WP8 trióval készül a HTC

Hirdetés

A frissen leleplezett Windows Phone 8 platform keserédes fogadtatásban részesült, hiszen míg a jelenlegi tulajdonosok a komplett rendszerfrissítés elmaradása miatt csalódtak, addig az egyelőre várakozó állásponton lévők szinte minden várakozásához felnőtt az új platform. A Microsoft persze többször leszögezte, hogy a Mango-alapú változatokra is minden fontosabb funkció elérhető lesz, ráadásul az XNA és Silverlight alkalmazásokkal való kompatibilitás sem vész el. A Windows NT kernel köré épülő és DirectX alapokon nyugvó új rendszer azonban jóval fejlettebb grafikus gyorsítót igényel, éppen ezért a HTC kiszivárgott idei ütemtervében is kizárólag Snapdragon S4 vagy még annál is izmosabb processzor köré épülő ajánlatok szerepelnek.

A „Rio” belső néven készülő, mérsékeltebb árfekvésű készülék az adatlap szerint 4 hüvelykes, 480x800 képpontos kijelzőt, 5 megapixeles kamerát, 14,4 megapixeles HPSA modemet, Qualcomm Snapdragon S4 processzort és 512 MB RAM-ot kapott, míg a feljebb pozicionált „Accord” már 4,3 hüvelykes, 720x1280 képpontos Super LCD 2 kijelzőt, 1080p felbontású HD videók rögzítésére alkalmas 8 megapixeles kamerát, 42 megabites HSPA+ modemet, NFC támogatást és 1 GB RAM-ot kapott a Snapdragon S4 processzora mellé. A HTC Windows Phone 8 termékpalettájának idei csúcsát a „Zenith” jelentheti, melyben 4,7 hüvelykes Super LCD 2 kijelző, 42 megabites HSPA+ modem és egy egyelőre ismeretlen négymagos Qualcomm processzor teljesít majd szolgálatot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • Windows Phone 8 – további részletek

    A Microsoft frissen leleplezett mobil operációs rendszere az ismerős külleme ellenére teljes belső átalakuláson esett át.

  • Windows Phone 8 képernyőfotók

    Skype integrációval, átdolgozott kamera kezelőfelülettel és még mélyebb SkyDrive integrációval kecsegtet a Microsoft új telefonos operációs rendszere.

  • A HTC nem akar olcsó mobilokat

    A tajvani gyártó vezérigazgatója nem szeretné, ha a gyenge minőségű készülékek miatt folt esne a gyártó hírnevén.

Hirdetés