Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • draff

    aktív tag

    válasz M62-501 #3909 üzenetére

    Valóban nagyon sok múlik a szoftveren és a GPS processzor érzékenységén. A többi már csak a sallang a lényeg körül.
    Oda navigáljon csak el mindig és mindenkor, ahová épp el akarok jutni.
    Hogy mennyire pontosan? Nagy kaland!
    Én egyszer valami villamossinekeken mentem valami úton - és akkor állandóan helyrenavigált, hogy rossz helyen megyek. Hát persze!
    A sinek az út közepén voltak, ő meg a két oldali közlekedési autós-sávot látta.

    Egyszer (a sokból) Horvátországba mentünk nyaralni két autóval. Valami kis szigeten volt a végcél (Pasman - Dobropoljana falu), és ahová befizettük a szállást, azon a weboldalon feltüntették a műholdas koordinátákat is.
    Így mi azok alapján mentünk. Csaknem a helyszinre vitt minket több mint 700 kilométer után, pontosabban - egészen a szálláshely szeméttárolójáig. A fáktól-bokroktól (meg valami földhányástól) viszont nem láttuk a szálláshelyet magát.
    Ott álltunk teljesen bepánikolva, hogy akkor most mire is fizettünk mi be, de a végére csak kiderült.
    Amikor a tulaj feltette a netre a szálláshelyi adatokat, minden bizonnyal valahol ott nézegette a GPS-ét, az meg nem kimondottan hűűűdepontos adatokat adott. No meg a miénk se a legpontosabban vette azokat. Másnapra azonban kiderült, ám akkorra meg a vízben volt az a pont, a parttól vagy 10 méterre.
    Szóval - ha a nagy pontosságra hajazok, akkor azt kell mondanom, valahogy kb. 30 méteres körön belül határozta meg a helyet, ami aztán lehet hibás itt - és lehet ott. Ez már sosem fog kiderülni ...

Új hozzászólás Aktív témák