- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
ignorant
senior tag
válasz PumpkinSeed #7650 üzenetére
idezet 4 hozzaszolassal korabban (rolly):
lassan már altcoinnal se éri meg
-
ignorant
senior tag
-
DigitXT
nagyúr
tagadta a vádakat
Mégis mivel "vádolták meg" szerencsétlent, LOL... -
Kozmonauta
tag
Hát amennyire utálják a bankok a bitcoint nem egy életbiztosítás feltárni hogy kik csinálták a bitcoint, biztos nem egy ember csinálta!
A HÁBORÚ: BÉKE A SZABADSÁG: SZOLGASÁG A TUDATLANSÁG: ERŐ
-
Mindreader
tag
Most akkor ami az mtgox-os számlámon volt bitcoin, annak reszeltek?
-
partytime25
tag
Sziasztok
Nemrég vágtam bele magam a bányászatba igaz hobbi szinten... 1 kérdésem lenne kb összejött 10USD ami nem sok csak megpróbálnám lekérni bitstampen keresztül... most nézem ott azonosítani kell magamat... olvastam vannak akik használják... mennyire megbízhatóak? Kb mennyi idő mire a számlára megy a pénz? Díja? Paypalra is küldhetem? ... Igazából ez természetes hogy kérnek azonosítást csak félek nehogy visszaéljenek vele valahogy lehet csak túlparázom....
Előre is köszönöm a választ....
Ha esetleg van valakinek más javallata ami jobb lehet számomra kis tranzakciókra BTC - Számlárautalásra szívesen fogadom,,, (esetleg WebMoney? elvileg az is erre van gondolom ott is kell azonosítani)Köszi szépen
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz partytime25 #7658 üzenetére
kraken szerintem jobb (0.9 euro-ért lehet kiutalni EUR-t - viszont a banki fogadásnál még lehet + költség) 10USD-nél tuti nem éri meg kiutalni, mert a bank elviszi a költségek miatt ...
-
partytime25
tag
Köszönöm válaszod... Ha PayPalra küldeném? Ott tárolnám akkor nem lenne akkora költség... Igazából csak próbaképpen szerettem volna kiutalni hogy kézzel fogható legyen mielött beleugrik jobban az ember...
A kraken is SEPA utalást csinál mint mindegyik? Kraken is csak BTC vált Valutára esetleg Doge-LTC? vagy olyan nem létezik?Asszem Bitstamp is valami 0,9EUR min 10USD t irt... csak kérdés mennyi idő mire megérkezik a pénz...
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz Mindreader #7657 üzenetére
Vard ki a veget. Nem sok esely van ra, de lehet hogy viszont latod.
Lementetted a trade history-t?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz ignorant #7651 üzenetére
Viszont az itthoni gépem HD 6790-r folyamatosan ezt adja:
"Default": api2.bitcoin.cz:8332 07/03/2014 16:53:36, Verification failed, check hardware! (0:0:Barts, a60db39f)
Ez miért van? Driver minden a legfrissebb.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
A_Jeges
csendes tag
Sziasztok !
Utána olvastam a bitcoinnak és az egész rendszert érdekesnek találom.
Úgy döntöttem hogy kezdésnek belekóstolok picit a bányászatba.
De a hardveres háttérrel kapcsolatban rengeteg kérdés merült fel bennem.
Ha átolvasnék 2-3000 hozzászólást utána lehet egy részét megérteném de azért annyi dőm nincs.
Ezért legyetek szívesek segíteni elindulni.
Azzal kezdeném hogy az anyagi forrásaim nincsenek bekorlátozva de ettől függetlenül kezdésnek nem tolnék bele 2-3mill ft-ot.
Arra gondoltam hogy veszek egy butterfly-tól egy 10Gh/s miner modult.
Az a kérdés hogy ez alá milyen vas illik ?
Most értem ugy hogy ez a modul a számítások nagy részét elvégzi és elég alá egy htpc vagy
ugyanúgy nagy proci és vga.
Másik alternatíva hogy pihen itt egy hp szerverem 3ghz 12mag 24 szál 24gb ram és beleraknék egy
nagy radeon vga-t + ugye a butterfly modul.
Hogyan jönnék ki a legjobban ?Előre is köszönöm a segítséget.
És ha valaki van itt Szegedről szívesen meghívnám egy kávéraIpari főkórboncnok
-
D@reeo
aktív tag
válasz A_Jeges #7663 üzenetére
Bár ezt a kérdést a bányászatban jártasabb kollégák fogják megválaszolni pontosan, én azt tudom elmondani, hogy
-butterfly-t felejtsd el
-Az ASIC Miner-ek általában kb. plug n' play működésűek, ha mégse, nem kell erős vas nekik, elég egy Raspberry Pi is akár
-A szerverrel talán altcoint még érdemes bányászni, (bár azt se nagyon szvsz), BTC-t nem, de ha magát a BTC kezdeményezést akarod támogatni, akkor a szervert üzemeltetheted teljes értékű node-ként (ha amúgy is üzemben van)
- írd meg a kb anyagi kereted, amit bányászhw-ba szeretnél fektetni+ van-e "ingyen" áramod[ Szerkesztve ]
-
A_Jeges
csendes tag
Átolvasom köszönöm.
A szerverhez momentán nincs bérelt vonalam de ez még változhat ha látok benne fantáziát.
Hogy mennyi pénzt fektetnék bele ?
Én a cél eszközöket tartom momentán rizikós befektetésnek abba pár százezer forintnál többet nem.
Informatikai eszközökbe amik később ha arról van szó könnyen értékesíthetőek lényegesen többet.
De egyenlőre az lenne a célom hogy elindítsak valamit. keressek coint ,váltsam át,értékesítsem,vásároljak vele, stb. Ezek után el tudom dönteni hogy érdemes e nagyban gondolkodnom.
Szóval egy ilyen butterfly+pc kombó igy indulásra sem felel meg ?
Egyébként ingyen áramom van, solar rendszerem van és a démász momentán elég szarul veszi az áramot szoval mondhatni ingyen van....Ipari főkórboncnok
-
D@reeo
aktív tag
válasz A_Jeges #7666 üzenetére
Én azt mondanám ebben az esetben, hogy kezd az altcoinokkal. Ahogy előttem htc07 írta, a szerverrel esetleg XPM-et vagy valami mást. (Elég sok féle altcoin létezik már)
A pár száz ezer forintos tőkével meg talán Litecoin rig-et érdemes építeni pár db ati 270-es vagy 290-es kártyából. A Litecoin topicban nagyon sokat tudnak és szívesen fognak segíteni, ha az alapokkal már tisztában leszel és úgy kérdezel, hogy azért már kb. van róla fogalmad a protokoll működéséről (wiki, google, első hsz).
Pár napja voltak is számítások, milyen rig mennyiből jön ki kb. És ezeket az eszközöket valamennyire el is lehet adni a későbbiekben. Az ingyen áram meg csak dob az egészen. Ilyen körülmények közt én belevágnék, de mindenképpen olvasnék amennyit csak bírok.butterfly azért nem jó, mert ha újonnan veszed, akkor előfordulhatnak késések a szállításban amivel kemény pénzeket vesztes, ha meg használtan akkor beszerezni, akkor csak elavult gépeket találsz csillagászati áron (ebay, vatera, fórumok, stb)
[ Szerkesztve ]
-
A_Jeges
csendes tag
Rendben utána nézek ennek is. De szerintem maradok a bitcoinnál... Lehet hogy nem fogalmaztam egyértelműen, egyenlőre nem akarok pénzt keresni csak az a célom hogy ne bukjak sokat de annyim legyen hogy ki tudjak próbálni néhány dolgot. Szóval akkor bitcoinra mit tudsz ajánlani ?
Ipari főkórboncnok
-
A_Jeges
csendes tag
De egy ilyen eszköz csak korlátozott ideig használható ? Ennek az oka az hogy a többi miner is megveszi az eszközt és elveszítem a teljesítmény előnyömet vagy pedig az hogy változnak az algoritmusok és a régebbi gépek ez által válnak gazdaságtalanná ?
Csak az nem világos hogy forumokat olvasva látom hogy még bányásznak gpu-val 7-800Mh/s -el miközben egy ilyen 400usd be kerülő eszköz teljesen gazdaságosan tud 10 Gh/s-t ...
Ezt nagyon nem értem.....Ipari főkórboncnok
-
ignorant
senior tag
válasz A_Jeges #7670 üzenetére
De egy ilyen eszköz csak korlátozott ideig használható ?
Addig hasznalhatod amig akarod.
Ennek az oka az hogy a többi miner is megveszi az eszközt és elveszítem a teljesítmény előnyömet vagy pedig az hogy változnak az algoritmusok és a régebbi gépek ez által válnak gazdaságtalanná ?
Az algoritmus nem valtozik, ahogy no a halozat, ugy jut egyre kevesebb resz a rewardbol neked.
Csak az nem világos hogy forumokat olvasva látom hogy még bányásznak gpu-val 7-800Mh/s -el miközben egy ilyen 400usd be kerülő eszköz teljesen gazdaságosan tud 10 Gh/s-t ...
Ezt nagyon nem értem.....A GPU bitcoin banyaszat az ASIC gepek megjelenesevel lealdozott.
Csak az hasznal GPU-t akir nem olvasott utana. Joval tobbet fogyasztanak a GPU minerek mint amennyit termelnek.
-
csaba951
veterán
válasz A_Jeges #7670 üzenetére
>Ennek az oka az hogy a többi miner is megveszi az eszközt
>és elveszítem a teljesítmény előnyömetKis naiv! Igazából soha nincs meg az az előnyöd ezekkel az eszközökkel, amire te gondolsz! Az eszközök gyártói használják őket ugyanis. Aztán amikor megvan nekik az újabb, nagyobb teljesítményű generáció és/vagy már lehet sejteni, hogy a jelenlegi már csak pár hónapig üzemeltethető gazdaságosan, na akkor fogják csak neked eladni a cuccot!
Tehát amit meg tudsz venni az mind olyan, ami kis szerencsével pont behozza az árát addigra amikor már nem érdemes használni. Vagy nem.
Tehát aki megrendeli az baromira hisz benne, hogy a végén még ki tudja hozni nullszaldóra.
>De egy ilyen eszköz csak korlátozott ideig használható ?
Technikai szempontból simán elképzelhető, hogy egy IBM XP-t ma is be tudsz kapcsolni. Csak hát ugye milyen mai program fut el rajta, vagy pl. tudsz rajta FB-ni?
Na ez is ilyen. Az algoritmus nem változik, tehát a gépek elvileg akár évekig is üzemeltethetőek. Viszont olyan mennyiségben/gyorsasággal gyártják őket, hogy a meglévő gépekkel pár hónap múlva már nem érdemes foglalkozni. Minek üzemeltetnél egy olyan gépet amivel naponta keresel 0,00000002 forintot?
Gyakorlatilag neked az altcoin bányászatba (litecoin és társai) érdemes belevágni. Ez teljesen jól megy speciális célhardverek nélkül is, "egyszerű" PC alkatrészek beszerzésével. 600000-700000 forint elköltésével egész jó "bányát" tudsz már nyitni. Főleg ha a napelemekből ki tudsz nyelni 2,5-3 kWatt-ot. Akkor várhatóan 5-6 hónap alatt visszahozza az árát. Ha nincs ingyen áram, akkor ennek kb. a duplája kell. Ja, és mivel jön a nyár, vagy kell "ingyen" légkondi is vagy vissza kell venni a sebességből (ez hosszabb megtérülési időt jelent).
Több olyan pool is van ahol az éppen hypolt/divatos altcoint bányásszák, viszont rögtön át is váltják "értékálló" bitcoinra. Ez a neked való bányászat!
További infokért menj át a Litecoin (LTC) és egyéb scrypt altcoinok fórumba. Olvasd el az elején lévő Téma összefoglaló írást!
[ Szerkesztve ]
-
partytime25
tag
Sziasztok...
Létezik olyan váltó - bank ami btc-t vált valutára majd azt paypalra is küldi ... (kicsit hátha olcsóbb lenne a dij ott tárolnám hátha meg lehetne kerülni a magas banki lehivás dijat)
-
csaba951
veterán
válasz partytime25 #7658 üzenetére
A magas költségek miatt ne nagyon gondolj a pénzkivételre amíg nem jön össze legalább $100. A legtöbb helyen 5-10 €/$ a minimum kezelési költség. Én 5,5%-ért találtam olyat aki PayPal-ra teszi a pénzt (minimum összeg amivel foglalkozik $20).
-
A_Jeges
csendes tag
Nahh első körben kiváncsiság képpen elidítottam 2 szervert XPM-re.
Eredmény.: Ki kellett őket húzni a helyükről és leszerelni a fedeleket.
Fingom nincs ez milyen algoritmusokat futtat ezeken de nem bírják a coolerek és
folyamatos owerheat alarmom volt. Uzemben ilyet soha nem tud produkálni.
Így szétszedve 76C-on megálltak a proci hőmérsékletek.
És a jövedelmezőség.: közel 2millió forint értékű hardwert járatok veszélyes hőmérsékleten.
A profit pedig előzetes számítások szerint akár a napi 1500ft-ot is meghatadhatja
Gazdag leszek
Van valakinek jobb ötlete bányászatra ?[ Szerkesztve ]
Ipari főkórboncnok
-
htc07
addikt
-
partytime25
tag
Sziasztok.
Esetleg valaki tudja pontosan ha pl van USD m paypal accon ami ugye bankkártyámmal össze van kötve és le szeretném hivni. Vegyünk alapul mondjuk 20USD-t. MEnnyi számol fel a paypal? Összegtől függ? Van e valami limit ha mondjuk hetente érkezik az a 20USD én meg mindig lekérem egyszercsak azt mondja ennyi volt az éves fogadott összeg vagy fogadni és számlára lehivni lehet korlátlanul?....
Köszi
-
A_Jeges
csendes tag
Az ltc-nek nagyon utána olvastam és abba nem akarok pénzt fektetni mivel ha megnézitek ott most kezdtek betörni az asic cuccok vagyis a nagy gpu-bányáknak meg vannak számlálva a napjaik.
De asic-ba sem szerencsés mert pár héten belül jönnek az 1000kh-s cuccok.Ipari főkórboncnok
-
htc07
addikt
válasz A_Jeges #7678 üzenetére
Ez nem feltétlenül igaz, ha elkezdenek ömleni a scrypt asicok, akkor a GPU-sok szerintem továbbállnak egy másik algoritmuson alapuló coinra, pl. scrypt-adaptive, vagy SHA3 Keccak, mindkettő mostanság kezdett elterjedni, hogy jönnek a rémhírek a scrypt asicokról. Én még nem temetném a GPU bányászatot egy ideig De lehet én tévedek, remélem nem
-
default.
őstag
-
Manson
csendes tag
igazából tévedsz... mert nem fognak özönleni a script asic gépek.
Ha mégis megjelenne egy új generáció ( de nem fog, olvass utána mi az asic ), akkor megint jönne valami altcoin ami bonyolultabb, és már csak CPUval lehet mondjuk bányászni.
http://give-me-stuffs.com - a legjobb árakkal! Innen vedd a hardvert!
-
htc07
addikt
Azt tudom, hogy a kis usb-s 70 kh/s scrypt (+pár gh/s sha256) minerek már jönnek kifele, 100 dollár körüli áron.
+ 2,5 hónap múlva szándékszanak szállítani a vipereket, amik 5 MH/s-t hoznak 1350 gbp (~2300 dollárért , legyen 500e ft).
Az kb. 4 db 290-es (legyen 5, mert olcsón jut hozzá az elméleti személy).
azzal az 5 kártyával nem hozza le az 5 MH/s-t, és többet is fogyaszt. (Ennek 100 w alattira mondják a fogyasztását)
Persze az is lehet, hogy kacsa az egész, ezzel is tisztában vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
A scrypt-es csodáktól függetlenül a cpu-mining-re kihegyezett coinok már régóta élnek és virulnak. Ráadásul rendszerint kevésbé veszélyes árfolyamingadozásokkal, mint a scrypt algo alapú coinok esetében.
Lásd btctalk topic, XPM ph topic (aki még nem tette meg tényleg lessen rá az árfolyamokra!)
Természetesen CPU ONLY coinokat bányászni SEMMIFÉLEKÉPPEN SEM éri meg, hacsak nem vagy rendszergazda és tudsz lopni magadnak sok-sok atomerős szerverprocit és hozzá áramot is ingyen...
A CPU only miningel kapcsolatos téma folytatásának helye: XPM ph topic -
Flashback
addikt
Bitcoint szeretnék venni. Hol tudok legolcsóbban? Hirdessek a fórumon? Valami pénzváltó?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
GIJoe
addikt
-
Flashback
addikt
Calculator:
Difficulty Increase / Month 75%
Ez azért durva. Ezzel számolva nem éri meg semmit sem venni...
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
csaba951
veterán
válasz Flashback #7689 üzenetére
Százalékban számolva volt már ennél durvább hónap is!
Egyébként az is járható út, hogy rögtön BTC-t veszel, és ezzel megúszod a bányászat bizonytalan megtérülését. 5-10 évig megtartva szerintem nagyon jól fogsz járni!
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz jocomen #7691 üzenetére
olvastam az ottani pár hsz-dat.
szemléletesek voltak a hasonlatok.***
más:
próbálok tájékozódni a témában.de egyszerűen elborzaszt az egész.
az emberiség igen jelentős része egyre jobban leborul minden előtt, csak nehogy fizikálisan érzékelhető legyen.
ha minél virtuálisabb, annál jobb.
ez nemcsak a fizetőeszközökre igaz, hanem szinte már mindenre.korrektebb, de legalább is normálisabb volt a helyzet, amikor a butykosból fizettek. aranyérmével.
habár néztem a törtélemi változásait a shékelnek is. eléggé relatíven bántak azzal is...
és az is igaz, ha becsapódott volna egy pár ezer tonnás aranybolygó, akkor összeomlott volna annak az értéke is.*****
de ez a bitcoin és társai?
számomnra totál kész.
ez már szinte vallási kérdés is...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
HSM
félisten
válasz szab.tam #7694 üzenetére
Pedig ez csak egy lehetőség. Ahogyan ma is járkálhatsz butykossal, aranyérmével, van is aki abban látja a biztos megtakarítást, ez egyéni preferencia kérdése.
Persze, minden témára igaz, így a Bitcoinra is, hogy egyesek belebolondulnak, és elvakult fanokká lesznek, ezzel nem tudsz mit csinálni.
-
jocomen
aktív tag
Milyen eszközökkel "igyekszik stabilan tartani" ?
Megkéri szépen a piaci résztvevőket, h legyenek szívesek nem bántani az árfolyamát, és ne borítsák rá 1x-re a piacra az összes dollárt és dollár alapú állampapírt?
vagy
Fel is vásárol belőle, ha szükséges, ezzel bizonyítva, h eladható, stabil valuta. -
Centre
tag
válasz jocomen #7697 üzenetére
Sehogy, ezek az intervenciók csak a sokkhatások tompítására elegendőek. Sem a Fednek sem más központi banknak nincs annyi deviza/valuta/arany tartaléka, hogy egy fundamentális leértékelődést valutapiaci intervenciókkal tartósan ellensúlyozni tudjon.
A dollár értékét az adja, hogy "az embereknek kell" mert likvid valuta, s likvid valuta mert az embereknek kell. Ha az amerikai állam (s nem a jegybank) nem forgatná az amerikai gazdaság által termelt és fogyasztott dollárt a hatalmas folyó fizetési-mérleghiányával, akkor a dollár is jóval kevésbé értékelt valuta lenne szemben mondjuk az euróval vagy a CNY-nal.
Ebben a történetben a FED csak szépítő gólokat tud lőni, az ő igazi terepe az infláció igazgatása.
A ínai valutái nem szabadon lebegő árfolyam, hanem egy mesterségesen lefolytott valuta. Amit a kínai sajátos politikai helyzetéből fakadóan tud megoldani s ami miatt többször citálták már a WTO elé.
Visszatérve a BTC-re. A Bitcoin értékét két dolog adja, hogy sajátos tulajdonságai miatt egyesek szeretnének ilyen pénzzel rendelkezni másrészről pedig a lufi.
Az előbbit nem szabad leírni.
-
jocomen
aktív tag
Igazad van, az államot mögé kellett volna írjam, mint stabilizáló tényezőt.
Szóval egy Andorránál nagyobb állam, legalább 10 évre visszatekintő stabil gazdasággal az, aminek a valutája relative megbízhatónak tekinthető. Persze, ha a nagyok is úgy akarják.A BTC pedig, ami mögött csak 1 fiktív személy áll, és az árfolyamát feltehetően pozitívan befolyásolja a vélt anonimitás is, nos ennek, a lánc legális szereplőin keresztüli törvényi úton való kikezdése elég csúnya dolgot művelhet az árfolyammal. Vagy akár megpecsételheti a sorsát is.
Igaz, ideig el lehet bújni a székhelyekkel olyan országokba, ahol nincs kiadatás, vagy nem ér el a törvény keze, de kinek kell olyan valuta, amit csak feketén lehet elkölteni, Új-Zélandi szervereken keresztül...Lám, van, akit onnan is előszedtek, mert valakinek az érdekeit sértette...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs