- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #61951 üzenetére
Illetve az, hogy ha valakinek van pénze drágább hangfalra, az nem jelenti azt, hogy érdekli is a dolog Sokan azért vesznek S3000 Pro-t, mert megtetszett a kinézete, volt rá annyi pénze, tudja, hogy kapni fog valamivel jobb hangzást az eddigiekhez képest és ebben ki is merül dolog.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
samu000
tag
Sziasztok,
Kaptam egy régi de tökéletesen működő
- Onkyo TX-SR603E erősítőt
- Magnat Beta 25A mélyládát
- TCL 75C935 TV mellé.
A kérdésem hogy milyen front hangfalakat lehetne számításba venni 1-1 árkategóriában, egy kb 20 nm-es nappaliba. Méret mindegy elfér minden, nem vagyok sem szakértő sem ínyenc. Jó ár/érték arányú front hangfalat keresek, később nem zárkóznék el több hangfalas bővítéssel.
Köszönöm -
-
Arphox
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni hangfal elhelyezésben.
Korábban egy ilyen setup-ot használtam sok évig: [kép]. Ez tök jól működött, a hangfalaknak is kb. optimális helye volt az asztalon.
Viszont most lesz egy asztal upgrade állítható magasságúra, és ott nyilván egy sík asztallap lesz az asztal, illetve lesz egy második monitorom.
Ennek szimulálására pakoltam át egy 160x80-as asztalra a cuccokat:
A monitorok úgy lesznek, hogy:
- az egyik lesz középen – ahogy a képen is látszik
- a másik tőle jobbra beforgatva egy picit – ezt szimulálja a 3 egymás mellé állított könyv, de nyilván a másik monitorral egy magasságban kell őket elképzelni.A képen a kijelző alja és az asztallap között kb. 15 cm hely van, de ez valószínűleg több lesz majd, kb. 20 cm.
A kép bal oldalán az a szalag azért van ott, hogy addig tartana egy 140 széles asztal, szóval kvázi ez most egy 140-es asztalként van használva (ez azért érdekes, hogy el tudjam dönteni, hogy 140-eset, vagy 160-asat vegyek).
A kérdés egyszerű: hogyan helyezzem el a hangfalakat? (adott, hogy a monitorok így lesznek elhelyezve, azokon nincs opció módosítani)
Nem tudom szépen egyenlő szárú háromszögbe rakni őket, mert a jobb oldali monitor ki fogja takarni a jobb oldali hangfalat. Falra sem opció őket rakni, mert állítható magasságú lesz az asztal.
Gondoltam arra, hogy fektetve rakom le a hangfalakat (kb. így: [kép]) mert úgy kb. elférne alá, de úgy elég furcsa hangja van az eddigiekhez képest, plusz még kéne alá a szivacs is, úgy meg már talán túl magas lenne.A bal oldali hangfalon lévő turmixgép tartály amúgy közelíti a másik hangfalam nagyságát (Genius SP-HF 1250B II), ami még esetleg opció lehet használatra, csak az nincs a lakásban.
Segítsetek ebben légyszi, ha tudtok.
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Arphox
tag
A 2.1-re váltáson egyébként is gondolkodtam már, mert a Solo 6c nem megy le a sub tartományig, aminek én örülnék (a DT 770 PRO-n hallok olyan mély hangokat, amiket a Solo 6c-vel nem), és ezért tanakodtam már azon, hogy 2.1 vagy emellé valahogy odavarázsolni egy sub-ot, de akkor valószínűleg kellene valami külső hang cucc is, ami egybemixeli a kettőt, és úgy tudom rádugni egyben a gépre.
De valószínűleg a 2.1-el olcsóbban jövök ki.A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Arphox
tag
válasz lezso6 #61962 üzenetére
Köszönöm, tudnál esetleg segíteni nekem, hogy az S351DB-nél milyen kábelhosszok vannak? Nem nagyon találok neten megbízható leírást.
Elvileg:
- tápkábel (sub-ba megy): 2.5m
- 3.5mm jack <-> RCA kábel: 1.7m
- satellite-ek kábelei: bal és jobb is 5m
- optikai kábel: 1.5m+ pár kérdés mindenki felé:
1. Ha a PC alaplapomon (ASUS TUF GAMING Z690-PLUS D4) van optikai kivezetés ("Rear optical S/PDIF out port"), akkor az kompatibilis a S351DB optikai bemenetével? Sose csináltam még ilyet, azt gondolnám, hogy simán.
2. Optikai audió kábel 1.5m jár elvileg az S351DB-hez, ehelyett én tudok venni bármilyen random boltban mondjuk egy 3m-eset? Ez ilyen sima "standard" optikai kábel?
3. Érdemes PC <-> hangfal összekötést optikai audió kábellel csinálni? Azt gondolnám hogy igen, mert gyakorlatilag jelveszteség mentes.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Arphox #61965 üzenetére
Abszolút érdemes! Ezek a rendszerek így futják ki magukat, különben a digitális jelfeldolgozás miatt először digitalizáliuk kellene ha analóg bemenetet használnál, ami fölösleges.
Persze, az SPDIF szabványos, és pár méter egyáltalán nem gond, tizenvalamennyi a max.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Attila0 #61964 üzenetére
A kis hely azért nem jó, mert ha közel vagy a hangfalakhoz (mondjuk 40cm), akkor olyan, mintha fejhallgatóznál Több dolog a "fejedben szól". Ha kényelmes távolságra ülsz egy hangfaltól, akkor viszont tényleg prezentál neked egy színpadot, mintha ott ülnél a koncerten. Van egy távolság.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #61969 üzenetére
Jaja, kis hangfalakkal nincs baj, de a nagyokkal már igen. Én ha komolyan zenét hallgatok, akkor eltolom magam a székkel a számítógép asztaltól, hogy meglegyen az 1,5m-es egyenlő oldalú háromszög és így egy sokkal értelmezhetőbb tér keletkezik, mintha az asztalnál ülnék
[ Szerkesztve ]
-
Térérzetben jobb ha távol van, ez igaz. Viszont ha közel ülsz akkor kevésbé hallod a szobaakusztikát ezért pl részletesebb, jobb a középtartomány, az Adam A7X-et ezért használtam közelről. Viszont az Eve SC208-nál meg az van, hogy a túlzott közelséggel a középtartomány "megöl".
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
iszoke
senior tag
Nekem inkább a basszus az, ami miatt leginkább úgy érzem, hogy kell némi távolság a hangfalaktól. Ezt leszámítva az S3000 Pro annyira más szinten mozog, igazából össze se tudnám hasonlítani a Z407-el.
-
válasz iszoke #61972 üzenetére
Az egyedi, szobától és elhelyezéstől függő dolog, hogy a basszus hogy jó. Valamikor a hangfalakhoz közel, valamikor távol. Ez egy teljesen másik téma, más a fizikája, mert az adott szobától függ hogy milyen állóhullámok keletkeznek a mély hangoknál. A közép és magashangokat ez a jelenség ugye nem érinti szerencsére.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
senior tag
válasz lezso6 #61971 üzenetére
Komplex kérdést feszegettek, ami igazából két (összefüggő) dichotómiával kapcsolatos:
- near field vs far field
- free field vs diffuse field
Érdemes elolvasni az alábbiakat:
[link]
[link]
Sok félreértést tisztába tehet, pl. hogy miért (lehet) problémás a near-field zenehallgatás a szoba akusztikájától függetlenül, ill. miért nem kell feltétlenül döglöttre csillapítani az akusztikát a jó hangzáshoz...[ Szerkesztve ]
-
válasz kutyek #61977 üzenetére
Monitorokból egyébként én úgy tudtam, hogy van near-field, mid-field meg main monitor. És ennyi. A második linken vannak vicces dolgok, amiket debunkolt. De szvsz a nearfield monitor kb azt jelenti, hogy kb közelre van. A midfield meg távolabbra jó. És a kettő nem zárja ki egymást, pl az enyém a gyártó szerint egyszerre nearfield és midfield. A main monitor meg kifejezetten messze való (legalább 2 méter), általában falba. Na nem mintha a többit ne lehetne falba tenni. De sok értelme valóban nincs a megnevezésnek, inkább annak kell utánanézni, hogy milyen távolságra ajánlja a gyártó és kész. Enyémet pl 1.2-2.5 méterre. Habár írják azt is, hogy ez nincs kőbe vésve, csak egy iránymutatás, csak hogy bonyolítsuk...
Make Asia Great Again!
-
válasz DarthSun #61976 üzenetére
Arra én is kíváncsi lennék, hogy stúdió monitorokhoz képest milyen. Nyilván utóbbihoz venni kell még DAC-ot is meg mindent, szóval olcsóbbhoz érdemes hasonlítani. Meg az is érdekelne, hogy a sima AirPulse A300-hoz képest az A300 Pro miért kerül több százezer forinttal többe, miközben látszólag csak elektronikában különböznek.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
Arphox
tag
válasz lezso6 #55530 üzenetére
A jobb oldali hangfal ~220 cm-es D-SUB kábelét lehet-e vajon hosszabbítani, itt mik lehetnek az opciók? Ez tényleg egy standard D-SUB kábel? Mert ha igen, akkor egy sima D-SUB hosszabbító megoldja, nem? Vagy érezhető jelveszteség/torzítás lép fel?
-
and1ao
őstag
Sziasztok.
Keresem a 1250B utódját, ezért jöttem egy kis tanácsért.
1. Mennyit szeretnél költeni?
Mondjuk legyen olyan 60k körül a teteje.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb.
TV-re lenne kötve, nappaliban film zene hallgatás. 2-2,5m-re lennék tőle. Falon lesznek polcon. KB 25m2 a helység.
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb.
Sajnos a TV beszűkít egy kicsit, de van 3,5 jack illetve optika BT5.0
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb.
Optika talán jól jöhet amúgy semmi extra.Presonus E4.5, Edifier MR4 amiken én gondolkodom, esetleg más ötlet? Vagy pro kontra bármelyik mellett is.
Köszi.
Guild Wars2!
-
sp33dypr0
tag
Sziasztok!
A topic összefoglalója alapján Genius 1250B-t kerestem, viszont 1200B-t rendeltem. Igazán kevés információt találok róla internetszerte, esetleg használtok ilyet, van tapasztalatotok?
Válaszotok előre is köszönöm!
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz AuraSync #61990 üzenetére
Egy sima pár ezres Logitech bögreszetthez képest lehet, hogy jó, de egy 1250B-hez képest már lehet, hogy nem. ??? Ezt én sem tudom, nem azért írom, hanem pont azért, hogy objektíve csak az tudná megítélni, akinek volt mindkettő (és még talán ért is hozzá valamennyire).
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz SunMount3r #61991 üzenetére
Nekem sincs túl sok tapasztaltom a témában, de logikusan gondolkodva az 1200b sem lehet rosszabb, mint a 1250b.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Attila0 #61992 üzenetére
Milyen logika szerint? Az csak kész szerencse, hogy a Genius azért elég bőséges hangfal kínálatából EDDIG akadt 1db (na jó az HF-160-al kettő), ami belefért az itteni ajánlóba is. Az, hogy az 1250B annyira jó volt a kategóriáján belül, még semmit nem vetít előre bármelyik másik hangfalukkal kapcsolatban. Van az 1250B-nél sokkal drágább hangfaluk is réges rég óta és az mégsem olyan jó, pedig a "logika" azt diktálná, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz SunMount3r #61993 üzenetére
"Van az 1250B-nél sokkal drágább hangfaluk is réges rég óta és az mégsem olyan jó, pedig a "logika" azt diktálná, nem?"
Konkréten melyik drágább, de ugyanúgy 2.0-ás típusukra gondolsz? Mert nagyon nem mindegy hogy melyikkel vetjük össze.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz SunMount3r #61993 üzenetére
A 1250B egy elfogadható minimum, semmi több. Ami ténylegesen jó volt a Genius kínálatában, az a 1250X volt, azzal valóban belenyúltak a jóba, korrekt áron - de annak már 15 éve... (és a "1250" típus sorszámozás alaposan megtévesztő is volt annak idején, amikor a B kijött, mert mindenki az egykori X-re asszociált, pedig semmi köze hozzá, alacsonyabb kategória)
-
Attila0
őstag
válasz SunMount3r #61996 üzenetére
Na, sejtettem hogy ezeket fogod linkelni. Szóval az a helyzet hogy ebben a kategóriában a háromutas kialakítás nem feltétlenül jelent előnyt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Attila0 #61998 üzenetére
Ezt csak a "méret" dönti el, hogy egy hangfal milyen "színvonalon" szól?
Amúgy "...szólhat" ->Tehát semmi konkrétumot nem tudsz ezzel állítani te se. Én is örülnék neki, ha ez így lenne, vagy talán még jobb is lenne az 1200B, de most nem erről van szó. Legyen nektek igazatok, hogy ez valóban így legyen és sem akarok mást, de a jelenlegi infók alapján itt ezt nem lehet így eldönteni és kijelentésekbe bocsátkozni és ajánlgatni fűnek-fának aki pl. épp az 1250B helyett keres alternatívát.
-
Attila0
őstag
válasz SunMount3r #61999 üzenetére
"Ezt csak a "méret" dönti el, hogy egy hangfal milyen "színvonalon" szól?"
Elvileg igen, hiszen a 1250b-ben is 1és 4"-os hangszórók voltak. A 1200-nál ráadásul magasabb dobozban is vannak, ami ha jól gondolom akkor még javíthat is a hangminősgen.
"Legyen nektek igazatok, hogy ez valóban így legyen és sem akarok mást, de a jelenlegi infók alapján itt ezt nem lehet így eldönteni és kijelentésekbe bocsátkozni és ajánlgatni fűnek-fának aki pl. épp az 1250B helyett keres alternatívát."Azt hogy ténylegesen igazam van-e, azt valóban csak az idő dönti majd el. De egy próbát mindenképpen megér.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest