Újabb infók a Pixel 5a 5G-ről

Jelentősen növekedhet a méret, viszont az alapvető koncepció nem változik, egyszerű és észszerű Google mobil érkezhet, méghozzá tényleg nagyon rövid időn belül.

Számomra a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése volt a Google Pixel 4a, nem azért, mert egyébként ne lenne minden Google referenciamobil teljesen jó, de a 4a mind kompakt méretével, mind ár/érték arányával, mind egyetlen, de jó minőségű hátlapi kamerával megmutatta azt, hogy a legjobb értelemben vett átlagfelhasználónak milyen eszközre van szüksége, ha gyors, letisztult, stabil mobilt szeretne értelmes áron, és néha a kamerát is elővenné.

[+]

Idén várhatóan elbúcsúzunk a 4G-s alapmodelltől, és a Pixel 4a 5G-t leváltó Pixel 5a 5G lesz a középkategóriás ajánlat, viszont mind a várhatóan 4680 mAh-s akkumulátorból, mind pedig a 6,4 hüvelykes kijelzőből kiindulva jó eséllyel elveszti apró méretének előnyeit, cserébe jelentősen megnövekedett üzemidőt és kijelzőt kap, aki ezt a készüléket választja. A mostani fotókon állítólag a gyártás közbeni állapotokat láthatjuk, a hátlap stílusa aligha változik meg, az ujjlenyomat-olvasó marad, kamerából pedig kettő lehet, sima és ultraszéles látószögekkel.


[+]

Maradhat a bal felső kamerakivágás, a rendszerchip pedig minden bizonnyal az a Snapdragon 765G lesz, ami az előd Pixel 4a 5G-ben is ketyegett. Ami jó hír lehet, hogy 450 amerikai dollárra várják az árazást, ami 5G-s Pixel 4a-nál jobb lehet: persze itthon minden bizonnyal többet kell majd fizetni érte, mind 134 ezer forint. Az Android Police értesülése szerint akár ma is leleplezhetik a készüléket, de a Google egyelőre csak annyit árult el: még idén jönni fog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés