- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKriston01
tag
válasz Grave_444 #25150 üzenetére
Itt ilyen táphoz tudok hozzájutni ( BElgiumban vagyok)
Corsair 850W CMPSU-850TXV2EU SLI ő már jobb?
vagy Cosair CX 600WATT[ Szerkesztve ]
Amd FX 8320, Asus M5A78L/USB3, 8Gb Kingstone HyperX+8Gb Corsair Vengeance Black, Gigabyte Geforce GTX 770, FSP Raider 750, Razer Ouroboros, Logitech G510, Zalman Z11,Hp 2311 gt
-
Grave_444
nagyúr
válasz DjKriston01 #25151 üzenetére
Ha olcsón akarod megúszni egy minőségi 400W-os is elég lehet.
-
varmi2
nagyúr
válasz DjKriston01 #25151 üzenetére
Igen, mind a kettő jobb, sőt...
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
DjKriston01
tag
válasz varmi2 #25154 üzenetére
Akkor maradhat az ítélet a 7850 és hozzá a 600-as corsair táp?
Akkor nem fog kilépni melegedés miatt a Witcher 2 ?Amd FX 8320, Asus M5A78L/USB3, 8Gb Kingstone HyperX+8Gb Corsair Vengeance Black, Gigabyte Geforce GTX 770, FSP Raider 750, Razer Ouroboros, Logitech G510, Zalman Z11,Hp 2311 gt
-
Grave_444
nagyúr
válasz DjKriston01 #25155 üzenetére
Sapphire HD 7850 is halk, hűvös, de vehetsz Asus DirectCU II-t is, az még jobb.
-
DjKriston01
tag
-
Grave_444
nagyúr
válasz DjKriston01 #25158 üzenetére
Nem baj, de tuningold.
-
Grave_444
nagyúr
válasz DjKriston01 #25160 üzenetére
Tuningold a processzorod.
-
DjKriston01
tag
válasz Grave_444 #25161 üzenetére
Most 3,7 re van felhúzva, dfe játék közben sem megy 60 fok felé
tovább nem nagyon akarnám húzni, nem tudom szereti e mégAmd FX 8320, Asus M5A78L/USB3, 8Gb Kingstone HyperX+8Gb Corsair Vengeance Black, Gigabyte Geforce GTX 770, FSP Raider 750, Razer Ouroboros, Logitech G510, Zalman Z11,Hp 2311 gt
-
Grave_444
nagyúr
válasz DjKriston01 #25162 üzenetére
Úgy már nagyjából elég lesz a 7850 mellé, de néhol marad még erő a vga-ban.
-
Ben96
tag
Sziasztok! Másfél hete vettem egy videókártyát, ami először jó volt, majd total war shogun 2-nél elkezdte ezt a grafikai hibát ami a lenti videóban is van. Pár nappal később újra játszottam a BF3-al, ami már szintén produkálja ugyanezt a hibát, pedig eleinte jó volt. Mi a véleményetek? Meghalt a kártya? Egyébként egy ati 7970 OC-ról van szó. A videó: itt
http://www.youtube.com/watch?v=rpocHIh4h6c -
Shadowbull
addikt
csikozos lefagyos gtx690: a kartyat visszakuldtem, remelem kicserelik. az alaplapi hd 4000-rel is futatttam a furmarkot, minden gond nelkul siman ment 15 percig.
ugyhogy valszeg tenyleg a videokartya lesz a hunyo.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Shadowbull #25171 üzenetére
Jól tetted. Elég randa volt és egyértelmű. Persze bosszantó pont egy csúcskártyánál, de legalább addig legalább van képed IGP-vel.
-
Zazaa
csendes tag
Helló mindenki!
Első kérdésem prohardveren, és lehet offtopic, előre elnézést miatta, nehezen behatárolható..
Úgy alakult, hogy egy régi konfigot kell összeraknom, meglévő alkatrészekből. Ezek a következők: Asus P5QL Pro alaplap, 5Gb DDR2 RAM, 2 maxtor winchester, egy 350W táp ( nem tudom a típusát) és egy Geforce 9400gt 512mb videókártya. (tudom régi és gyenge, de ez van..) Olyan problémám adódott, hogy a gép a bekapcsolás után, legalább 3 újraindításig nem észleli a videókártyát, legalábbis az alaplap hibajelzési csipogása alapján ez a baja. Mintha várna a bemelegedésre, mert miután végre rájön hogy van videókari, gond nélkül fut, és észleli. Akárhogy stresszelem, Furmark vagy játékok sem akasztják meg windows alatt, még AutoCAD-el is kínoztam... Minden "hideg indítás" során eljátsza velem, és már mindent próbáltam.. (Tisztogattam, simogattam, kértem szépen és csúnyán..) Tudnátok segíteni milyen irányba induljak? Egyáltalán videókártya hibára utalhat? Lehet hogy kevés a táp, v esetleg alaplapi hiba?
Köszi előre is! -
Zazaa
csendes tag
válasz BomiBoogie #25174 üzenetére
Előző gépben semmi hasonló nem jelentkezett, ezért is vagyok tanácstalan. Az alaplap is hibátlanul működött eddig.. De legalább akkor nagyobb tápot nem veszek feleslegesen.
Rendben, bedugom egy másik gépbe, aztán meglátjuk.
Köszönöm a válaszaitokat! ( M5Norbi, BomiBoogie)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
gabasz
csendes tag
Szeva! Próbálj meg 1 alaplapi Bios update-t, ha az után is csinálja akkor lehet a Pci-e buszon lehet valami gond nekem volt hasonló problémám több gépnél is volt amit bios update megoldott de volt ahol a buszon volt a hiba (korrodált oxidálódott érzékelő)
Telefonszámom: 308207196 Hívj bátran! /Kisújszállás / Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm
-
M5Norbi
őstag
Egyébként nálam a lap a fő gyanusított.
Sajnos mikor egy régebbi lapot bolygatnak szét és összeszerelnek,könnyen kaphat hajszálrepedéseketami elég is az ilyen hibákhoz. Ha bemelegszik tágul picit és már jó is.
Persze ez csak egy variáció.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
M5Norbi
őstag
-
törölt tag
Nekem egy 9500GT volt úgy, hogy hidegindításnál nem indult be, és a lap csipogással jelezte, hogy nincs VGA. Előfordult, hogy beindult, de nem adott képet, csak vakon elkezdte betölteni a Windowst. Ha ezután reseteltem, már jól működött, és képpel bootolt be. Olyan érzésem volt, mintha a VGA lassan inicializálná magát, és amikor a BIOS ellenőrzi a jelenlétét, ő még nincs kész, és ezért úgy kezeli, mintha nem is lenne benne. Mire a resetig elérek, addigra a VGA már magához tért, és újraindításkor már megy.
[ Szerkesztve ]
-
Zazaa
csendes tag
válasz gabasz #25178 üzenetére
Bios update-t nézegettem korábban is, de az elérhető legújabb bios verzió fut most is. Van értelme felülírni? Javíthatja?
M5Norbi - Sajnos megeshet a hajszálrepedés, szétszedésnél nem voltam ott, nem tudom milyen módon csinálták. :/
Érzékelőket megtisztogattam, már amennyire tudtam, de nem hozott eredményt. Sajnos a kártya kipróbálásával másik gépben várnom kell hétvégéig, akkor lesz csak lehetőségem . Remélem ha már valamelyiknek muszáj hibásnak lennie, akkor az a videókártya lesz! Nem szívesen mennék bele egy alaplap+proci+ram kombó cserébe..
VGA bios update hogy működik? Amiket eddig olvastam róla, az alapján a friss driver megoldja automatikusan. Rosszul tudom?
gb4400 - Elég pontosan írtad le az én gondomat is. Mintha a kártya nem szeretné a reggeleket..
-
Niczo
senior tag
Sziasztok!
Segítség kéne. Tegnapelőtt a gépem még hibátlanul ment, még a Far Cry 3 is futott rajta (amin meg is lepődtem). Tegnap viszont behalt, a következő hibaüzenetet hámoztam ki: VIDEO_TDR_FAILURE
A google azt dobta rá hogy a VGA illesztőprogramját frissítsem, csakhogy már a gép bekapcsolása után még a Windows betöltődése előtt is grafikai hibák vannak (függőleges poris csíkok, a kiírt karakterek hibásak). Mivel a Win is totál lehalt, driverfrissítésig nem jutottam el. Próbáltam újra telepíteni, de a win telepítés végén lehal, kiírja hogy hiba van újraindítja a gépet, a telepítést meg kezdjem előlről. A videokártya tápkábelét másik csatira dugtam, hátha az a gond, de nem.
Valakinek ötlet?Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
-
Niczo
senior tag
válasz M5Norbi #25192 üzenetére
Windows 8-at akartam feltenni, már pár hónapja azt használom. A végén kékhalál, de nem olyan mint a régi wineknél, itt még ez is más, világoskék Ekkor írja ezt VIDEO_TDR_FAILURE és újraindul. Win 7-et is próbáltam, hasonló a végeredmény, de itt még a merevlemez partícióin valami konzisztenciát vagy mit ellenőriz.
Spet: sajna nincs másik kártyám. Ami a közelben elérhető az meg még AGP-s. Szomorú hogy még az én gépem (pedig jópár éves) a legmodernebb a környezetemben.
[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Niczo
senior tag
Azt hiszem nem marad más hátra mint a csere.
Milyen új kártyát tudnátok javasolni ami nyers teljesítményben hozza 8800GTS szintjét (vagy kicsit jobb nála), és akkor már tudja a DX11-et is. Mindkét tipus, tehát Ati és Nvidia is szóba jöhet. Vadonatúj kártyába gondolkozom. Sajna nem volt most még betervezve a csere (vagyis dehogynem a komplett gépé, de most anyagiakba nem állok úgy), így árba olyan 15e Ft körül tudok gondolkozni. Nem kell túl erős kártya sem, olyan ami passzol a konfig többi részéhez (adataimnál).
Köszönöm a segítséget!Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Pityke78
őstag
Senki nem használja úgy a VGA kártyáját, hogy két olyan eszközt köt a kimeneteire (DVI, HDMI), amik hangot és képesek kezelni (TV, erősítő)?
-
Lacikaa9988
tag
Sziasztok.Az miért van hogy játszás közbe elmegy a kép a gépemen?Ez szerintem a videókártya hibája de ez javítható valahogy?
-
Gyufaaa
veterán
válasz Lacikaa9988 #25199 üzenetére
Nézd meg a hőmérsékletét a VGA-nak játék közben. Valószínű túlmelegedik, a játék közben megy el. Tekerd feljebb a venti fordulatszámát.
(#25201) dodopek: Ezért. Illetve ínyenceknek, ha netán nem működik utánna csipszként is jó lehet
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest