Bemutatkozott a Doogee Mix

Hirdetés

Azon kívül, hogy teljesen úgy néz ki, még a neve is megegyező a Doogee kvázi-kávamentes készülékének, ami egészen úgy fest, mint egy Xiaomi Mi Mix klón, csak jóval kisebb, ami viszont abszolút nem baj. És nem kerámia, hanem rozsdamentes acél és üveg. De van benne két kamera, Super AMOLED kijelző, meg látszólag hagyományos hangszóró, ami hatékonyabb lehet a Mi Mix piezoelektromosságot alkalmazó belső mechanikai megoldásával szemben.


[+]

A készülék mindössze 144 x 76,20 x 7,95 milliméter, viszont 193 gramm, így viszont belefért egy 3380 mAh-s telep. Az 5,5 hüvelykes, HD felbontású Super AMOLED kijelzőt a Samsung szállítja, ahogy a kamerarendszereket is. A hátlapra egy 16 megapixeles RGB szenzor és egy 8 megapixeles mélységélességért felelős ISOCELL modul került PDAF-al és kettős LED villanóval támogatva, míg az előlapon egy 5 megapixeles egység figyel a Mi Mix-szel megegyező helyen. A alsó káva viszont elég nagy ahhoz, hogy egy fizikai Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó is elférjen rajta, míg a felső, igen vékony peremen hagyományos beszédhangszóró tűnik fel.


[+]

A hardver nem csúcskategória, de igen összeszedett. A 16 nanométeres, 2,5 GHz-re skálázott MediaTek Helio P25-ös szetthez 4 illetve 6 GB LPDDR4x típusú rendszermemória jár, 64 GB belső tárhely mellett, a limitált variánsban pedig 6/128 GB található. A grafikai feladatokat a 900 MHz-re csökkentett, kétmagos Mali-T880-as látja el. A vasra 7.0-s Android Nougatot húztak.

A belső memória nem bővíthető, viszont a készülék két nanoSIM kártyát kezel dual standby módban, a Cat.6-os LTE jelentette 300 Mbps-os letöltési sebesség viszont a 800 MHz-es frekvencián is elérhető, tehát van B20 támogatás. A WiFi 802.11a/b/g/n szabványon kapcsolódik, a Bluetooth viszont csak 4.0-s verziószámú. A 2.0-s microUSB csatlakozó ellenben OTG képes. Van benne FM-rádió, NFC-ről és egyebekről sajnos nem tudunk.

A készülék jelenleg 220 dolláros áron (nagyjából 60 ezer forintért) rendelhető 4/64 GB-os kivitelben, a 6/64 GB-os variánsért pedig 241 dollárt, vagyis 66 ezer forintot kell fizetni, amiben benne van az európai szabványnak megfelelő töltőszett is, míg egy másik, a gyártó oldalán feltüntetett webshopból már 53 ezer forintért is bezsákolható az extrém keskeny(nek szánt) kávákkal bíró jószág. Plusz ÁFA.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés