- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz medium84 #29187 üzenetére
Egyrészt baromi jó lenne, ha nem személyeskednél, másrészt nézd meg a statisztikákat! Tízszer annyi diviksz és DVD fogy a "kölcsönzőkből", mint full HD.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
krx21
nagyúr
válasz truebaba8 #29191 üzenetére
Én azt javaslom, hogy 270cm-re már 55"-os tv-t vegyél... Pláne, ha 3D-t szereted... A 3d-nél vizsgáld meg, hogy neked melyik tetszik jobban, az aktív vagy a passzív megoldás...
Hidd el az 50", 2 hétig lesz nagyobb, utána már bánni fogod, hogy nem 55"-ban gongolkodtál...
Tv-nél, pláne 3d-nél, a méret a lényeg... ( sokat tesz hozzá az élményhez...)[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz medium84 #29202 üzenetére
Direkt nem azt a 4 betűt írtam, hanem fonetikusan, mert sok ember számára az összes efféle tömörített, butított vacak ilyen néven fut.
A régi XviD-ek még elérhetőek, meg lehet nézni azoknak a kölcsönzési adatait, szóval nem érv, amit felhoztál. De léteznek félhivatalos statisztikák ezzel kapcsolatban, és azok alapján a helyzet siralmas.
Tudod mekkora felháborodást volt az általad említett szabályváltozás után? Ezrek tiltakoztak, mert számukra csak a diviksz létezett.
Nem értem, miért kell egyértelmű tényekről vitatkozni?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz AmunRa #29206 üzenetére
Azt hagyjuk, hogy milyen, de hogy mekkora, arra választ ad ez a cikk: [link]
4 méterre, 2,5 m széles vászon a megfelelő méretű. Még a 65 colos TV is kicsi ahhoz, hogy lásd a full HD felbontás lényegét, az apró részleteket. És akkor még hol vagyunk a 4K-tól.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
medium84
aktív tag
"Egyértelműen feleslegesnek gondolom."
Ezzel vitatkozom. Az én véleményem, ha valaki most akar TV-t venni, minimum 50" méretben, akkor igenis van értelme a 4K-nak! Lehet, hogy most ez nem látszik, de 2-3 év múlva egyértelmű lesz. És TV-t (én legalábbis) nem 2-3 évente cserélek. -
blakey
titán
válasz medium84 #29209 üzenetére
Az 50"-os 4K tv-t milyen távolságból néznéd? A "nincs értelme" dologgal meg valamit nagyon félre értesz, ha 4K-ra akarod szórni a pénzedet akkor minimum 65"-ost kell venni, ugyanis ha nappaliba lenne a tv, ahol az ülési pozíciója 2m-re van akkor talán megérné, de én azt javaslom, hogy ha 4K-t szeretne venni valaki akkor azt inkább jövőre tegye meg, ugyanis akkor már lesznek natív 4K lejátszók is, talán a mozgásmegjelenítés is javul, mert egyelőre gyengébb FHD társainál. 4K-nak még akkor van értelme ha monitornak használnánk, de ahhoz jól jönne a DP port amivel a tv-k még nincsenek felszerelve.
Egyelőre én sem vennék 4K tv-t.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
truebaba8
tag
válasz blakey #29210 üzenetére
Szia,
"azt inkább jövőre tegye meg" én is ígz tenném, de _nem_ lehet, mert lejar az ajandék kártyám idén.
"medium84" -nek meg igaza van , hogy akkor meg ha most, akkor inkabb 4K.VISZONT... Sajna úgy látom, hogy a 350 alatti 4K-s tévék mind 8 bitesek, még a 10-et sem érik el, és még nem is beszéltünk a 12 bitről :-(
-
-
blakey
titán
válasz medium84 #29211 üzenetére
Én sem értem mit nem lehet érteni. MOST nem éri meg, talán jövőre, de ha te 1m-re ülsz a 4K-s tv-től, akkor nem mondok semmit, vedd meg, különben semmi értelme, de ez ugye egy vélemény, ha most veszek tv-t, 4 hónapja vettem, és jövőre olyan 4K-s tv lesz ami "übertutkerály" akkor eladom a mostani és veszek egy 4K-s tv-t. Ha meg most kell venni tv-t akkor inkább egy jobb minőségű Full HD-t érdemes, mert sokkal jobb lesz minden szempontból és még forrás is van hozzá bőven.
(#29213) truebaba8
A 4K-s tv-knek (azon kívül, hogy yt és tsai anyagait nézed, semmilyen film nem jelent meg 4K-n) nem sok értelme van, de még használható 4K-s lejátszó sincs, csak olyan ami felkonvertál. Sokkal jobban jársz ha 350e-ért veszel egy jóminőségű Full HD tv-t. Csak előnyöd származhat belőle és talán sokkal nagyobbat is vehetnél, a mozgásmegjelenítésről, a jobb feketeszintről meg ne is beszéjünk. Ami már jó !k-s tv talán a duplájába kerül, de annyit meg nem ér egy tv.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
truebaba8
tag
válasz blakey #29214 üzenetére
Szia,
"de még használható 4K-s lejátszó sincs, csak olyan ami felkonvertál"
Mint emlitettem, ez a 64 bites androidos ketyere, amit vettem, HW lejatsza a 4k-t.
Pontosan ezért gondolkodtam el az egészen, hogy jó lenne a 4K tv is.Abban is igazad van, hogy filmek még nincsenek rá.
Viszont az előző TV-met is 7 éve vettem, és a mostanit sem szeretném 7 évig lecserélni.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, szerintem még lesz pár kör decemberig, de ha minden kötél szakad, akkor lesz 1 új fullhd TV 55 colban.
Egyébként közületek valakinek van 4k-s tévéje? Esetleg érdekelne a véleménye hogy megérte-e
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz medium84 #29217 üzenetére
Felskláláz, ezt az én Pana lejátszóm is tudja. Nemsokára megjellennek a 2.0 HDMI interfésszel ellátott lejátszók.
-
blakey
titán
válasz truebaba8 #29216 üzenetére
Nem a lejátszás a gond, hanem a natív továbbküldés a megjelenítő felé. 2.0 HDMI csatolóval van felszerelve? Ha igen akkor oké.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
40-42"-os tévét vennék. HDMI-n keresztül PC-re kötve használnám az idő nagy részében (=monitorként funkcionálna), tévéként pedig sportot néznék rajta. SMART funkciók is jók lennének, és az is, ha gyors lenne a csatornaváltás. 3D nem kell.
Milyen típust ajánlanátok? Jöhet akár konkrét link is, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ANDROID??? #29215 üzenetére
28"-ost nem vennék, amikor hasonló áron 32-es vehető, akár Full HD is. Nagy a választék 32-es tévékből. [link]
-
demmer123
őstag
Van olyan aki ilyen tv-ét vesz ?
[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
válasz nightshadow #29224 üzenetére
Nem,csak tudod a marketing...,nehogy megvegye máshol
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
krx21
nagyúr
válasz nightshadow #29224 üzenetére
Kétlem, hogy egy ekkora dögöt ennyiért kiszállítana bármelyik szállító cég is... Legfeljebb a bolt átválallja a költségeket... Lenne miből...
[ Szerkesztve ]
-
gahor72
aktív tag
Szép,igényes műszaki leírás,hátha kedvet kap valaki ha ide kattint.
Nesze neked marketing. -
demmer123
őstag
Tudtok valamit amivel foltokat koszt lehet szépen foltmentesen tisztítani a képernyőt?
Ezt néztem ki szerintetek ez jó lesz?
-
Ciccuka
veterán
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Régóta gondolkozom tv vásárlásán, és közben felmerül a médialejátszó, a műholdas, kábel, vagy dvb-.t lehetőség megoldása is. Nyilván szeretnék minél kevesebb dobozt a tv köré.
Amiket néztem, modelleket, azoknál nem tudtam eldönteni, hogy közvetlenül az iso fájlokat képesek e lejátszani? Mi alapján derül ez ki egy tévéről, mit kell keresni a fájlformátumok közt?PC
-
Wasquez
senior tag
válasz nismoka #29235 üzenetére
Nem tudom, erre mit mondjak, nem próbáltam még, de a munkatársaim erről eszmecseréztek, hogy az egyik hozott egy iso formátumban lévő filmet, amit ő gond nélkül le tud játszani a samsung tv-jén, akinek hozta, annak meg ki kellett csomagolnia a vob fájlokat, és csak úgy tudta lejátszani.
PC
-
ANDROID???
addikt
-
dokee78
félisten
válasz ANDROID??? #29237 üzenetére
Philips
Nincs tapasztalatom,de az LG csak HD Ready,Sencort alapból nem vennék.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ANDROID??? #29239 üzenetére
A 32HH4100-as csak HD-Ready, de van például az UE-32H5000-as Full HD-s tévé, ami ebből a webshop-ból pl.: [link] jobb áron vehető, mint néhány HD-Ready tévé másik helyről. Ha hivatalos viszonteladótól vennél tévét, akkor persze drágább lesz ez is.
dokee78 Nem csak az LG HD-Ready-s. A másik egy belépő kategóriás Phillips, és nemFHD. -
Apollo17hu
őstag
válasz Apollo17hu #29220 üzenetére
Erre esetleg tippek?
-
Ciccuka
veterán
-
ANDROID???
addikt
válasz #94529552 #29240 üzenetére
Lehet, hogy innen vették az adatokat (támogatott képernyőfelbontás)... A Philips, 75 alatt van.
Az a baj, hogy egy adott helyről tudom venni és ott a Samuk és LG-k magas áron vannak, és a keret is sajnos leszabályozott.. -
urobee
tag
Sziasztok!
Ezzel a 3mal szemezek. Segítsetek legyetek szívesek a döntésben
-Samsung UE48H5000
-LG 49LB550V
-LG 49LB5500Nem nagyon vagyok otthon a TV-kben, ha jól sejtem ezek még nem Smart-ok. Habár az nem feltétel.
A lényeg a képminőség, a pendriveról és laptopról való lejátszás lehetősége.Esetleg hasonló méret /árkategóriában tudtok valamit ajánlani?
Köszönöm a segítségeteket! -
utgyuru
aktív tag
Valami általános TV-várásló guide-t tudtok linkelni? Itt az összefoglalóban nem találtam ami más topikokban szokott lenni. Konkrét elképzelés még nincsen, de mikor legutóbb vettem TV-t, még 50 meg 100 Hz-ek voltak, most meg 100 a legkevesebb amit látok, szeretnék kicsit képbe kerülni.
-
vadkörte
addikt
Üdv topiklakók!
Az idei év lezárásaként a család lecserélne 2db TV-t.
Az egyik egy noname 36cm-es vacak, a másik egy 25"-os SONY. A közös bennük, hogy CRT-k.
A kissebb, szüleimé lenne, nekik nem kell nagy, elég lenne valami 22-24"-os körüli.
A nagyobb, az enyém lenne. Először 32"-ban gondolkodtam, de egy Euronics-os fazon beletette a bogarat a fülembe, hogy nézegessem nyugodtan a 40"-osokat is.SMART, 3D, meg egyéb nyalánkságok nem kellenek! A TV-ken TV-t nézünk - mellesleg klasszikus szélessávú net sincs. (a városhatártól 200m-re egyik szolgáltatónak sem éri meg kihúzni a rézdrótot, így marad a forgalmi korlátos mobilnet, arra meg TV-t nem kötök...)
A TV-k műholdas DIGI beltéri box-okra csatlakoznának. Az egyik box már ki van cserélve HD box-ra (Kaon HD1000 1080i), már ez is hatalmas előrelépés, sokkal szebb a képe, mint a régi SD-nek. (Humax DiGi+IV) A másik box-ot (valami Hyundai) majd akkor cseréltetem, ha a TV meglesz.
A kissebbik TV-nél a nézési távolság ~100-250cm, a nagyobbiknál ~300cm. Mennyire ragaszkodjak a kissebik TV-nél a fHD-hoz? Itt elégedjek mega a HD ready-vel? Idősebb személyeknek lesz. Ide lég lenne a 22-24"?
A sajnátom esetén azért ragaszkonék a fHD-hoz. Amúgy kell nekem a 40", vagy elégedjek meg a 32"-lal?Sajnos a költségvetés sem korlátlan, az egész mutatványt ki kell hozni 150-170E Ft-ból. Nagyon noname cuccot meg nem szeretnék. Nézegettem Samu, LG, Toshiba és Phillips TV-ket, a Phillips 4000-es sorozata volt a legszimpatikusabb. (Igen tudom abszolút belépős TV-k, de ha egyszer nincs 500E TV-re) Mellesleg erre 2 év garit adnak, a többire 1 évet.
(A ne vegyél TV-t, költözz el, gyűjtögess 10-20 évig, vegyél 100"-os UHD-t meg hasonlókat hagyjuk, ha kérhetem)
Nos. Ötlet?
ui.:
Az itt-ott fellelhető cinizmusért előre is elnézést kérek[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
törölt tag
válasz utgyuru #29247 üzenetére
Ilyenre gondoltál?- Milyen TV-t vegyek?
-
medium84
aktív tag
válasz vadkörte #29248 üzenetére