Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Breki

    veterán

    válasz NOKA32 #14909 üzenetére

    ide is bemásolom

    nekem hasznos volt

    "Rengeteg ember kérdezgeti, hogy hol lehet a csomagja, panaszkodik, hogy már megérkezett egy hónapja és még nincs itt, biztos lenyúlta a posta, stb. Szeretnék most kicsit rendet tenni a fejekben, hogy ne szóljon minden második poszt erről.
    Alapjában véve kétféle csomag létezik, követhető (nemzetközi ajánlott) és nem követhető. Mindkét kategórián belül többféle ragszámot (tracking numbert) is megkülönböztethetünk.
    KÖVETHETŐEK: China Post Air Mail, NL Post, Malaysian Post (egy része) és társaik, melyeknél valahogy így néz ki a szám: RG466895750CN (első betű mindig R). Ezeket lehet követni végig, egészen a kézbesítés sikerességéig. Amint "Célországba megérkezett"-et láttok, valószínűleg pár napon belül már kézhez vehetitek a küldeményt. Gyakorlatilag egyébként nem akkor érkezik még az országba, amikor ez megjelenik, valószínűleg pár hete már hazánkban tartózkodik (hiszen a repülőút nem tart 3 hétig), csak akkor érnek el odáig, hogy feldolgozzák és frissítsék a státuszt.
    AMI MÉG KÖVETHETŐ: ePacket. Egyik legszuperebb postázási módszernek tartom, nagy sajnálatomra még elég kevés eladó alkalmazza és csak 20 dollár felett általában. Ez is követhető egészen a kézbesítésig, ráadásul nagyon hamar, átlag 2-2,5 hét alatt itt van a csomag. A tracking number valahogy így néz ki: LX221475885CN
    AMI NEM KÖVETHETŐ: ebből rengetegféle van, a legáltalánosabb a China Post Ordinary Small Packet Plus, mely csak számokból áll, ez általában addig követhető, amíg felveszik a raktárból a csomagodat, utána egyszer csak 1-1,5 hónap múlva megérkezik hozzád.
    A másik, aminek a legtöbb ember bedől, és ez a legfontosabb: a maláj postával küldött (Malaysian Post Ordinary Small Packet Plus). Tipikus tracking number: SYBPL01258142, SYBAB01256872, és ezek variációi. Ezeknél van az, ahol látjátok, hogy "Item arrived at Ferihegy". Itt van már 1 hónapja, de még mindig nem kaptam meg, hol lehet? Ez a státusz akkor jelenik meg, amikor ténylegesen ideér. A vámosok még nem is foglalkoztak vele, fel sem bontották a konténert, ezért nem kaptad még meg. Csak a maláj oldalról látják, hogy a konténer/repülő megérkezett, ezért frissül a státusz. Ne is várd, hogy ez valamikor frissülni fog, egyszer csak megkapod. A postán ezt nem látják, nem követhető csomag, nem tudsz utána kérdezni!!
    Van még több nem követhető tracking number is: Bpost internationallal küldöttek (LVS2016988300413912N1), nem követhető, de kb. 2-3 hét alatt itt van. YunExpress (YT1632597805538782), szintén nem követhető, de elég gyorsan itt van ez is.
    HOL KÖVETHETŐ, HOL NEM: LP00061180927994. Ez azért van, mert több postázási módhoz tartozhat ez a szám. Amennyiben Aliexpress Standard Shipping, úgy itthon is követhető, általában befrissül, ha az országba ér a csomag. Amennyiben OMNIVA Economic Air Mail vagy SunYou Economic Air Mail-hez tartozik a szám, úgy nem követhető a csomag, maximum a transferring country-ig. 17track ezt a számot általában az Australian Post-hoz rendeli, abszolút tévesen.
    Remélem minden tiszta ezek után, nagy ritkán előfordulhatnak még más tracking numberek, más postázási módszerek, de ezek a legáltalánosabbak."

    Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

Új hozzászólás Aktív témák