Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Shingen #31841 üzenetére

    Én nem nagyon értem, hogy miért kell erőltetni filmre az 5.1 bögreszettet. Egy filmnek kb ugyanolyan minőségi követelményei vannak, mint a zenének, ha nem több.

    Mély: ez szokott az egyik legnagyobb érv lenni mellette, hogy filmnél mindegy, csak döngjön, mert az úgy jó. Hát nem, itt megint ugyanaz van mint zenénél, pl megszokás vagy mélyimádat Ugyanúgy értelmes mennyiségű minőségi mély kellene, nem az a sokpontegyes ész nélkül kiemelős, brummógos massza. Pl hogy a legegyszerűbbet nézzük, az akciófilmeknél a fegyvereknek is van mélyhangja, ami ütne, de a huppládák erre nem képesek.

    Térhatás: attól, hogy sok hangszóró van, még nem feltétlen lesz jó. Fogsz ugyan hallani hátulról is hangokat, de pici lesz a tér és pontatlan. Szerintem inkább szóljon csak szinte csak elölről (egy jó sztereó többé-kevésbé képes 3D térre), de legalább sokkal szélesebb és pontosabb lesz.

    Közép- és magastartomány: itt van a legnagyobb különbség. Szintén a fegyvereket tudnám felhozni, ezeknél jó tranziensválasz kell, hogy a hangjuk ütni tudjon. Kell a dinamika is, hogy igazán részleteiben hallj egyszerre mindent, a lehető legélethűbben.

    Zene: a filmekben is van, bár mindig nem folyamatosan, de azért ez nagyban meghatározza az alaphangulatot, főleg, ha jó minőségben hallod.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák