- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuntics
aktív tag
válasz BomiBoogie #25347 üzenetére
leteszteltem furmarkkal,remélem elég a 8 perces tesztidőszak.Végig laptophűtőn volt,amiben van egy ventillátor amit ki lehet kapcsolni.
Íme az eredmények:8 perc hűtés nélkül:73c
8 perc hűtéssel:69chúzva:
8 perc hűtés nélkül:74c
8 perc hűtéssel:70c -
kuntics
aktív tag
válasz BomiBoogie #25355 üzenetére
köszi,majd meglesem a jövő héten 1óra játék után is. Laptopnál egyébként mennyire melegedhet fel a videókártya?Kb másfél éves a laptopom,azóta nem lett szétszedve,az is javítana rajta ha egy kicsit ki lenne pucolva?
-
Aethel
aktív tag
válasz BomiBoogie #25344 üzenetére
Köszi a választ, azt tudom hogy nem a névleges teljesítmény számít, csak mint plusz infó írtam
Xilence táp, elég gagyinak mondanám. Jól néz ki de szinte alig találok róla infót. Most is az van a gépben, és valószínűleg már jóideje ilyenek a kondik, mert valami cucc is kifolyt, illetve rájuk száradt. Holnap vagy kedden viszem a műszerész sráchoz, sajna most nem tudom megengedni magamnak hogy költsek egy jobb tápra, elvitte minden plusz pénzem a VGA. Akkor megnyugodhatok hogy valószínűleg a tápból nem kap eleget és nem a kártya rosszalkodik alapból?Ilyen teljesítmény mérőkben alig megy fel a kihasználás mutató, ilyen 20-30 %-okat ír. Elképzelhető hogy a proci is keveset kaphat ezek szerint.
-
Aethel
aktív tag
válasz albinolynx #25358 üzenetére
Akkor most már ezt is tudom! Köszi!
Egy nagy venti tekeri rá a levegőt, csak sajna a proci hűtő kialakítása miatt az is pont ráfújja a meleget. Valamit kéne kezdenem ezzel a dologgal is. Nagyon nem volt terhelve, csak egy időszakban mikor 6 vinyó meg egy 1950 Pro dolgozott benne. Hozzáteszem már több mint 7-8 éves tápról van szó. Ha kicseréli a srác a kondikat, meg körbenéz benne hogy minden más alkatrész jó-e akkor nyugodtan használhatom még? Nyárra betervezek egy tápot, tudom hogy szinte a legfontosabb alkatrész egy gépben Annó mondjuk elég sokat költöttem rá, kb. 30 rugó körül volt a két PCI-E csatoló végett...lassan a 3. gép amit megél ez a táp.
[ Szerkesztve ]
-
ronaldo
őstag
válasz BomiBoogie #25364 üzenetére
A VGA használat? Azt hol tudom megnézni?
-
Szlovi
senior tag
válasz fhorvath #25365 üzenetére
Ahhoz a procihoz az új kártyák közül (GCN / Kepler architektúra) ezek a maximumok. Erősebb VGA-hoz a Core2Duo már kevés.
Eggyel előbbi generációból a GTX460 / GTX560 illetve HD6850 / HD6870 lenne még jó,szintén felhúzott procival.De ezek már tényleg nagyon maximum VGA-k. -
csevede
tag
Sziasztok.
Rendszeresen EZT írja ki a gép és már az idegbetegség jeleit lehet rajtam tapasztalni.
Mi lehet a probléma? Megoldás? Gari foglalkozik ilyenekkel?
Furmarkot és Heavent is futtattam, semmi hiba nem jött ki, viszont internet böngészés közben pl rendszeresen előjön. Többek közt most is, mikor ide írom ezt éppen. Elképzelhető, hogy a kábelével van a gáz? Vagy szoftveres? Driverét már 100+ alkalommal frissítettem, de ugyanez a téma megy továbbra is...
(powercolor 6850)
Köszi előre is!
csevede felhasználónak 19 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Grave_444
nagyúr
válasz Aethel #25331 üzenetére
A processzor nagyon gyenge a videókártya mellé, azért nincs elég fps- mert egyáltalán nem tudod kihasználni az 5850 erejét.
Venned kell minimum egy Phenom II X4 965-öt kicsivel 20.000 fölött.Nem is értem mit kell ezen csodálkozni, az a proci nem játékra van és több, mint 7 éves.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Grave_444 #25370 üzenetére
"Xilence táp, elég gagyinak mondanám. Jól néz ki de szinte alig találok róla infót. Most is az van a gépben, és valószínűleg már jóideje ilyenek a kondik, mert valami cucc is kifolyt, illetve rájuk száradt. "
Van itt más gond is...
@laccy88
http://logout.hu/tema/azonnali_vga-s_kerdesek_oraja_2/hsz_25344-25344.html[ Szerkesztve ]
-
laccy88
senior tag
válasz BomiBoogie #25372 üzenetére
igen fakó is. a középső figura arcán látni a legjobban a hibát, az nem csak a fényképen olyan.
-
Grave_444
nagyúr
válasz BomiBoogie #25372 üzenetére
Attól függetlenül igaz, amit leírtam.
-
Aethel
aktív tag
válasz Grave_444 #25370 üzenetére
Tisztában voltam vele hogy kategóriákkal magasabb van a kártya, de sajna 939-es foglalatú deszkám van és nagyon költséges lett volna szintre hozni az egészet. A kártyát hosszabb távra vettem, idén talán kerül alá valami megfelelő cucc de ettől teljesen függetlenül azért az Opteron 180-ast semmiképp sem foghatja meg egy Cod 2. Pláne nem ennyire. Ott a Warhammer is, ami körülbelül akkoriban jelent meg mikor a proci és bőven elégnek kell lennie. Nem egy Crysis 2-t akarok futtatni a gépen, nem várok csodákat ettől az öreg opterontól de azért az, hogy egy közel 8 éves játék alig produkálja a 30 fpst ezen a konfigon, az azért érdekes szerintem. Jövőhéten próbálok tápot kölcsönbe, kíváncsi vagyok mennyire fog változni a dolog.
Közel 3Ghz-re felhúzva sem változik a helyzet, ebből is gondolom hogy itt még nem CPU limitről van szó és egyébként sem. A proci húzásnál a teljesítmény növekedés jól kimutatható "számolási" teszteken, valamennyire a játékban is észrevehetőnek kéne lennie a 30%-os növekedés.Véleményed szerint nem lehet köze a tápnak a dologhoz?
Hozzáteszem még hogy próbáltam különböző op. rendszerekkel és driverekkel is.
[ Szerkesztve ]
-
Aethel
aktív tag
válasz Grave_444 #25377 üzenetére
Most kipróbáltam, GPU-Z-vel mértem és játék alatt szinte folyamat maxra emeli az órajeleket, de ilyen tüske szerüen negatív irányba visszaesik "takarékra" mindkét órajel. A GPU Load elég alacsonyan van, egyetlen egyszer ugrott 50%-ra, átlagban 15 és 30 között ingazodik, ám itt is többször 0-ra esik pár pillanatra. Ez megfelel annak amit leírtál vagy "normális" dolog?
Gondolom olyan progi nincs amivel a kártya fogyasztását tudom mérni.. -
Aethel
aktív tag
-
laccy88
senior tag
válasz BomiBoogie #25375 üzenetére
nahát, végre valaki, akiben van annyi jószándék, hogy ha nem is biztos, hogy tud segíteni, legalább próbálja megérteni a problémámat.
Igen más filmnél is. Ha megnyitok egy 3d-s mkv-t(mindegy hogy sbs,tab vagy bármi), mondjuk vlc-vel, akkor ugye látom a két képet egymás mellett/fölött. A tv-t manuálisan 3d-be kapcsolva(kiválasztva azon a 3d jellegét/sbs,tab stb) jól működik, nincs ez a problémám, jó, szép a kép.
A probléma akkor jelentkezik, ha akár ugyanannál a filmnél pl powerdvd-ben bekapcsolom a 3d-t, így nem a tv konvertálja 2 képből 1be, hanem a pc vagyis a vga. na ilyenkor jelentkezik a hiba -
albinolynx
őstag
válasz Aethel #25361 üzenetére
Az a magánvéleményem, hogy ha a kondikat kicseréli, átnézi a többi puffer kondit is és nem terheled túl a tápot, akkor ki kell húznia. Bekapcsolásnál viszont még eldurranhat. Ilyenkor "üresek" a kondik. Hirtelen nagy áramot vesznek fel, amit lehet csak ideig-óráig visel el a táp. Működés közben, üzemi terheléssel jó kellene legyen az új táp vételéig. Hasonló kapcsolóüzemű tápokkal foglalkoztam jó sokat, mindig a terhelés alatt történő bekapcsolás pillanata és a csúcsterhelés szokott probléma lenni.
Mindezt úgy olvasd, hogy az én véleményem. Mielőbb cserélj minőségi tápra, de addig is ki tudod húzni még ezzel.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
törölt tag
válasz spista222 #25386 üzenetére
A mostanim is Asus és az is 128 bites.
Ezt találtam, ami árban még szóba jöhetne.Asus-on kívül van más jó/megbízható gyártó? A Gigabyte alaplapom nagyon jó, videokártyákban már annyira nem?
MSI-ről se hallottam sok jót.
Tanácstalan vagyok[ Szerkesztve ]
-
biker12345
csendes tag
Sziasztok!
Ezekből a kártyákból ti melyiket választanátok?
http://www.bestmarkt.hu/webaruhaz/gigabyte-ati-radeon-hd6670-1gb-gv-r667d3-1gi/99664#desc
http://ipon.hu/webshop/product/msi_r6670_md1gd3_v2_hd6670_1gb_gddr3_pcie/212985
Amúgy csak azért veszek kártyát, mert elromlott az alaplapra integrált. Állítólag a legolcsóbb kártyák annyira gagyik (HD 6450 pl.), hogy azokért még a 7-8 ezer is sok. Ezért válogattam a kicsit magasabb kategóriából.
Még az a kérdés, hogy ezen kártyák ventilátora mennyire hangos? Vagy ha nincs igazán terhelve akkor nem számottevő? (ki sem hallatszik a házból?)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz biker12345 #25388 üzenetére
Nem lesz hangos, DE 6670-esből csak DDR5-ös RAM-osat nézz, mert számottevően gyorsabb, mint a DDR3, árbeli különbség meg minimális, és maximum 1 GB VRAM-osat.
(#25382) laccy88
Ez nem VGA hiba lesz. Leginkább driver vagy kodek. Ezeket próbáltad újratenni/frissíteni?(#25380) Aethel
Abban igazunk van, hogy azért ez nem veszélytelen móka, ezzel a táppal használni a gépet. Legközelebb VGA csere előtt azért nézz körül/kérdezz az alkatrészekkel kapcsolatban, mert gondolom, az 5850 legalább kétszer annyiba került, mint egy normális táp, így viszont most utóbbira nincs pénzed.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz BomiBoogie #25391 üzenetére
Igen, már én is megbántam, hogy anno nem ddr5öset, hanem ddr3asat vettem
Everybody lies.
-
Cyberpunk
félisten
Egy c2d e7400 mellé egy 7850-es jó nagy hülyeség igaz?
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Aethel
aktív tag
válasz Grave_444 #25389 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, elhatároztam hogy egy FSP Raider lesz a megoldás.. végülis tényleg nem ér annyit az egész hogy most ezen spóroljak. Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítőkészséget!
Annyit majd még megírok hogy mennyire változtatott a helyzeten az új táp. -
Cyberpunk
félisten
válasz BomiBoogie #25395 üzenetére
Nem nekem kell, csak megy a vita máshol ezen.
Hope was the right choice, and it always will be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest