-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potyesz83
csendes tag
Nem értem akkor se hogy ez mi lehet?
Enter SIM ME lock [NP] -
Potyesz83
csendes tag
Lehet hogy ez a Sim mizéria azért van mert egy függő telóra független romot akartam spft-al felrakni?
-
Blue Eagle
őstag
válasz Potyesz83 #14896 üzenetére
viszon a SIM ME lock az elején még mindig bejön tehát telefonálni nem tudok vele.
Az IMEI&SN writer-ral IMEI felírásakor szükség volt a BPLGUInfo kezdetű alapsávi adatbázis fájlra. Ha pl. V15 az alapsávi adatbázis aminek segítségével felírtad az IMEI-t, akkor ugyanilyen modemmel kell elindítani a telót elsőként, így az Nvram kiolvasáskor nem lesz SIM ME LOCK.Ezért szoktam ilyet a rom eredeti alapsávi adatbázisával végezni. Ekkor gondoskodnom kell arról, hogy a systemben szintén ugyanez a verzió legyen.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Blue Eagle #14908 üzenetére
Elvileg a firmware-ben lévő modemfájl megegyezik a custompack/modem/modem_stb fájllal, szóval azt kell kiszedni és betallózni a mauiba vagy az sn writerbe.
Viszont van egy százvalahány kbytos másik fájl is (APDB_ kezdetű), ami kell, na az már tényleg csak a stock firmware-ben van benne.Potyesz83: a verzióátírás azért nem megy, mert nem a system/build.prop-ot, hanem a custpack/build.prop-ot kell átírni. Vagy mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
-
Potyesz83
csendes tag
válasz Blue Eagle #14908 üzenetére
Én ezt most akkor hogy tudom megoldani? mert amit írtál az már nekem magas. Bocs de nem vagyok jártas a dolgokban csak a helyzetem miatt merültem bele ennyire
-
ksanc
őstag
válasz Potyesz83 #14910 üzenetére
Ha a mentésedet vissza akarod rakni, akkor az eredeti fw fog kelleni. Csak az a bökkenő, hogy írtad, hogy már abból is törölgettél rendszeralkalmazásokat.
Szóval valószínűleg csak akkor tudod a mentést használni, ha pont olyan rendszerre rakod vissza, amilyen az eredeti volt. Különben pont olyan problémák lehetnek,mint amiket írsz.
Az SIM lock-on kívül persze. -
Potyesz83
csendes tag
A stok romra megpróbáljam vissza rakni a mentésem mert elméletileg ez lenne az eredeti?
visszállításnál előtte mi kell? factory reset? wipe case? davlik case? és utána valami?[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Potyesz83 #14917 üzenetére
Mármint melyik? A linkelt zip? Csak azért, mert 4033x-es, attól még nem biztos, hogy sok köze van a te eredeti fw-dhez.
Pl. ebben nincs magyar nyelv és az alkalmazások sem ugyanazok az tuti.Mit próbálsz meg átírni a build.prop-ban?
ez kevés: ro.build.version.release=4.2.2
szerintem még minimum ezeket is kell:
ro.build.version.incremental=v2A4Q-0
ro.custom.build.version=v2A4Q-0De hogy mire...
Restore után wipe cache és wipe dalvik.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Potyesz83 #14919 üzenetére
Hát honnan tudjam? Próbáld ki!
Egyébként melyik típust választod ki az upgrade progiban?Az a baj, hogy a boot.img-ben is van olyan, hogy boot_ver és custom_build_verno.
Ezeket is nézheti az upgrader.
És akkor is azt írja ki, hogy nincs frissebb verzió, ha nem megfelelő adatokat talál.Nem akarod inkább kivágni a francba azt a telót?
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Potyesz83 #14921 üzenetére
Most ez mit jelent? Hogy minden szép és jó, kivéve a sim lock-ot?
Ha igen, akkor most kellene a cwm-ből a system mentés és abból a system/etc/firmware/modem_1_wg_n.img fájl. Vagy a custom/modem/modem_1_wg_n.img. ha nincs, vagy csak egy link van benne, akkor bárkinek az ugyanilyen működő telójáról kell.
Bár ha benne lenne, akkor a szimpla restore már az elején megoldotta volna a problémát...Elvileg ez tartalmazza a lock-ot is. Most azért nem megy, mert az olasz fw-ben biztosan nem a magyar Telenor szolgáltató van benne...
[ Szerkesztve ]
-
Potyesz83
csendes tag
Megvannak a file-k amit mondtál de 0Bit
-
ksanc
őstag
válasz Potyesz83 #14926 üzenetére
Hát valamilyen formában csak kell lennie, nem?
system.ext.4.tar.a kell neked. Az, ami jó nagy. Azt kell átnevezni system.ext.4.tar-ra. Lehetőleg ne az eredetit írd felül. Másold inkább külön.
A tar fájlt kibontod és ott lesz a komplett system. Abban megkeresed ezt a modem fájlt. Ha nincs, akkor ennyi, kell szerezni egy működő, magyar telenoros telóról.Bár ha ilyen teló lenne, akkor arról már lehetne egy komplett mentést csinálni, rátolni a tiedre és meg van oldva az egész dolog...
-
ksanc
őstag
Jé, találtam a 4033x-hez kernel forráskódot
-
lacik25
tag
válasz Blue Eagle #14873 üzenetére
Persze a /data-ba, vagy az uncle-mentésből vagy droidtoollal kézzel. Mivel full auto v. whole flash formatot szoktam, ezért nvram elhal; vagy idegen mentés kipróbálása hozza a saját imei-ét.
Amúgy én nem ezt 3-4 rom + cwm-mentésből maradt szerencsétlenséget foldoznám (ha ez a sim me lock meg is javulna, később bármi lehet.
Nulláról kéne kezdeni - 4pda-s SPFT-s gyári [link] romot feltenni (hátha ez a lock is megjavul - s max elválik az t..nortól...) és utána csinosítani, lockra gyógyírt keresni stb.
(Most, hogy előkerült a forrás, akkor már semmi gond!) -
ksanc
őstag
válasz Potyesz83 #14932 üzenetére
Dehogy, miért is lenne gond, nem nagy különbség a dual sim meg a kamera...
Az utóbbi biztosan nem fog működni. Bár ki tudja, lehet, hogy ilyen all-in-one fw...
Próbáltad már felrakni, ez az, ami csak fw upgrade-el fog felmenni.A kernel forrás semmit sem old meg, csak érdekes...
Lacik25: Mivel full auto v. whole flash formatot szoktam, ezért nvram elhal
Komolyan így szoktad? Ez aztán a megoldás[ Szerkesztve ]
-
lacik25
tag
válasz Potyesz83 #14932 üzenetére
Full mentésről itt a fórumon sok infó van. SPFT, MTDroidtool, gscipt lite backup, adb shellben dd-vel. Bár sok értelmét nem látom a mentésnek, mert 3-4 verziót már próbáltál, ezek később is ugyanúgy feltehetők.
4pda-n a 4 verzióhoz is csak 1 félét (a D-t) írnak, ezek a fiúk eléggé értenek hozzá (nekem a telóm és a 2 tabom is elfogad idegen romokat).
Valószínűleg tartalmazza mind a 4 típus drivereit (pld. az uboot-ban 3-5 lcd driver van - s szegény MTDT mindig azt írja ki, amelyiket megadtam, még a factory test is!), a sim-ért felelős baseband-et meg nem írnak minden telóhoz külön.
Óvatosságból a preloadert és az uboot-ot kihagyhatod elsőre, s ha a lock, imei gond megmarad, akkor télleg 0-ról újra.
+ ez a cwm-visszaállítás is okozhat gondokat, meggondolandó.ksanc: sőt, nagy gond esetén volt már full memória teszt is, ami ennél a formatnál is nagyobb pusztítást tud okozni.
-
lacik25
tag
válasz Drizzt01 #14884 üzenetére
Szerintem az eszközkezelőben csak arra 2-3 mp-re lesz stabil a driver (azaz csak akkor, arra a 2-3 mp-re jelenik meg az omap-driver eleve), amíg a rádugás után sikeres download-módba kapcsolódás hiányában (sikertelen fleselés) a teló megszünteti a download-módot, ilyenkor eltűnik az akár sárga, akár normál driver (legalább is LG, MTK6573-89, A13 így dolgozott nálam).
Ezt a 2-3 mp-et elkapni kell sok türelem, próbálkozás, trükközés.
JIG-ről ezt írják:
"USB jig is a simple circuit that allows you to reset the download mode and also get into it for Samsung smartphones (can work on other Samsung phones besides the Galaxy S2) just in case something goes wrong. On a soft brick, this can save your phone as it will enter into download mode. Think of it as a reset switch."
JIG házilag: [link]
ebayen 1-2 usd. -
Drizzt01
őstag
-
atosan
veterán
válasz lacik25 #14936 üzenetére
Én is így tudtam, működött is vagy egy napig szépen, aztán elkezdte eldobálni a kártyát, hiába formáztam újra, patríció nélkül, azóta azt a kártyát eldobja, majd rögtön vissza is csatolja. Más telefonban jó az az sd, másik sd-vel meg nem csinálja a telóm az eldobálást. Nem tom mire vélni.
Maine coon
-
mexel
veterán
Bocs hogy ide is berakom, de talán itt tud valaki választ adni sim kártya vágással kapcsolatban mert nagyon sürgős a dolog. Itt a kérdés, csak ott nem pörög a topik.
-
lacik25
tag
válasz Drizzt01 #14938 üzenetére
Közben kedvenc MTK-s utility-oldalamon találtam egy érdekes progit, SuperFlash: [link]
Van odin mód, sim unlock, remove lockscreen, pin, password.
Közben látom, sárga, ez nagy gond, eszközkezelőben meg kell nézni a tulajdonságok-hardverazonosítónál (vagy usbview-val) a device ID-t s arra keresni omap-drivert (ha a sárga drv inf-je nem tartalmazza ezt az ID-t).
Ha benne van, akkor driver-telepítési hiba, itt olvasgass: [link] -
lacik25
tag
válasz Drizzt01 #14948 üzenetére
usbview: [link]
ehhez hasonló: USB\VID_1F3A&PID_EFE8&REV_02;3: oszt erre keress omap drivert a gugliban.
De ha továbbra is 8.1 alatt próbálod a szinte lehetetlent, akkor kár mindenért.
Ha a drivert sikerül is trükökkel megetetni a vinnel, utána a fleselésnél lehetnek gondok.
Keress driver telepítés error 8.1 alatt témában. (digitális aláírás vagy kompatibilis mód).
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest