Új Motorola okosórák várhatók

A Motorola négy-öt éve még nem érzett elég potenciált a hordható okoseszközökben, ami úgy tűnik, mostanra megváltozott.

Az egyik legsikeresebb Android Wear modell a 2014-ben bemutatott Moto 360 volt, ami 2015-ben kapott egy generációfrissítést, azóta viszont hiába várunk új Moto okosórára. A Lenovo által birtokolt brand 2016 végén még nem látott elegendő potenciált a hordható okoseszközök piacán, mostanra viszont nyilván, pontosabban kénytelenek lehettek revideálni az álláspontjukat. A hordható okoseszközök iránti kereslet a tavalyi évben olyan szinten nőtt meg, amit már nem indokol a valódi vezetékmentes fülhallgatók eladási számainak integrálása a statisztikákba.

Az eredeti Moto 360
Az eredeti Moto 360 [+]

Valószínűleg ezt már a Motorola is kellő motivációnak érzi, hogy visszatérjen a műfajba. 2019-ben a CE Brands és az eBuyNow újra kiadta a Moto 360-at modernizált formában. Az új Moto 360 dizájnban megegyezik a második generációs modellel, de friss hardverrel és operációs rendszerrel dolgozik. Az 1,2 hüvelykes, 360 x 360 pixel felbontású AMOLED panel mindig aktív funkciót is kínál (Always on Display), az érintésvezérlést pedig két korona segíti.

[+]

Az új Moto 360-hoz két szíj jár, egy szilikon és egy bőr.
Az új Moto 360-hoz két szíj jár, egy szilikon és egy bőr. [+]

Hardveresen a Snapdragon Wear 3100-ra esett a választás 1 GB rendszermemóriával és 8 GB belső tárhellyel. A pulzusszenzor mellett dedikált GPS és NFC rendelkezésre áll, a készülék 3 ATM nyomást bír el, a kapcsolat Bluetooth 4.2-n épül fel, de opció a 802.11b/g/n WiFi is. Az egész szerkezetet egy 355 mAh-s telep működteti, ami gyorstöltéssel egy óra alatt lefutja a 0-100% távot.


[+]

Az új Moto 360 jelenleg is megvásárolható a gyártó webshopjában, Európában 299 eurós alapáron, de jelenleg kedvezményesen 199 euróért küldik a rose gold verziót, az ezüst pedig 219 euróba kerül. Fekete is volt, de nincs készleten.

A mellékelt renderképen látható óra egyik várható eszközre sem hasonlít.
A mellékelt renderképen látható óra egyik várható eszközre sem hasonlít.

Ugyanez a gyártó idén nyáron több új modellel is készül, legalábbis a várható termékeket bemutató prezentáció alapján. A Moto G Watch már júniusban bemutatkozhat, a Moto Watch és Moto One premierjét pedig júliusra ütemezték. Előbbi esetében négyzetes dizájnt választottak, utóbbi viszont marad a kör alakú kialakításnál, ránézésre ez lesz a prémium ajánlat, ami esélyesen Snapdragon 4100-zal és nyilván friss WearOS-szel várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés