- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz GEPESZ66 #19049 üzenetére
Ja, csak az első kérdésre nem válaszoltam.
A 1. pont a gyorsítótárat törli, a 2. pont pedig a felhasználói adatokat. Alaphelyzetbe állításnál a 2. mindenképpen, az 1. ajánlott.Az oprendszer alól indítva automatikusan mindkettőt megcsinálja. Azért javasolják egyébként a recovery-ből történő visszaállítást, mert ha trehányul megcsinált custom recovery-t használsz, akkor esetleg az oprendszer alól indított factory reset nem fog működni.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Student
senior tag
Lenne egy kérdésem melyik a legjobb fényképezővel rendelkező telefon... ??
Dr. Student
-
animatrix11
őstag
Üdv
Telefonokban nem vagyok nagyon otthon
Adott egy alcatel one touch 992D teló, amint 4.0 android van és nem igazán megy rendesen lefagy stb., mindezt újra telepítés után, hogyan tudok rá 4.4et rakni? Neten utánanéztem nem találtam használható választ vagy hozzá egy alcatel updater ,de abban nincs ez a típus... telefonról meg nem engedi azt írja naprakészElőre is köszi
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
lovi27
addikt
válasz Dr. Student #19053 üzenetére
Erre csak egy adott pillanatra van korrekt eredmény. Másnap már egyáltalán nem biztos, hogy igaz...
Márciusban a TomsGUIDE elkészítette a 2015. évi listáját, de ez most június közepére már nem igaz, mert állítható, hogy az LG G4 kamerája jobb ezeknél. De a közeljövőben biztosan jön ki gyártó amelyiknek kamrája veri ezeket is.
Ha sok pénzed van és tényleg a fényképezés a legfontosabb a számodra, (most nem az jön, hogy akkor vegyél fényképezőgépet ) akkor van egy exkluzív ajánlat is: katt ide.
-
air
nagyúr
válasz Dr. Student #19056 üzenetére
Nem szeretnél egy kicsit túl sokat?
Ráadásul abszolút nem az Android szakmai topikba való téma, és nyomod off nélkül.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
tomy86
addikt
válasz Dr. Student #19056 üzenetére
Szerintem neked ez a topik kellene. Több eséllyel kapnál ott javaslatokat.
-
Feri1977
senior tag
Sziasztok! Bocsánat, hogy ide írok, de ti hátha tudtok rá valamit írni. Kijött a telómra is a lollilop ugye, fel is tettem kb. 2 hete, azóta amióta felraktam nagyon belassult a telefonom miatta...az sms és bármit megnyitok fényév, mire bejön..erősen gondolkozom, hogy visszarakom a régit..számomra semmi újjat nem nyújt, csak rosszat. Egy pozitív dolgot nem tudok megemlíteni. Másnál is lassú az új lolli egy idő után?
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
air
nagyúr
válasz Dr. Student #19059 üzenetére
Nem kellemetlenség, hanem a javadat akarjuk. Hidd el, a megfelelő topikban sokkal hamarabb kapsz választ.
(#19060) Feri1977
Konkrét készülék megnevezés nélkül ez komoly kihívás.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Velocity
aktív tag
Sziasztok! Van egy Galaxy Note GT-N7000 (alias note 1) készülékem, ami be van fixen építve az autóm műszerfalába. Nyilván a speciális felhasználás miatt több problémát is meg kellett oldjak, az egyik ilyen, hogy mindig fekvő módban legyen. Erre egy egyszerű kis appot, a rotation lockert használom. Ezzel nincs is semmi gond. Újabban viszont rászoktam, hogy amikor több órára áll az autó (pl munkahelyen vagyok, vagy éjszakára) akkor kikapcsolom a készüléket. Sajnos ilyenkor az van, hogy egyrészt a boot/shutdown animáció nincs elfordulva (mondjuk ez nem akkora gáz) illetve a készülék is álló módban indul el ugye... ilyenkor el kell indítani az alkalmazást, ki kell választanai az orientációt, stb... ezt szeretném elkerülni, olyan formában, hogy valahol fixen felüldefiniálnám az orientációt a készülékben. A kérdés tehát, hogy van-e arra mód, hogy ezt megtegyem. Itt most olyanra gondolok, hogy a készülék szoftverében való konzolos turkálással hol lehet ezt átállítani, tehát nem alkamazással (bár végülis nekem az is jó, ha tutok olyan appot ami az orientációt rendszerszinten felülcsapja... root nem gond).
Összefoglalva: azt szeretném, hogy minden esetben fekvő módban legyen a készülék. Köszi
...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
ksanc
őstag
válasz Velocity #19063 üzenetére
Szia!
Hát ugye itt az alapvető probléma az, hogy ez egy álló formátumú készülék...
Miért kell a locker? Ha engedélyezed a beállítások között a képernyőelforgatást és fixen fektetve használod, akkor úgy fognak állni a dolgok. Nem tudom, milyen launchert használsz, annak a beállításai között is legyen beállítva a fektetett nézet.
Azonban vannak alkalmazások, amik mindenképpen álló módban lesznek, mivelhogy csak azt támogatják.
Ugyanígy pl. a SIM pin-kód bekérője is álló helyzetben lesz mindig.
A boot folyamat is fixen állni fog, ahogy pl. a recovery is, ezzel nem tudsz mit kezdeni (egyszerűen legalább is.) A boot animáció neve nem véletlenül ez, ha fektetve akarod látni, akkor ki kell cserélned az animációt a system/media mappában.
Vagy szépen megszerkeszted a boot.img-t és/vagy a build.prop-ot, meg egy két apróságot de ez nem fog menni se konzollal, se egyszerűen
Ahogy írtam, ez egy telefon, álló módra van optimalizálva.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Velocity #19063 üzenetére
Megfelelő Launcher tudja forgatni a főképernyőt (a Táccsvíz nem megfelelő).
Automatizálóval (pl. Tasker, E-Robot) olyan felületet használhatsz alapértelmezettként, amilyet akarsz. Esetleg megpróbálhatod dock, vagy car módba kényszeríteni (a Samukban szokott lenni ilyen, a gyári autós tartókhoz).
Xposed+App Settings -szel bármelyik alkalmazást rákényszerítheted a fekvő megjelenésre. Akkor is, ha nincs neki (de, ezzel óvatosan! Tesztelj!)[ Szerkesztve ]
-
Velocity
aktív tag
a locker azért kell, hogy a kezdőképernyő is fekvő legyen. Meg az alkalmazások menü is, stb...
touchwiz van rajta. Valami olyasmire gondoltam egyébként, ahogy a softgombokat is engedélyeztem: valami rendszerfájlba be kellett írni hogy enablesoftkeys, vagy ilyesmi... gondoltam hátha van landscapere is ilyen jellegű megoldás...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mit lehet kezdeni azzal, ha a CloudService.apk-ban Trojan.Coudw.a -t találnak a keresők?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
törölt tag
válasz Velocity #19066 üzenetére
Tegyél fel TW helyett, mondjuk egy Apexet és mindkettőt fekvőbe tudod forgatni. Aztán, mondjuk Button Savior és lesznek virtuális gombjaid. Mellesleg, Samun sztem máshogy nem is fog menni a menü gomb távirányítással. Pl. BT egérrel sem tudsz menüt varázsolni, ha egy alkalmazásban nincs rá külön érintőfelület. A virtuális gombokat viszont többféleképpen megjelenítheted.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Van valami magyar cikk az MediaTek chipsetek rossz gps vételéről?
Ahol esetleg fel is van sorolva mely tipusokkal van gond?Van alkalmazás amely segít pozicionálni?
-
beg
veterán
válasz dokee78 #19072 üzenetére
Különböző gyártók rossz technológiái valamint alulméretezett és gyenge minőségű antennái vannak. Nem pedig rossz soc.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Keeperv85
nagyúr
-
beg
veterán
válasz Keeperv85 #19074 üzenetére
Értem én, hogy tokozva van, de ha ahhoz egy teveszőr antennát tesznek, az sem lendít a dolgon Vagy ez már nem így van?
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Keeperv85
nagyúr
Javíthatna a vételen valamelyest, ha normális antenna lenne, de mit sem érsz vele, ha az egész koncepció elvérzik. Növelheted egy 10 kilós tányérral a jelszintet egy csöves Orion tévén, nem lesz belőle Samsung OLED... A fő egység... hát olyan... jobb lenne, ha nem lenne...
-
SidCorky
őstag
Nem Samsung tabokra lehet valahogy multiwindow-t mókolni? Ha lehet romcsere nélkül, root még belefér, de ha nem muszáj akkor azt is kerülném.
Egy Tab S és egy Z3 Tablet Compact között válogatok, augusztusban lenne a vásárlás, és minden szempontból jobban tetszik a Sony (a Tab S kijelzője nekem túl magas felbontású), viszont ez az egy dolog hiányozna belőle. Valahogy megoldható?ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
Hunujv
tag
Sziasztok!
Olyan problémám akadt egy Motorola Moto G-vel, hogy miután felraktam a gpe 5.1-t, a twrp ilyen hibaüzenetet dob: error executing updater binary in zip, és nem enged telepíteni egyetlen romot sem. Valaki tudja, hogy miért van ez?
-
teo77
őstag
Nálam nem villog a led, ha Viber üzenet jön. Valakinek ötlete, hogy mi miatt lehet? Lollipop, root van. Vodafone Smart Prime 6. Köszönöm!
Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
Bözsi néni
csendes tag
Sziasztok.
Az érdekelne, hogy melyik androidos teló a legjobb teljesítményben úgy 75k-100k árkategóriában?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bözsi néni #19081 üzenetére
Ez a topik a rendszerrel foglalkozik és nem a készülékekkel. Mellesleg értelmetlen a kérdés.
-
Mr Dini
addikt
válasz Bözsi néni #19081 üzenetére
Meghoztam a kakasokat!
Nekem eddig az N5 jött be a legjobban, ha sd nem szempont. (Tud 4g-t, otg-t, 2 gb ram, viszonylag príma proci, rengeteg update, rom...)
Üdv,
πsta[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
WOT-H-A-C
veterán
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
ksanc
őstag
válasz WOT-H-A-C #19084 üzenetére
Szasz!
Én sem gondolnám, hogy szoftveres, viszont elég valószínű, hogy hardveres
De először a tuti gyári firmware-el kéne használni, hogy azzal stabil-e. Ha azzal sem, akkor nem tudsz mit csinálni, valószínűleg valamelyik BGA engedett el valahol, nem igazán lehet újraömleszteni.
Ha pontosan lehetne tudni, hogy melyik chip, akkor is elég esélytelen. Pontosabban nem éri meg a melót, hacsak nincs valamilyen jobb reflow cuccod otthon vagy valamelyik haverodnál
Aztán lehet, hogy valami banális oka van, nekem ez jut eszembe hirtelen. Ha az van, amit írtam, akkor a logokból sem fog kiderülni semmi.[ Szerkesztve ]
-
WOT-H-A-C
veterán
Nos, igen... Igazából elsőnek valami user error-ra gyanakodtam ezért álltunk vissza szűz gyárira és kezdtünk mindent előröl. Persze mivel egy fórumon kersztül segítettem a kollégának így csak remélni tudom , hogy úgy csinált mindent ahogy 8rtam neki. Utána javasoltam neki még egy romot ami nem gyári alapú és sokan használtuk, senkinél sem jelentkezett ilyesfajta gond. Azóta nem jelzett vissza semmit sem. Az utolsó lehetőség a gari előtt amit te is írsz a stock gyári rendszer. Mindenestre köszönöm!!
somatom: Szia!! Természetessen emlékszem! Pont azért nem is próbálkoztam vele! Bíztam a szakértelmedben!!
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #19089 üzenetére
Attól függ, mit jelent az, hogy bootloop-ban ragad: ha azt, hogy még a bootolás közben is újraindul, és eredeti szoftver van rajta, az biztosan hardveres hiba. Nem kell, hogy leszakadjon a BGA, elég egy olyan kontakthiba egyetlen lábnál, amit még mikroszkóppal sem látnál, ha oda is férnél.
A második mondatodat nem értem: mit nem kell használni?[ Szerkesztve ]
-
Velocity
aktív tag
válasz Keeperv85 #19069 üzenetére
igen, ezt már korábban megoldottam így ahogy leírtad, menügomb is van ahol kell. Az elforgatásra is pont valami hasonló megoldást keresek
Somatom: Neked is köszi, korábban is sokat segítettél már most egyelőre megpróbálok rom meg launcher csere nélkül megoldást találni
...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
nemo003
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam hogy az android rendszer 4.0 felett kilövi az alacsonyabb prioritású alkalmazásokat ha fogytán a memória.
Egyetlen egy alkalmazást használnék ami nekem fontos, de nagyon elkeserít hogy 10-30 perc után újra kell indítani az appot.
Be van rakva a védett alkalmazások közé, és engedélyezve is van szolgáltatás futtatásaként, mégis mindig kilövi.
Sokat kerestem már ez ügyben a neten, de nem találok rá megoldást.
Segítsetek plíííz...
Előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz Velocity #19093 üzenetére
A ROM -ot még értem, de a Launcher csak egy alkalmazás. Még a gyárit sem kell bebuknod. Amelyiket alapértelmezetté teszed, az fog indulni. A tesztekben én már automatikusan lapozom át a kezelőfelülettel kapcsolatos részeket. Úgyis menne fel a jól megszokott Apexem. Szóval, egy custom Launcher -rel csak nyerhetsz. Főleg a TW -hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nemo003 #19097 üzenetére
Xposed a keretrendszer. Abból csak egy van. Alá telepíthető modulból van sok, de air leírta, hogy az App Settings modul kell. Azon belül pedig, a módosítandó alkalmazás kijelölése után, a "Tartózkodó" opciót kell kiválasztani (rossz a Magyar fordítás). De ez sem csodaelixír. Alacsonymemória -küszöbnél így is be fogja zárni a rendszer. Én bezárással szoktam kilépkedni az alkalmazásokból. Minap elfelejtettem kilépni a Dolphin -ból. Órák múlva megnyitottam és ugyanazokkal a megnyitott lapokkal került elő. Mert van 3GB ramom. 1 -nél ez akkor sem lett volna így, ha erőszakosan memóriába parancsolom.
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Leagoo Lead 2-esen szeretnék rom-ot cserélni, de egyenlőre nem sok sikert értem el, csak egy komplett estét bénáztam vele. A gyári rom már több mint fél éve megy, egészen jó, csak vannak visszatérő hibák amik már idegesítenek. Kifejezetten a telefonhoz tutorialt egyet találtam, nem működött. MTK6582 chipset van a telefonban, így ehhez tartozó leírásokat is olvastam. SP Flash Tools, MTK Droid tool, CWM Recovery telepítés Rom Manager-ből, egyik se ment, vagy ha igen, nem úgy ahogy annak kellett volna.Igazából CWM-et szeretném megcsinálni, mert onnan viszonylag egyszerűen lehet dolgozni.
Lead 2-re, vagy más MTK6582-es telefonra tett már fel valaki ilyet, ha igen akkor hogyan?<<<KEEP IT REAL!>>>
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Autós topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest