Több új funkciót is rejt az Android Q 2 Beta

Hirdetés

Tegnap vált elérhetővé az Android Q második béta verziója, amely az eddigieken felül is egy rakás újdonságot hoz a fejlesztőknek és a felhasználónak is. Az nyilvánvaló, hogy az új rendszer natívan támogatja majd a hajlítható paneleket, ami egyelőre csak a Huaweit és a Samsungot érinti, de jó eséllyel befut még néhány több kijelzővel és formátummal rendelkező eszköz. A Xiaomi például eléggé rajta van a témán. A hajlított kijelzőket (7,3 és 8 hüvelykes paneleket) emuláló Android Studio új funkciója az alkalmazásfejlesztőknek lehet hasznos.


[+]

Javulni fog az engedélyek kezelése és a biztonságos tárhelyek hozzáférésének kontrollja, a felhasználók pedig a sötét rendszertémán kívül olyan funkciókat is várhatnak, mint a buborékos multitatasking, a Bubbles. Ez ránézésre eléggé hasonlít a Samsung lebegő ablakaira, ami hat éve már a Samsung Galaxy Note III-ban is elérhető volt, illetve a Messenger chat-fejeinek egyfajta kombinációjára.

A mikrofonokkal is lehet majd ügyeskedni. Amennyiben egynél több mikrofon került a készülékbe, a felhasználó választhat, hogy az alkalmazás melyiket használja hangrögzítésre. Ez sem ismeretlen megoldás, a Huawei és a Samsung is tud olyat, hogy például egy interjú, vagy fordítás során a felső és az alsó élen található mikrofont külön használja a rögzítéshez. Az új MicrophoneDirection API viszont a teret is kezeli, mondjuk úgy, zoomolhatunk a mikrofonnal.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés