- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
válasz flurider #2250 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy volt egy "világgazdasági válság" aminek köszönhetően az augusztusban megvett E8400, decemberben ~60%-al drágább volt... 28K helyett 40K. Mai napig nem ment vissza az ára. Ami gépet(Gibabyte EP45-DS3, E8400, 2x1GB/1066 CSX, Gigabyte HD4850, Corsait VX450W) megvettem(egész pontosan öcsém gépe) tavaly augusztusban 135K-ért, azt nyár elején eladtam 120K-ért, ilyenre nagyon rég nem volt példa, hogy így megtartsa valami az árát.
-
LackoMester
addikt
nemigérem a tesztet 6750-re,megpróbálom összehozni.. 8400-ast nemtudok sehonnan szerezni...
egyébként a 5850 nagyon jó választás,nemcsak az ára miatt igen jó kis kari lett[link]teljesitményben is nagyon-nagyon OK
simán elég az a procid ami van,szerintem kihajtja
én egyébként már feljebb léptem 1920*1080,ezért is kell az erösebb kari...ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
katt777
félisten
válasz LackoMester #2252 üzenetére
Nekem van egy eladó! Írj pü-t, ha érdekel.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
janos666
nagyúr
Tavaly is hiába kérdeztem, de azért elvégzem a közvélemény felmérést a jövőről, "több varázsgömb többet mond, és hülye, aki csak a saját üres tenyérből jósol" alapon:
Szerintetek az életciklusa végéig elég lesz az 1Gb-os VGA 1920x1200-ban, lehetőleg kimaxolva (kivéve AA-t csak ésszel persze) játszani?
(Úgy, hogy most vennék 1db 5850 1Gb-ot, és ha később kevés lesz, de már olcsóbb [akár használtan], akkor dobnék mellé még egyet, de ugye egy erős RAM limit mellett nem lesz túl hatékony a CF, még ha úgy-ahogy elég is lesz az FPS).
Várható max 1 hónapon belül 2Gb-os 5850-es, értelmes áron? Vagy önmagában is szorosra vannak fűzve a keretek, és amúgy is túl drága lenne, és még nagyobb pénzkidobás lenne, mint később lecserélni a most vásárolt 1Gb-osat valami másra...?
Illetve itthon bruttó 60k-tól alacsonyabb árat nem igen lehet már várni, tehát akár most rögtön hozzam el, ha tervezem a közeljövőre?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
katt777
félisten
válasz janos666 #2256 üzenetére
Miért nem lehet azt megérteni, hogy 1GB fölött csak több monitoros megjelenítéshez kell a RAM? (Kevés csak akkor lenne, ha hirtelen megnövekedne a monitorod felbontása. ) Az meg megint hülyeség, hogy kis teljesítményű GPU mellé sok RAM-ot vesz valaki (látszik is, amilyen sokan bedőlnek ennek), hiszen ahová a sok RAM kéne, ott úgyis kevés lesz a GPU. Ergo ha valami értelmetlen, az egy 2GB-os 5850, ahogy az 1GB-os 4850 is az.
Január, ill. GT300 megjelenése előtt egyáltalán nem lenne szabad 58xx kártyát venni. Inkább várj egy kicsit, aztán vegyél egy 1GB-os 5870-et, az tényleg sokáig szépen ki fog szolgálni. Lásd: az 1 éves, 512MB-os 4870-em is tökéletesen szolgál még mindig.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
arn
félisten
tavaly karacsonyra azert eleg jo differencia rajzolodott ki az 512es es a gigas kartyak kozott. raadasul itt most nem is egy 50ks kartyarol van szo... ha a kozepkategorias kartyak is 1gt kapnak, akkor eleg hamar telinyomjak a fejlesztok azt.
2g rammal elgondolkodnek egy 5870en, de igy baromi draga... a jovoben sem lesz egy dekaval sem tobb elonye, mint most (savszel difi is minimalis).
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Bluegene
addikt
ez attól függ, h mekkora felbontású a monitorod
az én 512-es 4850-esem is szépen kiszolgál, 1280ba
többszázezer eladott 5870Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
janos666
nagyúr
válasz katt777 #2257 üzenetére
hiszen ahová a sok RAM kéne, ott úgyis kevés lesz a GPU
Igen, és előre be is kalkuláltam ezt, mint ahogy én is sejtem, hogy ha elfogy valami, az épp úgy lehet a GPU nyers ereje is. Viszont! Ha ez esetben CF-et rakok össze, akkor a GPU ereje ~80%-ra nő, de a RAM még marad, és nem 0% az esélye, hogy elfogy a RAM.
Azért mégsem 1280-as monitorra kötött 2Gb-os 9600GT-kről beszélünk, hanem 1920-ról, és akár CF-ről, 1 éves távlatban, DX11-es játékokkal, ahol megint nőtt az elméleti maximális textúrafelbontás...
vegyél egy 1GB-os 5870-et
Mivel most a hűtővel sem spóroltak sokkal többet a kistesón, és mert amúgy is vizesblokkot tervezek rátenni, amivel feszelni is lehet bátrabban, nem biztos, hogy 15%-nál magasabb teljesítményen állna meg egy tuningolt 5870, viszont az árkülönbözet tuti ettől nagyobb lesz köztük, még ha januárban esik is mindkét kártya ára. Tehát most, hogy nincs nagy különbség sem a hűtés minősége, sem drasztikus teljesítményhátrány a kettő között (főleg tuningban, akkor már inkább csak a levágott SP-k húzzák vissza, de ekkora számnál nem akkora érvágás), így igencsak az 50-esek az ajánlhatóak (hát még a mai árak mellett!).
512MB-os 4870-em
Ne is mond, épp emiatt a kártya miatt akarom most túlméretezni magam VRAM-al, mert ez a kártya sem bírta sokáig 1920-ban, és drága lett volna már utólag váltani 1Gb-osra, ez kergetett bele az X2-be...
Januárig tuti nem akarok várni, és félek, karácsony előtt inkább felfelé mehetnek csak a kiskerárak, na meg ha ugyan annyiba kerül is, megéri inkább most elhozni 60-ért, mint 1 hónap múlva ugyan annyiért, annyival többet használom, mielőtt túl kell majd adnom rajta.
Azért kösz, az hogy mindenre válaszolok nem jelenti, hogy nem tartottam hasznosnak.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
De megint nem nagyon engedik az embernek.
50-esből nincs 2Gb-os, a 70-es pedig túlontúl drága az 50-eshez, nem is mondva, hogy a 2Gb-os 70-es már abszolút értelemben is túl drága (nekem).
Szóval ha már 1Gb, akkor egyértelműen 50-es, de 2Gb-os 70-est méregdrágán. Áá, inkább cserélem fél év múlva... (mert nem akarok egy negyedévet várni, a puszta reményért, mert semmi sem garantálja, hogy februárban már olcsóbbak lesznek, a Fermitől is függ, de még azon túl is több mindentől)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
tzsolesz
nagyúr
válasz janos666 #2256 üzenetére
A Far Cry 2, GTA4, STALKER C.S.-ban is eléggé elvérzik az 512Mb-os 4850 az 1gb-ossal szemben. Ha ezekkel a motorokkal, vagy hasonló felépítésű motorokkal fognak kijönni a jövőben játékok (már pedig fognak), azoknál valószínű pofán fog csapni a vram hiánya egy 5850/70 kaliberű kártyán 1920x1080 felbontás fölött. 1920x1080-ban nem tudom, erre gbors tudja a választ.
Valami olyasmi is dereng ezzel kapcsolatban, hogy a memória sávszélessége is igen meghatározó tényező ebben a kérdésben. Ha eléggé dúskál a kari sávszélességben, akkor állítólag kompenzálni képes sok esetben a memóriaelfogyást. Ezt csak azért mondom, mert az 5800 széria egyik gyenge pontja éppen a mem.sávszél.
[ Szerkesztve ]
-
bolvar
senior tag
Nemnagyon találtam egyik hsz-be se utalást így hát megkérdezem
GTA4 valaki próbálta már 5870-en?Ha esetleg valaki tapasztalta(nem köszi teszt nem érdekel )személyesen megoszthatná a véleményét velem.KösziA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
D.Orion
veterán
válasz TESCO-Zsömle #2253 üzenetére
Baromira nem értem, hogy ezzel a hsz-el te mit is akartál mondani. Én elmondtam a kollégának, hogy miért ér annyit mosta hardvere amennyit.Miért tartja ennyire az árát. Szóval nem értem, hogy ehhez még ezt minek kell hozzáfűzni, semmit nem változtat a lényegen, hogy még most is drágábban lehet venni pl. E8400-et, mint tavaly augusztusban.
-
Pubszon
veterán
Hali.
Az 5850-es mennyivel hosszabb mint a ref 8800GT?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
nagyúr
válasz tzsolesz #2264 üzenetére
van a "kicsit elfogy a VRAM" eset, meg a "nagyon elfogy a VRAM" eset. a Clear Sky és a Far Cry 2 AA nélkül az előbbit, AA-val az utóbbit produkálja. az elsőn lehet segíteni nagyobb memória-sávszéllel valamennyit, az utóbbi esélytelen.
1920x1200-ban 4xAA mellett több játékon (pl. GRID) is azt láttam, hogy már kezd kifogyni az 512M VRAM-ból, de még nem komoly. 1920x1200 8xAA többnyire már gyilkos.
Hogy az 1GB VRAM mikor lesz kevés? GTA4-et félretéve, szerintem 2560x1600 alatt nem mostanában."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
00roli00
aktív tag
-
DrJános
aktív tag
válasz 00roli00 #2275 üzenetére
Érdekelne, hogy ez 5870 vagy 5850.
Ha tudnál jó lenne egy fotó amit kicsit távolibb(akár látszódhatna az is, hogy a merev lemezek milyen messze vannak) (jó mondjuk az igaz, hogy ahány ház annyi méret de talán ad 1 kis viszonyítási alapot)
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
nagyúr
rv870 cikk a beyond3d-n - ki hitte volna?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
P00By
nagyúr
-
katt777
félisten
Mégis mihez, és mekkora felbontásba? Mert szarul megírt játékon nem feltétlenül segít a + VRAM. Hasonló konfigom volt, mint neked, és 1680-as felbontásban sehol nem volt VRAM- hiányom. Crysis ugyan 3870CF-ben többet használt, de nem ez gyorsított rajta, és nem is sokat.
janos666: Nagy felbontásba akkor is kell GPU is, nem csak VRAM. Azt csak hiszed, hogy CF-ben olyan teljesítmény-növekedést kapsz. Én is azt hittem, a megtévesztő teszteket látva, aztán a gyakorlatban kiderült, hogy nem véletlenül csak bizonyos programokkal tesztelnek, másoknál akár még veszhet is teljesítmény 2 GPU-val (nagyon kellett volna Oblivionhoz, és ott 0% volt a CF-"gyorsulás"). A CF szívás, hidd el. DX11-gyel más eljárások készülnek, amelyek gyorsabbak a régieknél, ergo a textúra-felbontás RAM-igénye megint megtévesztő. Persze te döntesz, én csak felhívtam a figyelmedet pár dologra.
tzsolesz: Miféle VRAM-hiány 1GB-os kártyán?
gbors: Na ugye, hogy elég 1GB VRAM. De pár embernek el lehet ezt mondani 1000X, meg hogy a sok memória a több megjelenítő támogatására van az 58xx karikban, hiába. Maradnak annál, hogy "hű, ha van 2GB-os kari, akkor az biztosan kell, nehogy már buta 1GB-osat vegyek..."
FragMaster: Nem mindenki olvas, különben már többször is megtalálja a választ a topicban, így kérdeznnie sem kellett volna.
-
katt777
félisten
Nem éppen.
cszn: Csak engem igazolnak: 1680-ban éppen, hogy csak jobb az 1GB (konklúzióban írják). Mondjuk a FC2 optimalizációja nem kevés kívánnivalót hagy maga után, az felbontástól függően teljesen eltérő eredményeket képes produkálni, vagy DX10 tesztben HD4650-en pl. meg sem nyekkent olyan beállításokon, amelyeken a Crysis vígan futott. Aki meg DX10-ben játszik vele, hiányos grafikával, az szimplán hülye.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz katt777 #2283 üzenetére
JColee elmondta (#2285)-ben helyettem tömören amit akartam, 4870-nél is nyugtatott engem maga a helyi nagymester is, hogy bőven jó lesz az 512Mb 1920-hoz is DX10 alatt is, aztán hamar kezdtek gyűlni a polcon a játékok, amiket félretettem egy későbbi konfighoz, mert nem futottak elég jól, és legtöbbnél többek közt a VRAM is limitáló tényező volt.
Akkor sem bukott még ki az aktuális tesztekből, hogy negyed év múlva már szállingóznak programok, amiknek kevés lesz az 512Mb, már 1920-tól kezdve is, nem csak 2560-nnál (mert az még mindig horror minden téren, pedig akár jól jöhetne, mikor néha itthon CAD-ezek, meg hasonlók).
Most is csak feltevésként dobtam, hogy talán lesz 1-nél több olyan, amúgy játékélmény szempontjából is érdekes program, amiben már akár 1920-as felbontásban is elkophat az 1Gb. (És nem is feltétlenül tölti meg a 2Gb-ot, mint a GTA IV maxon, csak mondjuk ~1200Mb kéne neki, így a folytonos cserélgetéssel emészti a memória és főleg PCI-E sávszéleket, ahol utóbbi nagyon nem tesz jót egy Crossfire rendszernek -> lásd Ph teszt 512Mb-os kártyákkal 2560-ban).Crossfire kapcsán pedig a saját méréseimre alapozok: [link]
UT3-ban, amire sok játék épül, 80 körül járt, pedig nem tettem meg mindent a CPU limit ellen, 3,6-os quadal. Átlagosan szarul idomuló játékok alatt is 60% felett járt a CF hatásfoka. A Storise féle techdemókban a 100-ot sem lehetetlen megközelíteni, de masszív CPU mellett is inkább ~25% gyorsulás volt jellemző, mintsem problémák, egyedül a GTA IV mutatott mérési anomáliákat, de gyakorlati szempontból erősen megérzi, ha duplázod a VRAM-ot (nem tűnnek el a textúrák, és látsz át a falakon..), és játszhatatlanból játszhatóba megy át, ha duplázod az RV770 GPU-kat a rendszerben.
Azok a játékok meg hova izgassanak, ahova egy 9600GT is elég lett volna, a lényeg, hogy mennek azok is, de az erőforrás igényesebbek is. Legrosszabb esetben letilthattam volna az egyik GPU-t, de egyszerűbb driverfrissítésig pihentetni egy játékot a polcon, mint egy majdani hardwarecseréig, utóbbi azért ritkábban esik meg (legalább is nálam).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
arn
félisten
válasz katt777 #2287 üzenetére
a teli jatekoknal majd nezheted az 512es kartyat
itt most egy 100k koruli kartyarol van szo. ha egy kozepkategorias kartyan is annyi ram van, akkor siman altalanossa valik a fejlesztoknel, hogy erre lovik be. nyilvan aki ennyiert vesz kartyat, az pedig fel akarja tupirozni a grafikat - fel ev mulva szvsz siman beleutkozhetsz a korlataiba.
persze ha az atlagot nezzuk, akkor nem nagyon lesz eltero a teljesitmeny.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Gr3GoRi
tag
Gigabyte B550 Aorus Pro v2 // R7 5800X // Patriot Viper Steel 4400 CL19
-
cszn
őstag
válasz Gr3GoRi #2290 üzenetére
Jó teszt. A lényeg benne van:
"U.i.: összefoglalva a cikk lényegét azoknak, akik egyből ide ugrottak: a HD5850 gyorsabb, kisebb, halkabb, kevesebbet fogyaszt, többet tud (DX11, szebb AF, gyors AA stb.) és nem utolsó sorban olcsóbb a GTX285-nél, csak a kis volumenű kezdeti szállítmányok miatt nem olyan egyszerű beszerezni. Nem szeretnénk temetni a GF-et, mert ha lejjebb megy az ára, akkor még mindig egy nagyon jó kártya, de jelenlegi pozíciójában elavult, így csak azoknak ajánljuk, akik szentül hiszik, hogy a PhysX a válasz mindenre."
Ja és ajánlom a GTA4-el példálózók figyelmébe az eredményeket. -
nagyúr
válasz katt777 #2283 üzenetére
igen, jelenleg, és néhány sarkított esetet leszámítva. de emlékeim szerint sosem mondtam mást...
#2286: ezt a Tomshardware tesztet láttam már korábban, alaposan kiakasztott... Crysis-re rámondják, hogy konzervatív VRAM használó, és AA nélkül tesztelnek.
GTA4-ben nem vagyok otthon, de ott sem láttam AA-t a képen - abban amúgy van?
Tomi, tomi, nem lesz ez így jó"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
luw2win
őstag
Sokáig elég az 1Gb vram..., 2gb már nagyon felesleges, csak ráhúzzák fölöslegnek és a paraszt megveszi.
gbors:GTA4-be minden van csak AA nincs, akármennyit teszel rá akkor is ugyanolyan recés marad minden
[ Szerkesztve ]
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest