Hirdetés

WayteQ blog: WayteQ Libra előzetes

Új szereplő tűnik fel a mobiltelefon piacon, a felénk elsősorban a navigációs készülékeiről ismert kínai WayteQ. Nem egyedül vág neki ennek a feladatnak, hanem a szintén kínai ZTE-vel közösen. Ennek egyik első gyümölcse a WayteQ Libra nevű okostelefon, amely a ZTE Blade egy kissé áttervezett változata. Hazánkban a Blade már mindhárom szolgáltató kínálatában megtalálható és elsősorban kedvező ár/érték arányával tűnik ki, mely a Mobilaréna fórumában is szinte szállóigévé vált.


[+]

A Libra legfontosabb újdonsága a módosított külső. Kissé gömbölyűbb, lekerekítettebb lett, eltűnt az oldalsó ezüstös csík. Hátul se hagyták változatlanul, ha lehet ilyet mondani, még letisztultabb lett. A kamera még kevésbé van kiemelve, ráadásul érdekesség, hogy csak itt találkozunk a WayteQ márkanévvel, az előlapon (és az akkun, illetve alatta is) ZTE feliratot látunk.


[+]

A burkolat alatt a hardver már nem módosult, így a Libra lelke ugyanúgy egy Qualcomm MSM7227 processzor, amely 600 MHz-en pörög. Az 512 MB RAM és ugyanennyi ROM, valamint az Adreno 200-as grafikus gyorsító szintén ismerős. A kategóriájában szokatlanul, a 3,5 hüvelykes kijelző felbontása 480 x 800 pixel, így a képminőség átlagon felüli. Szoftveres oldalról az Android 2.2.2-es verziója adja az alapot, és bár a WayteQ (ZTE) nem tett rá sem saját felületet, sem widgetet, azért néhány extrát kapunk. A két gyártó megállapodásának megfelelően hazánkban hivatalosan a ZTE Blade csak szolgáltatóknál, míg a WayteQ Libra csak kártyafüggetlenül lesz kapható. Már azt is elárulták, hogy augusztus 1-jétől kezdődik az árusítás, többek között a Speedshop-nál is. A kártyafüggetlen végfelhasználói ár 44 990 forint lesz. Ezekről és a többi részletről hamarosan egy teljes tesztben számolunk be.

Rusi

Azóta történt

Előzmények