-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanchez638
addikt
Nem jár valaki Fót fele és nincs véletlenül Firewire csatis pci-s kártyája+ kábel hozzá? Vagy Firewire to usb(kb bármilyen átalakító)
Számom az adatlapomon.
-
Fenyő
őstag
Kicsit off, de ha vki ócó energiatakarékos gépet építene így karácsony előtt itt talál hozzá E-es (max 45W tdp) AM2/AM3-as X2-es procikat korrekt áron garival.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Nudlee
aktív tag
Srácok!
Hozzáértők tanácsa kéne.
Kaptam egy C2Q procit, viszont a szállításnál letört két kondi az aljáról. Az egyik meg van, a másikat egyenlőre nem találom. Mennyire gáz? Mit szoktak ilyenkor csinálni? Mivel lehet pótolni? -
Sanchez638
addikt
válasz Balathruin #32156 üzenetére
Ez megy most nekem az egyik p4-be
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
Balathruin
veterán
válasz Sanchez638 #32157 üzenetére
Samsungnak nem hinném el, hogy 100-as, de lehet valami baleset történt gyártáskor.
-
Sanchez638
addikt
válasz Balathruin #32158 üzenetére
am mindenki isteníti a wd blue vinyókat, közbe nálam abból van a legtöbb rossz.(2,5-ből)
Számom az adatlapomon.
-
Balathruin
veterán
válasz Sanchez638 #32159 üzenetére
Pont, hogy szidják azt is és a Greent is.
-
Nudlee
aktív tag
-
Tim82
félisten
válasz Nudlee #32161 üzenetére
Helkis fórumtársat kérdezd meg, hogy vállalja-e és ha igen, mennyiért. Róla tudom, hogy régen foglalkozott prociláb-visszaforrasztással.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Nudlee
aktív tag
válasz Sanchez638 #32162 üzenetére
Meg
Tim82: köszönöm!
-
unclefucka
senior tag
válasz Nudlee #32154 üzenetére
Utoljára a SLOT 1 (és SLOT A) procik voltak olyanok, amik "jobban bírták a strapát".
Nem is értem, hogy milyen erőhatás kellett ahhoz, hogy egy kis kondi letörjön egy LGA775-ös aljáról.
Borzasztó belegondolni is, hogy emberek mennyire nem becsülik az "értékeiket". Már az is elég lenne, ha egy nyüves gyufás skatulyába, vagy egy kajás dobozba belehajítja az ember a procit és nem törne le semmi róla.Persze, nem elvárható, hogy az ember megtartsa az eredeti csomagolását, vagy beszerezzen egy darabka hungarocellt (pedig de!), mert hát az lenne a jó.
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
törölt tag
Hello!
Üdvözlök mindenkit .
A napokban hozzám került egy ínyenceknek való csemege.( gondolom )
Ha valakinek van róla bármilyen infó--elképzelés--tájékoztató
Szívesen KÖSZÖNETTEL veszem.
Mivel Én gyűjtő nem vagyok akár vásárlási ajánlatokat is megfontolok
Erről van szó
Minden ami vele kapcsolatos érdekel. -
Fenyő
őstag
válasz Sanchez638 #32153 üzenetére
Sima vagy E-s prociból is lehet U-t csinálni, 2GHz környékre (10x-es szorzó) és 1.1 -1.15 v körülre kell belőni a max P-state-et (a minimumon is lehet vmelyest faragni, talán 2x-es szorzó a legkisebb, azon 0.8v-on biztos elmegy), Win alatt Phenomtweaker vagy K10stat kell hozzá Linux alatt pedig K10ctl, amúgy e-bayen van u is nem is vészes áron.
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz Sanchez638 #32168 üzenetére
Én speciel a Phenomtweakert és a K10ctl-t használom (K10Statot alternatívaként írtam vki azt szereti) az 240-es X2-esem, a gyári 1.425v helyett simán megy 1.2v-on is a gyári órajelén (ez már E szint, persze nem árt jól kitesztelni, egy egynapos prime95 blend már nagyjából megteszi), egy ezeréves AM2-es Asrock lapban.
-
Rolci
tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni, ehhez keresek drivert win 95-98 alá!
[ Szerkesztve ]
-
Nudlee
aktív tag
Van itten 2db SL5ZA Xeon.
Mit érhetnek ezek vajh? -
Nudlee
aktív tag
válasz unclefucka #32165 üzenetére
Külföldről jött a pakk, aránylag be voltak csomagolva az alkatrészek. Valszeg. durváskodtak a csomaggal.
Szerintem egy másik proci éle rendezte le ahogy hozzáverődött.
Nyilván ha egy "hozzáértő" csomagolja, akkor túléli az utat.
A jó hír, hogy meglett a hiányzó kondi -
harmat007
csendes tag
válasz Nudlee #32154 üzenetére
Volt hogy kaptam ömlesztett(kb 60db), Quad cpu-t, igaz java részt xeonok voltak.
Volt közöttük olyan is, aminek szó szerint le volt "gyalulva" az alja, kb 15-20 smd hiányzott.
Bevágtam a gyűjteményem közé a hiányosakat, majd egyszer gondoltam egyet és kipróbáltam őket.
Hihetetlen, de szinte mind jó volt, a gyalult x5450-es még 4Ghz-en is stabil volt -
harmat007
csendes tag
válasz Nudlee #32180 üzenetére
Véleményem szerint próbáld ki bátran, főleg ha csak 2db hiányzik.
Volna rá egy söröm hogy gond nélkül üzemel, forrasztással könnyen bánatot okozhatsz egy CPU lelkében.
Sok smd-nek nincs komoly szerepe, tapasztalatom szerint csak ott volt gond ahol egy csoporton belül mind hiányzott. -
Sanchez638
addikt
Pfúú emberek nagyon szaporodnak itt a sl8jz-s Pentium 4 3ghz procik 3db van már
Számom az adatlapomon.
-
gban
Közösségépítő
-
zoltanz
nagyúr
Athlon Xp -s gépbe raktam most egy HD2600 Pro 512 DDR2- (128 bit) s karit.
-
unclefucka
senior tag
Kétlem, hogy SL8JZ jelöléssel létezne s478-as tokozáson kívül bármilyen másfajtában.
Az én 3 GHz-es Prescottom SL8HZ jelölésű, az az (egyik) LGA 775 -ös verzió.
Viszont 64 bites, de minek?[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Sanchez638 #32186 üzenetére
egy jöhetne nekem is
-
Nudlee
aktív tag
válasz bacsis #32183 üzenetére
Köszi, akkor inkább majd csokira cserélem
harmat007: én is épp azon gondolkodtam, hogy ezek csak szűrőkondik és nem biztos, hogy túl nagy jelentőségük van. Van itt helyben egy komolyabb laptop service (talán van BGA állomásuk is), megkérdezem azért őket, hátha pici pénzért visszamelegítenék a két kondit.
-
Balathruin
veterán
Ha van több lapom is ami nem ismeri a "modern" DDR RAMot akkor nem lehet semmit se kezdeni vele? 2db 1GB 400MHz-es modulról van szó, majdnem úgy néznek ki mint pl. a DDR3 memóriák.
-
gban
Közösségépítő
válasz unclefucka #32189 üzenetére
Simán lehet hogy úgy van ahogy írod, én is úgy gondoltam hogy egy ilyen típusszám egy konkrét procihoz tartozik.
Az zavart meg, hogy ezt dobja a google.Postázást nem vállalok.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Sanchez638 #32193 üzenetére
egyet nem cseérlünk el? lenen helyette egy C1-esem.. igazi kazán
-
Yutani
nagyúr
válasz Balathruin #32192 üzenetére
Én most rendeltem Ebayről ilyen "high density" ramokat, 2x1GB-ot. Az aukcióban oda volt írva, hogy AMD processzorokhoz ajánlják, illetve a legutolsó DDR-es chipsetekkel képes együttműködni.
Kompatibilitás lista:
VIA Chipset:
K7:KT400, KT400A, KT600, KT880, KM400, KN400
K8:K8T800, K8M400 ,K8T800Pro,K8M800,K8N800, K8T890,K8T890Pro
P4:P4X400, P4X400A, PT800, PT880, PM800, PM880, PT880Pro, PT894, P4M800,P4T800,P4T880,P4T890etc.SIS Chipset:
SiSM650, SiSM760, SiSM741, SiS655FX, SiS655, SiS651, SiS650GX, SiS648MX, SiS648FX, SiS648, SiS645DX, SiS650GL, SiS650, SiS645, SiS760, SiS755FX, SiS755, SiS748, SiS746FX, SiS746, SiS745, SiS741GX, SiS741, SiS740, SiS661FX, SiS655TX, SiSM661FX, SiSM661MXNF Chipset:nForce3/ nForce4, C51(DDR1), C61(DDR1), GEFORCE 6100-NFORCE 410/430)
Úgy tűnik, az Intel DDR-es chipsetek teljesen felejtősek.
#tarcsad
-
válasz Yutani #32197 üzenetére
AMD only ramokkal kapcsolatban ajánlom cikkement: [link]
Intelben felejtős hogy menne, de via és sis chipsetes intel procis lapokkal még mehet.Az újabb DDR2/DDR3 AMD only esetén meg akár intel chipsetessel is mehet.
Az intel féle vezérők nem annyira rugalmasak hogy kezeljék az ilyen ramokat. Az újaknál volt hogy ment ddr3-as amd only ram intelbe. Annyi a lényeg hogy AMD nél 90%-ban megy, intelnél ez az arány sokkal rosszabb ezért ír rá a kínai amd only-t.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest