- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Silentfrog #61549 üzenetére
Van az is.
Tegyél egymás mellé két telót és indítsd el a lejátszást mind2-n.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
joe979
aktív tag
Beküldtem az S3000Prot monitor módba , mivel nem akartam saját megszokásomat nagyon megerőszakolni , kitaláltam azt olyan zenék szóljanak amiket nem ismerek , így könnyebb , és az a fura , hogy nem fura . Mivel nem ismerem őket dynamic módban így nem is keresem benne azokat a kiemeléseket , világosításokat . Igaz blues rockba , es lo-fi vonalra nem is illenek .
Szissz
-
gyenesmartin
őstag
Hát gyerekek. Viszonyításképp az R1600T meg S350db teljesen más. S350db-nek teljesen letekert mélynél is sokkalta erőteljesebb. Közepet hiányoltam eddig az 1600-nál, na az itt teljesen rendben van.
Panelban úgy érzem kicsit sok lett ez a hangszóró, de nembaj. Valamivel el kell rejteni a gyereksírást. -
samu000
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis útbaigazítást kérni.
1. Mennyit szeretnél költeni?
80 000 Ft körül
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat?
- Asztal szélén körülbelül 90 centire a fejemtől 9nm2 szobában (Nem tudom hogy az mennyire befolyásoló tényező hogy a bal oldali hangfal bent lenne egy monitor mögött. Itt van két kép [link] és [link] ).
- Vagy alkalmanként TV állványon TV-től 1-1,5 méterre oldal irányban, 20 nm-es szobában kb 3 méterről.
3. Milyen forrással rendelkezel?
Kicsit összetett, előre is elnézést. Több eszközhöz is használnám mikor milyen alkalom van.
- PC -hez. Sajnos nincs hangkártyám, alaplapom a következő: [link]
- TV -hez. Ilyet vagy ehhez hasonlót tervezek venni a közeljövőben: [link]
- Bluetoothon Iphone telefonnal.Esetleg még a következőket tudom bedobni a TV setupba (ha ehhez jobbat vagy esetleg drágábbat ajánlana valaki)
Onkyo erősítő: [link]
Subwoofer: [link]4. Milyen extrák kellenek?
Bluetooth kellene telefonos lejátszáshoz.Nem várok csodát természetesen, nincs is vájt fülem az igazán drága részletekhez. Teljesen téma idegen vagyok, 10-15 éve csak 20-30 ezer forintos Hyperx fejhallgatóval játszom/hallgatok zenét. Az összefoglalóban ajánlott Edifier R2750DB 2.0 ütötte meg a szememet. Az asztalon elfér, biztos mérföldekkel jobb mint a TV saját hangszórója és van bluetooth is.
Nem tudom mennyire lenne vacak PC-hez hangkártya nélkül, mennyire lenne "overkill" a TV-hez mindenféle házimozi rendszer megléte nélkül illetve mennyire lenne kevés egy rendszerben az erősítőhőz és ménynyomóhoz. Telefonhoz gondolom elegendő bőven.Ha van esetleg másik hangfal amit számításba kellene vennem, vagy valamit másképp kéne gondolni vevő vagyok bármilyen tanácsra, ez tűnik egy olyan viszonylag elfogadható kompakt megoldásnak amit ha éppen szeretnék ide oda tudok mozgatni, és jó mind a 3 hoz. Most olyan 75 ezer forint körül mozog.
Illetve lehet hogy nagyon amatőr kérdés de pontosan milyen kábellel is kellene nekem összekötni PC-vel és TV-vel?
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
válasz samu000 #61556 üzenetére
Ha monitor mögé tudsz csak betenni hangfalat, annak semmi értelme. Akkor valami kisebb kell, ami elfér vagy helyet csinálni. Kompaktnak ott az S350DB, most épp most akcióban 85e Ft emagnál, ami nagyon jó ár / érték arány, mert egy kategóriával jobb a hangja az R2750DB-nél, ez személyes tapasztalat, mert nekem volt mindkettő. És nem azért, mert lbeontja a házat a mély, hanem tényleg mindenben jobb az S350DB / S351DB.
Make Asia Great Again!
-
iszoke
senior tag
válasz Silentfrog #61561 üzenetére
Én betegesen félnék attól, hogy felrúgom a mélynyomót, azért nem azt rendeltem. Tudom, szerintetek nem rúgnám fel, de akkor is.
-
válasz lezso6 #61557 üzenetére
Amúgy tudja valaki hogy van egy hangszóró fogyasztása?
Bekapcsolás pillanatában már azt fogyasztja ami a gyári max értéke vagy ahhoz max hangerőn kéne hajtani?
Tehát mittudomén IDLE állapotban az S3000 mennyit zabálhat? (tehát amikor nem ad ki semmi hangot)S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
iszoke
senior tag
válasz AuraSync #61567 üzenetére
A gyári max érték értelemszerűen akkor érvényes amikor feltekered, hiszen a felvett teljesítményt alakítja át hang formájában. Ha nincs mit átalakítani, vagy csak keveset, akkor a fogyasztása sem lesz akkora.
Ez azt is jelenti, hogy amikor áram alatt van ugyan, de nem használja lényegében, akkor 0 közeli lehet.
[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
Vannak nagy A osztályú erősítők. Ezekrr ha 400w felvett teljesítmény van írva, akkor bekapcsolástól annyit fogyasztanak.
Edifier viszont mostanában D osztályú erősítőket használ. Ez csak akkor vesz fel szinte, ha használva van. Ha nem szól semmi akkor 0,1W körül lehet. De 1W-ot semmiképp sem éri el. -
samu000
tag
válasz lezso6 #61557 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ.
Az S350 DB méreteit vizsgálom, Mélynyomó: 312 x 265 x 289 mm, Szatellit hangszóró: 156 x 127 x 217 mm
Ebből a mélynyomó szélessége 265 a hangszóró magassága pedig a 217 lenne?
A monitor alatt vagy 17 cm fér el, vagy felette 25 cm, akkor egy standot tudnék odarakni mögé hogy teljes egészében monitor fölött legyen. Ez esetben viszont akkor elég csálén lenne mert a jobb oldalhoz nem raknék standot így az az asztalon lenne a bal pedig kicsit a fejem felett lenne magasságban.
Az R2750DB látom hogy 39cm magas, az sehogy nem jön ki mert vagy 22 centit takar a felső feléből a monitor vagy 14 centit az alsó feléből ha rárakom valamire.
Azt megkérdezhetem miért nem jó ha mögötte van, nem jön ki a hang és elnyeli a monitor vagy szétcseszik a hullámok a monitort vagy ilyesmi? -
joe979
aktív tag
Nálam most kb 1 ropival több a villany . Ez köszönhető annak jó idő van és ha tehetem kint gangolok az erkélyen mint a cigányok vagy fekák . Egy hónapban kb pár nap van lekapcsolva teljesen pár órára . Tudom nem ez volt a kérdésed lenyege , de a stand by mode miatt ne aggódj , kb semmi !
Szissz
-
samu000
tag
válasz iszoke #61571 üzenetére
Meg mernék esküdni szemre bármelyik képet nézem hogy magasabb mint szélesebb, még talpa is van. Ha bármelyik képet nézed maga a woofer feltételezem szabályos kör, több hely van felfelé és lefelé mint oldal irányba a woofer szélétől.
A 265 is a mélynyomó mérete a hangfalé egyik helyen 217 másikon 222[ Szerkesztve ]
-
samu000
tag
válasz iszoke #61574 üzenetére
Átmentem a szomszédhoz egy mérőszalaggal, S351DB-je van aminek a mérete nagyjából azonos. 265 a szélessége a leghosszabb érték pedig a mélysége, néha jobb ha hiszel a szemednek .
Össze vissza vannak a számok minden oldalon ez alól nem kivétel a saját oldaluk sem elég csak ránézni a 351DB-re itt is más sorrendben vannak [link] -
-
Silentfrog
veterán
Én lemértem az Edifier s1000 mk2 az közepes hangerőn 9 wattot fogyszt, ha csak áram alatt van és világít a lámpa 5 wattot. A 1280DB, picit kevesebbet.
Viszont az Edifier 2750 Idle állapotban evett a legtöbbet 9 wattot, de működés közben csak 15-öt.
Nem fogyaszt sokat egyik se. -
-
gyenesmartin
őstag
S350 szatelitje milyen széles akkor?
-
gyenesmartin
őstag
válasz gyenesmartin #61581 üzenetére
Csak mert a tv 90cm széles, az állvány pedig 116. Ez azt jelentené, hogy van 13centi ahová elférne a szatelit.
Még nem költöztünk át a másik lakásba de a hangszóró már ott van.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz AuraSync #61579 üzenetére
Hiába állítod 192000Hz-re, ha a zenéid nem abban vannak. Még ha abban is lennének, mi emberek 20000Hz-et sem hallunk már, így nem egy szükségszerű beállítás. Az alapértelmezett 48000Hz vagy 44100Hz tökéletesen elég
A kiemelés listában lévő dolgok meg szokásos szoftveres bűvészkedések, amik annyit érnek, mint a Sound Blaster kártyáknál például a Crystalizer, inkább rontják a hangminőséget.
lezso6: Az Equalizer APO rontja a hangminőséget? Találkoztam már olyan EQ-val, ami a fázist módosította, így a térben elcsúsztak dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Elvileg mindig olyanra kellene rakni, amint a zene van kódolva, amit lejátszol. Pl. 48kHz sem jó már, ha a zene meg 44.1kHz-ben van, hiszen fel kell konvertálnia és ez minőségromlással jár. Persze attól függ milyen lejátszó programot használsz, a jobb fajtákban be lehet állítani, hogy magától végezze el a váltást. De ehhez ha jól tudom exkluzív mód kell a hangkártyának, WASAPI, vagy ASIO. WASAPI-ja meg szerintem ennek a hangfalnak is kell, hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #61584 üzenetére
Igen, ez így van. A filmek miatt kellhet az az opció, hogy 48000Hz-re állítod, illetve a YouTube videók hangja is ebben van.
-
iszoke
senior tag
válasz SunMount3r #61584 üzenetére
Észlelhető is emberi füllel ez a minőségromlás, vagy csak elméleti szinten van jelentősége?
-
Természetesen nem használom egyik kiemelést sem, instant tiltottam le őket.
A Hz-ekről meg annyit hogyha nem ront a magasabb beállítás akkor nem mind1 min van?
Ha mi 20000Hz-et sem hallunk akkor miért vannak ilyen hangfalak/hangkártyák a piacon?
Meg multkor még arról volt szó, hogy HDMI-n nem tudom kihasználni a hangfal tudását most meg azt mondod felesleges az ilyen beállítás... érdekes ez na... akkor ti minek vesztek stúdió cuccokat meg DAC-ot meg a többit?
Mind1 nem akarok ebbe belemenni mert nem érdekel igazából mert hiába van jó hangfala az embernek ha a f.s akusztika a szobába megöli a hangzást.
Előbb össze kell szednem 200k-t hogy el lehessen kezdeni a szobába hangelnyelő membránokkal tapétázni. Sztem már az is előrelépés lesz, hogy normális állvány lesz alájuk ami végre fülmagasságba hozza majd a cicergőt.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz iszoke #61586 üzenetére
A hangkártyától (DAC-tól) és a hangfaltól is függ, hogy mennyire érzed a konverzióból fakadó minőségromlást. Nyilván minél magasabb kategóriájúak, annál jobban. Elvileg viszont az egész többszörösére felkonvertálás esetén (pl. 48kHz->96kHz) nincs ilyen veszteség, de jobban se fog szólni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz AuraSync #61587 üzenetére
"Előbb össze kell szednem 200k-t hogy el lehessen kezdeni a szobába hangelnyelő membránokkal tapétázni"
Milyen membránok ezek? Sose hallottam még ilyenről.
"Ha mi 20000Hz-et sem hallunk akkor miért vannak ilyen hangfalak/hangkártyák a piacon?"
Ami miatt 600 lóerős utcai autók vannak....közúton úgy se tudod kihasználni, de van
[ Szerkesztve ]
-
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
vviktorr16
tag
válasz AuraSync #61551 üzenetére
Meghallgattam a két linkelt videód egy R2850DB hangfalon (ami tudom nem sokat számít), de a S3000-as felvétel kellemesebb volt a fülemnek, de a 2850-en jóval többnek érződött a basszus.
Valószínűleg én is eladom az én példányom, már évek óta egy Tannoy Gold 8-at akartam venni, bánom is hogy nem vettem egyet mikor megjelent, azóta bő 70k-val drágább is lett.[ Szerkesztve ]
-
válasz vviktorr16 #61593 üzenetére
Nem ugyan az a hangerő volt a kettő és az S3000 mély potija is majdnem középen van míg a 2850-é majdnem maxon volt.
Meg hát telefonos videó az csak egy telefonos videó, igazából arról szól ami a videó címe tehát hogy hogyan mozog a memberánja. Nem mintha nem láttunk volna még ilyet.
Hangminőség rögzítéséhez komolyabb mikrofon kell.
Ajánlom ezt a csatornát: [link]
Én a valóságban amúgy már most mélyebbnek hallom ezzel a poti állással mint amilyen a 2850 volt, ami egy bizonyos hangerő mellett már érezhetően torzított. Persze ha olyan zenét tettél be alá ami Bass Boost-ed volt.
De ez csak az én fülem és szoba akusztikám véleménye.
Én nem a mélyeket inkább a mély/közép hangokat hiányolom ami a 2850-nél kicsit több volt így a mélyebb hangú beszéd sokkal erőteljesebb volt.
Viszont ennek sokkal tisztább és szebb a magas hangja sokkal jobban kihalhatóbb a zenéből.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz AuraSync #61587 üzenetére
A tapétázással csak óvatosan. 100Hz alatt csodát nem tudsz tenni, egyébként pedig az lenne a lényeg, hogy egységesen 300ms körüli utózengési időt érj el a teljes frekvencia tartományon.
Viszont Ha telepakolod a szobát gyapottal. Tökmindegy, hogy az önjelölt panelgyárosok milyen membránnak hívják ha teljes felületen van, akkor is a középtől felfelé fog a legtöbbet nyelni. Lehet az sarokelem, bármi.
Szóval ha mérés nélkül hallgatsz másra (főleg arra, aki minél több darabot akar neked eladni), akkor könnyen abba a hibába esel, hogy bedöglesztesz (túlcsillapítasz) egy tartományt a többihez képest.Ha valaki kalkulálni szeretne, hogy milyen testsűrűségű gyapot, milyen vastagságban milyen hatékonysággal fog kb. csillapítani adott tartományban, akkor egy kis segítség: [link]
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Én is gondolkoztam, hogy vennem kéne egy MiniDSP UMIK-1-et, különben nem fogom tudni, hogy túlcsillapítottam Most még ez a veszély biztosan nem áll fenn ennyire kevés panel esetén, de ha jól tudom amúgy se szabadna a szoba falfelületének 25-35%-ánál többet beakusztikai elemezni.
A két basszus puklit (60 és 130Hz) meg Equalizer APO-val kiszedem, megnézem, hogy mit tud ez a szoftver, mert ha ez megoldja a gondot, akkor a sokkal problémásabb basszus csapdák egy csapásra szükségtelenek lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Hogy miért nem próbáltam ezt előbb.... Kegyetlen király, sokkal könnyebben hallgatható minden, kevésbé fárasztó, a fülem felszabadult és nem maszkol el más részleteket az a púp. És nem rontja a hangzást, amitől féltem. Egy brutális 16dB-es puklim volt ott: [link]
Ezután az online frequency sweep szép egyenletes hangerejű lett 130Hz körül
[ Szerkesztve ]
-
Szép csak kár hogy PS5-ön nem működik.
Mindig is ez volt a legnagyobb baj a szoftveres mókolásaal hogy az csak addig működik amíg PC-ről van hajtva valami aztán hogyha váltok PS5-re vagy TV-re film nézés miatt akkor szevasz EQ meg Preset.
Ezért nekem csak a hárdveres mókolás jöhet szóba.Nyilván a tapétázást sem szó szerint kell érteni mert ilyen drágán max 2-4db elem kerül majd fel azt jóccakát.
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest