- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz gyuszi1980 #37294 üzenetére
Hogyne lenne, van kereső.
-
L4CI2
aktív tag
válasz Mezga Aladár #37298 üzenetére
Szia
Valószínűleg az a gond hogy az X96-ban nincs Bluetooth adapter és ha szeretnél BT eszközt használni vele akkor kell egy USB BT adapter .
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ez jó hír az OSMC-vel, jövő héten szándékoztam kipróbálni éppen K1 pro-n Leírod majd hogyan indult hogy ne kelljen majd kísérleteznem ha nekiállok?
Eddig csak a 905W-vel próbálgattam, ma is azzal szórakozok még kicsit, kíváncsi vagyok 905W-n javult-e egy-két nem tökéletesnek mondott videó lejátszása, ma egy jó tv-n nmegnézem.
Ha a Tvheadend menne k1-en az jó volna. ( 905W-n már megy a szerver csak a kliens nem települt, azért azt megpróbáltam de nem mélyedtem bele)
Az X11-launchert feltettem, megy is szépen, legalábbis az a kb 5 perc amit időhiány miatt eltöltöttem vele ment, de ha jól látom nincs gyorsítás, a Youtube nem ment a Chrome alatt, böngészésre nem is volt még időm mert nem volt billentyűzet. Plusz nem tudom megoldott lehet-e X-el indítani, stb, ezt még át kell nézniHa az megoldott lenne akkor egyértelműen csak OSMC LE helyett de még sok teszt kell hozzá.
Viszont úgy tűnt hogy hiába gyorsabb, mintha sokszor lettek volna hosszabb akadások menüben, egy-két fagyás is volt, de lehet hogy ez egyéni hiba vagy SD hiba, igaz gyors kártyán volt.
tesztelem még tovább, örülnék ha jó volna minden[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! X96 mini S905w lejátszón (androidon) kodin a zoomolás helyett nyújtja a képet! Át lehet ezt valahol állítani? Másik tv-boxon ugyan itt nagyít nem nyújt!
A másik problémám, hogy néhány x264 videó bekockásodik időnként és ugyan ez a videó a Beelink mini mx S905 boxon nem kockásodik, igaz azon libreelec van és androidon nem próbáltam azon . Lehet ezzel valamit kezdeni vagy az s905w ennyire gyenge? -
Imi1981
veterán
válasz adi1234 #37306 üzenetére
Múltkor nem ajánlottátok de csak megvettem mert olcsó és gondoltam jó lesz a kis tévéhez. Már bánom. Ezt majd elajándékozom apósnak . Rendesen működik rajta a libreelec? Most olvasom az összefoglalóban le alatt se tökéletes de probalkoznék vele ha annál nem kockásodik. Csak xvid, x264 sd 720 és 1080p videók lennének rajta nézve egy 50 cm képátlójú kis gagyi tévén.
Keresem s905w - re való libreelec-et de nem találok(csak S905, s905x és S912) ! Valaki dobjon egy linken légyszíves. Keresőt is használtam de nem találok linket. Ha kell hozzá dtb.img akkor ahoz is linket. Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Imi1981 #37305 üzenetére
Nem véletlenül a képarány nagyítás helyett a képpont nagyítást választottad? mert ott a fekete sávot kicsinyíted nyújtással.
A droidon nem ok a film lejátszás, oda is LE kell. De ha jól emlékszem maxel evvel foglalkozott.
Milyen bemenet van azon a kis TV-n amire rá tudod kapcsolni?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
darvinya
titán
Akár mehetne összefoglalóba.
Android alá képernyő nagyító app Assistive Zoom.
Működik nálam tökéletesen, nem kellett semmilyen root kezelő külön felrakni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Imi1981
veterán
válasz adi1234 #37310 üzenetére
Ott kerestem de nincs s905w libreelec-hez link! Vagy béna vagyok és nem találom. Vagy az S905 vagy s905x verziót kell használni hozzá?
Beni2360 Nem a keppontarányt változtattam hanem a nagyítási arányt. Már 2 éve használok kodit és a nagyítást sűrűn használom úgyhogy tudom melyiket használom. Egyszerűen nyújt nem nagyít.
darvinya Kösz! Akkor próbálkozok vele.
[ Szerkesztve ]
-
Smith Ügynök
tag
-
Imi1981
veterán
válasz Smith Ügynök #37313 üzenetére
Inkább sd kártyára telepíteném a libreelec-et mert ha valami nem jön össze akkor se cseszem el a boxot. Gyári patriciókat inkább nem piszkálom.
-
darvinya
titán
válasz Imi1981 #37315 üzenetére
img S905-ös, csak device tree (dtb átnevezni) file kell S905X.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
VTom
veterán
válasz Mezga Aladár #37298 üzenetére
Neked hogy sikerült feltenni a LE-t? Melyik verzió? Nekem sehogyan sem akar felmenni rá
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Csicsóka
őstag
válasz -szabi- #37321 üzenetére
Csak nehogy sírás legyen a végén az MXQ Pro+ miatt. Két éve, egy borzalom volt, nekem van. Lehet azóta jobb. Keressetek vissza a régi írásaimra vele kapcsolatban. Ja, és nincs AC Wifi. Lehet hogy az csak átba***ás, szoktak ilyet csinálni. A Mecool szerintem a legjobb. Már nincs hibás példány.
-
Imi1981
veterán
válasz Csicsóka #37323 üzenetére
Elcsesztem az x96 mini boxom . Olvastam valahol, hogy alapból rootoltak így letöltöttem a su-t a play áruházból és telepítettem majd gond nélkül frissítettem az su binárist és újraindítás. Azóta befagy bootoláskor az x96 mini bootképnél. Facrory reset nem segít . Valakinek van ötlete, hogy hozhatnám rendbe?
-
ztsoft
őstag
válasz blakey #37295 üzenetére
Szia!
Köszönöm a hírt, linket, fel is tettem. Eddig nálam a felirat hibátlan. A "codec info" megjelenítése kor megakad egy kicsit a kép, de alatta nincs akadás. Még tesztelem tovább.
(#37324) Imi1981 Szia!
Sajnos én csak egy módszert ismerek rá, újra kell rakni az Android-ot, más lehetőséget nem találtam rá (én is belefutottam).
[ Szerkesztve ]
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #37326 üzenetére
Akkor még nem volt rajta LE, csak ismerkedéses fázis volt, meg az újabb Android feltevése.
Nekem szerencsém volt, mert volt mit feltenni (B kategóriás box), volt (van ?) támogatás, most is van két verzió, amit fel tudok tenni (6.0, 7.1.2).
(#37327) Imi1981 Sajnos ez gyártó függő, hogy van-e hozzá valami ROM. Én a "USB_Burning_Tool"-t használtam ROM cserére, helyreállításra.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Imi1981 #37324 üzenetére
Ha box-ra root kell ne a Supersu-t hasznájátok már hanem a Magisk-ot. Nem szokott gond lenni vele.
Ha pedig 905W-re keresel normális androidot és LE-t akor javaslom ezt a megoldást. ( nem azért ajánlom mert én írtam a blogot hanem mert jók a visszajelzések, és jelenleg jobb megoldást szerintem csak úgy találsz ha több munkát ölsz bele és nekiállsz megcsinálgatni, de akkor is kb ezt éred el, sokkal többet most nem lehet még kihozni a boxból.
A droidon még lehetne finomítani pár dolgot - már meg is van de sok meló mindent árítni és felrakni adott boxokhoz - de nem tudom megéri-e, ha lesz időm talán változtatok pár dolgon és a telepítőt is talán tudnám egyszerűsíteni, de így is működik a dolog jelenleg, most nincs több kapacitásom rá)
Ha lesz időm inkább a 905X dualra fordítanám, az alap koncepció már megvan csak idő és egy 905x box kellene de nem értek ide, az idő meg más kérdés[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Kösz mindenkinek a segítséget! Felraktam a libreelec-et egyelőre pendrive-ra és működik is majdnem minden csak a távirányító nem. Már csak ezt kéne megoldani és akkor már nem is érdekel az android! Android alkalmazással (yatse) már beállítottam nagyjából de azért jó lenne ha a távirányító működne. Kösz előre is ha ebben is tudtok segíteni.
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz Imi1981 #37333 üzenetére
Találtam a libreelec fórumban remote config fájlt és működik! Most nagyon örülök! Ezen a boxon sokkal jobb a libreelec mint androidon a kodi! Itt nincsenek lejátszási hibák. Kicsit sajnálom, hogy az android rendszer behalt de örülök, hogy a libreelec ilyen jól működik. Köszönöm mindenkinek a segítséget! Na meg az összefoglalót itt a fórumon mert az nagyon sokat segített.
-
darvinya
titán
válasz headhunter #37336 üzenetére
Na ne, jó durva még így is az árazás, mikor $40 árulják máshol, itt meg akciósan $170 feletti.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
ttt
senior tag
válasz Csicsóka #37299 üzenetére
LEfordult a kernel Jó kis móka volt. Úgy négyszer raktam virtualba Debiant, kismillió hiba miatt állt le a fordítás, igencsak megemelkedett a git számláló ahányszor letöltöttem a forrást. De. Időm is akadt bőven gondolkodni, meg átnézni az LE megvalósítást a TV-re. És be is jött amit korábban gondoltam: nem láttam a fától az erdőt. Annyit kellett összeraknom miket tölt be az LE, ennyi. Kézzel próbálgatva összejött, majd az etc/modules/modules-be írtam és megy.
A kiegészítés a modulesbe:
aml_fe
aml
dvb-core
r848a
avl6862Gondolom egy egyszerű szkripttel akár telepítéskor / után is lemehet. Ezután már mehet fel az alkalmazás boltból a TvHeadEnd, stb.
A csatorna váltás lassú 8-10 sec!, de engem ez nem zavar, epg. txt van, táv teljes körű -
blakey
titán
válasz Beni2360 #37297 üzenetére
Simán update mappába másolod, valószínűleg dtb-t is kell cserélni, 8.2.4 dtb.
Nem látod, de van, nem véletlenül készülnek a javítások, én látom és mást is látok, majd kipróbálom.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz -szabi- #37321 üzenetére
Az egyik legjob bS905X box az M8S Pro+, az 5GHz-es Wifi kb. semmit nem ér. Ha problémamentes Le/OSMC telepítést szeretnél valamint hibátlan működést akkor a jól bevált, ajánlott boxok közül érdemes választani. A kérdésekre azért nem jön mindig válasz, mert a keresőbe beírva mindenre ott lesz a válasz, szinta azonnal.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Imi1981
veterán
Na most minden jól működik libreelec alatt csak most itt nem érem el a másik tv-boxhoz (amin szintén libreelec fut samba megosztással) csatlakoztatott vinyót. Androidon ezt es file explorer-el oldottam meg de libreelec-en ez nem lehetséges. Ezt látom ha hozzá akarok adni videót [kép] [kép] de csak ezt látom [kép] és lejjebb görgetve sincs ott a külső vinyó.
Amelyik boxra van kötve a vinyó ott bekapcsolva a külső tárhely megosztása [kép]
Kell még valamit állítani, hogy jó legyen? -
ttt
senior tag
-
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #37343 üzenetére
Igen. Ha nem sikerülne a dtb frissítés akkor kiveszed a kártyát és manuálisan felülírod.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz Beni2360 #37343 üzenetére
igen oda megtaláltam
Hát kíváncsi leszek mert ennek az fw-nek sem sikerült jót találni de a az előző fw-ből kimásoltam azt ami most fent van és avval lett csak 100%-s. Na majd kedden.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ztsoft
őstag
Nem tudom, hogy Április 1.-ei tréfa, de a Kodi-ban lévő RSS is hozta. Kodi No More!
(Google barátom most nem igazán segített a hír megértésében, fordításában)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest