- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz Ejelhar #81650 üzenetére
Utánlövés:
nekem nincsen VIM3L boxom, VIM3 Pro viszont igen, erről van tapasztalatom.
A Khadas gyári/támogatott 4.9-es kernellel működik csak jól nálam, ezért ezt javaslom letöltésre neked is.Két verzió jöhet szóba, a Gnome desktop:
https://dl.khadas.com/Firmware/VIM3L/Ubuntu/SD_USB/VIM3L_Ubuntu-gnome-focal_Linux-4.9_arm64_SD-USB_V0.9-20200530.7zilletve a kevesebb erőforrással is beérő XFCE Desktop:
https://dl.khadas.com/Firmware/VIM3L/Ubuntu/SD_USB/VIM3L_Ubuntu-xfce-bionic_Linux-4.9_arm64_SD-USB_V20191231.7z -
Dolphine
addikt
válasz blakey #81642 üzenetére
Természetesen ezzel tökéletes!
Gondolom átkonvertáltad. Ha én is átkonvertálom nekem is megy!
Az általad küldött és amit én konvertálok át fájl abban ez benne van:
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709
Az eredetiben ez nincs. Lehet ez a gond?gyűrű
Tudom, hogy valami nálam nem OK!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
blakey
titán
válasz Dolphine #81655 üzenetére
Nem csak az a különbség, ha megnézed akkor Main@L3.1 vs. High@L4.1. Szerintem a fájl nem 100%-os profil beállításokkal készült, valamiért másképp készül. Egyébként nálam sincs röccenés az eredetivel, de nincs S912-m, hogy megnézhessem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Dolphine
addikt
válasz blakey #81656 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted, Te is!
Szerintem elengedem ezt a témát, már így is rengeteg energiát fektettem bele.
Az lesz a megoldás, hogyha ilyen fájlba ütközöm, hogy addig kikapcsolom a h264 gyorsítást, akkor ugyanis tökéletes a lejátszás.
Tegnap 1,5 óra után sem melegedett a lejátszó kikapcsolt h264 gyorsítás mellett!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Ejelhar
senior tag
válasz Shia-ko #81657 üzenetére
Szvsz USB-s eszközre tenném, mert a gyári kialakítása az SD slotnak minden csak nem praktikus.
Ha ki/be akarod dugni az SD kártyát, akkor ki kell húzni a HDMI csatlakozót is, különben nem férsz hozzá.** ezt részét a boxnak gondolom 10 éves kínai kislányokra tervezték, ők eléggé ügyesek és eléggé pici a kezük is ahhoz, hogy e művelet ne okozzon gondot számukra.
-
blakey
titán
válasz Ejelhar #81659 üzenetére
HDMI kábeltől is függhet, én kitudom venni HDMI kihúzása nélkül is, pont elfér alatta a kártya, 1mm-rel vastagabb HDMI és máris elakad.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ejelhar
senior tag
válasz blakey #81660 üzenetére
Jaj,ja.
Én egy ilyennel már nem boldogulok, bár ez mondjuk tényleg vastag:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa-kcs-hh-hdmi-kabel-1-2-m -
Beni2360
félisten
De az én kibogarászott munkám erre volt csak jó, és az etc fájl szerkesztése, azt se tudom mi fán terem. Írták, hogy az NFS mappába tegyek valami utasító akármit de ez már nem az én világom.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
pixta78
senior tag
Ha már NFS, lehet egy s912 boxra szervert feldobni? CE 9.2.0. van rajta, erről szolgálom ki a másik boxot is.
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #81385 üzenetére
Van részleges megoldás a HDR kikapcsolására. Ha közepesre állítom, azt hittem a Standard 720p-t jelent, de a filmek többsége, amit kipróbáltam 1080p-n megy, viszont érdekes módon egyes filmek, tényleg 720p-re váltanak. Persze így is sokkal jobbak, mint a "fakó" FHD HDR. CE-n, hogy lehet megnézni milyen sebességgel jön a jel? 0,8 Mbps nem kevés az FHD-hoz. Mondjuk mindegy, mert így is jobb, mint a "fakó" HDR.
Egyébként biztos van lehetőség FHD esetén a HDR kikapcsolására, nem csak 2 főre érvényes előfizetés esetén. Van egy másik fiókom ahol hagytam a magas HDR minőséget, mégis egyes HDR filmek, FHD-ban HDR nélkül jönnek, 2,86Mps-el. Nekem pont ez kellene. Viszont van ami továbbra is kizárólag HDR-ben jöhet. Egyébként szerintem nem az a gond, hogy kevés a TV fényereje a HDR-hez, mivel amúgy is 1-3 háttérfénnyel nézem a 10-ből, hanem a HDR valahogy nem jó, fakó, még 10-en is. -
FNZ
őstag
Sziasztok!
Kb. fél éve nem követem a topikot (van is 8000 olvasatlan hozzászólás), mert szerencsére nem volt rá szükségem, viszont most segítséget kérnék:
van egy mecool K1 pro készülékem és CoreELEC-S905.arm-8.95.4.3.img.gz van rajta (nem frissítettem, amikor kiírta, hogy van frissítés). tudom nem mai verzió.Asszony kipróbálná a netflix-et 1 hónapra. Kell nekem ehhez frissítenem a rendszeremet és bonyolult a netflix telepítése?
a készülék menüjeiben nézegettem a telepíthető alkalmazásokat, de nem találtam netflix-et.
esetleg hbo go is telepíthető lenne?Láttam, hogy ilyen új verziók vannak már: CoreELEC 9.2.6 illetve CoreELEC 19.0-Matrix.
telepítsem majd valamelyiket, jobb lesz? -
Zebu
addikt
válasz Dolphine #81631 üzenetére
X96 max plus. De csak egy vagy két filmnél tapasztaltam. De mondom akkor kikapcsoltam a hardveres dekódert és azóta hibátlan. Majd megnézem mit csinal 9.2.6 CE alatt ha visszakapcsolom ugyanaz az anyag.
denon x3500h avr. Szerintem ahhoz semmi köze. Mivel passthrough, biztos azzal nincs kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
-
SunMount3r
nagyúr
Lefrissítettem a GT1 mini-n a Leia-s 9.2.6-ra a CE-t OTA frissítéssel. Még ugye be kell másolni a Box-nak megfelelő dtb-t. De ugye itt jön a kérdés, hogy ha majd a Matrix-ra is OTA fog frissíteni, akkor valószínűleg megint cserélni kell a dtb-t az SD kártyán, mivel már most látom, hogy nem ugyan az a két dtb file. (A Leia-hoz: g12a_s905x2_beelink_gt1_mini_4g, míg a Matrix-hoz: g12a_s905x2_beelink_gt1_mini) Kérdés, hogy akkor most mi legyen? Frissítsem manuálisan erre a Matrix-ra? Vagy hagyjam a Leia-s 9.2.6-ot és ha majd magától OTA frissíteni fog a Matrix-ra, akkor a dtb-t is okos módon a Box-nak megfelelőre fogja frissíteni? Kicsit kusza nekem most még ez a dolog...
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz mikrofon #80869 üzenetére
Közben visszatérnék erre a hangkeresős problémára is. A Google app-ban nekem sehol sincs olyan, hogy "Alapértelmezések törlése", vagy hasonló. Konkrétan hol találom és minek hívják ezt az opciót? Gugliztam rá, de relevánsat nem találtam, csak talán annyit, hogy akkor ehhez elvileg a com.google.android.katniss app-nak is fent kellene lennie a Box-on? Mert az alkalmazások között ilyet nem találok. És ahogy nézem a Google Assistant nincs is telepítve, csak a sima Google app.
Te, vagy valaki más tudná mi erre a megoldás?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #81672 üzenetére
Közben azt a választ kaptam, hogy a Leia-ról a Matrix-re nem fog automatikusan frissülni. Tehát a dilemma most, hogy maradjak Leia-n, vagy toljam fel a Matrix-ot. Mik az eddigi tapasztalatok, érdemes, vagy vannak új bug-ok esetleg, amik a Leai-ban még nem voltak?
-
blakey
titán
Vagy hagyjam a Leia-s 9.2.6-ot és ha majd magától OTA frissíteni fog a Matrix-ra, akkor a dtb-t is okos módon a Box-nak megfelelőre fogja frissíteni? - nem lesz Leiáról Mátrixra való frissítés, manuálisan frissíted vagy inkább friss telepítést csinálsz.
#81675SunMount3r
Már leírtuk néhány alkalommal, hogy nem fog automatikusan frissülni.[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
Már többször olvastam tőled ezt, de nem értem mit cserélgetsz frissítés után.
Egyszer feltelepítetted a CE-t utána az update mappából generic tar-al frissítesz, minek cserélgeted a dtb-t? Több boxom is van de ilyet még sosem kellett csinálnom, és rajtad kívül senkitől se hallottam még ezt. -
Beni2360
félisten
Érdeklődnék, hogy van változás a Matrix-nál?
A BD ISO fájlokat még mindig nem látja.
Fent van a kiegészítő az ISO fájlokhoz.
DVD-ISO-t látja.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
itt is megkérdezném, hátha valaki tud rá megoldást:
Pioneer fullHD plazmán a Kodi (X96Max+, CE és Android alatt is) a nem pontosan 1080px magas anyagok esetén egy halovány fehér keretet varázsol a tartalom köré.
Normál esetben, tehát pl egy 1920x804px méretű filmnél csak alul-felül látom a csíkot, azonban ha elkezdemi kicsinyíteni, akkor oldalt is megjelenik a halovány keret.
Ha olyan filmet nézek, ami 1920x1080px és maga a videoanyag csak mondjuk 800px magas benne (tehát alul-felül fekete), akkor nem látszik.
Más lejátszó programmal, telefonról, PC-ről nincs csík.
Lehet a Kodi arra késztetni, hogy minden esetben 1080px magas videojelet küldön ki a TV felé? -
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #81667 üzenetére
Mégis a gyári Netflix alkalmazás hibája lesz a "fakóság". Valahogy rosszul kezeli a TV. HDR-es demó felvételeket tökéletesen lejátssza a box. Átvált HDR-Mozira, 3-as háttérfénnyel tökéletes képet ad. Videó közben az információs sáv fakó, a sárga szöveg, de a róla készült screenshot már jó visszanézve. Itt kell valamit változtatni? Ha az SDR to HDR be van kapcsolva, akkor már a CoreELEC embléma megjelenése közben átvált HDR-Mozira, a menü fakó lesz, és mindent HDR-Moziban jelenít meg. HDR to SDR-nél nem tapasztaltam semmit.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
A GT1 mini-vel a korábbi CE-k alatt nem működött az egyik USB port az "X2 genric" dtb-vel. Ez volt fent eddig. Most a 9.2.6-nál már külön dtb-t kapott a Box, amivel javították ezt a hibát. Ezért kell most az OTA frissítés után külön bemásolnom (kicserélnem) a dtb file-t, mert azt magától a CE nem cseréli ki.
[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
válasz nfsu17 #81680 üzenetére
A linkelt képen a kicsinyített vieon mutattam a problémát.
Tehát ha egy normál fHD filmet nézek, ami mondjuk 1920x804px méretű, akkor csak alul-felül érzékelhető a fehér csík, vízszintes irányban kitölti a képernyőt.
Azonban ha "lepauzézem" és bejön a Kodi GUI-ja, akkor eltűnik a fehér csík, mert akkor a (gondolom) 1920x1080px magas lesz a kiküldött videojel.Ha olyan filmet nézek (pl Alien Convenant), ami 21:9 arányú, tehát a cselekémény 1920x804px magas, de maga a video 1920x1080, akkor a fehér keret kiesik a látható területen kívülre, akkor pazar a kép.
-
ChiliChili
tag
Sziasztok,
CE-vel szeretnék 4K Dolby Vision videókat lejátszani, problémamentesen, A Dune és egyéb brandeket nem nagyon ajánlott a hozzáértő közönség és a tesztek, leírások alapján én is azt látom, többet nyerek egy gyakorlatilag noname adnroidos eszközzel.
Rendeltem egy X96 MAX Plus 4GB/64GB lejátszót még február közepén és most jött email, hogy előre látható ideig nem tudják teljesíteni. Egy TANIX TX3 ALICE UX Amlogic S905x3 eszközt ajánlanak helyette. Ez utóbbival (Tanix TX3) van valakinek tapasztalata? Gyakorlatilag ugyanaz, mint az X96 Max Plus? Zsákbamacskát nem szeretnék. -
pixta78
senior tag
válasz ChiliChili #81686 üzenetére
DV nincs kifizetve ezeken a boxokon, tehát max HDR- ben tudod nézni, azaz 10 biten. Ha 12 bites panel van a TV- ben akkor érdemes a DV vel foglalkozni, addig CSAK HDR minőséget fogsz látni függetlenül attól, hogy a TV- d kiírja a DV képet. Ha 8bit +frc a paneled akkor mind egy. Mert a HDR sem valódi.
4K HDR viszont meg sem kottyan neki.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Egy ideje felfigyeltem, hogy LibreElec restart után nincs CEC távirányításom LG TV-n.
(nem tudom a tv vagy LE bugja-e és mi a helyzet CoreElec-en)
Az első indításnál mindig megy, csak stick restart után tűnik el (tápot a tv-ről kapja).Erre a megoldás, ha az autoexec.py-be beszúrom ezt a sort:
xbmc.executebuiltin('XBMC.CECActivateSource')
Így már megy bármikor! Hátha valakinek hasznosEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Zsadi
őstag
Majdnem ugyanaz, csak 100-as lan van rajta.
-
melan
senior tag
Sejtésem szerint a CEC beállításoknál kell valamit kikapcsolni, hogy kikapcsoláskor (mármint a TV kikapcsolásakor, amikor a BOX alvó módba megy) ne kapcsoljon be vissza TV. De mit tiltsak pontosan?
-
ilovedigweed
senior tag
Én és egy másik fórumtárs múlt hét hétfőn rendeltük és posta szerint már Magyarban van.
Ugyan onnan/azt amit te. Elméletileg kedden már érkezik.
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
aldebaran
őstag
Ha kénytelen voltam benyomni a reset-et és úgy elindítani a h96 X3max-ot, van valamilyen lehetőség, hogy a CoreElec-et ne kelljen elölről kezdve beállítani?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Elemental
addikt
Bocs, hogy itt is kérdezem.
Mióta feltettem a kodi 19-et, azóta a yatse app widgetje nem az éppen lejátszott film poszterét mutatja, hanem a filmből egy képkockát. Van ötleteket, hogy mi az oka ennek? -
stigma
addikt
Sziasztok.
2 kérdésem lenne:
1. CEC-em nem volt 9.2.6 esetén és Mátrix Esetén sem Beelink GT1 Mininél(S905x2).
Mátrix-ot tiszta telepítéssel csináltam, viszont egy próbát megtegyek, hogy a boxot 9.2.7-re tiszta telepítéssel - csak alapértelmezett dolgokat állítok be pl.: hang, kép - majd frissítem Mátrix-ra? Vagy ez hülyeség?2. Khadas VIM3L-et napokban megkapom, mert vettem egyet, viszont azon valami 9.2.X-es rendezr van. Hogy célszerű Mátrix-ra frissíteni?
blakey ezt írta nemrég: Link
Ez valami olyasmit jelenthet, hogy a CE/device Tree-ben a VIM3L-es dtb-t(sm1_s905d3_khadas_vim3l.dtb) másoljam a /flash mappába, nevezzám át img.dtb-re mint ahogy S905x3 esetén szokás majd mehet az Update mappába a zip fájl?....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
pixta78
senior tag
válasz ChiliChili #81696 üzenetére
Natív HDR Oled. 4K HDR szépen megy majd rajta.
-
Imi1981
veterán
Van már 9.2.7 verzió is link . Ez gyorsan jött a 9.2.6 után.
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy CE alatt miképp tudnám megadni a NAS NFS megosztásához a felhasználónevet/jelszavat?
Frankón működik, elérem a cuccaim, de nem tudja oda írni az Opensubtitles a feliratfájlokat.Egyéb megoldási javaslat is jöhet.(Sambán jó.)
[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest