- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanchez638
addikt
Azé ilyen ritkán történik, leesett egy olló az asztalról és hát persze, hogy a hósszabítóra és azon belül a kapcsolóra esett. Azt hittem áram szünet van, aztán rájöttem.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
zoltanz
nagyúr
Abit BX133Raid
Pentium 3 933 MHZ (7*133) @ 700 MHZ (7*100)
640 MB Ram (3-3-3-6) @ (2-2-2-5)
ATI Rage II C 8 MB AGP
Windows Me
3DMark99 Max:
3DFX Voodoo 2 12MB-ossal a Quake II (OpenGL): demo1.dm2: 56,4 FPS -
válasz OldPCfan #26891 üzenetére
Hőpasztát én legelőször egy 2000+-os Amd-n használtam, addig ami volt rajta mindig szétkentem vagy egyáltalán nem használtam pasztát. De Penti1,2-nél majdhogynem mindegy volt a nagy felület miatt, 5x86 meg 486 esetén száraz volt a proci. Már ugyan eladtam de pl a 486SX-en még borda sem volt gyárilag, az azelőttiken meg még tuningnál sem volt igazán érdekes. Mai napig maradtam a legolcsóbb ezüstpasztánál, tudom hogy a márkások meg a lekvár (ugye basics ) jobbak de nekem megfelel a noname. Most ramokkal vagyok így, megveszem a noname szart, HDD meg SSDből is már mindegy. Lehet csak öregszem...
Az érdekelne hogy ki milyen hülyeséget csinált ami akkor jónak tűnt de utólag baromság volt.
Nálam:
faragasztóval chipsethűtőt NF7-re úgy hogy még faforgács is került rá mivel a bordát amit szétvágtam azt egy fadarabbal fogtam be a satuba. Aztán végül kiderült hogy havernál majdnem ugyan az az NF7 megy a gyári ventit kikötve is stabilan tehát tök fölöslegesen barkácsoltam.
pillanatragasztóval ragasztottam Ti4200 ramjait ami utána egyből meg is döglött, szerencsére gariba visszavették bár nem érdemeltem meg
P1-es gyári hűtőt szintén pillanatragasztóval chipsetre Acorp 7KT266AL
Kinyírtam 2x8gb ddr3 ram egyikét ami 1.35v-os gyárilag borda nélküli és bios auto fesz bentmaradt 1.75v-ot adva neki ez múlt héten volt. (ez azért brutál amatőr lépés részemről, pont hogy minden mozdíthatót biztos kézzel húzok a gépben de ezt elcsesztem) Visszaveszik de ezt keményen elcsesztem. -
Sanchez638
addikt
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
gban
Közösségépítő
válasz MasterDeeJay #26905 üzenetére
Az érdekelne hogy ki milyen hülyeséget csinált ami akkor jónak tűnt de utólag baromság volt.
Esküvőt ér beírni?
Én természetesen nem írnám be, meg az asszony is megláthatja, de másnál előfordulhat
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
OldPCfan
csendes tag
Hogy,őszinte legyek nekem most a 433Mhz Celeron-ra kéne hőpaszta de akkor ha az ezüstpaszta jó akkor azt veszek mindenképpen.
IntelCeleron(433Mhz)/256MB RAM/C-MediaCMI8738/S3Trio3D/2X(4MB)/Win98SE
-
Yutani
nagyúr
válasz OldPCfan #26908 üzenetére
Gyűlölöm az ezüstpasztát, én csak normál pasztát veszek, méghozzá a Titan NanoBlue 3g kiszerelésűt (van hozzá kis spakli teríteni), 900 Ft körül van itt nálunk.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Rive
veterán
válasz OldPCfan #26908 üzenetére
Napi használathoz igazából nincs előnye az ezüstpasztának (néhány forrófejű hardver igényeitől eltekintve).
Mai napig az ocsó fehéret használom mindenhol (itt a cégnél bent tízdekás kiszerelésben tartjuk ).[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Elsősorban informatika témában, mert aztán nekem is lehetne sokmindent írni ami jó nagy baromság volt utólag végiggondolva.
OldPCfan
Nincs nagy jelentősége, főleg nem ilyen procinál. Nekem az ezüstös jött be, bár állítólag vezeti az áramot ezért érdemes vigyázni hogy csak a magra menjen.
Szétteríteni úgy szoktam hogy egy zacsit rakok az ujjamra és végigkenem a magon és a bordán is külön külön.[ Szerkesztve ]
-
válasz Yutani #26911 üzenetére
Egyre ritkul a sima AT ház+táp is, nekem is már csak 1 maradt, utána nemtom honnan tudok majd venni vagy kukázni -vagy 5 komplett AT gép kuka mellől jött . Ha gyanús a táp mérd meg a 12/5 V- okat hogy leadja- e rendesen.
(#26910) Rive : nekem is a sima fehér paszta jött be, azt használom
(#26913) MasterDeeJay : nekem csak átlagos baromság volt, egy SS7 lapba ferdén toltam be a ramot, nem vettem észre csak amikor már a fesszabályzóból kijött a füst, jó kis lap volt, sajnáltam.
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
bacsis
Közösségépítő
Frankón hazavágta az 1,75V a ramokat?
Érdekes, mert gondolokm nem több órán keresztül volt így huzatva, ne hogy már ne bírjanak ki ennyit
Én adtam már DDR1-es RAM-oknak 4V-ot is, igaz 2,95 a gyári, de mégsem murdeltek meg
Illetve véletlenül adtam 1,6V-os K6-III+-nak 2,8V-ot, mert benéztem a jumperelést, ez már közel dupla akkora feszkó, de azon kívül, hogy nem adott képet a gép, nem lett semmi baja miután beállítottam megfelelőenAmit én csesztem el, de végülis megúsztam, vízhűtéssel akkor ismerkedtem... tele ment vízzel a gép persze
Ki hajszárítóztam, de már jönnöm kellett melózni, így nem próbáltam ki, meg mondom estig még szárad...
hazajöttem a melóból gép bekapcs, el is indult de képet nem adott... kikapcsolom, ramot illesztek, gép vissza, de semmi.. VGA-t kiszedem újra illesztem, visszakpacs, semmi.. kábelek ilelsztése, gép bekapcs semmi.. szal így jópárszor ráindítottam a gépre... mondom újrailelsztem a procit
leszedem a blokkot, procit kiszedem, látom ám szó szerint áll a CPU foglalatban a víz ugye fektetve volt a gép, ki sem tudot folyni na gyorsan azt is ki hajszárítóztam, proci vissza, a gép hibátlanul pöccre elindult -
válasz bacsis #26915 üzenetére
Amikor frissen megkaptam a ramokat akkor a memtest ment egyből hiba nélkül. Aztán próbálgattam mit tud és olyan 1800 körül volt a vége de inkább a lap miatt. Visszaraktam gyárira majd windowsba csinált egy kékhalált memóriahibára utaló üzenettel. Na akkor memtest még egyszer és az első teszten nem volt fél perc már hibázott. Teljesen mindegy milyen órajelre és feszre rakom, most már mindig hibázik.
Én voltam a hülye hogy auto-n hagytam az elvileg low power borda nélküli ramokat és nem lőttem be fixen. Ezen cikkemben szereplő 1333-as létező legolcsóbb ramokkal volt. Egyébként SK Hynix H5TC4G43MFR-H9A chipesek amik 2666-on is mennének (válogatva más gyártónál). Hynix MFR-ként ismertek. Csak az egyik nyíródott ki, de holnap egész napra ráeresztem a többi ramra is a memtestet nehogy gáz legyen később.
Megtartanám mert 4-5mb-nyi helyen hibázik csak, a hátsó oldali utolsó előtti chip pontosan. Legrosszabb esetben az egész címtartományát letiltom (bcdedit badmemorylist) annak a chipnek akkor is maradna 7.5Gb, de ebay-en kínai emberke várja vissza gondolom leszedi valamivel aztán géppel rárak egy másikat. Pedig kiegyeznék én egy ingyen 7.5Gb-os modullal bátyám gépébe elférne. Nem igazán értem hogy miért nem foglalkozik senki sem rossz ramokkal, rakás pénzt meg lehet spórolni ha nem dobnánk ki az olyan ramot amin csak pár bit szar.
Nem merültem bele a témába de valószínű ramhibás videókarit is lehetne ilyen címkiszűréssel javítani. Csak hát akkor hazavágnám a használt piacot.[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz MasterDeeJay #26916 üzenetére
nem ám a proci mem.vezérlője (is) megadta magát
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz MasterDeeJay #26918 üzenetére
igaz-igaz az bírja
-
zotyesz66
őstag
Én egyszer egy bekapcsolt teszt alaplapból kaptam ki a ramot. Viszont túlélték, a lap is meg a ram modul is.
-
Rive
veterán
válasz cheatergs #26923 üzenetére
AT táp -> ATX alaplap átalakító nem ajánlott.
ATX táp -> AT alaplap átalakító mehet.Szimplán össze kell forrasztani a megfelelő feszültségeket a megfelelő csatlakozókon. Némelyik ATX táp ugyan nem szolgáltatja a -5 és/vagy -12V feszültségeket, de a legtöbb régi AT lap igazából megvan ezek nélkül.
Az ATX táp kér még egy kapcsolót, amivel indíthatod: nálam ez dupla - egy mikrokapcsoló, ha tesztelek, és egy billenő, ha járatok.Ui.: megfelelő csatlakozók: egy bontott ATX alaplapról, meg egy dög AT tápról. Meg kell még némi zsugorcső.
Ui2.: van olyan, hogy az AT lap nem adja meg a minimális terhelést a tápnak. Ilyenkor kell még egy böhönc vinyó vagy efféle extra terhelésnek. De ilyenkor is csak annyi történhet, hogy nem indul.
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz Ganz-[HUN] #26925 üzenetére
Csak egy kicsit gyenge.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Balathruin #26926 üzenetére
tolok rá egy alaplapot már is 12v-n ~12,5; az 5v-n pedig ~5+-0,3
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
helló, csoportból kinek van skype-ja?
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ádyka
őstag
Még 386 időkben, amikor a DX40 lapom 12.000-et ért, akkor gondota Ádám, hogy időt spórol.
Azaz nem kapcsoltam ki a gépet, hanem menet közben elkezdtem becsavarozni a kártyákat. Az első csavart rögtön bele is ejtettem, ahogy kell. Már nem emléxem, hogy kikapcsolt-e a gép, de pici égett szag az volt. Szerencsére csak a billentyűzet nem ment utána. Elégett lapon a fólia egy ponton, amit egy áthidalással meg lehetett oldani. Persze iszonyatosan betotjam, hogy hazavágtam, de a műszerész haverom kisegített.Aztán pár éve amikor már / még semmit nem értek a 386 lapok, és minden bontóban több tonna volt belőlük.... mondom megnézem mi van ha menet közben kikapom a processzort. Gép megfagyott, DX25 proci meghalt. A lap túlélte, másik proccal újra ment.
A giga EP35-DS3R lapon sikerül egy rövidzárat összehozni egy venti potival. Gép kikapcsolt, szag kijött, Ádám leizzadt. Gép elindult, venti nem ment. A lap hátoldalán kicsi felkunkorodott vezető:
Majd elkeztem rendbehozni: kis forrasztás kis cellux
És persze az elmaradhatatlan vonalkódos kamumatrica:Nem sok mindent nyírtam ki pancserkodással. Palomino XP-t sikerült unlockolni, viszont mire végeztem a művelettel, eltűnt a mag egyik sarka. A proci túlélte így is, és szorzófüggetlen lett.
Még a Radeon 9500-at is forrasztással prósítottam, untam mát havonta a catalystot hekkelni.[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Yutani
nagyúr
Ezt találtam ebayen, ami a legolcsóbb és Magyarországra szállít. Nekem megér 4000 Ft-ot a kész átalakító, mert nem kell gányolnom meg szétvágni cuccokat, amiket előtte be kéne szerezni.
Asszem meg is rendelem hamarosan...
#tarcsad
-
zoltanz
nagyúr
Azért nézegettem teszteket a Voodoo 1 4 MB-os köröket ad a Rage II C- 8 MB-osnak.
Nvidia NV1 sem volt rossz csak elhamarkodott lépésnek bizonyult, hiszen már a DirectX-szabvány véglegesítése előtt a piacon volt. A Quadratic Texture Mapping névre keresztelt technológiájával nem is háromszögeket rajzolt a képernyőre, hanem négyszögeket, amit 1995-ben csak nagyon kevés játék támogatott. -
Sanchez638
addikt
Lett egy GF2 gts karim, de nem tudom milyen fajta lehet(Inno3d kilőve).Esetleg valaki nem ismeri?
Jobb képet nem tudok csinálni most :S
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
gban
Közösségépítő
válasz Sanchez638 #26935 üzenetére
Nem a minőség a gond, hanem hogy nem kattintható / nagyítható.
Töltsd föl, úgy tedd fel a képeket.Postázást nem vállalok.
-
Rive
veterán
válasz Sanchez638 #26935 üzenetére
-
gban
Közösségépítő
Heti találós kérdés: milyen agp vga-n van csak DVI, és nincs dsub?
Ha valami komoly lenne, megérné megvenni.
Postázást nem vállalok.
-
-
-
gban
Közösségépítő
Íme a megoldás - tényleg nem komoly.
Postázást nem vállalok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.