- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
retfirg
tag
válasz demmer123 #28440 üzenetére
Ha nincs lakásfelújítás nálatok vagy építkezés a közelben, akkor az a por nagyrészt elhalt hámsejt, az meg nem karcol össze semmit.
Amit merek javasolni mindenkinek, homemade fullextra:
- kell egy rendes kendő/szarvasbőr/akármi, ami kifejezetten erre a célra van (egyszer kell az életben megvenni, kár spórolni rajta)
- a nedvesség jó dolog, de ha félturbózód ecettel (nem kell sok), akkor a víznek szuperképességei lesznek: kb. pont azt fogja tudni, amit a több ezres monitortisztító folyadékok, amiket árulnak# If the wishes were fishes nobody ever get hungry
-
retfirg
tag
válasz demmer123 #28453 üzenetére
A szemüvegtörlő megfelel a 'bármilyen kendőnek ami erre való', viszont az ioncserélt vízet nem igazán értem (Bár lehet kapni szagosítottat, lehet szagos a TV-d )
Az ecet két dolgot tud: Majdnem mindent úgy old, mint a legtöbb mosószer és nyom nélkül párolog el. Aki nem hiszi, járjon utána: tök alap háztartási praktika, olcsóbb és jobb, mint a legtöbb mosószer és bármit is gondolj, pillanatokon belül párolog el az összes szaga, pont olyan nyomtalanul, ahogy foltot se hagy.
(szerk: Túlzásba se kell vinni, pár százalékos oldat tök elég.)
[ Szerkesztve ]
# If the wishes were fishes nobody ever get hungry
-
blakey
titán
válasz retfirg #28457 üzenetére
Ecetet ne használjatok képernyő tisztításra, sima víz és mikroszálas törlőkendő bőven elég. A törlőre kerüljön a víz majd törölhető a kijelző.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
CHaooSS
őstag
válasz blakey #28458 üzenetére
Igen, elég sok helyen leírják, hogy csak tiszta vizet használj és semmi egyéb tisztítószert.
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
retfirg
tag
Sztem víz se kell, bőven elég a kendő. De ha vmi zsíros retket akarsz leszedni, azt sima vízzel csak jól szétteríted. Az ecettől meg semmi baja nem lesz, feleslegese csinálni a kamu parát. (De tényleg.)
Tessék, google első találat és még csak nem is magyar. (Használhattok nem-Heinz ecetet is )
-
sesshou
senior tag
Valaki próbált már windows 10 (technical preview) ről wifi direct-et használni?
Nemrég lettem boldog tulajdonosa egy sony 40w705c-nek és telefonról simán megy de pc-ről nem találom a módját... -
apszi
őstag
válasz demmer123 #28440 üzenetére
Én ezt használom portalanításra [link]...tökéletes. Egyébként valóban vigyázni kell a poros tv törlésével, mert sajna tényleg csinál karistokat. Most ne orbitális barázdákra gondolj, hanem amolyan mikro karistokat. Egyébként ha nem koszos, csak poros, én nem törölgetem nedves dolgokkal...csak ha valami dzsuva kerül rá. De ha szükséges akkor nekem ez ( [link] ) bevált. Én is próbálkoztam sima nedvessel, meg szappanos nedvessel mikor újlenyomatot szerettem volna eltüntetni, és lehet, hogy csak én voltam béna, de olyan gyönyörűen szétmaszatoltam, hogy öröm volt nézni
-
BBéci
legenda
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Flashget
félisten
eset eleve egy sav...még az ablakok szilikonos tömítését is tönkreteszi..most abba ne menjünk bele, hogy calgon helyett is jó csak éppen a fémet is eszi.
tévéhez kapott törlőkendő és viz. de ha ez nem elég van alkohol mentes LCD tisztító is spray formában.
Realme GT Master Edition
-
blakey
titán
válasz retfirg #28460 üzenetére
Enyhén vizes mikroszálas törlőnél nincs jobb, semmit sem ken szét, tökéletesre tisztítható, hidd el, van már benne gyakorlatom, az ecet meg nem tesz jót az LCD rétegnek. Én nem ajánlom műszaki cikk tisztítására, másra jó, de ott is hígítva.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Pancsermeste
őstag
válasz demmer123 #28467 üzenetére
Clin-el is vigyázni kell! Persze az se mindegy, mivel és hogyan törölgetjük.
Anno Philipsben Clin + 3M törlőkendő volt kiadva a csomagolás előtti Aesthetics mh.-re. Sokáig nem is volt gond vele, ám egyszer egy makacs szennyeződés nehezebben akart lejönni a kijelzőről, és tisztítás helyén szépen kivilágosodott egy foltban. Később végeztünk kísérleteket, és arra jutottunk, hogy különösen a Sharp panelek polarizátoránál alkalmazott fényszűrő réteg kényes rá. AUO-nál is fakult kicsit, LPL és CMO egész jól bírta, de azért ezeknél se volt ajánlatos erősebben dörzsölgetni. Ha csak lehelet finoman áttörli az ember, akkor az még nem valószínű, hogy sérülést okoz, de azért jobb vigyázni az alkoholos/vegyszeres cuccokkal.-= Pancsermeste® =-
-
retfirg
tag
Pár százalékos oldatról volt szó ami fél perc alatt elpárolog (az is alap, hogy csak a kendőt nedvesítjük, nem a TVt), nem arról, hogy slaggal tolod rá... De mindenki csinálja amivel akarja - hiszen biztosan okosabb vagy, mint az eddigi emberiség nagyobbik fele meg az internet együtt véve ^^
-
BÜDÖSLÁB
tag
Sziasztok. Ti mernétek használt tv-t venni? A plazma tv-k miért olcsóbbak?
A kevesebb több- Ludwig Mies Van Der Rohe
-
krx21
nagyúr
-
LOTR
addikt
sziasztok
ismét megkértek, hogy nézzek utána egy tvnek, így egyből kérdezném is tőletek
hagyományos 55cm-es crt tv-t szeretnének lecserélni, hogy tudják a digitális adást is venni STB nélkül, csak kártyával (tehát ez fontos, hogy a tv ezt tudja) és ezen kívül semmi extra igény nincs
nem kell a nagy képernyő sem, és a hely szűkössége miatt, nem is férne el, tehát a 32"-es (81 cm) is kérdéses, főleg ez alatti méretekkel kellene foglalkozni
ajánljatok légyszíves valamit, valamiket, akár használtat is, ha érdemes vele foglalkozni
köszi megintOne Ring to rule them all
-
CHaooSS
őstag
Szia
Maradjuk akkor a crt méreténél? pl. Samsung UE22H5000 54cm = 50.000
Ennyiért belefér? vagy minél olcsóbban kéne mert látom használt is jó.
mennyi a keret?[ Szerkesztve ]
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
retfirg
tag
Leírom szépen, érthetően, egyben:
1. Semmi szükség nedvességre, ha elég gyakran törlöd le és a megfelelő kendővel, nah meg ha nem vakolat és fémforgács van rajta.(Az se mind1, ki hányszor és mivel porszívózik ugye, bármennyire is kellemetlen a kérdés.)2. Ha már tetszőleges szart kell leszedni róla, akkor ezt érdemes egyszerű ecetes vízzel és a kendővel.(1. pont)
Az ecetes víz pedig azt jelenti, hogy ~5%os ecetből mondjuk egy spricnivel ráfújsz párat a kendőre.
Mivel az ecetet alapból 10-25%-os formában leled fel a háztartásban, így ha ezt még hígítod, akkor nem éppen királyvíz lesz a végeredmény.
...és bár látom sokaknak vannak erről illúziók, de ez a nagyon enyhe oldat pillanatok alatt folt és szagmentesre szárad.(Az asszonyok függönyt mosnak ecettel, kell erről még bármit mondani?)
Értem, hogy a technokrata-wannabe álláspont az ecetet egyedül a salátához tudja elképzelni, de hadd legyek őszinte: ez nem okos.Az ecet(még mindig az oldat oldata) természetesen nem tud antisztatikus meg kitudja mi lenni, csak takarít. De azt minden hitetlenkedőt meglepő módon. Erre TV-shopos visszafizetési garanciát vállalok
Mindenki tegyen izlése szerint: Én lassan 5 éve használok egy kis flakonnyi spricnit (2 deci), a fele még megvan. Kárt még sose okozott, viszont mindig bevált. (Monitoron elnyomott bogár, stb )
End of story.
-
LOTR
addikt
válasz CHaooSS #28482 üzenetére
ilyen téren az ár nem számít, de mivel sem a legjobb extrákra, sem a legjobb képminőségre nincs igény -híradót és délutáni sorozatokat nézni egy idősebb házaspárnak teljesen jó egy középkategóriás készülék- tehát ne valami oled uhd tv legyen, így a használt is jó
örülnék, ha több méretbeli tipp is jönne, 22"-nél azért nagyobb legyen, de 32"-nél nem kell nagyobb
aztán nem mondom, hogy holnapra nem gondolják meg magukat, de akkor majd újra kérdezek
kösziOne Ring to rule them all
-
törölt tag
A 22"-os méret LCD tévének már valóban kicsi. Asztali monitornak való inkább ez a méret, itt egy cikk a tévézéshez ajánlatos távolságokról: [link] A legjobb árú HD Ready tv az LG 32LB550B [link], Full HD tv: LG 32LB5610 Ezekre 2 év gyári jótállás van.
-
Flashget
félisten
-
CHaooSS
őstag
Meg kéne mérni, hogy akkor mekkora is fér be valójában, mert 32" -ra is azt mondtad, hogy kérdéses ezért nem néztem.
-
jsk
senior tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, mert kezdem elveszíteni a vonalat a jelenlegi televízió kínálatot tekintve. A Samsung UE40F6400-s tévémet szeretném leváltani egy nagyobbra. Az utóbbi években csak Samsung tévéim voltak, így elsősorban azt a márkát ismerem. A többit csak hírből, meg amit itt olvasgattam a fórumon.
A szempontjaim:
elsősorban Full HD (UHD-t sem vetem meg, de szerintem nem férne a keretbe az alábbi tulajdonságokkal)
48-55 inch
valós 100Hz (sok sportot nézek)
24p támogatás (médialejátszóval blu-ray iso-kat nézünk)
PVR képes legyen
aktív 3D (nem olyan fontos, de azért használjuk), a passzívról meggyőzhető vagyok, de azt úgy is kell próbálnom, hogy dönthessekAmit biztosan nem szeretnék, az az IPS paneles és az ívelt képernyő.
Mivel a vásárlás csak ősszel történne meg, így elsősorban a 2015-ös modellek érdekelnek. A maximum összeg 250 000 Ft.
A Samsungnál nagyjából csak a drága UHD-s JU7000-es (és a felette lévők) tudja ezeket, illetve 3D nélkül a J6200, ami nem kapható Magyarországon hivatalos forgalmazónál.
-
LOTR
addikt
válasz #94529552 #28485 üzenetére
köszi
(#28486) Flashget
leírtam, nem nekem kell a tv, akinek 50 évig elég volt az 50-55cm-es crt, annak, nem hiszem, hogy a 2m-es átmérőjű plazma fog most kelleni, tehát nem fog rájönni senki, hogy nem elég nagy a tv...(#28488) CHaooSS
igen, jövő hétre elmegyek és leméremez milyen lehet?
LG 29MT44D-PZ 28.5One Ring to rule them all
-
CHaooSS
őstag
Csak átlag műsorokat akarnak nézni? nem lesz semmi esti filmezgetés ? mert, ha nem kötik rá gépre és néznek látványfilmeket akkor én is ezt az LG-t ajánlom: 32LB5610
-
nightshadow
veterán
Ezeknek az elvárásoknak maradéktalanul az idei Full HD tévék közül csak a Sony 50W805C felel meg. Jelenleg ez 330k [link], de év végére van esély hogy leesik az általad megadott keretre, 250k-ra. A probléma ott kezdődik hogy szemüveget nem adnak hozzá, azt külön kell megvenni, aminek a darabja 19k [link].
Ott van még a Panasonic 50CS630 [link]. Ez már most a megadott kereted alatt van, viszont nem PVR képes. A többi elvárásodnak megfelel, viszont szemüveget ehhez sem adnak.
A Samsung, LG pedig kiesik, nincsen az elvárásodnak megfelelő Full HD tévéjük 2015-ben.
-
jsk
senior tag
válasz nightshadow #28493 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Sajnos sejtettem - látva a 2015-ös Samsung tévéket-, hogy valami ilyesmi lesz a vége. Az említett Panasonic nekem is tetszett, míg meg nem láttam, hogy nincs benne PVR.
A Sony-nál miért ilyen eszement drága egy szemüveg?
-
-
LOTR
addikt
válasz Flashget #28496 üzenetére
nyilvánvaló, hogy egyértelműen túloztam azzal példával, mert mondhatni pontosan definiálva leírtam, hogy mit keresek és milyen célra, erre jött egy megjegyzés tőled, ami abban az esetben lenne helytálló, ha nem írtam volna le a hozzászólásban, hogy mit keresek - viszont így felesleges volt, mint ahogy ez is, sőt az is, hogy erre válaszolokde most más miatt kérnék segítséget tőletek, kicsit off talán
kicsit korábbi kérdésemre kapott válasz alapján vettem egy monitort, amihez meglepetésemre nem küldte el az előző tulaj a vga kábelt, és erre fel sem hívta a figyelmem, hogy azt nem adja hozzá - minthogy anélkül használhatatlan a monitor, így azt gondoltam, hogy az alap/gyári tartozék és küldi a monitorral együttilyenkor ki hibázott, kinek van igaza?
mert rendben van, hogy miután szóltam, hogy szerintem hiányos a doboz, mondta, hogy küld egyet, ha megint kifizetem a postaköltséget, de az én meglátásom szerint nem én hibáztam, tehát miért fizetnék újra ezért
mi ilyenkor a teendő, légyszíves írjatok valamit, kösziOne Ring to rule them all
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest