- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz flierqqq #4500 üzenetére
Nem lehet, hogy a többit a telefon memóriájában tárolta? Bizonyos karakterhossz fölött csak a telefonmemóriában lehet neveket elmenteni, illetve ott telefontól függően a telefonszám mellett egyéb adatokat is lehet tárolni. Telefonkönyv beállításainál lehet általában SIMre másolni a számokat.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
LámaZ
addikt
válasz flierqqq #4502 üzenetére
Érdemes Gmailben vagy Skype-ban, Yahoo-ban tárolni a névjegyeket, és akkor soha nem vesznek el. Az Android meg betallózza onnan, ha van internet. Ha meg nem mindig van net, akkor le lehet tölteni őket előtte a telóra (szinkronizáció).
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
Én minden névjegyet a felhőben tárolok, a telefonomon nincs semmi (illetve van egy letöltött adatbázispéldány, hogy rendelkezésre álljon, ha épp nincs netkapcsolat).
Persze, azzal kezdtem, hogy a telefonomon lévő címjegyzéket exportáltam az SD-kártyára*, majd ment a PC-re, és onnan pedig importáltam a Gmailbe. Egyszer megcsináltam, és azóta nyugi van, nem kell idegeskedni.*Nem okostelefonról is le lehet menteni az adatokat PC-re, Bluetooth-on vagy soros kábelen keresztül.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a droidon a sok kijelző felbontás miatt hogyan jelennek meg a programok?
Teszem azt pl a FIFA12, hogyan néz ki egy FHD meg egy VGA kijelzőn. Vagy itt is úgy működik mint PC-n, hogy a programot be lehet állítani az adott felbontáshoz?Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
kertsa
senior tag
Van olyan program ami megkeresi és törli azokat a fájlokat, amik törlés után visszamaradnak? Nem rootolt a telefonom. 2 hónapja használok androidos telefont és nem tudom melyek a rendszer fájlok és melyek törölhetők. Valamiét kevés szabad hely van, de alig van telepítve app.
-
dirtrider
csendes tag
Sziasztok, furcsa kérdéssel fordulok hozzatok. Allamvizsgarol lenne szo, vmilyen android szoftvert szeretnek irni de nagyon otlettem nincs. Legeloszor egy Antitheft/szulofelugyelo programra gondoltam, pl mint a Mobiucare csak telefonrol is lehetne a masik telefont kovetni, de annyira annyira nem jon be ez a projekt. Ha esetleg lenne vkinek otlette h milyen program hianyzik neki/ milyen programrol nem nagyon halott de jo lenne megkerem irjon. Ha vki azt mondja h nincs helye ebben a forumban ennek a hozzaszolasnak, azonnal torlom. Elore is koszonom.
-
air
nagyúr
válasz sharkybacsi #4514 üzenetére
Talán nem is véletlenül.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
VeryByte
őstag
válasz sharkybacsi #4514 üzenetére
Ingyenes szerintem nincs, egyébként pedig RoadSync, Moxier és Touchdown. Én TouchDown-t használok.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
VeryByte
őstag
válasz sharkybacsi #4517 üzenetére
Az Emoze az nem csak e-mail?
A Touchdown mindent leszinkronizál, de ActiveSync kell neki."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Tudom, hogy tok hulye kerdes, de meg mai napig sem jottem ra, mit jelent a Beallitasok/Mobilhalozatok/Adatbarangolas funkcio..
(ugye, ha ranyomsz, akkor figyelmeztet, hogy megonhet az adatforgalom stb....)
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Előszeretettel használom blade-en a CM7.2 android verzióját, amiben ugye nincs navibar funkció.
Ezt igyekszem úgy pótolni hogy a framework-res.apk-t kibontottam és a values\bools.xml-ben bekapcsoltam a statusbar soft button funkcióját.
Ez nagyon is megfelelne ha nem lennének annyira kicsik a gombok.
Megtaláltam azt hogy a statusbar magasságát hol lehet állítani, arra is rájöttem hogy a statusbar ikonjait hol tudom méretezni, viszont a soft button mérete ezekkel a beállításokkal nem változik.
Hol tudnám megnövelni a gombok méretét?
Köszi -
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Az mitől lehet, hogy wifin keresztül nem megy a Youtube videó és a Playről sem tudok letölteni semmit, mobilnettel meg jó. A Youtube laptopon sem megy.
Kipróbáltuk másik telefonnal azzal is ez a helyzet.
-
legenda
válasz Csocsesz75 #4526 üzenetére
szia,
több (hiba)lehetőség is van:
- szolgáltató
- routeres "tűzfal"
- dns
notin próbáld ki router nélkül, így a router kizárható, vagy leszűkíthető arra, utána eltérő dns próba (például: 8.8.8.8 és 8.8.4.4), illetve kikapcsolod a router tűzfalát, hogy anélkül okés, vagy sem.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy a magyar nyelvű diktálásnál milyen szöveges parancsok vannak az írásjelek előcsalogatására 4.1.2 alatt?
Próbáltam az angol comma és a magyar vessző szavakat, de szépen leírta mindkettőt...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
RaZroX
addikt
Üdv! Lehet hogy rossz helyen kérdezem, szóval előre is bocsi.
Egy ZTE KIS PLUS készülékem van, gyári Android Gingerbread 2.3.6-os rendszerrel. Root-oltam és CWM is fent van, a kérdésem az lehhe, hogy a UI-t le lehet-e cserélni valahogy ? Itt most nem Launcherre gondolok, hanem úgy mindenre. Menük, gombok, statusbar, ikonok... mint pl ahogy a CM romokban lehet a ThemeChooser-rel. Szóval ha valaki tud ilyesmi megoldást sima GB-re akkor pls linkeljen valamit
Előre is köszi!
This is the way
-
RaZroX
addikt
Sajnos nem egy elterjedt készülék. Még Custom Rom is csak 1db van hozzá, az is csak annyiban más, hogy ki van szedve néhány app. Szóval a topic-ban nem nagyon tudnak mit mondani. Mivel itt vannak hozzáértők reméltem hogy tudtok valamit tanácsolni.
Ezt találtam. Ennek elvileg működnie kell ugye ? (és ha nem akkor milyen gondom lehet ?)
This is the way
-
agoka07
senior tag
valaki ebben tudna segíteni? [link]
S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
jilian
addikt
Helló!
Egy adott romban melyek azok az apk -k / rendszerfájlok amelyek a play store -ért felelnek?
-
proci985
MODERÁTOR
ismerősnek sikerült lockoutolnia magát a telefonjáról. a google jelszót nem veszi be, mert a nete nem aktív. USB debugging nincs bekapcsolva, szóval onnan se lehet mit kezdeni vele.
ilyenkor lehet vele valamit kezdeni a factory reseten (azaz minden személyes adat bukásán) kívül?
segítségért előre is köszönöm, jó lenne, ha sikerülne megmenteni a személyes adatait.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Keeperv85 #4538 üzenetére
a telefon egy gyári samsung galaxy y duos ( gt-s6102 ), szóval ahogy tudom se root, se egyéb speciális program nincs rajta. ahogy nézem így eléggé lehetetlen lenne rárakni a CWMet, főleg, hogy ahogy leírja egyáltalán nem látszik a telefon memóriája számítógépről.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
masholnap
senior tag
sziasztok!
egy csodás alkalmazás elcseszte az oprendszer élmosását (antialiasing; homályosabbak lettek a betűk, ikonok), mely factory resettel sem oldódik meg. valahogy hozzá lehet férni ehhez a beállításhoz, hogy helyre rántsam?
köszi!
-
őstag
válasz masholnap #4545 üzenetére
A jelenlegi rom-od: Beállítások, A telefonról, Android verziója, 2.3.x vagy 4.x.x lehet ott.
A gyártó honlapján keresd meg a mostani rom fájlod, és leírás alapján telepítsd fel, így bármit is piszkált a korábbi program a rendszerben, annak rendbe kell jönnie.
Ha leírod a telefonod típusát és a jelenlegi rom verziót, akkor megkeresem a megfelelő rom-ot és a leírást hozzá, vagy a telefonod topicjának az első hozzászólását nézd meg.
[ Szerkesztve ]
-
Prevent
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy Alcatel OT-990-es telefonom és a 2.2-es Froyo helyett tettek rá nekem egy ICS 4.0.4-et. Sajnos gyári adatok visszaállítására mentem, újraindult a telefon miután Hard Resetet végzett , és a kezdő lépéseknél(nyelv kiválasztása) rögtön írja hogy android.com vagy valami hasonlót, hogy leállt és kilép.Utána a "feloldó " képernyő bejön de miután kioldottam a billentyűzárat Fekete háttérkép fogad és csak az értesítési sávot látom amit le tudok húzni, És ha csatlakoztatom az USB-t tudok rá rakni dolgokat is a memória kártyára.
Igazából olyan megoldás érdekelne hogy pc-ről telepítsek rá ROM-ot. Nagyon hálás lennék a segítségért!
Ha jól belegondolsz a "siker" szó jelentésébe, rá fogsz jönni, hogy az nem más, mint végigcsinálni, amibe belekezdtél.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest