Újra keret nélküli készüléket gyárt a Sharp

Hirdetés

A keret nélküli, vagy bezel-less készülékek egyre gyakrabban bukkannak fel, amióta a Mi Mix bemutatkozott. Néhány technológiai kiforratlanságon kívül azonban maga a kifejezés is problémás, mivel az eszközök nyilvánvalóan nem nélkülözik teljesen a keretet, vagyis amíg van technikai értelemben vett készüléktest, addig annak fizikai határai is lesznek. Még ha azok nagyon keskenyek is. Ebben az értelemben sem a Mi Mix, sem a Sharp korukat megelőző modelljei, a Doogee Mix meg pláne nem keret nélküli.


[+]

Az viszont tény, hogy a nettó kijelzőt határoló szegélyek egyre kisebbek, a Mi Mix esetében felül lényegében csak maga a készüléktest szükségszerűen meglévő felülete képezi a keretet, a Samsung és az LG más formatervvel, de szintén igyekezett maximalizálni az előlap-kijelző arányt, a tendencia pedig nem az ellenkező irányba mutat. Leszámítva a Sony, egyébként kifejezetten karakteres eszközeit, amelyek pont emiatt igen megosztóak az esztétikum és funkcionalitás tekintetében is. Azzal együtt, hogy sokaknak továbbra is nagyon tetszik, vagy csak egyáltalán nem szempont például a Sony Xperia XZ Premium HDR képes 4K kijelzőjét körülvevő bármi egyéb.


[+]

A terminológiai egységesség kedvéért maradunk a keret nélküli megfogalmazásnál, amikor ilyen típusú készülékekről beszélünk, pusztán csak azért, mert sokkal inkább nélkülözik a szignifikáns fizikai határokat, mint más, hagyományosnak tekinthető formatervvel rendelkező eszközök. Így tehát a Sharp előkészületben lévő modelljeit is keret nélküliként aposztrofáljuk, amelyek még ugyan csak egy önmagát nyilván megnevezni nem kívánó forrás szerint vannak folyamatban.

Sharp Aquos Crystal és Crystal X
Sharp Aquos Crystal és Crystal X

A két eszköz hozzávetőleges specifikációját egyébként az AnTuTu adatbázisa is alátámasztja, így okkal bízhatunk benne, hogy a jobbára Japán partjain belül maradó gyártó valóban két, extrém keskeny kávákkal rendelkező, avagy keret nélküli készüléket tervez bemutatni a közeljövőben. Az FS8010 és FS8016 modellszámú Sharpok teljesen megegyező paraméterekkel bírnak, leszámítva a lapkakészletet.


[+]

Az erősebb modell a nemrég bemutatott Snapdragon 660-nal fut, míg a szerényebb verzió a Snapdragon 630-at kapta az 5,5 hüvelykes, extrém keskeny kávákkal bíró 2K felbontású kijelzőpanel mögé. Az előlap-kijelző arány elvileg 91,3% százalékos lesz, rendszermemóriából pedig 4, illetve 6 GB kerül beépítésre. A hátlapi kettős kamerarendszer 12 megapixeles modulokból áll majd, míg az előlapra 8 megapixeles modul kerül, látszólag bele a kijelzőbe. Ujjlenyomat-olvasóról eddig nem tudunk, noha a Qualcomm már elérhetővé tette az üveg alá építhető, ultrahang alapú szenzorait.

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a Doogee Mix

    A névválasztáson és az alapértelmezett háttérképen sem gondolkodtak túl sokat, viszont már kapható a Xiaomi Mi Mix kihívója.

  • LG G6 - hozza a kötelezőt

    A tavalyi, moduláris csúcsmodell után most a biztonsági játékot választották a dél-koreaiak: remekül működik a G6, kimondottan elegáns, vannak benne jó extrák, de az állunkat sajnos nem kell a padlón keresnünk.

  • Teljes specifikációval került elő a Mi Mix 2

    A GearBest töltötte fel kínálatába a második generációs Xiaomi koncepciókészüléket, aki a sorok között olvas, az árakat is megtalálja.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés