- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Imi1981 #80802 üzenetére
Android alatt ennek a mikrofon gombja funkcionál és ha igen akkor hogyan? 1. Mindig csak a Google Assistant keresője nyílik meg rá. 2. Bármilyen alkalmazásban (pl. Chrome, vagy Smart YT) rendes működik a keresőben a hangbevitelre. (A Box meg gondolom X96 Max+, vagy?)
mikrofon: Ugyanezt kérdem, csak hogy az Ugoos alatt hogy volt.
-
Beni2360
félisten
-
ginola
addikt
Sziasztok
Estuary v2 skint használok.
Hogyan lehet a főmenü elemeinek sorrendjét megváltoztatni illetve pl. a Netflixet berakni a kedvencek közé. egyszerűen nem találom hol lehet ezt belőni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Csabi1984 #80806 üzenetére
Nekem pont ilyen TV-m van, 2014-ben vettük, a Samu már tán 2015-ben lelőtte az YT app-ot benne, aztán rövidre rá meg minden egyéb "SMART" funkciót. Ennyit arról, hogy a termék marketing weboldalán, megmég a dobozon is ott virít a hatalmas SMART logó. (Ettől még TV-nek jó TV).
-
Csabi1984
addikt
Ahogy írtam leírom miért szerettem meg az Artic: Zephír 2-t
Alapértelmezettként alul jelennek meg a kategóriák de tetszett, hogy oldalsávos változatba is kilehet rakva.
Joydrv kolléga felhívta a figyelmemet a fentebb nevezett lehetőségre,de az alábbiakra is
Elindul a készülék az alábbi menükiépítéssel és ha kiválasztom a Filmek menüpontot
akkor az alábbi képet látom.
Ha kiválasztom a Sorozat menüpontot és rákattintok akkor meg ez jelenik meg.
Tovább folytathatnám a Videóklipekkel is de az is egyből egymás alatt kiválasztással jelenik meg, némelyik kap sample képet is -
Imi1981
veterán
válasz SunMount3r #80803 üzenetére
Működik de én android tv romon próbáltam (az van már nekem a gyári android helyén x96 max plus-on ). Akkor a Google assistantal keresett de a play áruházban is tudtam keresni ha a mikrofon ikonra kattintottam. Böngésző nincs fent nekem de smartyoutube van és azon belül nem keresett (ha jól emlékszem) . Most nem tudom kipróbálni de később kipróbálom neked.
-
Csabi1984
addikt
válasz SunMount3r #80807 üzenetére
Igen ez a Samsung H típus nagyon szuperre sikeredet (szép kép stb.) Az 50MU6102 Tv-m se rossz de ha olyan lenne a képe nagyon jó lenne
Ami viszont gerinctelenség, hogy amikor ment rajta a YouTube hiába FHD a TV 720P-ig engedélyezte a videók megjelenítését. -
ERPY
őstag
Mátrix alatt frissült a youtube addon (6.8.10+Mátrix), újra mennek a zenei videók is, és minden ami eddig nem ment.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz nagyfejü #80814 üzenetére
Azóta sem értem haza, nem tudom mikor leszek otthon sajnos, nem rajtam múlik. De közben azt hiszem írtam hogy már csak Vontar x3 lesz valószínűleg mert nincs most egyetlen x96-om sem és úgy nem szívesen tenném ki hogy nem tesztelem le. Venni meg most nem nagyon akarok x96-ot.
-
djnice
veterán
Miért fagy le az X96 Max+ nála? [link]
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz djnice #80820 üzenetére
Tegnap már kérdeztem tőle illetve még kérdezni fogok, de szerintem az általa használt felszín az oka. Nem csak lefagy hanem AAC hangok is eltűntek, ami még érdekesebb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kokokka
őstag
válasz djnice #80822 üzenetére
Nem számít :) Én tegnap négy filmet néztem meg egyhuzamban, hibátlan képpel és hanggal. Volt közben többszöri pause is, de indítás után azonnal ment tovább hiba nélkül minden esetben. Nem akadt, nem röccent, nem hagyott ki egyszer sem, sem a kép sem a hang. Zenehallgatás is volt hosszabb ideig, tallózással és képnézegetéssel egybekötve, minden tökéletes volt. Szóval nem számít mit mond, tizede árból kapom ugyan azt az élményt mint a drága lejátszókkal. Igen, a felülete kevésbé felhasználóbarát. Ien, a távirányítója sem profi (bár az utólag vásároltak sokat nőtt az élmény) És igen, nem out of box a készülék. De mindent ár/érték arányban kell nézni és ebben ez egyenlőre verhetetlen.
-
Imi1981
veterán
9.2.6 - ot tisztán telepítettem és találtam egy vfd.conf fájlt amit be másoltam a confiligfiles mappába de nem jó. Valami kiegészítőt is kell telepíteni de nem emlékszem mit és azzal lehet állítani. Mi a kiegészítő neve? vfd.conf - ra kell átnevezni ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz djnice #80820 üzenetére
Hát pedig nálam is időnként lefagy a 9.2.5-nél és én nem használok szinte semmi adonokat csak a sima lejátszás van és az eredeti skint használom, néha az Aber-t . Most a 6-s van fent de már itt is volt 1x, 2x fagyi de ezek a menüben való lépkedéskor jelentkeztek mindkét verziónál. Van olyan most, hogy a médiatárban az oszlopban lépkedve nem reagál a gombnyomásra majd többszöri nyomás után lefelé egyszer csak leszalad amennyiszer nyomtam a gombot.
---------------------------
Ui: Ez mire van ? OpenVFD[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
gyűrű
addikt
válasz Beni2360 #80828 üzenetére
Milyen távirányítót használsz? Nekem az elején a GT-kingnél volt ilyen az usb-s légegeressel, aztán azt csináltam hogy a boxba bedugtam egy usb toldókábelt és abba ment a távirányító vevője, azóta azzal nem fagy.. mondjuk azóta inkább cec-et használok a tv távirányítójával..
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz djnice #80830 üzenetére
Szerinted ha ez lenne az általános, akkor ennyien használnák? - ezt mire írtad? az .5 elött nem volt ez a fagyi-torpanás. Az, hogy a menüben lépkedek és lefagy akár 1 percre is és semmire nem reagál, mi köze a hálózathoz?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Légegeret is használok és egy usb 3.0-s hub-ba van most a billentyűvel egyetembe és kilóg előre az üveglap szélére. És csak CEC-t nem használom az LG légegeres távjával igen csak fura volna.
-
blakey
titán
Én még csak próbálom kitalálni, megérteni, hogy egyeseknél mitől fagy, ugyanis ha ez valóban fagyna, megállna, stb. akkor ettől harsogna az egész CE. Értem én, hogy találsz olyat aki erről ír, de én pl. rendszeresen használom, mostanában elég ritkán de lefuttatom a tesztfájlokat, fagyás, újraindulás, megakadás, stb. az elmúlt fél évben nem jött elő, van, hogy napi 6 órát is megy, sok internedrádió, zene, néha sorozat és film, nem volt olyan, hogy nem szólal meg vagy megáll a lejátszás, újraindul a box, stb. Tudom. bántó amit írok, de sokan rosszul használják az eszközeiket, nem feltétlenül csak ezeket az eszközöket, a többire, mindre értem. Ha volna annyi szabadidőm amennyim nincs és kedvem is lenne hozzá akkor csinálnék egy CE felszínt, de annak szintén az lesz a vége, hogy sokan lecserélik (ha engedélyezve lenne ) , viszont nincsenek annak tudatában, hogy a gyári felszín optimalizált, a többi nem, tehát ha valamilyen lejátszási gond van akkor az első kérdések egyike, hogy milyen felszínt használsz. Ha nálad rendszeresen jönnek elő a hibák akkor nem értem, hogy miért nem jelzed, mert másképp nem tudnak segíteni 8mindig kell egy pontos leírás, milyen anyaggal, milyen beállítások mellett, milyen rendszeren, stb). Ha valóban így működne a rendszer akkor egyrészt én már rég kib…tam volna, mert ennyit nem ér, még mindig az egyik legjobb rendszer médialejátszásra és nagyon stabil.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyűrű
addikt
válasz Beni2360 #80835 üzenetére
Még annyit kipróbálhatsz, nem tudom hogy segít-e, vagy van-e olyanod.. Tehát ha van keymap file-od akkor töröld ideiglenesen, és nézd meg hogy utána mit csinál, ha ugyanúgy fagy akkor tedd vissza.. Nekem nem CE-n, hanem shielden, de volt már hogy hálózati fagyásokat is okozott a rossz keymap..
-
-
Csabi1984
addikt
Arra létezik valami "orvosság" beállítás terén, hogy a képernyőkímélő ne csak menü alatt induljon be ha nem nyúlok hozzá hanem akkor is ha film mondjuk Pause-ban van a megadott idő után?
Digitális órát használom![ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Ejelhar #80839 üzenetére
Ezt is írtam neki, de szerintem nem hardver hiba, mivel állítólag az új OS-sel jött ez.
-
lovi8
tag
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Nekem csak akkor van fagyás (nagyon ritkán) ha az emby (vagy régebben a plexkodiconnect) nem tudott valami hálózati gond miatt kommunikálni a szerverrel. Akkor sem mindig fagyott de előfordult. De szerintem fél éve nem fordult ilyen elő és előtte is nagyon ritkán. Nagyon stabil rendszer a coreelec és a libreelec is az volt.
Vakaki tudna linkelni egy működő vfd.conf fájlt x96 max plus-hoz? Ami van nekem nem működik akármit állítok az openvfd-ben.
-
Ejelhar
senior tag
-
Zsadi
őstag
válasz Imi1981 #80844 üzenetére
CoF aláírását nézd, a linken megtalálható egyéb hasznos infó.
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
Nekem is csinálta már néha amit beni ír , úgyhogy valós a probléma. Hogy mitől van, azt nem tudom. Pontosabban mitől volt, ugyanis már a nightly-t használom, azóta minden ilyesmi megszűnt. Ezzel úgy néz ki, hibátlan a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
joydrv
tag
A verzió váltása előtt nem csináltál véletlen egy mentést? Egy másik sd kártyára azt feltehetnéd, hogy lásd tényleg, csak az új verzió fagyogat, vagy esetleg más gond lesz a vége.
kokokka
- pont ezt tapasztaltam én is. Mióta nightlyra váltottam, mintha új boxot kaptam volna. Pedig frissült februárban sokszor ez is, de minden jól müxik.
(Én azért minden hétfőn csinálok egy teljes mentést a kiegészítők között található backup (robweber) progival.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- BestBuy topik
- Android játékok topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest