Újabb szolgáltató lép a használtpiacra

Áprilistól a Yettel kínálatában is megtalálhatók lesznek a felújított készülékek, első körben iPhone modellek közül választhatunk.

A kifejezetten használt készülékek forgalmazására specializálódott cégek mellé ismét csatlakozott egy nagy mobilszolgáltató. A Yettel áprilistól indítja kísérleti jelleggel a használt prémium okostelefonok értékesítését, kezdetben kizárólag a legmagasabb minősítési kritériumoknak megfelelő (A+ minősítésű), előzetesen szigorúan átvizsgált iPhone készülékeket tesz elérhetővé kínálatában az új telefonoknál kedvezőbb áron.

A kezdeményezés célja nem kizárólag alternatívát kínálni a költséghatékonyabb készülékvásárlásra, de ösztönözni a környezettudatos fogyasztói magatartást. A használt mobiltelefonok globális piaca dinamikusan növekszik, a forgalom tavaly elérte az 55 milliárd dollárt, becslések szerint ez a volumen 2025-re már 70 milliárd dollárra nőhet. Egy használt mobiltelefon beszerzése nemcsak költséghatékonyabb fogyasztói oldalról, de a környezetet is kevésbé terheli. Becslések szerint egyetlen telefon újrahasznosításával 154 kilogramm nyersanyag, például vas-és színesfémek, nemesfémek, ritkaföldfémek, speciális fémek és egyéb anyagok kitermelése spórolható meg, és 50 kilogramm széndioxid-egyenértéknek megfelelő üvegházhatású gáz kibocsátása kerülhető el.


[+]

A Yettel első körben kizárólag A+ minősítésű, használt iPhone készülékek értékesítésével indítja el a próbaidőszakot. Az okostelefonok szinte újszerű állapotban kerülnek a kínálatba, amelyek előzetesen egy 56 pontra, többek közt az akkumulátorra, a kijelzőre, a funkcionalitásra, valamint az adattörlésre vállalt teljes garanciára kiterjedő átfogó bevizsgáláson esnek át.

A kártyafüggetlen készülékeket legalább 85%-os akkumulátor-életciklussal, töltőadapterrel, valamint töltőkábellel együtt értékesítik. A kínálatban elérhető készülékek életciklusa átlagosan 5 év; megfelelő tarifacsomaggal párosítva a telefonok nagyságrendileg akár bruttó 100 ezer forinttal is kedvezőbb áron érhetőek el azok aktuális piaci árához képest. A használt mobilok online és kiszállítással érhetőek el a kínálatban; a szolgáltató két év kellékszavatosságot és cseregaranciát is vállal rájuk.

További információkat a projektről és a jelenleg elérhető kínálatot ezen a linken lehet megtekinteni, a Yettel a tapasztalatok fényében fog dönteni a program jövőjéről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés