Tensor rendszerchipet kaphat a Pixel 6A

Méreteit, kameráját, memóriáját és fő extráit is ismerjük de a bejelentés időpontja még messze lehet.

Hirdetés

A Google Pixel-eszközök legjobb ár/érték arányú tagjai jellemzően mindig a utótagot viselnek, már a korábban bemutatott Pixel 4a is egy remek kütyü volt, de a Pixel 5a 5G-nél is barátságosra sikerült az árazás idén augusztusban. Minden bizonnyal folytatódik ez a széria, de ahogy az logikusan kiszámolható, valószínűleg csak jövő augusztus-szeptember környékén, a következő Pixel-generáció előtti hetekben mutatják majd be a Pixel 6a-t.


[+]

A Pixel 6a a mai mobilméretek mellett valamelyest kompaktnak lesz mondható 152,2 x 71,8 x 8,7 milliméteres házára 6,2 hüvelykes, sík felületű kijelző kerülhet, ujjlenyomat-olvasóját a panel alá helyezik, a szelfikamera pedig fent középen, kameralyukban foglalhat helyet.


[+]

A hátsó főkamera minden bizonnyal előző generációs (Pixel 4, Pixel 4a, Pixel 5) eszközökből, 12,2 megapixeles Sony IMX363 szenzorral, a másodlagos, vélhetően nagylátós egység pedig a Sony IMX355 lehet, szintén 12 megapixellel. A 8 megapixeles Sony IMX355 szelfikamera szintén ismerős lehet, a sima Pixel 6 is ilyet kapott.


[+]

A rendszerchip a Pixel 6-okhoz hasonló, 5 namométeres Google Tensor lehet az ismert biztonsági funkciókkal, 6 vagy 8 GB RAM-mal és 128 GB-os belső tárolóval. A 3,5 milliméteres jack minden bizonnyal lemaradhat róla, viszont adatkommunikációs szempontból erős jelenlétre lehet számítanunk, a WiFi 6e, az 5G, az 5.2-es Bluetooth, a 3.1-es USB átvitel, a kiterjedt GPS-modul és a 30 W-os vezetékes gyorstöltés megelőlegezhető, viszont a bemutató időpontjától esélyesen még tényleg nagyon távol vagyunk.

Azóta történt

Hirdetés