Elég lesz egy szobában lenni a Xiaomi Mi Air Charge-dzsal

A távoli töltés lehet a következő pár év egyik nagy újítása, persze legalább annyi kérdést vet fel, mint amennyi problémát megold.

Új kifejezéssel kell ismerkednünk, ez pedig a remote charging, vagyis a távoli töltés. A vezeték nélküli töltőpadokat az utóbbi évben komoly szintre fejlesztették a cégek, gondolhatunk itt egészen nagy, akár 30W körüli töltési teljesítményre, vagy akár a mágnesesen rögzülő MagSafe technológiára, a Xiaomi azonban továbbgondolta a kérdést, és egy olyan technológiát prezentált, ahol a mobilt már nem is kell töltőpadra raknunk, elég egy központi egység hatósugarában tartózkodnunk, és normál használat közben is töltődni fog az eszközünk.


[+]

Maga a Mi Air Charge egység a fotókon igen méretes, egy átlagos kanapé magasságáig ér fel, és elég széles is, viszont komplex is a működése, 144 antennát tartalmaz, és a Qi-technológiához képest teljesen más hardveres felszereltséget igényel maga a mobil is, amit töltünk vele. A készülék gyakorlatilag mmWave hullámjeleket, egy egyenirányítón keresztül alakít át a mobil akkumulátorába tölthető energiává, így ér el akár 5W-os teljesítményt, akár néhány méteres távolságból. Ez a teljesítmény, ha a mobilok töltéséhez nem is túl sok, az okosórákat, karkötőket, fülhallgatók töltőtokjait hatékonyan töltheti a későbbiekben, és maga a tömb egyszerre több eszköz töltését is támogatja.

Nem árultak el semmit a töltési veszteségekről, a várható árakról, a kompatibilis készülékek érkezéséről, de még a Mi Air Charge piacra kerüléséről sem, az viszont biztos, hogy drága lesz, és jelen pillanatban biztos nem az otthoni felhasználásra gondoltak, inkább a reptéri várakozókban, hotelek recepcióinál, és egyéb, ehhez hasonló helyeken lehet majd hasznát venni, ám eddig még minden szempontból sokat kell várnunk.

 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés