2: "Meglátásom szerint az összes virtuális valuta léte attól fog függeni, hogy az elfogadóhelyek száma hogy fog növekedni."
A Bitcoin annyira új és forradalmi, hogy félnek tőle az emberek. Nem tudnak elvonatkoztatni a beléjük nevelt kételyektől, hogy a piac szabályozza, nincs uralma felette senkinek és semminek, visszavonhatatlan, befagyaszthatatlan. Ezek egyszerre csábítóak és ijesztőek azok számára, akik ismerkednek vele és a technológiai részében nincsenek otthon. És kitalálod, hogy melyik embertípusból van jóval több a társadalomban? Kockázatvállalóból vagy biztonságkeresőből?
Ráadásul minél erősebb a bürokrácia, annál inkább csökken még a vállalkozókedvűek kísérletezőkedve is. Mert a piaci kofa hamarabb el fog fogadni BTC-t a zöldségért és a butykosért, ahogy a lopott cuccokkal seftelő gettószökevény is, de már egy kiskereskedő is ezerszer meggondolja, hogy "Na akkor most ezzel mégis hogyan számolok el a NAV-nak?"
"Ha egy szép nap a Paypal pl. azt mondja, hogy oké, mától lehet btc-bel/ltc-vel/kiskutyafülével fizetni meghatározott árfolyamon, az hirtelen megmozgatná az egész piacot."
Egyfelől a népszerűség miatt igen, másfelől egy lényeges sarokkövet rúgna ki a Bitcoin alól: A visszafordíthatatlan tranzakciókat. Mert ilyen alapon akkor valaki csinál a sok altcoin mellé egy e-Dollar-t, amit 1:1 arányban váltanak, premined az egész elosztott bányászattal, amibe az USA kormánya is beszáll és máris durván alávág a Paypalnak. Mert John Smith megörül, hogy 1:1 arányban, árfolyamkockázat nélkül egy csomó helyen be tudja váltani, hivatalos papírokkal, állami garanciával.
A lehetőségek határtalanok és biztos vagyok benne, hogy a világ vezetői ezerrel agyalnak azon, hogyan jöhetnének ki jól az egészből.
"Ha a nagyok előállnak saját coinnal, azt előbb-utóbb át fogja valaki váltani btc-re, vagy fordítva."
Ez így van. Csak ilyenkor nem mindegy, hogy hol lesz a peak az árfolyamban. Mert akik a legtetején vásároltak, azok buknak rajta.
-
iq198
csendes tag
Miért jobb a bitcoin, mint a dollár?
-
Formaster
addikt
Átüthetné már az 1k-t
-
kentucky
őstag
válasz Kozmonauta #6970 üzenetére
Az alapok mennek, én pontosan a torrent-re gondoltam.
-
FireKeeper
nagyúr
érdekes. kérdés, honnan tudnák egyáltalán, hogy realizáltam-e profitot, ha végig a walletemben tartom a coinokat, nem váltom át más valutára? elég nevetséges az egész..
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
brd
nagyúr
válasz FireKeeper #6973 üzenetére
Sajnos az a probléma, hogy ha van egy 100 millás házad, de az elmúlt időszakra csak havi 200K HUF-os adózott jövedelmet tudsz igazolni, akkor szárazon popóba, mert neked kell bizonyítani, hogy miből vásároltad. Persze csak akkor ha nincs a megfelelő politikushoz ismeretséged, vagy pár bérgyilkoshoz elérhetőséged, mondjuk ilyenkor alapból fel sem merül, hogy komolyan megkérdezzék, honnan van a házad...
Így ha keresel is rajta, nagyon kell vigyáznod rá, hogy az összes tulajdonod (és egyéb, tetvek által könnyen igazolható kiadásod, pl. drága utazás) ne legyen több, mint ami az adózott jövedelmedből kijön. Tehát vagy önként bevallod, vagy mosatod valakivel, bár azt nem hiszem, hogy 16% alatt megúszod, akkor meg már érdemesebb bevallani...The only real valuable thing is intuition.
-
Penge_4
veterán
"Tehát vagy önként bevallod, vagy mosatod valakivel, bár azt nem hiszem, hogy 16% alatt megúszod, akkor meg már érdemesebb bevallani..."
Ha 100 milliós ingatlant tudsz venni, akkor nyilván. De tegyük fel csak pár milliós profitra tettél szert. Bizonyítsák be, hogy nem fényevő vagy, aki a jövedelme 100%-át félretette x éven keresztül, amiből viszont már kijön egy nem 100, de mondjuk >10 milliós ingatlan vagy autó.
-
Robcsa
tag
válasz Penge_4 #6975 üzenetére
"Tehát vagy önként bevallod, vagy mosatod valakivel, bár azt nem hiszem, hogy 16% alatt megúszod, akkor meg már érdemesebb bevallani..."
Ha 100 milliós ingatlant tudsz venni, akkor nyilván. De tegyük fel csak pár milliós profitra tettél szert. Bizonyítsák be, hogy nem fényevő vagy, aki a jövedelme 100%-át félretette x éven keresztül, amiből viszont már kijön egy nem 100, de mondjuk >10 milliós ingatlan vagy autó."Szerintem, meg simán belenéznek a banki tranzakciókba, és egyből kiderül, hogy hoppá mi ez az mtgox-os/bitstamp/etc ... -es utalás. Ha meg magánszemélynek adod el, akkro szintén, hoppá mi ez az egy milla mire fel .... Egy megoldás lehet, ha készpénzért adod el, (bár lehet, hogy ezt is tudják már valahogy ellenőrízni). Az más kérdés, hogy szerintem a nav-osok sem hülyék, hogy benalyják fény evő vagy. Bár lehet egy jó könyvelő csodákra képes
[ Szerkesztve ]
Robcsa
-
bazsex
csendes tag
Itt azt írják, hogy lassan lesz Bitcoin ATM magyarországon is: http://www.coindesk.com/bitcoin-atm-installations-surge-canada/
Hallot már valaki más is ilyen pletykát? És hol lesz ha lesz?
-
Formaster
addikt
válasz FireKeeper #6973 üzenetére
egyszerű, amíg nem veszed ki addig nem realizáltad, hiszen a profit minden percben változik. Ha kivetted, akkor fizetendő az adó. Ha behívnak nem tudod letagadni, szerintem azt a szerény 16%-ot illik befizetni utána. mert ebből még kis összegek esetén is komoly gond lehet. Nem fogadják el, hogy te nem tudtad, meg "aszhittem..."
-
veterán
válasz Formaster #6984 üzenetére
bróker klubban elhangzott több független adótanácsadó + könyvelő véleményét közvetítem - árfolyam nyereség tekintetében:
- ha árfolyam nyereség EUn belüli brókernél történik akkor 16%
- ha az árfolyam nyereség EU-n kívül (3. országban történik), akkor 16% + 27% eho.viszont a bányászás esetén:
- költségek levonhatóak... de ha termelsz több milliót ... akkor az már üzletszerű tevékenység aminek folytatásához vállalkozói igazolvány kell ...[ Szerkesztve ]
-
Manson
csendes tag
ha ajánlok egy BTC elfogadó webáruházat ahol hw-t lehet venni az reklám és ki leszek tiltva a pi****ba?
.... és még magyar is.
[ Szerkesztve ]
http://give-me-stuffs.com - a legjobb árakkal! Innen vedd a hardvert!
-
tome0001
senior tag
Sziasztok. Szerintetek van esely arra hogy ha elorendelek egy Kncminer Neptune Second Batch típust, akkor kapok is belole, vagy mar most elfogyott pre order-ben az osszes. Valami alternativat tudtok ajanlani? Mert a kncminer swed cég ha jol tudom, igy nem kene utana vamot es áfát fizetni megvasarlaskor. Koszi
-
Manson
csendes tag
-
mepet
addikt
BTC.sx-et próbálta már valaki? Végre van leveraged trading BTC-hez. Tehát csak BTC, viszont cserében: long, short, hedge, stop, trailing stop, max 8 pozi egy irányban.
Mi a trükk?
- A BTC/USD kereszt változására fogadsz lényegében, BTC/point-ban adod meg a kötésméretet, mivel fiat balance nincs, ezért ember legyen a talpán, aki tudja követni, hogy mit is csinál konkréten...
- A "daily funding", ami valamiféle előre meg nem határozott mértékű költség, bár a FAQ alapján számomra abszolút sötét, hogy ez mi lehet...
- A hatalmas spread (pl: kraken: kb. 500 pont, btc.sx: kb. 2000 pont), ráadásul ez még sokszor ekkora is lehet, ha indul egy rally, ekkor pedig nagyon nagy margin kell egy értelmes távolságú stophoz.
- Az oldal biztonságával kapcsolatban felmerülő aggályok. (utolsó 3 bekezdés)Jobban örültem volna valami olyan oldalnak, ahol az BTC/EUR kereszttel lehet ténylegesen leveraged trédelni, nem így "fogadni", hogy merre megy az BTC/USD...
Ezt én most kihagyon, ha szerintetek hibát követek el, várom az észrevételeket.
Létezik valami kevésbé kamu leveraged BTC exchange? A krakenen ígérik, hogy előbb-utóbb lesz, de ez így nem sokat jelent.
[ Szerkesztve ]
-
tome0001
senior tag
Vagy kisebb alternatívaként ezt próbálta már valaki? https://products.butterflylabs.com/homepage-new-products/600-gh-bitcoin-mining-card.html
Ha rendelsz egy ilyet mennyi áfát meg vámot kell kifizetni a behozatalkor?
-
Manson
csendes tag
válasz tome0001 #6995 üzenetére
még preorder, ez BFLéknél nyár közepét jelenti legjobb esetben. Ha írsz nekik levelet, megírják majd h max májusban nálad a cucc,de lehet már áprilisban. In real meg így jártál ha nem..
Egyébként a 600gh/s már lószarra sem elég.
http://give-me-stuffs.com - a legjobb árakkal! Innen vedd a hardvert!
-
tome0001
senior tag
-
tome0001
senior tag
válasz Dexar007 #6999 üzenetére
Szerintem egy fórum arra való hogy segítsünk a másiknak, véleményt kérjünk és adjunk egymásnak, tapasztalatokat osszunk meg, kérdésekre válaszoljunk stb. Nem aztí rtam hogy két hónap múlva nyugdíjba akarok menni, ebben segítsetek, csupán releváns kérdéseket tettem fel.
Látom te másképp vélekedsz erről, vagy csak nagyon szar napod van. Nem tudom mi rosszat kérdeztem, hogy egyből leoltasz pár kérdés miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest