- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ginola
addikt
Sziasztok
Mecool m8S plushoz hol találom a hozzá megfelelő LIBRELECET? -
junkpod
veterán
válasz Pelican #36643 üzenetére
Ok. De úgy érzem a következő amit ki fogok próbálni nem az alpha Leia hanem az RC állapotban is ígéretes osmc lesz. Ha tényleg gyorsabb a menü és még a Kodi mappát is át lehet rakni emmc-ről, akkor az szuper lesz.
Csicsoka sokkal jobb fej mint AdamNoPassthroughG.Box's don't touch!
-
Pelican
őstag
válasz dugesz77 #36649 üzenetére
A jelenlegi fejlesztés arról szól, hogy az amlogic-os külön LE-t beolvasszák a hivatalos LE-be. Ehhez pár dolgot ki kell gyomlálni, aminek az eredménye az, hogy átmenetileg elég sok minden elromlik.
Nem biztos, hogy ez a legjobb irány, nekem ez eddigi community verzió is pont jó volt, mivel számomra nem hiányzik semmi az LE 7-ből a hivataloshoz képest. Streamelni, képet nézni ott a tévé, a filmeket meg az LE 7 is viszi rendesen. Alfát - sokszor le lett írva itt is - nem napi használatra készítenek, hanem tesztelésre.
Persze, megtévesztő, hogy sokan itt is dícsérik, ajánlgatják, hogy milyen jó, meg milyen használható, de nem kell ezeknek bedőlni.junkpod:
Eddig sem volt kötelező a 8.90-et tesztelni...
Egyébként meg nem hiszem, hogy a fejlesztő jófejsége befolyásolja a lejátszó szoftver használati értékét...[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
junkpod
veterán
válasz Pelican #36654 üzenetére
Persze, ezért nem próbáltam még ki az alpha-t, jó nekem a stabil 8.3.2.1. sőt én is mindig azt írtam, alpha verziótól ne várjunk sokat. Csak ez a magyarázat most fura volt, lehetett volna azt is írni, "tudjuk, hogy nem jó a pt, majd szólunk ha jó lesz".
Blakey, ok
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
blakey
titán
válasz junkpod #36653 üzenetére
Az OSMC nincs RC állapotban, Csicsóka telepítési módszere van abban, bár szerintem az RC4.1 akár végleges is lehet. Teljesen jól működik a telepités, az OSMC-re meg jönnek a frissítések.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
polgcsabi
aktív tag
Lerohadt a sd kártyám (vagy soha nem volt jó)!
Melyik fájlokat kell letölteni a TX3 mini 2gb-os verzióhoz?
-
Ejelhar
senior tag
válasz blakey #36656 üzenetére
Az OSMC nincs RC állapotban, Csicsóka telepítési módszere van abban
Vagy hát a Csicsóka féle S905?-re implementált OSMC kiadás utolsó bétája, gyakorlatilag kész, freeze állapotban, ami kszaq LE kernelére építkezik.
Ami -mellékesen- pörög/forog, nekem kurva gyors.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Ejelhar #36658 üzenetére
Gyors, de pl. nekem az LE-vel sem volt különösebb gondom a sebességgel, de ez gyorsabb, illetve én az OSMC felszínt használom, mert tetszik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz polgcsabi #36657 üzenetére
mexel dualboot rendszerét javaslom, LE 8.2.3.1-gyel, tökéletesen működik. A blogjából lehet letölteni és minden infó ott található.
-
polgcsabi
aktív tag
Köszi!
-
blakey
titán
válasz Ejelhar #36663 üzenetére
Na nem a dizájn, hanem a funkciónális része, jó, hogy minden jól optimalizált. A dizájn nem tetszik, de ez medialejátszó és nekem fontosabb a gördülékeny működés.
-
Polllen
nagyúr
Mi szokott eltántorítani?
Nálam a htpc funkciót egy megogo simán kiváltotta. Semmilyen hibával nem találkoztam, igaz nem hálózatról etetem, hanem külső hdd-ről.
4k-t mind tudja, amit ajánlani tudunk. Az S905W 4k@30fps, a többi 4k@60fps.
Az összefoglalóból válassz és nem tudsz mellé lőni.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
blakey
titán
válasz Ejelhar #36666 üzenetére
Ha utánajárnék, hogy milyen programmal lehet felszínt létrehozni akkor nekiállnék megtervezni. A png-ket megtudom csinálni csak gondolom valahogy "gatyába" kell rázni, hogy telepíthető legyen.
-
Csicsóka
őstag
válasz Ejelhar #36658 üzenetére
Még egy dolognak utána járok. Az esetenként nem működő wifi problémára gondolok.
Nálam sem megy az egyik dobozon, amibe Ampak AP 6330 modul van, benne pedig BCM4330 (WiFi)/BCM40183 (BT 4.0) chip van. LE alatt megy. OSMC alatt be sem töltődik a dhd.ko modul. Kézzel betölthető, de nem jelenik meg így sem az hálózat beállításoknál. A dtb, a kernel fordításakor keletkezett hozzá való fájl. Nem néztem meg jobban, mert sorozatnézés van, hogy iwconfig, iw mit mond rá. Ha jelen van akkor valszeg az OSMC hálózat menü nem látja, vagy a connman nem kezeli. Ezek közül bármelyik is a ludas, nem nyúlok bele, mert ez érintené az eredeti rendszert. Viszont ha parancssorból el lehetne indítani, akkor érdemes kigondolni egy megoldást. Biztos vannak akik azért hogy legyen wifi, elővennék az SSH-t.
A Mecool M8S PRO-ban nem ez a chip van, mert azon megy a wifi?
-
Ejelhar
senior tag
-
blakey
titán
válasz Csicsóka #36668 üzenetére
M8S Pro+-on megy a Wifi. Nem néztem utána, hogy milyen chip van benne.
(#36669) Ejelhar
Nekem nem gond összerakni a png-ket, a dizájnt, viszont a többinek nem néztem utána.[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Mecool m8s pro plus esetén az AV kimenet hány polusú, analóg hangkimenetként viszi az 5.1-et?
(Pl Dune-102-nél ez van. Itt 4 pólusú a jack, és a bal csatorna koaxiális kábelként működik)[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ginola #36671 üzenetére
-
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ginola #36671 üzenetére
Csak AV kimenet, tehát 2 db hangcsatorna és egy kép, piros-fehér-sárga RCA. Nincs SPDIF kimenet.
-
Ejelhar
senior tag
válasz Csicsóka #36668 üzenetére
Okay, én is körbe szagolom, a wifi-t egyrészt mindig utáltam másrészt pocséknak tartom. De egy próbát megér e project kapcsán, e kernel modulokat talán rá kéne szuszakolni a boxra, hátha kezelik a hardware-t. Holnap utána nézek ennek.
Bár jó kérdés, hogy miért csak a wifinél fordul ez elő. -
Csicsóka
őstag
válasz Ejelhar #36675 üzenetére
A számtalan wifi modul már most is benne van, és amihez külön fw kell, az is.
Az Ampak-hoz valót be is lehet tölteni. De csak ennyi. A kívülről rádugott Mediatek MT7601U USB wifi-t kapásból kezeli, pedig ez a chip elég új, az asztali géphez is forrásból kellett mt7601usta modult fordítani.
Egyből látszik az iwconfig alatt.osmc ~ # iwconfig
eth0 no wireless extensions.
wlan0 unassociated Nickname:"<WIFI@REALTEK>"
Mode:Managed Frequency=2.412 GHz Access Point: Not-Associated
Sensitivity:0/0
Retry:off RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality=0/100 Signal level=0 dBm Noise level=0 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
p2p0 IEEE 802.11bgn Nickname:""
Mode:Auto
Retry short limit:15 RTS thr=2347 B Fragment thr=2346 B
Power Management:off
lo no wireless extensions.
wlan1 Ralink STA ESSID:"11n-AP" Nickname:"MT7601STA"
Mode:Auto Frequency=2.412 GHz Access Point: Not-Associated
Bit Rate:1 Mb/s
RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Link Quality=10/100 Signal level:0 dBm Noise level:0 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0Holnap megnézem a Ampak modult, hátha az is jelen van.
-
ttt
senior tag
válasz Ejelhar #36675 üzenetére
Nem csak a wifi sajnos. A dvb eszközt se találja (KI Pro) Már annyit nyomoztam, hogy golyózik a szemem.
Annyit sikerül kisilabizálnom, hogy nem tudja inicializálni és az I2C buszra nem mászik fel, de annyira nem értek hozzá, hogy nagyon, csak próbálkoztam.Ilyet tud az LE:
LibreELEC:~ # # dmesg | grep "dvb"
[ 17.641530@0] aml_dvb_init: aml dvb init
[ 17.641789@0] aml_dvb_probe: probe amlogic dvb driver
[ 17.641815@0] aml_dvb_probe: dmx rst ctl = ffffffc06265ab40
[ 17.641823@0] aml_dvb_probe: asyncfifo rst ctl = ffffffc06265af40
[ 17.641830@0] aml_dvb_probe: ahbarb0 rst ctl = ffffffc06265a340
[ 17.641837@0] aml_dvb_probe: uparsertop rst ctl = ffffffc06265a140
[ 17.641849@0] aml_dvb_probe: ts0: parallel
[ 17.641945@0] aml_dvb_probe: ts0_control: 0x0
[ 17.641955@0] dvbdev: DVB: registering new adapter (amlogic-dvb)
[ 17.641959@0] aml_dvb_probe: Registered adpter: amlogic-dvb
[ 17.650606@0] aml_dvb_dmx_init: demux0
[ 17.671669@0] aml_dvb_dmx_init: demux1
[ 17.677902@0] aml_dvb_dmx_init: demux2
[ 17.681873@0] aml_dvb_asyncfifo_init: af:0 irq:51
[ 17.681957@0] aml_dvb_asyncfifo_init: af:1 irq:57
[ 20.552596@0] amlogic-dvb dvb.49: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Availink avl6862)...
[ 31.855940@1] amlogic-dvb dvb.49: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 0 out of range (174000000..862000000)LibreELEC:~ # dmesg | grep "i2c-2"
[ 18.534829@0] i2c i2c-2: avl6862: found AVL6862 family_id=0x68624955
[ 18.534841@0] i2c i2c-2: Load avl6862 firmware patch for DVB-S/S2 size=44000
[ 20.385982@0] i2c i2c-2: avl6862 patch ver 2.0 build 20621
[ 20.552379@0] i2c i2c-2: r848a: Rafael R848 successfully attached!
[ 29.876892@0] i2c i2c-2: Load avl6862 firmware patch for DVB-T/T2 size=65048
[ 31.755973@1] i2c i2c-2: avl6862 patch ver 2.0 build 20544
[ 33.408415@2] i2c i2c-2: Load avl6862 firmware patch for DVB-C size=47928
[ 34.506014@2] i2c i2c-2: avl6862 patch ver 2.0 build 20559LibreELEC:~ # lsmod
Module Size Used by
hci_uart 30150 1
r848a 34282 1
btsdio 4458 0
bluetooth 337611 3 btsdio,hci_uart
6lowpan_iphc 10351 1 bluetooth
avl6862 252938 1
dhd 745701 0
cfg80211 365310 1 dhd
8021q 19119 0
aml_fe 4946 0
aml 89804 2 aml_fe
dvb_core 102090 2 aml,aml_fe
wifi_dummy 806 0
mali 198360 5
amlvideodri 12586 0
videobuf_res 5402 1 amlvideodri
videobuf_core 16491 2 amlvideodri,videobuf_res
videodev 148789 1 amlvideodri
media 25119 2 videodev,dvb_core
dwc_otg 232183 0
fbcon 37495 0
bitblit 4484 1 fbcon
softcursor 1184 1 bitblit
font 7287 1 fbconNa be akartam írni mi van az osmc-n, rebootoltam és most nem indul . Lehet telenyomtam az agyát, mert telepítgettem eztazt Vagy már a kártya olvasó döglött meg, annyi ki-be csatlakoztatás volt - na ennek nem örülnék.
De a lényeget le tudom írni: Nem látja a hardvert bootkor és kézzel hiába töltöm a modult, annak nincs mibe kapaszkodnia.
Up: az LE elindult, szóval az olvasó még él
-
pumi1980
tag
MECOOL M8S Pro+ teszt OSMC RC4.1-el
(android: TVStock Nexus ROM)
OSMC: SanDisk 16GB Ultra Fit USB3.0USB átméretezés: OK; WIFI: OK; teszt video: OK(nincs blokkosodás), OSMC frissítés OK
Távírányító: nem működött, de a remote.conf átmásolása után OK (lehet hogy a TVStock Nexus ROM miatt)DVB: Alcor DTV-1000(USB Afatech AF9013) TVheadend Server(OSMC app store) + Client(KODI app) OK
- TVheadend Server látja a DVB hardvert, csatornákat megtalálja,
- TVheadend Client kapcsolódik, adás képe rendben
(úgy tudtam, hogy a DVB nem működik)Köszi srácok
[ Szerkesztve ]
-
Pelican
őstag
válasz Csicsóka #36676 üzenetére
Ránéztem, hogy mi lehet az oka a wifi problémának.
Az M8S II-ben AP6212 wifi modul van ebben broadcom wifi van, ezért a bcmdhd driver kell neki
A dmesg-ben van egy ilyen sor:dhd_conf_set_conf_path_by_nv_path: config_path=/usr/lib/firmware/brcm/config.txt
Az LE-ben ugyanez így néz ki:dhd_conf_set_conf_path_by_nv_path: config_path=/lib/firmware/brcm/config.txt
Az OSMC-ben a usr/lib alatt nincs firmware könyvtár, viszont a /lib alatt ott van és benne is van a brcm könyvtár a szükséges dolgokkal.
Próbából létrehoztam a /usr/lib/firmware könyvtárat és odamásoltam alá a brcm könyvtárat a /lib/firmware alól.
Reboot és tadam! már látja is a wifi hálózatokat.
Persze nem másolással kell ezt megoldani, hanem a config_path-t kellene átírni, hogy jó helyen keresse már eleve a config.txt-t.[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Csicsóka
őstag
válasz Pelican #36681 üzenetére
Köszi az értékes infót!
A probléma onnan gyökerezik, hogy az LE egy beágyazott rendszer, így nem kell neki betartani az LSB-t.
Ezért került a build alatt a firmware, és a kernel modulok is a /usr/lib-be, a /lib helyett, ahol egy "normális" (OSMC) Linuxban kellene lennie. És mivel mi LE kernelt használunk, a konfig fájlok ennek megfelelően készülnek el a fordítás alatt. A megoldás egyszerű mint a faék.A rengeteg conf átírása helyett, egyetlen symlink megoldja az összes problémát, így bármelyik hw elem, ami frimware-t használ megtalálja majd a neki kellőt.
Az Ampak AP 6330 wifi/bt is azonnal működni kezdett.Lehet hogy a k1 pro DVB is elindul ettől, mivel a külső tuner OK?
SSH-n:
ss
ln -s /lib/firmware/ /usr/lib/[ Szerkesztve ]
-
ttt
senior tag
válasz Csicsóka #36683 üzenetére
Az USB-s tunerre én is azt gondoltam, hogy menni fog, ugyanis az usb-s cuccokat eddig nálam is szépen felismerte.
Viszont a beépített tunerrel nagy valószínűséggel azért nem foglalkozik, mert azt majd berántja a saját TvHeadEndappjukprogramjuk. (Telepítése során látszik, hogy saját drivereket telepít.) Gondolom a gyári OSMC hardvere egy(?) dvb vevőre korlátozódik, ha az nincs, nem is keres mást.
Illetve láthatón más a metódus a boot során. mint az Le-ben, no meg a könyvtár szerkezet - ami nem nagy gond -, de olyan szkriptekkel, szervizekkel apellál az LE, amit már nem tudok követni.Amúgy meg nagyon jó ez az OSMC, köszönet! A felülete - nekem -átgondoltabbnak tűnik, mint bármelyik kodi felszín és könnyebben személyre szabható.
Up: Tegnap nem indult a kis nyavajás, de mára kialudta magát és üzemel#36682 Pumi
Egy dmesg-et küldenél priviben? Bár az usb-s cucc más, de azért hátha ki tudok sütni belőle valamit.
-
ttt
senior tag
-
Csicsóka
őstag
Az eredeti OSMC kernel ilyen jellegű képességei messze elmaradnak az LE-től.
Alig van benne külső hw eszköz modul, és frimware. DVB egyáltalán nincs is. Szinte csak azok a hw elemek támogatottak, amiket hivatalosan is támogat. (vero, rpi, apple tV)
Hátha egyszer rájössz, hogy lehet feléleszteni ezt a tunert is. -
LouiS22
veterán
válasz junkpod #36653 üzenetére
De az ugye megvan, hogy nem Adam döntött úgy, hogy nincs PT, hanem az új kernel kavar? És amint azt korábban is írták, ezért alfa. Nem kötelező használni, de hogy emiatt kiakadsz... az pöttyet ovis.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LouiS22
veterán
válasz szabi__memo #36691 üzenetére
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
attila157
tag
Sziasztok
Segítséget kérnék X96 LE -el hálózat beállításához Win7 64 alatt. Az összes leírást végigpróbáltam de nem működik SMB alatt. UPnP alatt látja a gépet azon belül 4 mappát és kész.
Előre is köszönöm. -
Ejelhar
senior tag
-
junkpod
veterán
válasz LouiS22 #36690 üzenetére
Kérlek olvasd ertelmezoen. Nem azon akadtam ki, hogy nincs pt, hanem ahogy adamg ezt kommentálta.
Azt a jogot, hogy azon akadjak ki amin akarok fenttartom magamnak, ezt szóvá tenni, na az ovis... Pfff nem is értem minek szóltal hozzá.Pollen: nem az a bűne, hogy nem foglalkozik vele, hanem, hogy egy média player program fejlesztojekent azt írta le, hogy a passthrough csak kevesek igénye, kiváltsága. Írtam is, hogy az lett volna fair szerintem ha azt írja: most nem működik, majd fog.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest