- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoltjoe
csendes tag
válasz energy4ever #30705 üzenetére
reggel raktam ujra az egész gépet
-
Zsoltjoe
csendes tag
válasz energy4ever #30705 üzenetére
gpu-z szerint VDDC feszültség 1.1500 V
-
őstag
Szeretném megkérdezni, hogy: Nvidiából jelenleg melyik a legerősebb vga amibe nem kell tápdugó?
És az erősebb a 7750nél? Előre is köszönöm Mert sli vagy crossfiret akarok.Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
fbeni91
tag
üdv minden kedves forumozónak!
Lenne egy Hits Radeon 9600 pro 256Mb-os AGP vidikarim. épp ma hoztam haveromtól. és sajnos függőlegesen csíkoz,kockáz.stb.. És a fekete képernyőknél vörösen adja a hibát! Mi lehet a baja? Túl húzták a karit? Memóra? GPU Hiba lehet? Válaszokat előre is köszönöm! üdv. -
mikrosuttii
aktív tag
Sziasztok!Egy ilyet néztem ki:
[link] Kérdés:Szerintetek ha egy ilyen VGA-t akarok venni,előtte cseréljek tápegységet?Ugyan is már elég régi (8 éves),bár gond még nem volt vele,szépen teszi a dolgát a mostani gép alatt is,de félek,hogy mér erre a VGA-ra kevés lenne a szolgálata.Codegen tápról van szó,400W-os,és eddig tényleg nem volt vele semmi probléma.Ennyiről szeretném ki kérni a véleményeteket,hogy szerintetek érdemes lenne-e előtte tápot cserélni,és utána meg vásárolni,vagy ne?.. Nem szeretnék felesleges pénzt kidobni,ha mégsem érné meg a táp csere,de minden bizonnyal muszáj lesz ebből is egy csere.Régebbi gépemben is elég jól muzsikált ez a táp,a mostaniban is nagyon jól szolgál már két éve.(Ha valakit érdekel a specifikációja,és ez alapján is többet tudna segíteni:Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5 GHz (2 mag)
Kingston 2x2GB DDR2-800 SDRAM (5-5-5-18 400MHz)
NVIDIA GeForce GT220:1GB DDR2/Pixel Shader Model 4.0/DX10.1/810--1360 MHz GPU overclock/400 MHz memory overclock (800 MHz effective)
DirectX 10.1
Windows 7
MSI G41TM-P33 (2 PCI,1 PCI-E x16,2 DDR2 DIMM,Audio,Video,LAN)
SAMSUNG HD160JJ ATA Device (160 GB,7200 RPM,SATA-II),SAMSUNG SP0411N ATA Device (40 GB,7200 RPM,Ultra-ATA/133)) -
Freiherr
őstag
válasz mikrosuttii #30715 üzenetére
A kártya miatt nem kell cserélned,mert 65W körüli a max TDP-je,szóval ez már szinte termeli is az áramot,ez már nem a régi kazánok kategóriája.
Viszont egy 8 éves kodegány ,hát mit mondjak,szeretsz veszélyesen élni,azonnali cserét javasolnék.XXX
-
Freiherr
őstag
válasz mikrosuttii #30717 üzenetére
Nekem is volt 5 éves noname tápom,ami gond nélkül ment,de azért nem árt az óvatosság.Ezekbe nem nagyon van védelem,szóval ha elszáll,akkor viszi az egész konfigot,annyit nem ér.
Mindhárom márka jó,max kérdezz rá a tápos totyikban egy keret megadásával,mert márkán belül is vannak különbségek.
XXX
-
mongi
senior tag
Üdv szakik!
Volna egy problémám ami rendkívül gyors orvoslást igényelne! A probléma a következő:
Adott egy gép, ami a következő főbb paraméterekkel bír:
- Gigabyte GA-Q77M-D2H alaplap
- Core i5-3570
- Gigabyte GV-R785OC-2GD
- Kingston 8GB HyperX Blu 1600MHz DDR3
- Kingston SSD disk 120GB HyperX 3K
- 1TB WD blue
- Fortron RAIDER 650W
A probléma:
A garfikus kártya időnként "szemetelt" a képernyőn, de csak egy pillanatra bevillanva. A kártya visszament garanciába, majd visszaküldték hogy hibátlan. Gépbe vissza, szemetelés levideózva, kikockázva, cd-n mellékelve és visszaküldve megint a szervizbe. Átmenetileg egy szintén Gigabyte 9600GT 512Mb GDDR3 lett beletéve a gépbe, hibamentesen működött. Mikor visszajött a kártya szervízből "JAVÍTVA" felirattal, gépbe berak se kép, se hang. Kártya ki, 9600 be, gép megy. A 7850 másik gépbe betesz (Asrock 1156-os lap, Core i3, 4GB ddr3, 350W FSP...stb) pöccre indul.
Mi lehet a gond? Táp persze lemérve, értékek teljesen jók. Az alaplap nem bírná a kártyát kiszolgálni?
SOS segítség kellene mert a tulajt már az őrültbe kergeti, hogy egy drága kártyája van amit nem tud használni.
Előre is köszönve a segítségeteket
mongi.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
Freiherr
őstag
Driver-ekkel mi a helyzet?Én kezdésnek legyalulnám az összes videókártya driver-t,aztán fel a legfrissebbet.Gondolom,az Nvidia driver le lett pucolva,mielőtt beraktátok a Radeon-t,az is okozhat anomáliákat.
Utána kipróbálnám a másik slotban,ha ott is fennáll,akkor visszavenném alapra az órajelet,lehet nem bírja a gyári OC-t,ebben az esetben is garanciális csere jár,bár ez a szemetelés inkább vram hibára utal.
Meg persze először felhívnám a szervízt,hogy mégis mit javítottak rajta.XXX
-
mongi
senior tag
válasz Freiherr #30721 üzenetére
Már a POST képernyőn sincs kép,tehát már bekapcsoláskor nem kapcsolja a monitort.
A driverek persze le lettek pucolva az Intel HD integrált vga kivételével.
Egyik slotban sem működik ebben a lapban.
Szervíznek ment e-mail, még várom a válaszukat.
Vramra gyanakodtam én is az elejétől fogva De akkor még ment, most meg már nem is indul........................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
mongi
senior tag
válasz agressiv #30724 üzenetére
Kösz a HSZ-t, de ilyenekre most nincs szükségem
Tán szerinted intel mellé nem lehet betenni az ATI (bocs AMD) vga-t? Ekkora sületlenséget már ne állíts.
Nekem is simán és hibamentesen teszi a dolgát egy ATI kártya az Inteles gépemben régóta............................................................................. Gondolj ide amit akarsz.
-
agressiv
addikt
Nekem is simán és hibamentesen teszi a dolgát egy ATI kártya az Inteles gépemben régóta...
Nem mondtam, hogy mindíg, de előfrodul és néhány gyártóra ez különösen érvényes... Te kínlódsz vele ne én. Másik lapban elindul, másik kártyával elindul a lap, ez a te történeted. Eleinte csak nem ment rendesen, majd egyáltalán el sem indul benne, de újkorában jó volt.
Hát még a borz.....
-
TESCO-Zsömle
félisten
Üdv!
Több VGA-s rendszerben ki lehet egy VGA-t úgy kapcsolni, hogy ne fogyasszon szinte semmi áramot, anélkül, hogy magát a kártyát kihúznánk?
Mi történne, ha úgy indulna a gép, hogy le vannak húzva a VGA-ról a PCIe tápok?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
BlessedElroy
senior tag
Én a zsír új konfigomba vettem egy 670-et 3 hónapja. Gigabájt-Lecseréltem 2 hét múlva mert csak a bajom volt vele.Helyette vettem egy új radeon 7970OC-t. Egyszerűen nem múködött, csak a ventik forogtak, de se kép, semmi, csak p...füst.Visszaküldtem a kártyát, hogy vmi gebasz van. Ok-letesztelték és kiderült hogy semmi baja az ég világon.Jó mondom, nekem nem kell.Megvettem a mostani a kártyám és láss csodát-tökéletes.Ugyanaz maradt minden, nem bactattam a gépem: 2db 670-essel nem volt gond, 7970 pedig nem ment.
Origin: BlessedElroy
-
agressiv
addikt
válasz TESCO-Zsömle #30728 üzenetére
Mi történne, ha úgy indulna a gép, hogy le vannak húzva a VGA-ról a PCIe tápok?
Ez semmiképpen sem járható út és mai kártyákat figyelembevéve, nem tulajdonítanék jelentőséget a kártyák idle fogyasztásának..
Hát még a borz.....
-
djkay
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #30731 üzenetére
huzd le. sztem sipákolni fog a pc speaker ..(de bekapcsolás elött! menet közben nem javaslom.)
ha idle-ben sokat eszik érdemes lecserélni. én is most vettem egy falánk régi vga-t ... :\[ Szerkesztve ]
mixcloud.com/hundjkay -telszám adataimnál ha kell vmi
-
törölt tag
Agressiv-nak igaza van. A Gigabyte gyártmányú Inteles alaplapok valóban bizonytalanok a HD5XXX sorozattól felfelé lévő AMD kártyákkal. Sokszor előfordul, hogy még a legerősebb, legmegbízhatóbb tápokkal sem akar megfelelően működni a VGA. 100%-os ventipörgetés, zero kép, monitor be nem kapcsolása, satöbbi. Ilyenek előfordulhatnak vele. S az az egészben a legrosszabb, hogy kiszámíthatatlan, mikor és mitől jön elő.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Egy GTX275-ről van szó. Mivel csak PhysX-et számol, azt is csak pár játékban, így jó lenne néha lelőni. Persze lecserélhetném egy GT640-esre, mert erőben az is elég lenne, de arra nincs vizesblokk, míg erre van. Megjegyzem ez az ami miatt nem tudom csak úgy kivenni a gépből mikor nem kell. Be van kötve. Magát a grafikát egy 7970-es számolja.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
Iginotus
addikt
-
Iginotus
addikt
-
lilaakác
csendes tag
Üdv, segítséget kérnék. Vettem egy használt, teszteletlen kártyát (utolsó ismert / eladó által adott infó: fél éve még működött, azóta fiókban). A helyzet az, hogy berakva az PCI-e foglalatba semmi nem történik a kártyával. Venti sem pörög fel, extra táp nem szükséges neki (HD4670), áramot úgy tűnik nem kap. (két alaplappal tesztelve, ATI-s kártyák helyére dugva). A lapon külsérelmi nyomok nem látszódnak, tökéletesen portalan (ez egy kicsit gyanus nekem), kondik, kilógó csatik stabilan állnak. egy felismerhető hibája, hogy az egész lap átlósan el van görbülve pár milimétert. Most a kérdések: ez javítható, vagy totál kuka? A ferdeségre visszavezethető a hiba? Köszönöm a válasz(oka)t.
-
djkay
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #30734 üzenetére
nem egyszerű
-
djkay
senior tag
válasz lilaakác #30744 üzenetére
az gáz, ha hajolva van lehet vmi szakadt repedt ..
ha 2 alaplappal is rossz akkor javitást nem javaslok elég olcso egy 4670es kari de egy szakit kérdezz meg aki ezzel foglalkozik . egy csatlakozo takaritás esetleg de ha nem megy akkor[ Szerkesztve ]
-
djkay
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #30747 üzenetére
szerintem NEM
-
agressiv
addikt
-
rezme
tag
Sziasztok!
Létezik az hogy a 7300gt 512mb kevés még a 480p-s youtube videókhoz is egy athlon 64 3000+ prociaval? esetleg van valami tweak?
Értékeléseim: 1. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=rezme&submit= 2. http://mobilarena.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=rezme&submit=
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Farming Simulator 25
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest