- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
Hali
Az Asus HD 7950 DC2 TOP V2 fesz lockos?
-
Garsza
veterán
Helló. Próbálgattam kicsit a kártyám Asus HD7950 DC2T-V2 és GPU 1200MHz 1,269V beállított 1,210V droppolt nagyjából ez a max amit bír hőfokok GPU 68°C max VRM1 70°C max VRM2 62°C max.
Unengine Haven 4. RAM 1700MHz állítottam be. Szerintetek ha úgyadódik hogy szükségem van a plusz teljesítményre használhatom majd ezeken a beállításokon vagy ez a fesz már sok neki?
Jelenleg 1100MHz 1,21V (1,15V) on használom 1700MHz memóriák mellett. Heaven 4 ben 1100 nál 49,7FPS -t kapok 1200MHz -en 54,6FPS -t. Alapon 900MHz 1250MHz pedig 41,1FPS -t. -
Garsza
veterán
-
PAUBEN
tag
Hali
Hwinfo 1.17 feszt jelez msi ab ban +20% pl bent van akkor mennyire rakjam a core voltaget? 1.17 re vagy többre vagy kevesebbre?
Másik kérdésem hogy ha 1300 ra van huzva a memoria akkor annak arányában mennyi lehet a core clock?
7950 vapor-x kártya 850/1250 alap 1000/1300 ra huztam.
1300 felett már elmegy a kép.
-
-
eldarin
tag
Sokáig a 13.12 WHQL volt fenn, most felraktam az új bétát, de azzal is sincs semmi baj.
-
troll81
addikt
sziasztok hd 7970 hez melyik ccc lehet feltenni?13.12 van fent?az ujjak milyenek?
-
ThodEE
őstag
Én csak láttam hogy van új, gondoltam kipróbálom, CoD4,WoT, Grid1-2 t játszom, WoTba nem tudom hozott e javulást mert pont a 9es verzióval egy időben telepítettem és az új grafika miatt számítottam FPS csökkenésre, CoD4nem változott észrevehetően, Gridekben átlagosan 3-8FPS pluszt vettem észre
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Attix82
addikt
HSM kollégának igaza volt. Sapphire 7970 Vapor X memoria 1600 Mhz-en is tökéletes BF4be. ( már 1 hete hajtom)
Ahogy néztem a hűtéseket , Giga , SP Vapor X , SP Toxic aki figyelt a memóriák hűtésére. Ezek bírják a gyári 1500-1600 MHz-et , a többi csak a házhűtésétől függ, vagy visszaveszi az ember 1250 Mhz-re és úgy már nincs textura hiba.
Emlékeztek, hogy volt az MSI ligthingnak problémája, végülés nem memória hiba az , hanem memória hűtési hiba, ha jól emlékszem 2-3 chip szabadon van, ami már elég ahhoz, hogy gond legyen nagyobb terhelés alatt.
Okosabbak lettünk
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Attix82 #36018 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést.
A Lightningen egy csip van szabadon, de bőven elég, ha egy modul elmelegszik: [link]
Amúgy a Sapphire a sima 7970 Dual-X-eknél is figyelt minden csipre. [link]
Valamint az újabb, kék NYÁK-oson is ugyanez a fémlemez van a ramokon, csak arról képeket nem találtam. A 280X-en viszont a Dual-X-nél már szintén kopaszon maradt egy modul, köszönhetően az olcsósított konstrukciónak. A Vapor-X, Toxic azokból is jó.[ Szerkesztve ]
-
PAUBEN
tag
válasz PAUBEN #36009 üzenetére
Hali
Hwinfo 1.17 feszt jelez msi ab ban +20% pl bent van akkor mennyire rakjam a core voltaget? 1.17 re vagy többre vagy kevesebbre?
Másik kérdésem hogy ha 1300 ra van huzva a memoria akkor annak arányában mennyi lehet a core clock?
7950 vapor-x kártya 850/1250 alap 1000/1300 ra huztam.
1300 felett már elmegy a kép. -
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #36021 üzenetére
Egyfelől, a memóriahűtőről volt szó, az pedig ugyanaz, 100%. Másfelől a kék-NYÁK-oson is méretes borda volt rajta, ha nem is ekkora. Ez volt a Dual-X-en is a VRM-en (a kép Vapor-X-ről, de ugyanezzel szerelték a Dual-X-et is): [link]
Az újabb gyártásúakon pedig egy mégnagyobb hőleadó felületű, sűrűbb bordát tettek: [link].Nem voltak ezek sem rosszabbak, mint a fekete NYÁK-os, sőt. A fekete NYÁK-os csak azért tűnik nagyobbnak, mert középen szélesebb, vaskosabb, de amennyivel ott nagyobb, annyival kisebb, vékonyabb a széleken.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Hali
Beléptem a klubba egy Asus HD 7950 DC2 Top-al
Hihetetlenül bejön ez a kártya1,219V-on viszi az 1200-at, be is lett lőve neki 24/7-re az 1200/1500.
A hűtése nagyon jó, a legjobb hűtésű kártya, ami valaha nálam járt. Ekkora és feszen 68 fokos volt eddig max terhelés alatt és teljesen hangtalan
A Sapphire 7950 ugyanekkora feszen legalább 10 fokkal melegebb volt és porszívó hangja volt a hűtésének, pedig az is elég korrekt volt. Szerintem simán kell ez a 3 slotos hűtés egy 7950 tuninghoz.
Alapfeszen (1,1V) a 60 fokot sem éri el.A kártya amúgy külsőre is nagyon komoly ezzel a design-al, meg mérettel (főleg nekem, mert VGA fan vagyok), a gépben is hihetetlenül jól mutat.
Nagyon minőségi anyagokból épül fel. A burkolat fémből van, a ventilapátok nagyon erős műanyagból, szóval sehol nem spóroltak, az tuti.
Nem véletlen, hogy a 7870 V2 óta csak Asus-t vagyok hajlandó venni VGA-ból.Hőfokok fél óra BF3 után:
Ami lemaradt:
VRM 1 Max: 72 fok
VRM 2 Max: 64 fok[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
most lettem rá figyelemes, hogy a peter 2 re való csere óta, 3d módban cicergősen susog a vga
cserélem vizesblokkra a petert, remélem megoldja a problémát.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
HSM
félisten
válasz spanglee001 #36024 üzenetére
Nem lehet, hogy eddig csak nem hallottad? Amúgy tuningra, és nagyon magas FPS-kor (bőven 100 felett) szokták csinálni.
(#36023) asdxv: Az egyik legjobban sikerült Asus VGA. Ezt még jól kitalálták, és nagyon jól össze is rakták. Gratula hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
CPU usage monitorozás miatt indítottam egy HWinfo-t is, de gondoltam ha ott vagyok, kiteszem a GPU VDCC-t is. Asus GPU Tweak-kel állítok 1,200-t, erre HWInfo 1,256-ot vagyis default értéket ír neki játék közben. Melyiknek lehet akkor hinni?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
HSM
félisten
válasz Petyyyyy #36027 üzenetére
Jól mér a HWiNFO. A GPU VDDC nevű mező a kari BIOS-a által kért feszt mutatja. Ha a valós, aktuális feszre vagy kíváncsi, amit a kártya kap, akkor a VRM szenzornál lévő feszültségértéket kell keresni. Viszont a Matrixon lehet, nem fogja látni, az nem teljesen szokásos felépítésű cucc.
-
vbbb
addikt
Nah jövök a klubba egy VTX3D Radeon HD7970 X-Edition-el. Nyugdíjazom a jó öreg 6950/6970-et.
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz lowzor #36030 üzenetére
Végül is tudja az 1200MHz -et 1280mV mellet (1230mV droppolva) de annál töb et nem és még úgy se megy 70 fok felé BF4 alatt egyedi ventiprofillal. De amúgy 1100 on használom úgy is elég a teljesítmény. Gondolkodtam mostanában hogy lecserélem 280X DC2 re de valahogy vonakodom az új hűtőtől. Mondjuk azt nem értem abból mért nincs V2 es mikor az Asus oldalán szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Bejelentkeznék a nagyonhoz énis a bő 1hete vásárolt Sapphire dual-X 7970esemmel
Eddig pofás db..hynix-es...csak kis tuningot mertem...bár játék alatt alapon is ég és föld az előd Asus 7870 top.-om-hoz képest.
925/1375ről 1000/1375re tettem kis fesz emeléssel biztos ami tuti, finomhangolás és fesz visszavételre még biztos kerül sor ahogy még magasabb tuningra is.
Lehet egy tolig határt tudni hogy mit mennek javarészt ezek a kártyák?
Jólenne egy 1050-1075öt kisajtolni belőle ha lenne érdemi hatása is..és nem a 3d mark 2000006000x verzióban A másik kérdés...ezek csak 1,2V-al mennek max? a 7870nek 1.3V-ig simán lehetedd adni feszből...Offos téma..de ne áldjuk annyira Asus papát...a 7850 DcU-sról nemfelejtette el a VRM hűtés bordáját..de a v2-es 7870Top DcuII ről igen..ezért is váltottam....
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Garsza
veterán
Majd lehet egy mátrixra. Ha lessz májdra felesleges pénzem a külömbözetet kifizetni. De az is lehet hogy csak a kővetkező szériánál váltok végülis ez is elég még mindenre jelenleg. Eddig még talán egy kártya se volt nálam már több mit egy éve használom talán egy 560Ti -t használtam eddig az is DirectCu hűtős volt.
-
HSM
félisten
válasz Apollo_21 #36035 üzenetére
A VRM hűtésére figyelj (pl. HWiNFO monitorozza), ne melegedjen túl.
Amúgy elég tuningosak ezek a kártyák, 1100/1500Mhz szerintem simán meglesz 1,2V körül.
Én mondjuk 1000/1450-en hajtom a 280X Vapor-X-em (ugyanez a GPU) 1,1V-on, hűvös, halk, és keveset is fogyaszt. Ja, és gyors.(#36036) Garsza: A Mátrix jó lenne, de valamiért ott is lemaradt a hűtés pár memóriacsipről. A tuti, ha megtartod ezt. 1200-at megy, jó kártya az.
(#36037) Hoorus: Azért lehet tuningolni a 280X-eket/7970-eket is.... Azonos órajelen úgy máris ~10%-al vezet. Viszont ezért tényleg kár cserélni egy ilyen jó 7950-et. Pláne, bevált kártyát egy ismeretlenre, ami legjobb esetben is csak 10%-al gyorsabb, én sem mennék bele, az 100%.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Hwinfo amióta Intelre váltottam nem opció....megfagy tőle kb 5mp-enként a gép ugyh nemhasználom, amíg amd-m volt nemvolt gond vele..persze nemhinném h direkt kiszúrásból csak az én gépemen lett rossz mert váltottam..de most speciel nem jó, más opció kell a figyelésre de erre ott a gpu-z ami fent van és a gpu tweak is ha nagyon muszály volna.
Egyébként amíg a gpu rész 60 addig max 4-5el magasabb a vrm1 és 2.es.
60-65őlé nemengedem a gpu-t..inkább fix venti profilozok.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Apollo_21 #36039 üzenetére
Nekem is Intel van, és teljesen jó vele a HWiNFO, mindig fut a háttérben, azzal rajzolgatok adatokat az OSD-re, és jó. Próbáltad a legfrisebbet? 80 fok alatt teljesen jó a VRM. Mondjuk légy óvatos, szélsőséges terhelésre azon a karin sokkal jobban elmelegszik a VRM, mint a GPU. Simán láttam a saját 7970 Dual-X-emen pl. furmark alatt 75 fokos GPU mellett 100 fokot nyaldosó VRM-et. Pl.: [link]
Nagyon jó kari, de erre érdemes nála odafigyelni. Ha a HWiNFO nem megy, végülis GPU-Z is megteszi.
(#36040) Hoorus: Én amúgy mindenkinek az X-eset vagy 70-est ajánlom, mert azonos sebességet kisebb fogyasztással, és így azonos kártytípus esetén halkabban lehet kihozni belőle.
Ugyanakkor, akinek van egy jóféle, tuning alatt is halk 7950-e, pláne, ami 1200-as GPU órajelet visz, annak nem éri már meg erre váltani szerintem, nagyon nem. Ha kifog egy antituning 70-est, még lassabb is lehet....[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
1100at a gpu már csak 1.2V-on akarja teljesíteni..valleyben már kevesebb pontot és min fps-t produkál..vagy mérési hiba...vagy sok neki és próbálja javítgatni az esetleges hibákat amiket még nemrajzol ki...
Jólesz nekem ez az eddigi használt 1000/1375 ittis van némi tuning..igaz csak 75mhz- a gpu-n de bőven elég alapon is, majd ha lesz időm babrálni talán neki látok átfogóan
-
vbbb
addikt
Tudtok ajánlani alternatív hűtést erre a kártyára?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Filmvilág
- További aktív témák...