Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FeRRaR1

    őstag

    válasz slaci #7885 üzenetére

    Megértem amit írsz, és részben egyet is értek. Én sem Európa átszelésre vettem, mikor azt csináltam évi 3-4-5 alkalommal akkor nekem is D5 volt. Dugóban városban valóban több de pályán, országúton nekem 2-3 literrel eszik többet faterénál.

    Mint fentebb is említettem sokat nyomott a latba az alacsony futás is. Trafira ott a waze, de egyébként sem a nagy sebességben jobb csak, de főleg elindulásnál, besorolásnál nincs semmi késlekedés, mint a villany autó azonnal megy, ez nagyon sokat számít. Eddigi tapasztalat konkrétan: Tavaly fater ráköltött 1200 fontot, idén 840-et eddig. Ezek az olajcserén fékbetéten felül. Közeli ismerősöm 1400-at idén és szarakodik a szervópumpája meg a hátsó difije. Én ezt látom ennyi pénzből sok tele tank kijön, városi rövid távokon tökön szúrtam volna magam a dízellel. Télen is sokkal jobb, nagyon gyorsan melegít.

    Én elfogadom hogy jobb valahova a dízel, de az ellen sokat fel lehet hozni, még itt igazából csak a fogyasztást, biztosításom nekem ugyan annyi mint a V50-re volt. Persze ez országonként eltérő lehet, megmondom őszintén nem is tudom hogy teljesítmény vagy köbcenti alapján Magyarban most.

    Dízelek eladása sem lesz leány álom, sok városba hamarosan kitiltják őket itt nyugaton 2-3 éven belül, illetve külön dízel adók is jönnek. Szerintem valamit össze keversz, mert pont hogy a dízelekben vannak rákkeltő részecskék, pont ez miatt tiltogatják őket, a benzineseket nem. De ez egyébként is borult, mert a kis köbcentis magas nyomású bonyolult dízelek és benzinesek már ugyan úgy okádnak mindent.

    Viszont ebben az elektromos dologban nem vagyok biztos. Egyrészt szerintem nem környezetbarát, max máshol szennyez. Nagyon sok mindent elfelejtenek számolni, nehézfémek, savak, áram előállítása is messze nem annyira zöld mint Németbe, de még ott sem annyira mint kéne. Hibrid is azért eszik 2 litert, mert a feltöltött aksit nagyvonalúan nullának számolják a katalógus adatban, ami finoman szólva is egy vicc.

Új hozzászólás Aktív témák