-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz Sanchez638 #32501 üzenetére
Volt vele Aero. Mármint, ha az a wingomb+tabra előjövő csudajó programváltást takarja, meg az animált ablaknyitás-csukás mizériát.
De aztán már az is lehet, hogy rosszul emlékszem és másik kártyával volt, próbálgattam a hétvégén párat
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz Sanchez638 #32501 üzenetére
Shader model 2.0 elég az aeronak (x800-al pl csak úgy száguld vmi 5,9 pontot ad asztali aero teljesítmények), csak abban az FX finoman szólva sem jeleskedik (de vistás driverrel annak is mennie kell), talán még vram terén kell neki min 128 mb ram.
Szerk; Hivatalosan;
Windows 7 Aero RequirementsWindows 7 Aero If the problem is Windows 7 Aero themes not working, your computer may not meet the minimum requirements to run Windows 7 Aero. According to Microsoft, here are the absolute bottom requirements to run Windows 7 Aero:
1-gigahertz (GHz) 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
1 gigabyte (GB) of random access memory (RAM)
128-megabyte (MB) graphics cardAero also requires a DirectX 9 class graphics processor that supports a Windows Display Driver Model Driver, Pixel Shader 2.0 in hardware, and 32 bits per pixel.
For best results, you might also want to follow these graphics processor recommendations:
64 MB of graphics memory to support a single monitor with a resolution that is less than 1,310,720 pixels (for example, a 17–inch flat panel LCD monitor that has a 1280 × 1024 resolution)
128 MB of graphics memory to support a single monitor with a resolution from 1,310,720 to 2,304,000 pixels (for example, a 21.1–inch flat panel LCD monitor that has up to a 1600 × 1200 resolution), that
256 MB of graphics memory to support a single monitor with a resolution greater than 2,304,000 pixels (for example, a 30–inch wide-screen flat panel LCD monitor that has up to a 2560 × 1600 resolution)Now, that is quite a bit of specifics they give you. For the most part, you need a computer with a decent processor (more than 1GHz clock speed), at least 1GB of RAM memory, and a graphics card with at least 64 MB of memory, depending on the monitor you are using
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Sanchez638
addikt
-
Tim82
félisten
Ha van átlátszó tálca Win 7 alatt, akkor van Aero, ez a legbiztosabb indikátor. De van, hogy nem mindig megy magától, ha jól emlékszem, akkor egyrészt lehet próbálni vagy Aero téma választásával erőltetni, hogy induljon el, vagy van is rá valami hibakereső megoldás Win 7 alatt.
Aztán vannak ilyen furcsaságok, hogy a hivatalos követelményekkel ellentétben 64 MB VRAM-os Radeon 9600 Mobility-n is fut az Aero (Thinkpad T42-n volt személyes tapasztalat), viszont az elvileg teljesen Aero-képes Intel GMA 900-on meg nem (mert állítólag driver-oldali támogatás is kellett volna az Intel részéről, de ott már Vista driver sem nagyon született, pedig 2005-ös notikban használták a GMA 900-at).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
-
Exian
addikt
Hm. Hát lehet, de ez akkor rejtély marad, én ugyan nem rakok wint arra a gépecskémre csak emiatt Annyira szuper rajta a Debian, az asszony is megszokta-szereti már (most már csak ő használja), hogy jól van az úgy.
A zsírúj Acer laposomra meg Ubuntu került, azon sem fogom megpróbálni a Windows és az Aero rejtelmeit
-
-
Fenyő
őstag
Ja ilyen gyengébb gépeken én sem szenvedek winnel, hacsak nem játékra kell vagy vmi spéci win-only progi kell menjen rajta, de még nyugdíjas anyum is szívesebben használja Linuxot mert, hogy az mennyivel gyorsabb, holott egy izmosabb Core2 4 Gb rammal van a Win7 alatt, de azt nemigen használja, pedig a bootmenuben az az alapértelmezett.
quailstorm: Az ilyen gyengébb gépeken, vgakon érdemesebb kilőni az aerot meg az egyéb csilivilit, nagyon meg tudja fogni vasat.[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
Valakinek volt dolga már eRam márkával? Ddr1es ram 400mhz 2x256mb Hynix D34 chipes. Mennyire lehet kifogni a tuningos modulok ezeknél?
Számom az adatlapomon.
-
Fenyő
őstag
válasz Sanchez638 #32512 üzenetére
Hynix D43 Intelt szereti, akár 500 fölé is lehet vele menni (dehogy melyik revíziója volt a szupertuningos már nem emlékszem volt bt, ct meg dt), viszont amd-vel gyakran még a gyári 400 is problémás.
-
törölt tag
Érdemes megnézni!: link
Ha már csak 1-2 megy, akkor is megéri. -
bacsis
Közösségépítő
kaptam egy Matrox RT-2000-es VGA kártyás digitalizálós videószerkesztős témás cumót sajna a gyári szoftverekből a driveren kívül semmi sincs meg, de a speckó kanócai meg a videó kimenetes dobozkája megvan
-
-
gban
Közösségépítő
Ma jött pár bumeráng cucc (még én adtam el a srácnak), az alábbiakból vágyik valaki valamire?
Slot1 lapok: BE6, P2B-F
2 db Vibra16, 1 db AWE64
Ati Rage Pro Turbo
Radeon 8500LE, Rage Theater chippel - a "rejtőzködő 9200-verő" (nem is ismertem, meg nem is tudtam hogy jobb mint a 92xx, és 10-ből 9-en így voltak vele)
3,2 és 4,3 Seagate
A többi leginkább tucatcikk (cerkák, lan, ház, táp, Mx400, stb.)Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
Megy majd.
Ha minden igaz, csak a DVI kimeneten van kép, a D-Subon nincs, de analóg jel kijön a DVI-on, átalakítóval megy bármilyen monitor vele.
Valamint a venti nem gyári a gyári bordán, azt lekapom a fotó előtt.
Ezt is kb. 4 éve adtam el így, de simán lehet hogy megvan a belevaló gyári zajos venti.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Sanchez638
addikt
Hd2600pro vga-t egy amd x2 5050e kihajt vajon?
Számom az adatlapomon.
-
Fenyő
őstag
válasz Sanchez638 #32525 üzenetére
szvsz bőven, egy 3850-est is simán.
-
zoltanz
nagyúr
válasz Sanchez638 #32525 üzenetére
Még egy dual P3 is elég neki.
-
zoltanz
nagyúr
-
quailstorm
nagyúr
válasz Bull Boss #32531 üzenetére
Nem üzletet akarok rontani, bocs, ez úgy jött.
Személyes csalódásom a PCChips lapomban, ami 90%-ban ugyanez, vagy teljesen. Nekem meg ha nem is erőgép, de azért egy Vanta 16 vagy TNT2 M64 szint kellett volna.Annyi pozitívumot tudok mondani, hogy a linuxokat, Windows Xp-t, bootCD-ket, live rendszereket megeszi és szereti.
Amúgy honnan lehet tudni, hogy ez ritka? Ilyen chipsetes lapom van. Amptron lapom is van. Nekem ez sima consumer termékként él emlékeimben.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz quailstorm #32530 üzenetére
Neee, ez tuti egy fostalicska.
Az: ráadásul azok a verziók (ebből is, Voodoo3-ból is) amit efféle lapokra szereltek, erősen visszafogott típusok.
Ugyanakkor néhány ezerből, ami átment a kezeim között, szumma talán kettő vagy három efféle öszvér volt...
Ui.: nem a chipset ritka... Az eléggé vegyesvágott volt, sokszor valami SIS csodát szitáztak, mittudomén, XCel2000 márkanévre... A felrakott VGA miatt ritka.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Bull Boss
őstag
Ezeket a lapokat általában irodai felhasználású gépekbe rakták. Akkoriban még erős S3 trio uralom volt, ahhoz képest pedig szerintem olyasvalakinek akinek nem volt pénze új AGP-s lapra és TNTre mondjuk annak egy jó alternativa lehetett. A dátum 2000 ne felejtsétek... Akkoriban még csak álom volt számomra az AGP...
-
quailstorm
nagyúr
válasz Bull Boss #32534 üzenetére
Jó, csak miután rájöttél, hogy az utasításokat hiába kezeli, ha még a Quake2-t is szénné kell butítani hogy menjen (N95 8GB erősebb ennél), és volt nálad egy akkoriban drága cucc, amivel nem mentél semmivel többre mint egy AGP-s olcsólap+S3 kombóval, de fejleszteni se tudod, mert ezen AGP nincs, na utána elöntött a boldogság.
Ennek az irodában volt a helye, ne is jöjjön ki. Jó dolog, hogy normális IGP-t raktak bele, megfelelő támogatással, korrekt működéssel, de az kevés volt. -
Sanchez638
addikt
Ilyen házat mennyire lehetne találni? Mert akarok megvételre keresni.
Számom az adatlapomon.
-
Yutani
nagyúr
válasz Sanchez638 #32536 üzenetére
Csak simán rákerestem gugliban. A magyar találatok száma alapján kb. nulla az esélyed.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Sanchez638
addikt
Volt 2014-ben is 8k-ért eladó, valamikort ősszel. Ráadásul ilyen kék.
Számom az adatlapomon.
-
Yutani
nagyúr
-
Fenyő
őstag
válasz Sanchez638 #32527 üzenetére
Mármint gondolom a HD2600Prónál, ha jól rémlik ez még DDR2-es tehát inkább a vramot, bár gpu sem vmi acélos, ez pont az a generáció, ahol elég gyengus volt a "középkategória" (H2600/8600), nyers erőben az előző generáció felső kategóriásai (x1950/7950) simán megeszik őket, szvsz az 5050E-hez mehetne vmi erősebb is, HD4670-ben pl már van hardveres flash gyorsítás is és köröket ver a HD2600-ra 3D-ben, persze ha csak netezni, filmet nézni kell, akkor gyak tökmindegy, de akkor tuning is felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
ALi TNT2-re visszatérve, egyszer poénból belőttem a shared memoryt 0MB-ra, és megnéztem mi van, adott képet, de olvashatatlan volt a BIOS, nem tudom hova tudta egyáltalán azt a kevés színt és formát rakni.
Raktam is vissza 32MB-ra rögtön. -
gban
Közösségépítő
Ismét érdekességeket hoztam, 2 kérdéssel.
Kiderült, a 8500LE ad képet a D-Sub-on is, csak 50 Hz-en, ezért nem mindegyik monitor ad képet vele.
Ennek mi lehet az oka? Win alatt még nem próbáltam, érdekes lehet még majd ott kipróbálni, hogy változtatható-e az 50 Hz.
A másik, szintén a bumeráng csomagban jött, egy igen faxa kis lap, ez:
A nagytudású a 939 melletti ram-foglalatok közül a középsőt használta, és egyszer csak sms-t kapott az indiánoktól: felszállt a füst, a sárga karikás chipből. A lapot megkaptam, én meg izgalommal kezdtem vizsgálni, vajon mi halt meg, mihez tartozik a chip.
És ez lenne a kérdésem a szakértőkhöz, mi ez a chip, és mihez tartozik?2 lehetőségre gondoltam, vagy totál nem látja a ramot itt, akkor még a 754-es rész azért használható, van is procim bele, vagy az AGP halott, az nem lenne jó (a srácnál nem lehet tudni, simán lehet hogy azt ölte meg).
Kipróbáltam, ram meg vga nélkül, indult a tesztkártya szerint, hurrá.
PCI VGA, 128-as ram bele, és van kép, szuper.
AGP VGA bele, indul, még szuperebb. De akkor mi halt meg?
Kiderült, csak a középső ram slot halt meg, a 2 szélső megy, vagyis a lap még igen jól használható.Szóval vagy kerül hozzám majd egy olyan chip, és kicserélem, vagy ha valakinek majd így is jó lesz, akkor így marad.
Aki meg tudja a választ bármelyik kérdésre, ne tartsa magában.Bónusz kérdések: levegyem a chipet, vagy az már bajt nem okoz?
Illetve lehet hogy 1 ága halt meg, 2 meg megy, és ha leveszem, nem fog menni egyik ramslot sem?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
bunfi
őstag
Üdvözeltem!
A képeken látható Compaq gép került a birtokomba és mivel egy kis port leszámítva újszerű és működőképes állapotban van, eredeti billentyűzettel és egérrel, emiatt nincs szívem kidobni. Ha érdekel valakit kérem vegye fel velem a kapcsolatot privátban. (aka. ingyen elvihető)
[kép_01] [kép_02] [kép_03] [kép_04] [kép_05]
(Utólagosan elnézést kérek a képek minőségéért, az 520-as nem egy tükörreflexes Nikon)
[ Szerkesztve ]
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
FinalCaleb
tag
válasz FinalCaleb #32546 üzenetére
Bocs mégsem pwm szabi. Ez egy SO8 tokozású FET. APM9926.
[ Szerkesztve ]
Az embert a hitek vezérlik, de a tények mozgatják...
-
FinalCaleb
tag
válasz FinalCaleb #32547 üzenetére
És nem az AGP-hez hanem a DDR1-3 slotokhoz tartozik!
Az embert a hitek vezérlik, de a tények mozgatják...
-
gban
Közösségépítő
válasz FinalCaleb #32546 üzenetére
Írtam, én sem zártam ki hogy ferde vga okozta a zárlatot, 3,3 voltost viszont nem tud beletenni.
Monda hogy a rammal molyolt, akkor füstölt el, és a középsőben volt a ram - ez a slot nem megy most.
De hogyhogy megy a másik kettő????
Valamint lehet, hogy a két szélső megy ugyan, de nem jó feszt kap? Melyik lábakra mérjek?Postázást nem vállalok.
-
FinalCaleb
tag
2.5 V-ot kell adnia a VDD ágakon amik a 7,15,22,30,38,46....164,172,180 érintkezők. VREF referencia feszültség az 1-es érintkező. 184-es pin az SPD romjának kell.
Én így sérülten nem járatnám. Először mérj rá a AMP9926 (jobbra négy közös) és a H9916 (középső) lábaira úgy, hogy egy föld ponthoz a viszonyítod. Ez valami DC-DC stepdown táp. Azok az OST kondik is szerintem elég szarok már. Ott is a - + oldalról mérhetsz. A lényeg ha nem nem 2.5V jön ki akkor a RAM bánja.Az embert a hitek vezérlik, de a tények mozgatják...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest